Hamile Kalamiyorum Ayrılmalı Mıyım?

dusuncenizi anliyorum ama bunun icin cok erken ben 3 sene sonunda dusunmustum esime bunu yapmaya hakkim yok diye ancak benimde kistim var ve banada hep dogal yolla kalirsin dediler 4.yilda kaldim ve kaybettim oglumu henuz cok yeni ustelik suan bende degisik bi pskolojideyim ve bu sebebten tekrar hamile kalmayi dusunemiyorum bile kalirsam diye korkuyorum artik. ve bazen hic istemeyeckmisim gibi geliyor ama esimi dusunuyorum bende sizin gibi dusunceler gelior ama onu cok cok seviyorum bu sebebten ondan ayri kalmak istemem ona soyledgmde hep susturdi beni bu sebebten oda ayrilmayi asla kabul etmez zaten sizin esinizde kabul etmez. sizin icin cok yeni henuz drlar tedaviyi bile kabul etmiyor bir yil cok erken ilerlwyen yillarda olmazsa asilama tup bebek denersiniz ama simdi sanki yillardir olmuyromus gibi dusunmeyin coo cok saglikli insanlar bile bir yilda hemen kalamayabiliyor siz kimyasalda olsa kalabilmissiniz bu devami gelecege bi isarettir

İçinde bulunduğun psikolojiyi anlıyorum ama 20. yüzyıldayız. Bebek sahibi olmamak boşanmak için bi sebep olmamalı. Kaldı ki gebe kalabiliyorsunuz. Ben ilk kimyasal gebeliğimden 2.5 sene sonra hamile kaldım. O da düşük oldu. 3 ay sonra yine oldu. Bu sefer de o dış gebelik oldu. Sırf o yüzden boşanılmaz. Doktora gidin. Tedavi gerektirecek bi durum varsa tedavi olun

Merhaba, öncelikle bebek sahibi olmama sebebinin sizden kaynaklı olduğunun anlaşıldığını bile yazmamışsınız. Kaldı ki 11 ay içinde zaten herhangi bir tedavi bile uygulanmamıştır. Bu sizin kendinizi aşağılamanıza, hor görmenize sebep olacak bir durum değil sizden kaynaklı olsa bile değil. Yaşınızın da genç olduğunu düşünüyorum ayrıca biliyorsunuz bu bir avantaj, kendinize umutsuz vaka gibi bakmayın lütfen

Yani doktor senden veya eşinden Kaynakli demedi doğal yolla kalmaya çalış dedi. Kalamazsin gibi birşey demiyor. Verdiğiniz moraller için teşekkür ederim eşime sordum çocuğumuz olmazsa ayrılır mısın dedim. Tabiki ayrılmam ben seni 6 yıl bekledim çocuk için evlenmedim ben seni sevdiğim için evlendim dedi.

Kendi fotoğrafınız profilinizde, böyle bir konu açarak ne yapmak istediğinizi bilemiyorum.

Bunu eşime yapmaya hakkim yok diye konu açmanız çok tuhaf geldi.

Kurban rolünden çıkın.

Karı koca tedavi olun.

Çünkü süreciniz çok yeni, üstelik evliliğinizin de ilk yılı. Çabalamayı bırakmadan evliliğinizin tadını çıkarın. Zaten bir süre sonra doktor gerekli görürse gerekli tedaviye başlar.

bu moralle asla hamile kalamazsınız. bence hamile kalabilmenin ilk kuralı akışta olmak. kendini olanın en güzeli olduğuna ikna etmek ve öyle yaşamak.
tabi ki çok zor, eminim etraftaki insancıklar keyif kaçırmak için bekliyorlar. duyup duymazlıktan görüp görmezlikten geleceksiniz. bir kadın anne olmasa da güçlüdür. kendi içinize dönüp gücünüzü bulun. eşinizle daha sıkı sarılın ve birbirinize yeteceğinizden emin olun.

bizim de 4 sene çocuğumuz olmadı. hem de sebepsiz infertilite.. bazen ben de içten içe üzülür ağlardım. ama eşimle ayrılmayı bir an bile düşünmedim. siz de böyle üzücü şeyler düşünmek yerine güzel olanı görmeye çalışmalısınız. dua edip namaz kılmanın ilk şartı tevekkül bence. önce tevekkül etmelisiniz daha yolun başındasınız

Çok haklısın bacım, çok mantikli bir karar.
Tek sen basın önde gezmiyorsun,kocanın da başıni öne egmissin.
6 senelik sevgililik neye lazım. Adamın yıllarıni yemişsin, şimdi evlendiniz onda da bebeğin yok. Oysa senden sonra evlenenler bile dogurduysa senin hayli hayli hamile kalman lazımdı.
Adama bunu yapmaya hakkın yok! Zaten boşandı, esya paylasimiydi şuydu buydu yeni damızlık bulmak , onla evlenmek ,çocuk yapma çalışmaları,9 ay da iç hazırlık falan, en az iki sene daha baba olamacak. Yaşı da ilerliyor,çocuk "dede" mi desin?
Ne kadar erken ayrılırsan o kadar kolay olur yeni damızlık eş bulup üremesi.
On numara , harika bir karar vermişsin.
Hayatının her alanında bu kadar mantıklı düşünen bir insan mısın?

Namazımı kılıyorum kuranimi okuyorum rabbim sesimizi duysun inşallah Allah herkese nasip etsin

Fotoğraf ne alaka ?
Anonim bir forum burası.

Kimse kendi kimliğiyle bir profil oluşturmuyor.

Çünkü özel konular konuşuyoruz.

Kaynanamizin kardeşinin gelininin annesi, fotoğrafımızı görüp orada burada "Tuğbanın çocuğu olmuyormuş, kocasından boşanacakmış" demesin diye anonim kalıyoruz.

Valla isteyen istediğini söylesin konuşsun kimseden cekincem yok.

İşte bu yoruma katılıyorum burası Türkiye maalesef insanımız böyle. Bunu burada okusalar "ya canım sen neden gidip forumlarda dert yanıyorsun neden bizle paylaşmıyorsun?" inanın demezler. Şu an isteyen istediğini desin diyebilirsiniz ama o an bu ağırınıza gidebilir (zaten hassas bir konu normal). Çikolata kisti gebe kalmayı zorlaştırır. Size tavsiyem daha yeni deneyin vb. yorumlarla sizin vaktinizden çalmayacak doktoru bulun yapışıklık var mı tüpler ne durumda bunları bilmiyorsanız rahim filmi isteyin. Hepimiz insanız ve farklı karakterlerimiz var kimimiz daha sabırsız ve kaygılıyız bizim karakter özelliklerimizi anlayabilen ve buna göre yaklaşabilen profesyobel deneyimlerine güvenebileceğimiz bir doktor bulmalıyız yoksa insan olmadık şeylere sarıyor. Bilip bilmeden alternatif tıbba yönelmeyin özellikle soğan kürü vb. Kürleri doktora danışın. Her kadının döngü süresi ve o an kendi döngüsünde hangi fazda olduğu değişkendir. Bunu kullanırken menstrüel döngünüz hangi fazda? Yarardan çok zarar olur mu?yumurta folikülünü fazlaca büyütüp kiste döndürür mü? Bunları göz önünde bulundurun. Uzun oldu kusura bakmayın uzun zamandır gördüğüm için yazmak istedim. Hepimize sağlıklı bebişli zamanlar bana da dua edin lütfen

İşte ben de acaba amacınız yalnızca bu mu diye düşündüm. Birileri görsün, okusun diye.
İnan bana düşüncelerimiz aşırı farklı.. şu yorumu okuyuna kadar asla aklımın ucundan geçmedi ama amaç bu değil tatlım sen olayı çok yanlış anlamışsın

Arkadaşım 1 yıl nedir ? Avrupada bu süre artık 2 yıl. Doğal gebelik zaten öyle filmlerdeki gibi çok basit bir şey de değil. Ayrıca neden tüm yükümlülüğü üzerine alıyorsun onu anlamadım ? Tamam çikolata kisti olabilir, ya eşinde de bir problem varsa ? O koydu mu elini taşın altına ? Kendine neden bu muameleyi yapıp böyle bir etiket yapıştırıyorsun ? Ayrıca çikolata kisti ile hamile kalınmayacak diye bir şey de yok. Bir çok tedavi yöntemi var günümüzde. 3 yıl uğraştım bu kadar karamsarlığa kapılmadım. Ayrıca benim de kimyasal gebeliğim var en azından hamile kalabiliyorsun. Bu kafadan çıkmanı şiddetle tavsiye ederim. He seni bu fikre eşin sürüklüyorsa, sana eksik hissettirip bu muameleyi yapıyorsa da boşanma fikrini desteklerim.

Daha 11 ay olmuş denemeye başlayalı drlar bile 1 yıl dolmadan ciddiye almıyor. Evliliğiniz yeni Rahatsızlığınız çaresi bulunmaz bir şey değil biraz akışına bırakın, evliliğinizi yaşayın. Burada yıllarca defalarca tüp bebek deneyen insanlar var. Biraz sabır ve teslimiyet gerekiyor biliyorum zor bende 5 yıl bekledim. Rabbim vakti zamanı gelince nasip eder inşallah allah emek veren isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın ve o evlada hakkıyla annelik etmeyi nasip etsin.

3 yıllık evliyim doğal yollarla yeni hamile kaldım.. Ne yaptınız hamile kalmak için sevişmekten başka? bence çocuk sahibi olmak için uğraşan insanlara haksızlık ediyorsunuz... Beslenmenize dikkat ettiniz mi siz ve eşiniz alkol sigara kullanıyorsanız azalltınız mı? yumurta ve sperm kalitesini arttırmak için takviye kullandınız mı? Rahim filmi çektirdiniz mi? eşiniz spermiogram testi yaptı mı? Genel kan değerlerinize baktırdınız mı? hangi değeriniz eksikse tamamlamaya çalıştınız mı?
Yumurtlama günlerinizden emin misiniz? ovülasyon testlerinden kulanıp tam yumurtlama günlerinde mi ilişkiye girdiniz?

1 sene daha çok yeni emin olun doktorlar tedaviye bile başlamıyorlar 1 senenin altında olunca..
başlığınızı okuyunca yıllardır uğraşıyorsunuz diye düşündüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…