Hamile arkadaşlar çayla aranız nasıl :)

canım,bana doktor içme ama çok canım isterse günde bir bardak demişti,ben önce fazla çay içmezdim ama gebelikten sonra çaya düştüm resmen,birde kızlar gebelikte yeşil çaylar ve bitki çayları yasak diye biliyorum bence içmeyin düşüğe neden oluyormuş doktorum yasakladı bana.

bitki çayLarından yasemin,rezene,papatya,kuşburnu içiLebilir arkadaşlar ama günde 2 BARDAĞI GEÇMEYECEK şekilde ..bilginize :CüvCüv:

bende sabahları kahvaltıda 3 cay bardagı akşamları da olursa 2 bardak içerim valla canımın her istedigini yapıyorum hiç kasmıyorum kendimi hamileyim diye

siyah cay iyi degil hamislikte hem demiri emiyo benim gibi kan degerin zaten sinirdaysa tamamen birak derim, ben zaten hamileligimden beri bi bardak cayi zor iciyorum oda 2 haftada bir anca tadi kalmadi eskisi gibi sanki =)

ben rizeliyim ama oldum olası sevmezdim çayı zaten hamile olduğumu öğrendiğimden beri bıraktım tamamen hiçte aramıyorum zavallı kocişim ya annesine gidiyo ya kendine azcık demliyo çaykolik çünki oda rizeli

ben rizeliyim ama oldum olası sevmezdim çayı zaten hamile olduğumu öğrendiğimden beri bıraktım tamamen hiçte aramıyorum zavallı kocişim ya annesine gidiyo ya kendine azcık demliyo çaykolik çünki oda rizeli

benm eşimde rizeLi , ama ben ondan daha çok seviyorum çayı :)

bende çayı çok severim ama hergün içmiyorum
misafirim geldiğindede yada ben gittiğimde dayanamıyorum 4 5 bardak içiyorum üstelik şekersiz
buda genelde haftada 1 kez oluyo o nedenle çok endişe etmiyorum zararlı olur diye

canımın çok çay istediği akşamlardada yemeklerde 3 4 saat sonra demleyip en fazla 3 bardak içiyorum..
yemeklerle yada yemekten hemen sonra içilmemesi gerektiğini biliyorum o yüzden bekliyorum bikaç saat..

ben çaya düşkün biri değildim...kahvaltıda 1 fincan içerdim,yalnız yerken demlemezdim bile...ama hamileliğimin dördüncü ayından itibaren çay manyağı oldum...kahvaltıda yada yemeğin peşine içmiyorum ama her akşam yemeğinden 1,2 saat sonra çay içme ihtiyacı duyuyorum...burnuma kokusu geliyo,ağzımda çay tadı hissediyorum ve kendime engel olamıyorum...2 çay fincanıyla yetinmeye çalışıyorum...şeker sorunum yak zaten çayı yıllardır şekersiz içerim...ama işin kötü yanı kansızlık sorunum var ve ilaçlara rağmen yine de kan değerlerim düşük çıkıyo...

çay çay çay.... hayatımın tek gerçeği,tek anlamısempatiksalakcinnionsuz bir yaşam düşünemiyorumeyvahedigeldismile sabah peynir ve zeytinin, akşamsa balığın tuzunuşeyn hararetini alan en güze şeylzemuszemus hamileliğmde aşerdiğim tek şey.. ona karşı koyamam, koymam:olmaz: tabi pekmez ve kuru üzümle demir açığını kapatmayı ihmal etmiyo:teytey:rum

Hamıle kaldıgımdan berı caya karsı ıyıce sempatım arttı.Kola ıcmıyım dıye paşaçayına baslayalı berı resmen tıryakı oldum.34 haftalık hamıleyım,cayı cok cok acık olmak sartıyla ıcıyorum valla

Payla$mak istedim...

Fazla su içemeyen arkada$lar varsa aranizda salatalik yemelerini tavsiye edebilirim... Hem su hem kanda ki toksinleri atiyor yerimseniben

açık olmak şartıyla 4 bardağı geçemez o da arada sırada yoksa 2 bardak en fazla ama çok severim :(

çaysız asla kahvaltı yapamazdım hala da yapamam:)..hele de bir karadenizli olarak çaysız yaşanır mı derdim ama yaşanıyormuş..ilk üç ay çayı çok açık içtim ama üçüncü aydan sonra ikiz gebelik olduğu için kansızlık ve demir eksikliği baş gösterdi..bende mecburen çayı bıraktım..doğuma kadar sabahları hep ballı sıcak su içtim..mecburen alıştım...

bende açık ve şekersiz içiyorum artık..hamilelikte canım çok istiyo napim :)

Back
X