• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kadın günde kaç saat çalışacak hesaplama

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Bilindiği üzere yeni yasada 7.30 saat yasagı var
özel sektörde calışıyoruz bu hesaplama nasıl yapılıyor bilen anlayan varmı? sabah 8 aksam 17 calısıyorum ben mesela

birde bunun ınsan kaynaklarına bıldırılmesı var nasıl söylenecekse

Yardımlarınız için tesekkurler

Yayınlanan yönetmelik henüz taslak halinde. Resmi gazetede yayınlanan taslak metin yani. Henüz kanun olarak (iş kanunu ve dmkya girmedi). Eğer İnsan Kaynaklarına bu şekilde yedirebilirseniz 7,5 saat calısırsınız günde.

Ama bazı kısıler erken cıkmaya baslamıs bile kandırmak degılde hanı yasalasmıssa neden yararlanmayalım tabiki

ekim ayında olur ıdye duymuştuk ama bakalım
peki molalr ve yemek saatleri düşülecekmi?

Yasalaşmamış işte ama usulüne uygulamaya koyan firmalar varsa bunu örnek gösterebilirsiniz demiştim. Biz de iş kanununa tabiyiz özlük haklarında ama kurumdaki hamile arkadaşlar yine eski sistemde calısıyorlar.

Misal çalışma saatlerin 08-00 12-00 13-00 1700 ise 15,30 da cıkarsın.

Yasalaşmamış işte ama usulüne uygulamaya koyan firmalar varsa bunu örnek gösterebilirsiniz demiştim. Biz de iş kanununa tabiyiz özlük haklarında ama kurumdaki hamile arkadaşlar yine eski sistemde calısıyorlar.

Misal çalışma saatlerin 08-00 12-00 13-00 1700 ise 15,30 da cıkarsın.

08:00 -10:00 çalışma saati
10:00-10:40 mola
10:40-12:00 çalışma saati
12:00-12:40 yemek
12:40 - 14:30 çalışma saati
14:30 - 14:50 mola
14:50-17:000 çalışma saati
bu sekılde bır yazımız asılı ınsan kaynaklarından ımzalı bu sartlara gore ben gene aynı saattemı cıkmam gerek
benım yemek saatleırm bu sekılde degıl molayada cıkıyorum ancak her zaman duzgun cıkamıyorum bu saatler ıcınde cıkmıyorum ne yemeeg ne molaya

bu sekılde bır yazımız asılı ınsan kaynaklarından ımzalı bu sartlara gore ben gene aynı saattemı cıkmam gerek
benım yemek saatleırm bu sekılde degıl molayada cıkıyorum ancak her zaman duzgun cıkamıyorum bu saatler ıcınde cıkmıyorum ne yemeeg ne molaya

Aslında bakarsan senin molaya ya da yemeğe cıkıp cıkmamanın bir önemi yok. Yazı kural bu ve bunun üzerinden uygulanır. Muhtemelen 15,30 da cık derler.

İstersen sen bugün Alo170 i ara en net bilgiyi onlar verirler. Biz de yazdık da sgk ya cvp dönmediler hala.

Aslında bakarsan senin molaya ya da yemeğe cıkıp cıkmamanın bir önemi yok. Yazı kural bu ve bunun üzerinden uygulanır. Muhtemelen 15,30 da cık derler.

İstersen sen bugün Alo170 i ara en net bilgiyi onlar verirler. Biz de yazdık da sgk ya cvp dönmediler hala.

bir arayayım canım bakalım ne dıyecekler merak ettım y emek ve mola saatlerını dusmuyolarsa ıyıdır ne guzel dınlenmıs oluruz ama benım eve varmam tabı 5 bulur :) artı yol parası demek

bir arayayım canım bakalım ne dıyecekler merak ettım y emek ve mola saatlerını dusmuyolarsa ıyıdır ne guzel dınlenmıs oluruz ama benım eve varmam tabı 5 bulur :) artı yol parası demek

İşte o tarafı kötü dimi :( Yol ve masraf.

ne oldu canım aradınmı 170 i neymş ne değilmiş öğrendinmi..

Bahsedilen yonetmelik yayimi tarihinde yururluge girdi. Ki zaten eski yonetmelikte de gebe kadinlarin fazla calisma yapmasi yasakti..

Ara dinlenmesi calisma saatinden sayilmaz. Calisma saatleriniz, eger fiilen bu sekilde uygulaniyorsa 7,5 saatin bile altinda..

Bahsedilen yonetmelik yayimi tarihinde yururluge girdi. Ki zaten eski yonetmelikte de gebe kadinlarin fazla calisma yapmasi yasakti..

Ara dinlenmesi calisma saatinden sayilmaz. Calisma saatleriniz, eger fiilen bu sekilde uygulaniyorsa 7,5 saatin bile altinda..

Gebe kadınları gece mesaisine kalması yasak.

İs kanununun 68. Md. Gore ara dinlenmesi calisma suresinden sayilmaz. Oyle bi hataya dusup ik'dan 2 saat erken cikmayi talep etmeyin derim.

Dikkatimi ceken su oldu. İsyerinizde yayinlanan calisma saatlerine gore fiilen gunluk 6 saat 20 dk. Calisiyorsunuz. Haftanin 6 gunu bu sekilde mi calisiyorsunuz? Eger oyleyse sizin isyerinizde uygulanan calisma suresi haftalik 38 saat, ve bunun uzerinde calistginiz her saat fazla ssaatlerde calismadir..

Eger bunu 45 saate kdr olan kismini %25 zamli odemiyorlarsa, bunu talep edebilirsiniz.

banamı dıyorsunuz

İs kanununun 68. Md. Gore ara dinlenmesi calisma suresinden sayilmaz. Oyle bi hataya dusup ik'dan 2 saat erken cikmayi talep etmeyin derim.

Dikkatimi ceken su oldu. İsyerinizde yayinlanan calisma saatlerine gore fiilen gunluk 6 saat 20 dk. Calisiyorsunuz. Haftanin 6 gunu bu sekilde mi calisiyorsunuz? Eger oyleyse sizin isyerinizde uygulanan calisma suresi haftalik 38 saat, ve bunun uzerinde calistginiz her saat fazla ssaatlerde calismadir..

Eger bunu 45 saate kdr olan kismini %25 zamli odemiyorlarsa, bunu talep edebilirsiniz.

hayır canım olurmu oyle sey 9 saat edıyor 9 saatten 40 yemek 20 dak sabah 20 dk aksam ustu mola 1 saat 20 dakıka dusuruldugunde geriye 7 saat 40 dakıka kalıyor sanırım , haftada 5 gun calısıyoruz buarada

alo 170 arayacagım molaya cıkmadım daha bırının duymasını ıstemem zıra

Toplamda hata yapmisim ewet, ozur dilerim. Tekrar bakinca, Calisma saatlerinizi toplarsak;
08.00-10.00 arasi 120 dk,
10.40-12.00 80 dk,
12.40-14.30 110 dk,
14.50-17.00 130 dk
Toplam;440 dk ediyo ki bu da 7 saat 20 dk eder. 7,5 saatin altinda..

Ben mi yanlis hesapliyorum sabah sabah :))

Back