Hamile Kalamiyorum Ayrılmalı Mıyım?

Ktgba0602

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2022
507
98
24
Kızlar selam.. üzüntülü bir şekilde açtım bu postu 6 yıl boyunca severek görüştüğüm kişiyle evlendim. Hala da aynı sevgi içindeyim. 1 ay sonra 1 yıl olacak evliliğimiz.. Ama 11 aydır gebe kalamiyorum. Çikolata kistim var 3 cm her ay ümitle bekliyorum.. eşim çocuğu olsun çok istiyor. Heryerde başım önde geziyorum. Çevrem o hamile bu doğum yaptı vs duyunca için için ağlıyorum.. Bu ay 2 gün gecikmem oldu. Sevindim falan bugün sabaha karşı Regl oldum. Bu arada 6.ayimda gebe kaldım ama kimyasal gebelik olarak sonuçlandı. Asıl mevzu şu eşimden ayrılmayı düşünüyorum ona bunu yapmaya hakkım yok.. benim yüzümden o hayalinden mahrum bırakamam sizce ne yapmalıyım uyandığımdan beri ağlıyorum... Hiç iyi değilim.

Kızlar selam.. üzüntülü bir şekilde açtım bu postu 6 yıl boyunca severek görüştüğüm kişiyle evlendim. Hala da aynı sevgi içindeyim. 1 ay sonra 1 yıl olacak evliliğimiz.. Ama 11 aydır gebe kalamiyorum. Çikolata kistim var 3 cm her ay ümitle bekliyorum.. eşim çocuğu olsun çok istiyor. Heryerde başım önde geziyorum. Çevrem o hamile bu doğum yaptı vs duyunca için için ağlıyorum.. Bu ay 2 gün gecikmem oldu. Sevindim falan bugün sabaha karşı Regl oldum. Bu arada 6.ayimda gebe kaldım ama kimyasal gebelik olarak sonuçlandı. Asıl mevzu şu eşimden ayrılmayı düşünüyorum ona bunu yapmaya hakkım yok.. benim yüzümden o hayalinden mahrum bırakamam sizce ne yapmalıyım uyandığımdan beri ağlıyorum... Hiç iyi değilim.
12 yıl veya daha fazla bekleyenler napsın, olayı dramatize etmek yerine tedavi olun ..

Çok yanlış düşünüyorsun. Eşinin sıkıntısı olsa sen ayrılacakmıydın ondan. Şuan çok duygusal bakıyorsun olaya anlıyorum. Ama hamile kalabiliyorsun bu bir daha olmayacağı anlamına gelmiyor. Ben 5 sene uğraştım. Bir defa hamile kaldım sonlandırıldı. Onun üzerine 3 sene sonra hamile kalabildim. Oda çok sıkıntılı geçti hep yattım 32. Haftaya kadar dayanabildi kızım ama çok şükür sağlıkla alabildim kucağıma. Eşimle ben evet çok yıprandık ama hastalıkta sağlıkta demiyormuyuz evlenirken.

Çok yanlış düşünüyorsun. Eşinin sıkıntısı olsa sen ayrılacakmıydın ondan. Şuan çok duygusal bakıyorsun olaya anlıyorum. Ama hamile kalabiliyorsun bu bir daha olmayacağı anlamına gelmiyor. Ben 5 sene uğraştım. Bir defa hamile kaldım sonlandırıldı. Onun üzerine 3 sene sonra hamile kalabildim. Oda çok sıkıntılı geçti hep yattım 32. Haftaya kadar dayanabildi kızım ama çok şükür sağlıkla alabildim kucağıma. Eşimle ben evet çok yıprandık ama hastalıkta sağlıkta demiyormuyuz evlenirken.
Çok haklısın elbette ayrılmam asla yapmam hatta. Ama ne bileyim aşırı derecede üzgünüm... Ne yapacağımı bilmiyorum

Dramatize ettiğim yok.. ben burda acımı paylaşıyorum. Tedavi için elbette gidiyorum ama doğal yolla hamile kalmaya çalış diyorlar
Tamam da bir yılda ne kadar çabaladınız ki hemen boşanıyorsunuz, benim de 3 yıldır çocuk yok son 1 yıldır istiyoruz fakat hala hamile kalamadım ama ne eşim ne ben ayrılığı düşünmedik, yani daha yeni evlisiniz daha çok uzun bir yolunuz var eşinizle iyi anlaşıyorsanız ne önemi var ki evlilik sadece üremek için mi ? Ayrıca çikolata kisti ile hamile kalan birçok kadın var ...

Çok haklısın elbette ayrılmam asla yapmam hatta. Ama ne bileyim aşırı derecede üzgünüm... Ne yapacağımı bilmiyorum

Tedavi olmayı denediniz mi. En azından aşılama deneyebilirsiniz.

Daha çok yeni sayılırsınız kendinizi bu kadar üzüp strese sokarsanız zaten gebe kalamazsınız. Akışına bırakın, doktora gidin, yine olmazsa o zaman düşünürsünüz ayrılığı. Bir de istiyorsanız lütfen önce kendiniz için isteyin çocuğu kocanız çok istiyor diye değil.

Daha çok yeni sayılırsınız kendinizi bu kadar üzüp strese sokarsanız zaten gebe kalamazsınız. Akışına bırakın, doktora gidin, yine olmazsa o zaman düşünürsünüz ayrılığı. Bir de istiyorsanız lütfen önce kendiniz için isteyin çocuğu kocanız çok istiyor diye değil.
Zaten bende çok istiyorum. Herşeyden çok istiyorum.

Açıkçası düşüncenizi hiç doğru bulmadım sırf bu yüzden sebep ayrılmak akıl işi değil. 1 sene daha yolun en başı ayrıca çikolata kisti ile gebe kalan birsürü insan var keza doktoruz bile normal yolla deneyin demiş önemsemeyip ciddi bir durum olsa zaten tüp bebeğe yönlendirir . Sabırlı olmanızı tavsiye ederim bu şekilde stres yaparak zaten olacağı varsada olmaz. Rabbim gönlünüzden geçeni nasip eylesin inş.

Her türlü tedaviyi deneyip olmamış gibi konuşuyorsunuz,anne olmak en başında cok büyük bir emek, sabır ister
Daha yolun başındayken psikolojiniz bu şekilde bozuluyorsa çocuktan önce bence bunun için bir psikolog ile görüşmeniz lazim.Asıl sorun şu siz anneliği hazır mısınız?Gerçekten siz mi istiyorsunuz yoksa eşiniz mutlu olur diye mi istiyorsunuz?

Oncelikle piskolojik yardim alin. Cikolata kistinin tedavisiyle hamile kalan cok arkadasim var. Basin onde gezmek vs nedir bu ya tek vasfiniz dogurmak mi ? O zaman bosanin yeniden evlenen kocanizin cocugunu gordukce ayilip bayilin . Ilk bebegimi dusurdum kurtaj sonrasi 3 yil cocugum olmadi . Sorana beceremiyoruz biz deyip dalga gectim bi daha soramadi. Oglum 7 yasinda 5 sene yine olmadi tedavi gerek dediler cokta sart degil bir tane var dedim ve 2 . Oldu. Bu kadar kafaya takarsaniz piskolojik olarak bile olmaz zaten . 1 yilda doya doya sevisip evliligin keyfini cikarip birbirinizi taniyin ,tedavinizi olun

Sanki yillarca ugrasmista vazgecmis gibisin. Doktorlar 1 yil olsun tup bebek demis. 1 yil olmus zaten. Hic cabalamadan ayrilmayi dusunmek en kolayi. Tup bebek surecleri cok uzun ve zor. Bu dusunceyle evliligini cok yipratirsin

Neden sizin başınız önde onu anlamadım? Kocanızla beraber başınızı eğip gezin madem neden kendinize hemen sorun bindirdiniz anlamıyorum. Gebe kalmayı ne kadar sağlıklıklı olsanızda bu psikolojiyle başaramazsınız önce kontrollerinizi olduktan sonra hayırlı zamanda sağlıkla olsun diye dileyin bi kendinizi rahat bırakın.

Bu kadar abartıp dramatize etmek yerine önce bir psikolojik destek alın ve kendinizi rahat bırakın. Daha 1 sene olmamış evleneli. Çocuk olmuyor diye başı öne eğik olmak ne alaka?

Dramatize ettiğim yok.. ben burda acımı paylaşıyorum. Tedavi için elbette gidiyorum ama doğal yolla hamile kalmaya çalış diyorlar
Sanki doktorlar asla olmaz demiş gibi daha 1 yıl olmadan bosanayim diyorsanız. Bence farklı konular vardır bir psikologa gidip kendinizi rahatlatn anlatıp altında farklı şeyler cikablr. Kafanız rahat değilken zaten stresle hamile de kalamazsnz.
14 yıl sonra bebeği olan bir anne var instgrmda birinin 20 yıl sonra arada aşk varsa kafanzi öne eğip yürümenze gerek yok, kadın sadece anne olmak için var değil bu dünyada. Farklı taraftan bakıp kendinizi üzmeyin

X