Merhaba kızlar. Benim 1.5 yıldır çoçugum olmuyo doktora gittim progestron hormonu ve normal hormon testi yaptı herşey normal çıktı. Eşinde test yaptırmalı yoksa birşey yapamam dedi yolladı. Eşimde test yaptıracak fakat ondada herşey normal çıkarsa doktor nasıl bir tedavi uygular.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebeliğe Hazırlık Hamile kalamayanlar için prosedür nedir ve tedavi süreleri ne kadardır?
- Konu Sahibi yaprakali
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- gebelik tedavi tedavi zamanı
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 28 Şubat 2018
- 1.581
- 1.682
- 83
Adetinizin 3.günü FSH,LH,E2 tahlillerini yaptırın.
Adetin 21.günü Progesteron, Prolaktin tahlillerinizi yaptırın
Adetin herhangi bir günü AMH, Tam kan sayımı, TSH,T3,T4 baktırın.
Kan Dvitamini seviyesi ve B12 yaptırmanız yararlı olur.
Eşiniz Spermiyogram yaptırsın.
Doktor bunlara bakarak bir değerlendirme yapacak. Eşinizin spermiyogram tahlili ve sizin tahliller normal ise önce sizi yaş durumunuza göre ovulasyon takibine alacaktır. Adetinizin 3-5.günleri doktora gidin. Ultrasonda antral foliküllerinize bakacaktır. (Büyümeye hazır foliküller) Sonra sizi ara ara çağıracak. Tahmini 10.-12.gün. Büyüyen foliküllere bakacak. Şu günler arasında ilişkiye girin diyecek. Baktı olmuyor yine bu şekilde takip yapıp çatlatma iğnesi verecek ilişki önerecek.
Baktı olmuyor bir HSG(RAHİM FİLMİ) çekelim diyecek. Tekrar değerlendirecek.
Baktı olmuyor Klomen+Çatlatma iğnesi protokolü verecek.
Yine olmazsa Aşılama olacak
Yine olmazsa Tüp bebek diyecek.
Ama eşinizin sperm durumu iyi değil ise direkt tüp bebekte diyebilir. Rahim filminde tüpler tıkalı ise de direkt tüp bebek diyebilir.
Bu dediğim testleri yaptırın işleri hızlandırın.Alın hepsini dr önüne koyun. Kafanız karşmasın.
Bu esnada elma sirkesi tüketin. Keten tohumu taze öğütüp tüketin. Bol sebze yiyin. Folik asit alın
Doktor bunlara bakarak bir değerlendirme yapacak. Eşinizin spermiyogram tahlili ve sizin tahliller normal ise önce sizi yaş durumunuza göre ovulasyon takibine alacaktır. Adetinizin 3-5.günleri doktora gidin. Ultrasonda antral foliküllerinize bakacaktır. (Büyümeye hazır foliküller) Sonra sizi ara ara çağıracak. Tahmini 10.-12.gün. Büyüyen foliküllere bakacak. Şu günler arasında ilişkiye girin diyecek. Baktı olmuyor yine bu şekilde takip yapıp çatlatma iğnesi verecek ilişki önerecek.
Ama eşinizin sperm durumu iyi değil ise direkt tüp bebekte diyebilir. Rahim filminde tüpler tıkalı ise de direkt tüp bebek diyebilir.
Bu dediğim testleri yaptırın işleri hızlandırın.Alın hepsini dr önüne koyun. Kafanız karşmasın.
Bu esnada elma sirkesi tüketin. Keten tohumu taze öğütüp tüketin. Bol sebze yiyin. Folik asit alın
teşekkür ederim bana doktor FSH,LH,E2 tahlillerini yaptırdı daha sonra progestron. Herhangi bir şey diyemem önce eşinizin sperm durumuna bakmam lazım dedi şimdi eşimi beklemedeyim.ultrasona gün verdiler ama ben tekrar tahlil isterse bu sürede yapayım diye sordum. Aslında ilk oglumda 2. ayda hamile kalmıştım şimdi aradan 6 sene geçti ama olmuyor
- 21 Mart 2017
- 3.932
- 9.391
- 158
Elma sirkesi ve keten tohumu ne işe yarıyorAdetinizin 3.günü FSH,LH,E2 tahlillerini yaptırın.
- 28 Şubat 2018
- 1.581
- 1.682
- 83
Keten tohumu içinde yüksek miktara omega3 var. Bu yumurtalık Sağlığı açısından çok değerli ve tohumun lif oranı da yüksek. Kabızlığı önler. İçindeki ligamenler sayesinde östrojen seviyeleri düzenlenir.Elma sirkesi ve keten tohumu ne işe yarıyor
Elma sirkesi zaten probiyotik ve vücut için çok gerekli. Ayrıca vitamin kaynağı. Pco lularda uzun süreli kullanımda yumurtlamayı geri getirdiğine ve insülin direncini kırdığına dair bilimsel çalışmalar mevcut
herşey normalse yumurtlama takibi yapılır yada klomen ve çatlatma iğnesi verir doktorunuz genelde uyguladıkları ve başvurdukları ilk yöntem tam hormon tahlili yapıldı mı?
eşiniz sperm tahlili yanında morfolojiye de baktırmalı
ayrıca yumurtalık rezervi rahim yapısı tüp açıklığınıda kontrol ediliyor ama bunları uzun vadede yapıyorlar 1 yada 1.5 yıl deyince hiç kimse önemsemiyor nasılsa olur diye siz tercih edebilirsiniz bu testleri ama maliyetli testler.
eşiniz sperm tahlili yanında morfolojiye de baktırmalı
ayrıca yumurtalık rezervi rahim yapısı tüp açıklığınıda kontrol ediliyor ama bunları uzun vadede yapıyorlar 1 yada 1.5 yıl deyince hiç kimse önemsemiyor nasılsa olur diye siz tercih edebilirsiniz bu testleri ama maliyetli testler.
benim hormon testi ve progestron testi yapıldıktan sonra doktor esın test yaptırsın sonra gel dedi. şimdi eşimin sonuçlarını bekliyoruö
bunlar yanında daha birçok test var ama başta eşinizin test vermesi çok daha iyi olmuş
yani biz 3 yıllık evliyiz hiç korunmadık yaptırdığım testleri yazayım ;
tam hormon tahlili
tam kan tahlili
d vitamini
ve sağlık ocağında yapılan tüm testler
rahim filmi
smear testi
gelecek ay amh testi ve daha önemli testler varmış onları yaptırmayı düşünüyorum
eşim içinde tam sperm tahlili yaptırmıştık onu tekrarlayacağız birde yeni teste hasar testi de eklendi
bunlar yanında daha birçok test var ama başta eşinizin test vermesi çok daha iyi olmuş
yani biz 3 yıllık evliyiz hiç korunmadık yaptırdığım testleri yazayım ;
tam hormon tahlili
tam kan tahlili
d vitamini
ve sağlık ocağında yapılan tüm testler
rahim filmi
smear testi
gelecek ay amh testi ve daha önemli testler varmış onları yaptırmayı düşünüyorum
eşim içinde tam sperm tahlili yaptırmıştık onu tekrarlayacağız birde yeni teste hasar testi de eklendi
bu sırada hiç tedavi uygulanmadımı sadece testmi yapıldı
bu sırada hiç tedavi uygulanmadımı sadece testmi yapıldı
uygulandı tabiki 2 kez klomen ovitrelle çatlatma iğnesi oldum tutmadı
ayrıca beynimde hipofiz bezi tümörü varmış bu yüzden prolaktin hormonum sürekli yükselirdi 60 70 lere kadar çıkardı kadın doğum doktoru bunun için sürekli ilaç yazdı çok şükür ki tümör büyümeden temizlendi prolaktinim normal sınırlara düştü
eşim için bir tedavi uygulanmadı üroloji doktoru gerek görmedi promen k diye bir ilaç verdi 7 aydır aralıksız kullanıyor
doktorumu değiştirdiğimde ise şok oldum 2.5 yldır doktorların hep oyaladığını söyledi bize aşılama yada tüp bebek önerdi bayram sonrası aşılama tedavisine gireceğiz nasipse