- 15 Mayıs 2013
- 1.777
- 6.817
- 38
Yeni doğacak çocuk açısından pek iyi bir durum değil bence. 40 yaşından sonra ilk kez anneliği tadanlar için söylemiyorum ama şimdi konu sahibinin annesi zaten 2 çocuk sahibi, bir de bu doğarsa tamam iyi güzel de, çocuğun anneyle geçireceği zaman az. Bu çocuk 10 yaşına gelince annesi 53 yaşında olacak. İstediği kadar kendine baksın ya da genç göstersin ya da sağlıklı olsun, fark etmez. Anne yeniden çocuk sahibi olmak istemiş olabilir ama çocuk açısından iyi değil bence. Baba kaç yaşında düşünemiyorum bile. Yargılamıyorum ama çocuk açısından bakılınca bence iyi değil. Ben annem ve babamla aramda o kadar yaş farkı olsun istemezdim. Umarım maddi imkanlarınız bari doğru düzgündür. Kimse kusura bakmasın, Allah özellikle OLMAYANLARA VERSİN ama her şeyin de bir yaşı var, sadece doğuran açısından değil doğan açısından da düşünmek lazım. Burada herkes genç bir yaş, ne var bunda falan demiş ve çocuk açısından düşünülmemiş bu durum. 40 genç bir yaş falan değil, kimse kendini kandırmasın. Herkes ne kadar da bencil. Yorumlar çok çok bencil. Tamamen keyfi bir olay, kimsenin keyfi kimseyi ilgilendirmez tabi, ilginç bir durum. Umarım hayırlı bir evlat olur, olursa.
Çocuk açısından bakın demişsiniz, ortalama ömürlere bakarak, insanlar çok genç yaşta da ailelerini kaybedebilirler. Mesela size bir örnek vereyim benim iki büyük dedem de (yani annemin va babamın dedeleri) 90 yaşının üzerinde vefat ettiler, 1901 doğumlulardı ve ben ikisini de gördüm onlarla oynadım. Ama kendi öz dedemi görme şansım olmadı. Çünkü babamın babası 47 yaşında vefat etmiş. Son bir şey daha babaannem ve babası aynı yıl içerisinde 3 ay arayla vefat ettiler. Biri 95 yaşındaydı biri 67.. Yani sözün özü ömrü siz vermiyorsunuz, kimin kaç sene yaşayacağını da kendi hesabınızla bulamazsınız. 43 yaşındaki bir insan benim gözümde henüz ömrünün yarısında bile değildir. Bir kitap var tavsiye ederim yaş 75 yolun yarısı (kafkaslarda ortalama ömür 100'ün üzerindedir, 100 yaşının altında ölenlere kendine bakmadı hak etti derler, 100 yaşının üzerindeki adamların çocukları olur) hayata bakış açınızı genişletir, bu kadar dar düşünmeyin..