Hamile arkadaşlar çayla aranız nasıl :)

Bir fincan kahvede (çay fincanı) yaklaşık 100 mg kafein vardır.
Aynı miktar çayda ise kafein miktarı 70 mg,
100 gr sütlü çikolatada kafein miktarı 20 mg.
Bir kutu kola da 50 mg.

içerdiği kafein miktarından dolayı çay yerine kafeinsiz kahve içiyorum ... kahvaltıda ballı sütten başka bişey içmem.

evet 3-5 :) doktora henüz gitmedm,ama açık içiyorum bi zararı oLcaanı sanmıom :)

bende çayı seviyorum
bazı günler hiç içmiyorum
bazenn 3-4 bardak içtiğim oluyor.
zararlı biliyorum ama canım istiyor.

ben de çayı çok severim ve kahvaltıyı çay olmadan asla yapamam.
bu yüzden her sabah çay içerim. Ama hem açık içiyorum hem de biraz limon sIkIyorum içine =)

çayın içinde kafein var asıl neden bu..kahve içmekle aynı yani aslında çay içmek..ben demlemeden poşet çayı batırıp çıkarıyorum yani çok açık bir şekilde içiyorum..kafein çok az alınırsa bir zararı yok..fakat bir bardak çaydan fazla içmekle bebeğinize de kafein vermiş oluyorsunuz..tiryakiler dikkat

Kızlar bende çayı çook sevenlerdenim. Günde rahat 10-12 büyük kupda içerdim. hamile olduğumu öğrenince bıraktım çok zor oldu. bıraktım derken tam bırakamdım ama baya azalttım. büyük fincana sallama çay yapıyorum cok acık. bir sallamadan 2 bardak cıkarıyom acık ıcıyom yanı.. sabahlarıda zorakı süt içiyorum :(

Çayı hiç sevmem hamılelıkte hiç sorun yaşamadım o yuzden bu konuda.Zararlı olduğunu düşünüyorum ben de.Bence de içmeyın gunden açık 1 bardak en fazla...

Ben de çay tiryakisiyim.Günde 3-4 bardak içiyorum.Kahvaltısız bir çay düşünemiyorum ne yazıkki.Ama tabi çok çok açık oluyor benimkisi.Hatta çay olduğu bile belli olmuyor renginden dolayı ama işte ne yapayım psikolojik herhalde başka bişey içemiyorum.Malum bi de okulda 1-2 derken 5 bardağı buluyor...Ama kahveyle pek aram yok.Çok çok nadir burnuma kokarsa içim kalmasın diye içiyorum...

Millet hamileyken sigarayı bile fosur fosur içebiliyorsa çay onun yanında çok masum kalır. Bende içiyorum😊

ben 5 haftalık hamileyim..her akşam yemekten sonra illaki çay içerim ..3-5 bardağın bi zararı olurmuki..hihoyyyt
Düşük ve erken doğum riski oluşturuyor kahve de aynı şekilde o yüzden doğru bişey değil yaptığınız çok istiyorsanız bir bardakla sinirlayin ayrıca yemeklerden sonra olması da vitamin emilimini azaltır

Konuyu yazan bayan 8 sene önce yazmış konuyu hortlattım 🤣

Back
X