- 28 Haziran 2022
- 2.071
- 1.058
-
- Konu Sahibi mavilihayat00
Yumurtlama gününü ve arkasındaki iki günü gün aşırı olarak değerlendirmiştikHamile arkadaşlar selamBenim döngüm 26-29 arası değişiyor. Son 2 aydır tam 13. Günde yumurtlamam oluyor ama gebelik oluşmadı. Yumurtlama günlerini nasıl değerlendirdini gün aşırı mı yoksa her gün olarak mı ?
Geçen ay yumurtlama gününden 2 gün öncesi yumurtlama gününü ve bir sonraki günü değerlendirmiştik olmadı. Kaçıncı ayda gebelik oluştu PekiYumurtlama gününü ve arkasındaki iki günü gün aşırı olarak değerlendirmiştik
Yanı ilk denemede olacak diye bir şey yok. Bizim 8 ay olmadı ama benim tiroidim varmış ilaç kullandım hemen sonraki ay hamile kalmıştım. Yumurtlama gününe kadar 2 günde bir ilişki olmuştu sperm tazeliği için. Yumurtlama olunca da o günü ve sonra gün aşırı olduGeçen ay yumurtlama gününden 2 gün öncesi yumurtlama gününü ve bir sonraki günü değerlendirmiştik olmadı. Kaçıncı ayda gebelik oluştu Peki
Doğru sabırsız davranıyor insan hemen olsun istiyorYanı ilk denemede olacak diye bir şey yok. Bizim 8 ay olmadı ama benim tiroidim varmış ilaç kullandım hemen sonraki ay hamile kalmıştım. Yumurtlama gününe kadar 2 günde bir ilişki olmuştu sperm tazeliği için. Yumurtlama olunca da o günü ve sonra gün aşırı oldu
Neyi denersen dene zamanı gelmemişse olmaz canımDoğru sabırsız davranıyor insan hemen olsun istiyorDoğumda olmuş maşallah sağlıkla sıhhatle büyüsün inşallah 4 aydır deniyoruz bir ay söylediğim gibi denedim bir ay gün aşırı denedim bir ay sadece yumurtlama günlerini değerlendirdim. Bu ay 2 regl arası gün aşırı değerlendirmeyi düşünüyorum bi sorayım dedim hamişler napmış
Normalde 2gun öncesi yumurtlama günü ve bir gün sonrası son 7 aydır böyleydi bu ay sadece yumurtlama zamanı hergun 3 muydu 4gun muydu her gece başkada olmadı sanirm şuan gecikme var daha test yapmadımHamile arkadaşlar selamBenim döngüm 26-29 arası değişiyor. Son 2 aydır tam 13. Günde yumurtlamam oluyor ama gebelik oluşmadı. Yumurtlama günlerini nasıl değerlendirdini gün aşırı mı yoksa her gün olarak mı ?
Doğru Allah hayırlısını versin inşallahNeyi denersen dene zamanı gelmemişse olmaz canım
İnşallah hamilesindir ya beklemek zor gerçekten gecikme varsa kan da çıkar artık kan versene canımNormalde 2gun öncesi yumurtlama günü ve bir gün sonrası son 7 aydır böyleydi bu ay sadece yumurtlama zamanı hergun 3 muydu 4gun muydu her gece başkada olmadı sanirm şuan gecikme var daha test yapmadım
İnşallah gönlünce olsunDoğru Allah hayırlısını versin inşallah
İnan her ay gidip kan veriyorum ama tabi öncesinden gecikme olmadan bu ay eşimin inadı tutmuş kalsın cumaya kadar diye bende tek gidemiyorum öyle kalmışİnşallah hamilesindir ya beklemek zor gerçekten gecikme varsa kan da çıkar artık kan versene canım
Hakkında hayırlısı olsun inşallahİnan her ay gidip kan veriyorum ama tabi öncesinden gecikme olmadan bu ay eşimin inadı tutmuş kalsın cumaya kadar diye bende tek gidemiyorum öyle kalmışöyle çok dua ediyorum ki
Amin cümlemizin insallh rabbim herkese anne olmayı tattirsin insallh kimsenin kucağını boş birakmasinHakkında hayırlısı olsun inşallahAz kaldı sık dişini inşallah güzel haberler alırsın
Amin inşallahAmin cümlemizin insallh rabbim herkese anne olmayı tattirsin insallh kimsenin kucağını boş birakmasin
Bende 3 yıl önce sadece tek ilişki ile hamile kalmıştım o da yumurtanın çatlamadan 2 gün öncesinde. Ne ovulasyon testi biliyordum nede yumurtlama günlerinin hepsinin değelendirildiğini. Direk deneyelim dedik oldu. Kimyasal ile sonuçlandı ama ewet kafa gebelik diye bağırmadığı zaman oluyor. Keşke düşünmesem eskisi gibi ama yaşımdan korkuyorum 30 u bitirmek üzereyim 5 yıllık evliyim bu kadar süre yapmadığım için pişmanım olmayacak korkusu ile sürekli aklımdan çıkaramıyorum. Tam çıkardım diyorum negatif görünce mahvoluyorum. Ne diyeyim hayırlısı olsun.Döngüm 26-28 gündür kendimi bildim bileli. Yumurtalama dönemlerimi libidoda artış , yumurta akı kıvamında ki akıntı vs dolayisi ile de çok net bilirim, 12.-14. günler arasında olur senelerdir. 14 sene önce İlk gebeliğimde hicbirseyin takibini yapmadım , hiç düşünmedim , gebelik testini bile arkadaşımın zoru ile yaptim, hamileydim ilk aydan, bir oğlum oldu.
Bundan 3 sene önce 2. Çocuk için adetten sonra ki 9.Günden itibaren 15güne kadar gün aşırı değerlendirmeme rağmen hamile kalmadım , 4. Ay en son ilişki yumurtlama gününden 3-4gun önce olmuştu , sonrasında ağır grip olduğum için devamı gelmedi , o ay hiç ihtimal vermedim ama hamile kaldım. Malesef 10. Haftada kalp atışı durduğu için kürtaj oldum.
Gelelim son bombaya
Kürtajdan 3 ay sonra başladı çalışmalar, her yurtlama dönemi özenle değerlendirildi, 4 ay sonunda sonuç alamayınca, yumurtlama testi siparişi verdim. Hani tamam biliyorum yumurtlama günlerimi ama acaba yanılıyor muyum dedim. 8 ay boyunca da testlerle takip ettim , yanılmıyordum her ayın adet sonrası 11.gunu pik görüyor , 12 de çatlama oluyordu , birkaç ayda bir ise çatlama 13 ya da 14. gün oluyordu ve ilişki olması gereken günler hep degerlendirildi, yine hamile kalamadim. Ama her ay belirtiler yaşıyorum , bu sefer kesin oldu diyorum, ilişki pozisyonlarina dikkat ediyorum, ilişki sonrası hemen ayağa kalkmiyorum vs vs.Bu dönem aşağı yukarı 1 buçuk sene sürdü ve yaşım 39 oldu. Tamam dedim ,olmuyor .belki de kürtaj yüzünden oldu, zaten 1 çocuğum var , eşimin de 2 tane var, yaşım olmuş 39. Bıraktım çabayı. Yine de bir kaç ay daha yumurtlama dönemine denk gelen ilişkiler olunca içimde bir acaba oluyordu. Sonra bir ay adet bitiminden sonra ki gün ilişkimiz oldu ,sanıyorum 5 ya da 6 gün . Sonrasında eşim hasta olduğu için 2 hafta yaklasmadik birbirimize . Ben yine normal yumurtlama tarihinde, yumurtlama belirtilerini yaşadım. O ay reglim 4 gün geçince , hiç ihtimal vermeyerek test yaptım ve hamileydim .
Yani işin özü 3 hamileliğimde , hesap kitap yapmadığım , vücudumda hamilelik belirtisi aramadigim , kafaya takip, ihtimal vermedigim anda oldu. Hele 3.sü , yumurtlamaya 1 hafta kala ,tek ilişki ile
yumurta kalitesiz ise döllenme olmuyor diye biliyorum.Hamile arkadaşlar selamBenim döngüm 26-29 arası değişiyor. Son 2 aydır tam 13. Günde yumurtlamam oluyor ama gebelik oluşmadı. Yumurtlama günlerini nasıl değerlendirdini gün aşırı mı yoksa her gün olarak mı ?
Yumurta ile ilgili sorun yok dedi doktoryumurta kalitesiz ise döllenme olmuyor diye biliyorum.
benimde ultrasonda bakıldığında düzenli yumurtladığım görünüyor. ama opuda yumurtalar kalitesiz çıktı mesela. bunu embriyolog görebilir.Yumurta ile ilgili sorun yok dedi doktor
Bunu nasil ogrenebiliriz? Benim de muayene ve kan testlerim iyi oldugunu soyledi dr. Dediginiz sey nasil tespit ediliyor?benimde ultrasonda bakıldığında düzenli yumurtladığım görünüyor. ama opuda yumurtalar kalitesiz çıktı mesela. bunu embriyolog görebilir.