Kızlar,
Evleneli Haziranda 3 sene olacak bir sene eşim korundu,ben herhangi bir şey kullanmadım .Bir sene sonra çocuk kararı aldık ama üzerinden bir bucuk sene geçti hala hamile kalamadım.
İlk bir sene çok yumurtlamamı takip etmedim ve akışına bırakmıştım. Şimdi uygulamaya göre ovülasyon tarihlerimi atlamadan denesemde gebelikle sonuçlanmıyor.
Bir sene sonrasında doktora gittik çikolata kistimin olduğunu ama çok büyük olmadığını ve engel olmayacağını söyledi.Bütün testlere girdim ve herşey normal çıktı yumurtalık sayım vs ..Eşimde keza öyle normal çıktı testleri.
En sonra rahim ultrasonuna girdim tüplerde tıkanık değilmiş.Hatta operasyondan sonrada yapışıklık varsa açılır şansım artar diye okudum yine olmadı..
Size sormak istediğim ben 27-29 günde bir kesin adet görüyorum.Düzenli adet görmek demek her ay yumurtalığımın çatladığı anlamına da gelir mi?Benim yumurtam çatlamıyor olabilir mi?
Adet süreme göre 28 günde bir olan 14. Gün yumurtluyor şeklinde deniliyor ama bir yerde değişkenlik olabilir diye okudum. Ben hep 15. Güne kadar deneyip sonraki günler psikolojik olarak yorucu olduğu için ara veriyorum.
Adete son hafta yumurtlayıp hamile kalan var mı?
Bir de doktor bana haşimato tiroidimin olduğunu söyledi.Tsh değerlerim normal farklı değerden öğreniyorlarmış ve ilaç yazmadı,üstüne düşmeli miyim?
Adetlerim çok ağrılı ve ilk gün çok yoğun geçiyor,çikolata kistinden mi kaynaklı?
Not
vitamini ve folik asit kullanıyorum .
Diğer değerlerimide değerde tutmaya çalışıyorum.
Şimdiden destek olan herkese teşekkürler:)