- Konu Sahibi kurdelemsi
-
Biz de imrendik başkaları mutlu olduğunda ama limon sıkmadık kimsenin mutluluğuna. Aksine daha da ümit buldum ben her zaman.Hani anlarım gelinin durumundan haberim olur, nispet yapar gibi gözüne gözüne sokarım. Annesi de üzüntüyle söyledi derim ama, o da yok.
Ben zaten kendi canımın derdine düşmüşüm ki daha bebeğin akıbeti hakkında karar alınmamış tamam mı? Devam mı? Diye. Doktorların onayı bekleniyor ki bu durumda sevinemedim bile. Yani en ufak kırılacağı, incineceği bir durum yok. Artı bu olay olmadan evvel salak gibi " Benim durum pek iç acıcı değil, Rabbim sizlerin yüzünü güldürsün inşallah, ne sevinebiliyorum ne de üzülebiliyorum" falan diye konuşma bile geçti aramızda.
Bunlar 2. Çocuk düşünüyordu ama ne doktora gittiklerinden, ne de durumundan haberim var. Sormam bile yani herkes ne zaman isterse o zaman yapar.
Annesi surekli birseylere maydanoz olur. "Sen her şeyin iyisini alıyorsun benim kızım alamıyor" bilmem ne? Ya hu alıyorsam senin de kızın çalışsın bir zahmet. Senin kızın tatillere giderken ben eşşek gibi çalışıyorum. Hiiiiç onu görmez Çift maaşla, tek maaş bir mi? 600 km ötede yaşıyorum iyi ki yakın değiliz. Bu kadın gelince ben annemlerden çıkıyorum bu defa da annem "kızım misafir gelmiş ayıp olur" falan. Yemin ederim memleketten soğudum.
O hadsiz görümcenize de " Abla bir daha kocam gelince, sevişeceğimiz günü sosyal medyaya atarım cümle alem bilsin. Aaa yoksa ne derler? Ayıp olur" falan dersiniz.
Bu karaktersizler yüzünden bizlerede ön yargılı olunuyor bir görümce olarak. Hayır yani onun ne haddine sizin hayatınıza böyle seviyesizce mudahil olmak?? Oyle bir durum bile olsa bu eşinle, senin aranda olan bir durum. Ona ne?
Gelin ol, görümce ol, kaynana ol vs. Herkes haddini bilmeli. Herkesin ahlakıda, aklıda kendine yeter. Kardeşlerimin eşi bana bulaşmadığı sürece hayatları beni ilgilendirmez, karışmakta haddime değil.
Ayyy okuyunca yaşadıklarım geldi aklıma ondan sizi çok iyi anlıyorum. Pisliklerinde boğulsunlar. Yarın minnağı kucağınıza alınca, bu çirkinlikleri size misli misli unutturur inşallah. Siz de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.
Benim buna yetebilecek bir enerjim yok yapsam kendimden tiksinirim herhalde. Kendi pisliğinde boğulsun.Onun taktiğini uygula her konustuğunda onun hayatı ile ilgili olumsuz yorumlar zayif noktasını bul oradan yürü birdaha rahatsiz etmez seni
"Ben demedim ki millet der dedim" der yüzsüz.Ayrıca hadi fesatliktan dil uzatirsin alıştık klasik aşağılık kompleksi geliştirmiş görümce ama namusuna dil uzatması o dili koparirim yine sabretmissin bir de kocanla yuzlestirmissin ona mı hesap vereceksiniz sevisme tarihlerini ben olsam assssslaaa bir daha görüşmem aslaa
Bir de bunların taktigidir millet der ya da millet dedi hiç iyi niyetli degil"Ben demedim ki millet der dedim" der yüzsüz.
Aynısını yaşamasını temenni ediyorum
Kusura bakmayin ama ilk soyledigi laftan sonra ne diye gorusme devam ettiniz ki ne demek millet simdi nereden bu cocuk diyecek acaba millete kalmadan kendi icindekini soylemis olmasin o yani ramazan ramazan fesat olmak istemem ama bana soylense kendi kalbinden gecen o diye dusunurdum aramayin sormayin muhatap olmayin bir yerde karsilasinca merhaba merhaba boylesi bir insansiya kandil ne ola kiKızlar henüz yeni hamileyim bu büyük görümce olacak kadını hamileliğimin başından beri ne yapmaya çalışıyor çözemedim.
Eşim işi gereği uzakta bir günlük geldiğinde hamile kaldım.
Hamile kaldığımı söylediğimde şimdi eşin uzakta bu nereden hamile kaldı diyecek millet dedi ilk. Ben de milletten çok Allah'a vereceği hesapları düşünse keşke bu millet demiştim ve eşime havale etmiştim anında görüntülü olarak yüzleştirmiştim.
Sonra başladı felaket tellallığına. Gayet güler yüzlü ve yardımcı olmak ister şekilde ama. Yok çift çizgi diye ümitlenme yine de kese boş olabilir demeler heveslenme demeler. Her şeyi o biliyor ya cahil teneke konuştuğunu maharet sanıyor.
Ben cevap verince genelde susar çünkü büyük olduğu için ve buralarda saygı çok önemli olduğu için hiç kimseden bugüne kadar cevap almadığı için benden de beklemez. O yüzden verince karşılık veremez. Benim lügatımda saygı yaşla kazanılmaz hak edene duyulur. Ben 3 yaşındaki bir çocuğa da saygı duyabilirim, 80 yaşındaki birine de belirli bir çerçevede istediğimi söyleyebilirim yani.
Konuya geliyorum;
Kandil için aradım bebiş nasıl dedi çok şükür iyi sağlıklı dedim. Anaam bizim cahil ordinaryüs bir başladı yok bizim şu tanıdık 3.5 aylık düşük yaptı ben şöyle düşük yaptım yok bu işler nasip yok iş yapmakla alakası yok (annesine hizmet etmemi istiyor alt mesaj bu burada) (ki ederim yaptırsa o kadına helal hoş olsun) ben de Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip eder inşallah diyorum kadın oralı değil. Telefona elimi sokup ağzının ortasına yapıştırma teknolojisi istedim o an Rabbimden. Sonra benden hamileyim duam kabul olur diye dua etmemi istedi kızının hamileliği için. O an demek istedim Allah aşkına sen o kötü kalbinle kıza dua etme ben zaten her zaman ediyorum diye. Keşke nasip kısmet deseydim ama onun gibi, anlasaydı biri mutluluğunu hayallerini paylaşırken turşu suyu dökmek ne demek. Ama yine de yapamam çünkü başkasının mutsuzluğuyla mutlu olacak biri değilim her zaman kendime dönük yaşadım fakat böyle toksik insanlar insanı resmen zehirliyor.
Şimdi sormak istediğim ben bu kadına ilk görüştüğümüzde nasıl bir cevap yolu açabilirim? Bunun bir cevabı olacak yaptığıyla kalmayacak seve seve vereceğim ona eksik kaldığı her görgüyü. Ki benden başka kimseye yaşatmasın. Bebeğim için hep şükür namazı kılıyorum kadın beni hıçkıra hıçkıra ağlatarak namaz kılmama sebep oldu. Benim kinim kin bile değil hırsım cevabımı verene kadar o yüzden hem içimi dökmek hem sizlere sormak istedim.
Son olarak tüm kadınlarımızın anneler günü kutlu olsun
Fesatlık değil kim olsa böyle düşünür. Ben de kızına söyledim milletten önce annenin aklına geldi diye umarım söylemiştir. Yüz yüze gelmedik tekrar gelelim yanımda eşimle söylicem. O konu kapanmadıKusura bakmayin ama ilk soyledigi laftan sonra ne diye gorusme devam ettiniz ki ne demek millet simdi nereden bu cocuk diyecek acaba millete kalmadan kendi icindekini soylemis olmasin o yani ramazan ramazan fesat olmak istemem ama bana soylense kendi kalbinden gecen o diye dusunurdum aramayin sormayin muhatap olmayin bir yerde karsilasinca merhaba merhaba boylesi bir insansiya kandil ne ola ki
Kendi kalbinden geçeni söyledi farkındayımBir de bunların taktigidir millet der ya da millet dedi hiç iyi niyetli degil
Anladığı dilden konuşmadığın sürece hep yapar bu kadını tamamen hayatından çıkarman olanaksız ömür boyu çekersinBenim buna yetebilecek bir enerjim yok yapsam kendimden tiksinirim herhalde. Kendi pisliğinde boğulsun.
Nasıl ağızlarının payını verdi ki?
Hala görüşüyorsunuz sonuçta
O gün mutluluğumu baltalamalarına izin vermemek için eşime havale etmiştim o ortaya yangın gibi düşmüştü bana diyecek bir şey bırakmamıştı. Ama onun da zamanı gelecek. Aramasına saatler sonra dönüş yaptım yoksa zaten mesafeliyim
Çok etkili bi cevap olmuşAramasına saatler sonra cevap vermiş tepkisi bu galiba
Daha ilk o smdi kimden bu çocuk diyecekler dedigi anda ağzından çıkanı kulağın duysun tebrik edeceğine şüphe duyuyorsun deseydin. İlk evlendigimde kayınvalidem sürekli ay bu haberlerde bı kadın kocası işteyken eve adam almış Allah başımıza vermesin ay su kadın kocasını aldatmış Allah göstermesin çenesi susmazdi sofra masasında ne demek istiyorsun sen diye tepki verdim çünkü eşim gece 4 ye geliyordu japon fabrikasiydi çalışma saatleri öyleydi deli etti beni susmayın böyle insanlaraKızlar henüz yeni hamileyim bu büyük görümce olacak kadını hamileliğimin başından beri ne yapmaya çalışıyor çözemedim.
Eşim işi gereği uzakta bir günlük geldiğinde hamile kaldım.
Hamile kaldığımı söylediğimde şimdi eşin uzakta bu nereden hamile kaldı diyecek millet dedi ilk. Ben de milletten çok Allah'a vereceği hesapları düşünse keşke bu millet demiştim ve eşime havale etmiştim anında görüntülü olarak yüzleştirmiştim.
Sonra başladı felaket tellallığına. Gayet güler yüzlü ve yardımcı olmak ister şekilde ama. Yok çift çizgi diye ümitlenme yine de kese boş olabilir demeler heveslenme demeler. Her şeyi o biliyor ya cahil teneke konuştuğunu maharet sanıyor.
Ben cevap verince genelde susar çünkü büyük olduğu için ve buralarda saygı çok önemli olduğu için hiç kimseden bugüne kadar cevap almadığı için benden de beklemez. O yüzden verince karşılık veremez. Benim lügatımda saygı yaşla kazanılmaz hak edene duyulur. Ben 3 yaşındaki bir çocuğa da saygı duyabilirim, 80 yaşındaki birine de belirli bir çerçevede istediğimi söyleyebilirim yani.
Konuya geliyorum;
Kandil için aradım bebiş nasıl dedi çok şükür iyi sağlıklı dedim. Anaam bizim cahil ordinaryüs bir başladı yok bizim şu tanıdık 3.5 aylık düşük yaptı ben şöyle düşük yaptım yok bu işler nasip yok iş yapmakla alakası yok (annesine hizmet etmemi istiyor alt mesaj bu burada) (ki ederim yaptırsa o kadına helal hoş olsun) ben de Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip eder inşallah diyorum kadın oralı değil. Telefona elimi sokup ağzının ortasına yapıştırma teknolojisi istedim o an Rabbimden. Sonra benden hamileyim duam kabul olur diye dua etmemi istedi kızının hamileliği için. O an demek istedim Allah aşkına sen o kötü kalbinle kıza dua etme ben zaten her zaman ediyorum diye. Keşke nasip kısmet deseydim ama onun gibi, anlasaydı biri mutluluğunu hayallerini paylaşırken turşu suyu dökmek ne demek. Ama yine de yapamam çünkü başkasının mutsuzluğuyla mutlu olacak biri değilim her zaman kendime dönük yaşadım fakat böyle toksik insanlar insanı resmen zehirliyor.
Şimdi sormak istediğim ben bu kadına ilk görüştüğümüzde nasıl bir cevap yolu açabilirim? Bunun bir cevabı olacak yaptığıyla kalmayacak seve seve vereceğim ona eksik kaldığı her görgüyü. Ki benden başka kimseye yaşatmasın. Bebeğim için hep şükür namazı kılıyorum kadın beni hıçkıra hıçkıra ağlatarak namaz kılmama sebep oldu. Benim kinim kin bile değil hırsım cevabımı verene kadar o yüzden hem içimi dökmek hem sizlere sormak istedim.
Son olarak tüm kadınlarımızın anneler günü kutlu olsun
Çok etkili bi cevap olmuş
Eminim bi daha hiç ağzını açamaz görümce
Ay kızlar güldürdünüz beniAramasına saatler sonra cevap vermiş tepkisi bu galiba
Zamanı ne zaman size göre ben bilmem ama bazı şeyler o an olmalı o an tepki vermeli size resmen bu çocuğun babası kim demiş gibi olmuş çok büyük kavga sebebi nasıl yüzyüze bakıyorsunuz konuşuyorsunuz anlamıyorum
İlk defa böyle bir karaktersizliğine şahit olduğum için idrak edemedim şu an tüm gardımla karşısındayım ve dediğiniz gibi son damlada her şey kırılır dökülür bu sefer bunun gibi kere 2.şans bile çokBence cevap vermekte gec kalmissiniz. Cunku esinizin 1 gun yaniniza geldigini, ne ara hamile kaldiginizi soylediginde agzinin payini oyle bir vermeliydiniz ki bir daha agzini acamasin. Resmen cirkin bir ithamda bulunmus. Hadsiz konusmalarin ötesinde bir yorum bu. Bence ilk tepenizi attirdigindan toptan bir cikisin bir daha yorjm yapamasin. Bence de saygi karsiliklidir. Yasla kazanılmaz.
Ne koymuştur aramaya geç cevap vermiş olmanız miAy kızlar güldürdünüz beniaynen baya koymuştur kendisine
O an havalarda uçuyor modunda olmasaydım daha farklı bir tepkim olurdu resmen idrak edemedim gibi oldu millet vs dediği için ve günü berbat etmek istemediğim için umursamadım çünkü bunlar kendi kanından insanlara dahi böyle olumsuzlar. Eşime attım topu bilsin ne olduğunu ailesinin. Onun farkındalığı bana yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?