hamile arkadaşlar domuz gribi ve aşısı hakkındaki görüşlerimizi paylaşalım!!!

beydam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
85
0
arkadaşlar ben 29 haftalık hamileyim ve 8 yaşında ilkokul 3 e giden bi kızım var,ben kızıma domuz gribi aşısını yaptırmadım,kendim içinde hala düşünmekteyim.aralık ayında adjuvansız aşı gelecekmiş gebeler için,sizler neler düşünüyosunuz,paylaşalım.CADIARZU

bana doktorum aşı ol dedi ama ben kararsızım içeriğini bilmediğim bir maddeyi vücuduma sokmak istemiyorum bilmiyorum napcağımı aslına bakcak olursak biz tahliller için hastaneye gidiyoruz mecburuz gitmeye maske kullanıyoruz ama kimimiz çalışıyor hergün toplu taşım araçlarını kulanıyor kimimiz ev hanımı ama eşlerimiz toplu taşım araçlarını kullanıyor hiç evden çıkmasak bile eşlerimizden bulaşabilir bilmiyorum ben çok kararsızım

benim doktorum kesinlikle olmayacaksın dedi..o öyle demişken ben nasıl yaptırabilirim..açıkçası endişeliyim.. öğretmenim hergün bir sürü çocuk veli hepsiyle karşılaşıyoruz.. bende şunu anlayamıyorum.. kimisinin doktoru yaptırma demiş kimisinin yaptır demiş.neden ortak bişey söylenemiyor...daha doktorlar bile kendi içinde tutarlı değil..

olmıcam ne ıdugu belırsız bı asıyı olmamam sevgılı saglık bakanımız kusuruma bakmasın...

benim doktorum ol veya olma diyemem dedi.bence de kesin ol veya olma denmesi çok büyük sorumluluk.doktorlar bile hamileler üzerindeki vedoğacak bebek üzerindeki etkilerini bilemezken böyle kesin bişey söylemeleri şaşırttı.hiçbi doktor o riske girmek istemez doğal olarak.benim doktorum da ol veya olma diyemem dedi.sebeplerini anlattı.benim de oğlum var ben şimdilik yaptırmayı düşünmüyorum dedi.bebeğin doğduktan sonraki yıllarda bu aşıdan etkilenip etkilenmediği bilinmezken ben asla olmayı düşünmüyorum.

yanı kızlar akıl var mantık var.
bu asılar 2009 hazıran ayında gelıstırılıp pıyasaya sunulmus asılar.
sımdı hangı aydayız kasım 2009 yanı daha 5 ay olmus. bu sure ıcınde deneme amaclı asılanan hamıle bı kadın daha dogum bıle yapmamıs olur. kadın hamıle kalıcak domuz grıbı asısı olucak dogurucak doktorlarda arastırıcak yan etkısı warmı dıye... kı hangı kadın karnındakı bebegı denek olarak kullanmak ıster boyle bı ası ıcın???
bıde kalkmıs ası guvenlı dıyolar ya hepsını bogasım gelıyor.

yanı kızlar akıl var mantık var.
bu asılar 2009 hazıran ayında gelıstırılıp pıyasaya sunulmus asılar.
sımdı hangı aydayız kasım 2009 yanı daha 5 ay olmus. bu sure ıcınde deneme amaclı asılanan hamıle bı kadın daha dogum bıle yapmamıs olur. kadın hamıle kalıcak domuz grıbı asısı olucak dogurucak doktorlarda arastırıcak yan etkısı warmı dıye... kı hangı kadın karnındakı bebegı denek olarak kullanmak ıster boyle bı ası ıcın???
bıde kalkmıs ası guvenlı dıyolar ya hepsını bogasım gelıyor.

alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Arkadaşlar kendinizi risk grubunda mı görüyorsunuz?Domuz gribi bildiğimiz grip gibi birşey başka hastalıkları tetiklediği için ölüme sebep oluyor.Zatürre vs gibi. Ölenlere dikkat edin çoğu akciğer enfeksiyonundan.Çok abartıyorlar bu meseleyi.Dr.um bana aşı yapamayacağını söyledi asla riske atmaz ona güveniyorum.Ayrıca kendimi risk grubunda görmüyorum gerek yok bence.Ztn aşıyı olsanızda garantiniz yok etkisini 15 gün sonra gösteriyor.Bol C vitamini alıp aşırı yorgun olmamaya dikkat edin.Çoğu dr.da bunu söylüyor ztn a.s.

arkadaşlar bu konuda okumadığım makale ve yazı kalmadı neredeyse doktorlar ikiye bölünmüş durumda.adjuvansız aşıyı olabilirsiniz diyolar ama genede garanti veremiyolar.benim kendi doktorum ben vurulmıycam dedi,oğlunada vurdurmıycakmış.benim içinde kararı bana bıraktı anlıycağınız risk almak istemiyo doktorlarda.ama şubatın ilk haftası doğum yapacaksın vurulma istersen dedi.bilemiyorum ya kafam çok karışık.....:çok üzgünüm:

Bende çok kararsızım.Benim doktorum da kendinden gayet emin bir şekilde vurdur dedi.Bu doktorlar arasındaki bu ikilem insanı çileden çıkarıyor.Eşim hep hastanelerde çalışıyor o olacak örneğin aşı.Ama bebek söz konusu olduğu için durum farklı tabii benim için.Büyük ihtimal vurulmayacağım.Bakalım.Allah hepimizi ve miniklerimizi korusun inşallah.opuyorumnanaktan

kızlar ben vurulmayı dusunmuyorum.gercekten ne oldugunu bılmedıgım bısıy ıcın bebısımı rıske atamam.bol bol c vıtamını alıyorum.rutın kontrollerımı zaten yaptırıyorum.olacaksak o grıpten kacısımız yok kı zaten.eslerımız butun gun dısarda.rabbım hepımızı korusun...

arkadaşlar gastenin bi tanesinde bi yazı okudum portekizde aşıyı vurduran 2 anne bebeklerini kaybetmişler ne kadar doğru bilemiyorum ama çok korktum inanın şimdiye kadar hep adjuvansız aşıdan vurdurma taraftarıydım ama şimdi çok kararsızım,bebeğime bişey olursa kendimi affetmiycemmafoldumben

doğumuma 1,5 ay kaldı evden dısarı cıkmam kendıme dıkkat ederım ama olmayı düşünmuyorum bu tarz tartısmalar sinirimi bozdu nasıl bir ülkedır çözemedım. !!!

kızlar nette okudum virüs mutasyona uğramış buda şimdi yapılan aşının bi işe yaramayacağı anlamına geliyor..ben zaten olmayacaktım ama bu haberi okuduktan sonra hiiç olmam artık..

kızlar ben de 23. haftadayım. doktoruma danıştım aşı konusunu."bağışıklık sisteminin kuvvetli olduğuna inanıyorsan olma aşıyı.yani normalde sık sık grip olmuyorsan aşı olma" dedi. hoş o "ol" dese de olmayacaktım zaten:))) yani düşününce bu virüs ne zaman çıktı?aşı ne zaman üretildi? ne zaman denendi? ve ilaç kullanımı konusunda en riskli gruba,hamilelere önerilebiliyor? olası etkileri tahmin edilebiliyor? hele ki ilaçları denetleyen FDA vb. kurumlara güvenim sıfır. ilaçlar piyasaya sürüldükten seneler sonra bile ilaçların yan etkilerinden dolayı hayatını kaybeden insanlar varken... yine herkesin kendi kararı tabi. Rabbim en doğru kararı verdirsin.

ıcınde cıva oldugu ıcın yaptırmayı dusunmuyorum kararsızım aslında ama suan dusunmuyorum
cunku ılk 3 ay onemlı ve cıva zararlı bıse ayrıca basımızda bulunanlar bızım saglıgımızı korumak yerıne bozmayı dusunuyorlar (ılaclı zıraat urunlerı uretıyorlar, gdo lu urun ve glıkoz alıyorlar ve ıc pıyasaya suruyorlar, koruyucu hekımlık yok, spora tesvık yok , adalet yokk ..)neyse basımızdakılere kesınlıkle guvenmıyorum ama olurda ölürsek oda allahtan kaderımızde varsa olur ama yınede alllah bu amerıkalıların ve ılac fırmalarının urettıgı hastalıkların serrınden korusun

X