Makarnalar Haluj-Efsane Un Sponsorluğunda

Muhteşem ellerine emeğine yüreğine sağlık çok güzel görünüyor

ilkbaşlarda kapatırken zorlanmadım. hepsi kapanıyordu. sonra kapanmamaya başladı. hatta dedim belki çatal nemlendi ondan kapanmıyor. çatalı una batırdım öyle yaptım falan.

baklava hamurunu buzluğa atmaktan bahsetmiyorum. börek falan yapıp pişirdikten sonra atayım dedim.
geçengün tatlı yaptım. baya baya kaldı.

bence hamur kalmadı. eşim öyle dedi.
yüksek ateşte pişirince mi hamur kalır.
pişirken yüksek derece düşük derece tam olarak ne işe yarıyor. tarifte ne yazıyorsa ona göre yapıyorum.

Hamurun civimis olabilir eger ya da tam tersi : (

Baklava hamurunu borek yapip buzluga atma fikride pek iyi gelmedi bana..cok narin bi hamur ya.. ama deneyebilirsin tabiiki

Tatli yaptigimizdada mesela cok yuksek ateste piserse ici hamur kaliyormus uzeri alti kizardigi halde, o yuzden dedim belki yuksek gelmistr diye.

Mesela ben elde baklava actigimda 170 derecede pisirdim ici istedigim gibi olmadi bi dahakine 150 de pisircem. Her firinda ayni degil, kullandigin firinin huyunu suyunu bilmek lazim. Zamanla ve deneyerek ogrenirsin.

Bazi seyler icini ceke ceke pismesi gerek.. onlara dusuk ayar gider.. mesela kek eger 200 derecede piserse disi kizarir ici pismez. Kek pisirme 150-160 filandir mesela. Borekler genelde 200 filandir.. pogaca 180-200 arasi..kurabiyelerin cogu 150-160 mesela.. pizza 200 derece.. bunun gibi zamanla firinini tecrube edip ogreneceksin insallah

teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…