Hamile arkadaşlar çayla aranız nasıl :)

asyun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
142
0
116
Ankara
ben 5 haftalık hamileyim..her akşam yemekten sonra illaki çay içerim ..3-5 bardağın bi zararı olurmuki..hihoyyyt

3-5 bardak çay çok arkadaşım çayın içindeki maddeler vücudundan demiri emiyor. Günlük en fazla 2 bardak içilir diye biliyorum.

bazen günde 3,bazen 1 bazen de hiç içmiyorum.içtiklerim de su gibi oluyor,adı çay.

bende 6 çay bardağını geçmemeLi die biiLiyorum ..açık içiLdkten sora bi zararı oLmicağnı düşünuorum ..bitki çayLarı günde 2 bardak onu duymuştum..ama azaLtmaLıyım :(

benimde dayanamadığım tek şey şekersiz açık çay. gebelik öncesi iş yerimde yaklaşık 10-12 bardak içerdim eve gelince eşimle koca bi demliği bitirirdim. bitki çaylarını da çok içerdim. içine çimeni koy demle onu bile içerdim. ilk haftalar içmedim ama mide bulantılarım başlayınca kessin diye azar azar içiyordum. çok çok iyi geldi. bazen günde 5 bardağı buluyor ama demliği resmen koklatıyorum. arada yeşil çayda içiyorum. yarım sallama poşetten 3 bardak çıkartıyorum ama. sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
sende iyi içiciLerdenmişsin maşaLLah ehehe ama uzmanLar dioki aynı bitki çayından günde 5 fincan iLaç etisi yapıomş zararLıymş..2 bardağı geçmemeLiymş akLında oLsun ;)

normalde çayı çok severim , canım istesin hiç üşenmem demlerim oturur içerim.Ama hamileliklerimde ilk tiksindiğim şey de çay oluyor 6 haftalıkken bulantılarım başladı ve o zamandan beri içemiyorum

ben 5 haftalık hamileyim..her akşam yemekten sonra illaki çay içerim ..3-5 bardağın bi zararı olurmuki..hihoyyyt

Yemek esnasinda ve yemekten sonra çay mutlaka içme!
çünki... yediklerinde demir bulunan her$eyi yok ediyormu$. Yani o an istersen en zengin yemegi ye bebegin için bo$a yemi$ oluyorsun. AKLINDA BULUNSUN.
Yemekten 1veya2 saat sonra içersen bir$ey olmaz ;-)

Ben haftada 3veya4 bardak içiyorum : 1 büyük kahve fincani vardir ya ondan herhalde 2 çay bardagi felan yapiyordur.
Az içmeye çali$iyorum onun yerine meyve sularina yönlendirdim kendimi.kaydirigubbakcemile4

Son düzenleme:
ben de hamileliğimin ilk dönemlerinde çaydan nefret ettim -ki çok severdim- adı bile midemi bulandırıyordu. sonraki dönemlerde tiksinmem azaldı ve bitti. am çok da içmedim, demir eksikliği yapmasın diye, zaten kansızlık problemim vardı. günde en fazla 2 bardak. hatta son döneme girdiğimde haftada 2 kereye filan indirdim. bu kadar da fedakarlık yapabilirim diye düşündüm.

benimde gebeligimin ilk haftalari caydan tiksinmeyle gect.yaklasik 4 ay hic cay icmedm desem yeri.ama su anda iciyorum gunde 4 5 bardak..dayanamiyorum

Ben de çayı çok seviyorum bazen günde 10 bardağı bulduğu bile oluyordu tabi hamile olmadan önce.Hamile kaldıktan sonra arkadaşların da dediği gibi demir eksikliğine yol açtığını bildiğim için günde max. 2-3 bardak.Bunu da geçirmemeye çalışıyorum zaten bende bi de demir eksikliği var.Ben de yemeklerden sonra aramıyorum da kahvaltıda falan içiyorum.Umarım o kadarın bir zararı olmaz.

Gebelik süresince günlük içilecek çay miktarı çok açık olması koşuluyla 2 bardak cnm.Çünkü çay bebek için en gerekli olan demiri emiyor.Ben günde 1 bardak çok açık içiyorum.
Çok fazla içmemeni önerim

bitki çaylarını fazla tüketmemek gerekiyor, rahimde kasılmaları arttırıp düşüğe yada da erken doğuma sebep olabiliyormuş.
Boğazım ağrıdığında, çok çok açık çayı limon sıkıp içebiliyorum o kadar,
İçtiğimiz, yediğimiz şeylere dikkat edelim bebeğimize gidiyor hepsi,zarar vereceğini düşündüğüm bir şeyi yiyeceğim ya da içeceğim zaman aklıma bebek doğsa lıkır lıkr bebişine çay içirir misin diye soruyorum bu da aynı şey karnında senden besleniyor

benimde dayanamadığım tek şey şekersiz açık çay. gebelik öncesi iş yerimde yaklaşık 10-12 bardak içerdim eve gelince eşimle koca bi demliği bitirirdim. bitki çaylarını da çok içerdim. içine çimeni koy demle onu bile içerdim. ilk haftalar içmedim ama mide bulantılarım başlayınca kessin diye azar azar içiyordum. çok çok iyi geldi. bazen günde 5 bardağı buluyor ama demliği resmen koklatıyorum. arada yeşil çayda içiyorum. yarım sallama poşetten 3 bardak çıkartıyorum ama. sempatiksalakcinni

çayın bayağı sıkı takipçisiymişsin.

bende çayı severim ama fazla içmemeye dikkat ediyorum.
bitkisel çaylar gebelikte oldukça sorun yaratabiliyor düşüğe neden oluyor
diye duydum bende.ama internetten araştırdığım kadarıyla siyah çayın
veya kahvenin fazla tüketilmediği takdirde zararı yokmuş.(genede ben
kahve içmiyorum ve günde 2 bardak açık çayı geçirmemeye çalışıyorum)

canım,bana doktor içme ama çok canım isterse günde bir bardak demişti,ben önce fazla çay içmezdim ama gebelikten sonra çaya düştüm resmen,birde kızlar gebelikte yeşil çaylar ve bitki çayları yasak diye biliyorum bence içmeyin düşüğe neden oluyormuş doktorum yasakladı bana.

bende 5 haftalık hamileyim.çayı çok severim hemde demli olacak şekilde.hamile olduğumu öğrendiğimden beri sadece akşamları 2 bardak çok açık, babanne çayı gibi ve limonlu içiyorum.kahvaltıda bile ılık süt içiyorum.artık çayı bıraktım...

demiri emdiğini ve kansızlığı ortaya çıkardığını biliyorum.
o yuzden allah çayı sevmiyorum diyorum.
sende içmemeye çalış arkadaşım
herşey bebişler için:)

cevapLarınz için tşk ederim kızLar..dikkat edicem günde 2 bardağı geçirmicem..zararLarını biLiorum ona rağmen dayanamıorum işte ..ama dediğinz gibi herşey bebişLerimz için :)

Back
X