hamile kalamadım ! uzun süre korunmanın etkisi var mı

gnlatilla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
270
1
116
İstanbul
herkese merhaba ; bayanlar size danışmak istediğim durum ben evleneli 17 ay oluyor biz eşimle 2 ay öncesine kadar doğal yollardan korunduk ilaç falan kullanmadım 2 aydır bebek istiyoruz ama hala hamile kalamadım ben. korumakla ilgili bir durumudur sizce yoksa bizde mi bi sorun olabilir ne zaman doktora gitmeliyim çalıştığım için ha diyince gidemiyorum size bir danışmak istedim şimdiden çok teşekkürler

merhaba, bende senin gibi korunmanın hamile kalmayı zorlaştırdığını düşünenlerdenim, bende 17 aylık evliyim, hemile kalmadan 4 ay önce korunmayı bıraktık, ilaç falan kullanmamıştım, her ay denemem başarısız oluyordu, insan o anki psikolojiyle bir sürü şey geliyor aklına benim çocuğum olmayacak mı bunlardan ilki.. bence korunma yoluyla ilişkiye girildiği için rahim ona alışıyor daha sonra da normal yolla olana alışıyor bence, umudunu yitirme daha çok erken, ben hamile kalmadan doktora gitmiştim, muayenemi falan oldum çok şükür sorun yoktu, kendime hamile kaldığım ay soğan kürü yaptım ama tadına çok dayanamadım 4 defa falan içtim, eşime de 15 gün falan keçiboynuzu pekmezi yedirmiştim, sonrasında hamile kaldım ve şuan 3.5 aylık hamileyim, tabi bunları yaptım da oldu demiyorum ama etkisi olmuş olabilir birazda zaman, moralini bozma kesinlikle, kafanda şartlandırma, kafan ne kadar rahat olursa o kadar olumlu sonuç alabilirsin..sevgiyle..

Henüz endişe etmek için çok erken eğer yaşın 30 üstü değilse 1 yıl korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalamazsan dr a gitmelisin.Eğer yaşın 30 dan yukarı ise 6 aydan sonra dr a gidebilirsin.Şuan bir sorun olup olmadığını bilemeyiz ama bazen hiçbir sorun olmasada gebe kalma süreci gecikebiliyor.İnşallah Allah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip eder.Şimdi den acaba bebeğimiz olmayacakmı diye düşünüp strese girme olacak de rahat ol iyi düşün iyi olsun.

yani evet biliyorum biraz erken endişelenmeye başladım ama insan ister istemez korkuyor çok teşekkür ederim yorumun için hayırlısıyla al bebeğini kucağına inaşllah :)

yaşım 26 biraz daha deneyelim bakalım olmazsa dediğiniz gibi dr başvarmaktan başka çare kalmıyor teşekkürler iyi dilekleriniz ve cevabınız için :)

Merhaba, Daha yolun çok başındasın ama her denemende hüsrana uğradıkça kafana takılacaktır Doktorlar genelde 1 yıl beklemeyi öneriyor fakat şöyle bir sorun olabilir kadınların genelinde de bu oluyor idrar yolu enfeksiyonu basit problem olsada gebeliğe engel.. İstersen görün doktora bebek istiyoruz fakat öncesinde buna engel bir durum olup olmadığını öğrenmek istiyorum dediğinizde önce ultrasonla yumurtalıklara bakıyor sonra idrar kan tahlili falan yapıyor kolayca öğrenebilirsin canım..ßende de aynı sorun vardı doktorum ilaç verdi 3 gün kullandım ve o ay gebe kaldım : )

bende söylediğiniz gibi birşey olduğunu tahmin ediyorum sizin adınıza çok sevindim hayırlısıya alın kucağınıza :)

slm canım bende arkadaşın dediğine katılyıorum idrar yolu enfeksiyonu gerçkten büyük engel oluyo çok kişide gördüm bunu biride benim hatta yara vardı rahimde ama çok iltihap var diye doktorum ilaç verdi kullandım yaktırmaya gidicektim hamile kaldım kullandığım ay değil ama hemen sonrasında kaldım bende 1.5 yıl bekledim olmadı rahim temizleniyo çok kişi gördüm sen ihmal etme bence bakıl temizlensin birşey varsa Allahım tez zamanda hayırlı sağlıklı bebek nasip etsin inş

doktorlar 1 sene korunmasız ilişki sonunda bebek olmassa gelin diyorlar ben 6 ay olmayınca gitmiştim hormon testi yapılmıştı biraz daha bekle derim bu süre içinde ateş ölcme yöntemini kullanarak en verimli günlerini öğrenebilirsin http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/392878-ates-olcme-yontemi.html bu topikte nasıl yapılcağını aklına takılan bütün soruları sorabilirsin bekleriz senide hiç bilmediğin yöntemleri öğrenyrsun vucudunu daha iyi tanıyorsun

ben de ilk aylarımda telaşa kapılmıştım.neden olmuyor acaba diye kurmuştum kafamda.işin özü farklıymış tabi.

Öncelikle doktora git ve hormon testlerini yaptır..yumurtana baksınlar, çatlamada sorun var mı vs diye...sonra da bırak yoluna gitsin..ben denemeye başlayalı 6 ay oluyor.hiç bir sorun yok ama olmuyor..kiminle konuştuysam beklemem gerektiğini söyledi.forumda senin gibi bir çok kadın var.bekliyoruz ..sen de bekle

bende evleneli 1 yıl oldu hala beklemedeyim doktorada gittim hiç bi sorun yok doktor acele ediyorsun diyor

Canım şuan endişe etmene gerek yok. Belli bir süre korununca hemen olmayabiliyor. 1 sene olmazsa sorun oldugu anlamına gelir. Bende istiyorum Allah isteyen herkeze nasip etsin inşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…