- 4 Haziran 2017
- 577
- 234
- 103
- 40
Çok teşekkür ederim söylediğiniz her şeye titizlikle dikkat edeceğim sağolun vakit ayırdığınız içinHayır karşılaşmadım önlem olsun diye gelmeden. Ev yeni yapılınca her deliği silikonladik. Kapı kenarlarının duvar ve zeminle birleşim yerlerini bile. Musluk kenarlarını, çamaşır makinesi boru gideri birleşim yeri, elektrik kablolarinin birleştiği kapak kenarlarını bile. Gerisi Allah kerim. Tedbir olarak bunları yaptık. Bir de gece lavabo deliklerinize lavabo tıkacı takın muhakkak. En çok geldiği yerler oralar. Alaturka tuvalet varsa delik kapağı kullanın. Aklıma gelenler bunlar.
İnanın ben de öyleyim işte eve giren sinekleri bile dışarı çıkarmak için uğraşırım ama bu arkadaşları öylece yakalayabilecek cesaretim yok maalesef umarım hiç karşılaşmayız!Ben pek canlı öldürebilen bir tip değilim. Köşede sıkıştırıp bir gazete kıvrımında camdan atıyordum. Genelde isinlaniyorlar zaten :) yakalamak zor.
Beni anlayan birilerini görmek ayrıca mutlu etti beni:)Yaklaşma cesaretini daha gösteremedim kocamanlardı üstelik!Yalnız şöyle bir sorun var biz bunları bırakınca hemen kaçıyorlar ve üreme hızları çok yüksekmiş iyice çoğalırlar diye korkuyorum..Fıs fıs hangisiydi acaba?ben bir ilaçla yeltendim tınlamadı bile hemen pıtı pıtı kaçtı belki de büyük için etkilenmediler..Uzmanlar da böcek öldürücü ilaçlara çok karşılar insanlara daha çok zarar verdiklerini söylüyorlar hele ki evde çocuk varsa denemeyin bile diyorlar!!4 tane ev değiştirdim ben sadece birinde bu kabusu yaşadım
Hiç bi sürüngenden bu kadar korkmam.
Mesela dışarda fare görsem normal karşılarım ama bunu içerde dışarda farketmez görünce hayattan soğuyorum. Tüylerim ürperiyor. Yani sizi çok iyi anlıyorum.
En kötüsü de görüp öldürememek.
Elimde köseli erkek ayakkabısı topukları daha iyi iş görür diyeama tabi yine öldüremezdim. En son çareyi sanayi tipi ilaçta bulmuştuk (tarım ilacı diye de geçiyor galiba)çok aşırı etkili. Görünce de fıs fıs vardı elimde onunla öldürürdüm. Sonra o ilaçtan kullandık bitti o evden de çıktım çok şükür.
İkisi de yapıldı halbukiApartmanı ve evinizi ilaçlatın
İkisi de yapıldı halbuki
Aa bir arkadaş daha aynı ilaçtan bahsetti umarım işe yarar bende de..Peki ilaçtan önce çok muydu evde benim anladığım hep belli yerlerde gece faaliyete geçiyorlar!"Bayer garden k-othrine al" diye bi ilaç aldik biz ve gerçekten iyi geldi.Alti ayda bir siksan yetiyormuş.Zaten bir iki ölü gördüm onu sıktıktan sonra başka da görmedim bi şey.Diğer fıs fislar sadece üzerine sıkınca öldürüyordu ve o da bir ise yaramıyordu malesef.
Ahh benimkiler beni sinir hastası yaptılar :) benimde çok büyük gördüklerim oldu yavru da... ilaçtan önce mümkün değil yakalayamıyordum o kadar hızlılar ki... ilaca değenler yalpalayıp bir yerde ölüyorlar sanırım bence apt yayılıyor komşulara soramıyorum samimiyetimiz yok yanlış anlarlar diyeO da hemen hemen aynısı..Sadece değdiğinde öldüren bir ilaca da ümit bağlamalı mıyız bilmiyorum ki sizinkiler de büyük müydü peki?
Armut. Com'dan bir ziraat mühendisi buldum. 100tlye tüm ev ilaçlandı. Her delik nerdeyse ilaçlandı ve bebek için bile zarar lı olmayan bir jel ile. Ketılın altından, tost makinesinin boşluklarına kadar her yerde olabiliyorlarmış. Ben tüm mutfağı boşalttım ve tek tek her şeyi yıkadım. Şu an bir sıkıntı yok.Günaydın arkadaşlar bu yaz bu haşereler konusunda tek dertli ben miyim bilmiyorum ama;geçen sonbaharda ev,daha geçenlerde de çevre ilaçlaması yapılmasına rağmen bir hafta içinde 2 kocaman hamam böceği gördüm ama gerçekten abartmıyorum bu arkadaşlar resmen hormonluydu kesinlikle normal büyüklükte değillerdi..Bir kere daha denk gelirsem foto atacağım zaten..2 altta oturan komşumun evinde de akrep çıkmış onu duyunca da iyiden iyiye sıkıntıya girdim..Aynı dertten muzdarip olan arkadaşlar var mı aramızda neler yapıyorsunuz?biraz da fobim var diken üstündeyim resmen
Ben de şimdiden oldum sayılır:)ya ne çok dertli olan varmış aramızda bunlardan yalnız hissetmedim kendimi hiç:))Belki hiç korkmayanlara abartı geliyordur ama gerçekten değişik bir canlu turbo özellik var adamlarda:))Benim de tek endişem gördüklerim çok büyüktü onlar kesin torun torba sahibi olmuştur:))Özellikle o büyüklerle karşılaşma anında ne yapıp uzaklaştırıyordunuz evden yaklaşınca kaçıyorlar hemen öldürmek çok zor hele benim ki tam cesareti olmayanlar için benim için gerilimli saatler başlamak üzere taktiğe ihtiyacım var!!Ahh benimkiler beni sinir hastası yaptılar :) benimde çok büyük gördüklerim oldu yavru da... ilaçtan önce mümkün değil yakalayamıyordum o kadar hızlılar ki... ilaca değenler yalpalayıp bir yerde ölüyorlar sanırım bence apt yayılıyor komşulara soramıyorum samimiyetimiz yok yanlış anlarlar diye
Çok teşekkür ederim umarım o şekilde değerlendirmez ilacın adını not ettim..Peki bu ilaç büyükler için de etkili mi güya bizim apartman ve çevrede ilaçlanmıştı!Öyle büyük olanlardan var mıydı sizin evinizde de?!Crysamed diye bi haşere ilacı var onun sayesinde kurtuldum ben. Reklam olmaz inşallah
Hadi ya armut.com'u biliyorum bir göz atayım teşekkür ederim..Uzmanlar falan kesinlikle o ilaçları eve sokmayın kendinizi zehirliyorsunuz diyorlar ama böyle de yaşanmaz ki!Sizdekiler de hamam böceğiydi değil mi benimkiler resmen kocaman kocamandı insanda saygı uyandıran bir büyüklükleri vardı:)Armut. Com'dan bir ziraat mühendisi buldum. 100tlye tüm ev ilaçlandı. Her delik nerdeyse ilaçlandı ve bebek için bile zarar lı olmayan bir jel ile. Ketılın altından, tost makinesinin boşluklarına kadar her yerde olabiliyorlarmış. Ben tüm mutfağı boşalttım ve tek tek her şeyi yıkadım. Şu an bir sıkıntı yok.
Buna da bakayım teşekkür ederim..Artık bunlardan sonra karınca gelebilir ya gül dökerim yollarına yeter ki bunlar gitsinAktardan ptt ilaci al. Her sene babamlar yapardi ne karinca ne başka bir şey gelmezdi
Evet dii mi benim de sineklik var halbuki alt komşuma akrep bile girmiş ben de 2 hormonlu hamam böceği gördüm!!Sizde ne vardı ufak-tefek böceklerdense hiç dert etmeyin bence:))Açtığımız camlarda kapılarda sineklik olmasına rağmen kocaman böcekler giriyor nasıl oluyor ben de anlamıyorum.
Merhaba aslında bizimki mutfakta olan alman hamam böceği idi. Yani kalorifer böceği ama insan için zararlı olmayan jel kullanıldıHadi ya armut.com'u biliyorum bir göz atayım teşekkür ederim..Uzmanlar falan kesinlikle o ilaçları eve sokmayın kendinizi zehirliyorsunuz diyorlar ama böyle de yaşanmaz ki!Sizdekiler de hamam böceğiydi değil mi benimkiler resmen kocaman kocamandı insanda saygı uyandıran bir büyüklükleri vardı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?