- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.398
- 598
1934den sonrası hafızadan silindi sanırım, Mustafa Kemal de kalmışsınız.:)
ben Atamın adını söylemekten şeref dıuyarım. kendisini kişi olarak görmem mümkün değil zaten.
bu yüzden o benim için diğer kişlerden ayrıcalıklıdır
kısaca evet. kişi demem.
gayet haklıyım.Siz demeyebilirsiniz, saygı duyarım gayette haklı olabilirsiniz, ama ben derim, saygı duyarsınız, gayette haklı olabilirim..
Selametleeee
Herşeyden önce,izinsiz broşür dağıtmak yasak.Her aklına esen,aklına estiği gibi bildiri,reklam,emir (?) dağıtamaz.
O zaman başka birisi de kalkar çarşaf giyin,peçe takın,eldiven giyin diye broşür dağıtır.
Her zaman farklı inanışlar olacaktır.Tesettürlü olsanız bile,yine birileri için açık olabilirsiniz.
Kur'an-ı Kerim'de kadınların gezmemesi,terlik giymemesi,müzik çalmamak yeralıyor mu ?
Bu Ramazan'da inşallah Türkçe meali tekrar okuyacağım.
Bunlara dair ayetler varsa bilmek isterim doğrusu.Hadisler değil yalnız,ayetler diyorum.
Ne güzel anlatmışsınız, o noktada herkes hemfikir zaten. Ben birbirimizi dinlemeden yaftalamaları kaldıramıyorum. Birbirimizi dinleseydik yıllarca başkalarını dinlemek zorunda kalmazdık bu ülkede..
Herşeyden önce,izinsiz broşür dağıtmak yasak.Her aklına esen,aklına estiği gibi bildiri,reklam,emir (?) dağıtamaz.
O zaman başka birisi de kalkar çarşaf giyin,peçe takın,eldiven giyin diye broşür dağıtır.
Her zaman farklı inanışlar olacaktır.Tesettürlü olsanız bile,yine birileri için açık olabilirsiniz.
Kur'an-ı Kerim'de kadınların gezmemesi,terlik giymemesi,müzik çalmamak yeralıyor mu ?
Bu Ramazan'da inşallah Türkçe meali tekrar okuyacağım.
Bunlara dair ayetler varsa bilmek isterim doğrusu.Hadisler değil yalnız,ayetler diyorum.
Bu ne demek anlamadım? "kendi inançları uğruna mı"? Allahın emri diye düşünüp "emrediyorlar" mı?
Ben müslümanım, benim inancıma ya da düşünceme göre de bir insanın gözüne kadar kara çarşaf giymesi yanlış..Ama bu bana, eline bir şeyler tutuşturarak onun tercihine saygısızlık etme hakkını vermiyor..Banane isterse gözlerini de kapasın..
Yemin ederim xs falan olsam yokkini giyerim, öyle bir irite ediyor beni bu tarz dayatmalar.
Kime ne yahu? Bu ne saygısızlık? "kapanın"..Kime ne kime?
Kuranı kerimde her emir önce "ERKEĞE" inmiştir..
Önce erkekler o açık, iğrenç zihniyetlerini kapayıp bi düzene soksunlar..
Yazdıkça geriliyorum işte.
Bunu bilerek mi yapıyorsun Weiss.
Açık konuşayım Siyaset hariç her konuda taviz verebiliyorsun. Buna din bile dahil.
Ilk olarak meryemd;
Müslümansin, inaniyorsun ama benim hakkimdaki zanlarini bana gercekmis gibi sunuyorsun!
Öncelikle zandan bir sakin.
Ben burada pekcok zanla itham edildim ama dinini bilen birinden ilk defa kendi zanni ile itham ediliyorum.
ISte ben islamiyeti böyle tanimiyorum.
Ben islamiyetin güzelligine asigim ve o kusursuz olan islamiyetin hurafelerden arinmasi icin ne gerekiyorsa yaparim.Taviz vermek o yazimin neresinde var!
Yazi su;
"ISlamiyette teblig etmek diye birsey vardir. Müslümanlar inanip iman ettikten sonra islami teblig ile emrolunmustur.
Ama plajda ciplak insanlarin icine girip, örtüyü teblig etmek ne demek ya? Islamiyeti taniyan, inanan ama hayatini nefsinin emrettigi sekilde yasayan yada yine islamiyeti taniyan ama inanmayan insanlari üstelikte ciplak olduklari bir ortamda teblig etmek ne?"
Bu sözler neresi islam dininden taviz vermekmis.
Sabahtan beri birbirinizi yiyorsunuz!
Iki tarafta icindekini aacikca ortaya koymuyor.
Kimi basörtüsüne yada islama olan karsitligini, hirsini bu konu vasitasi ile aliyor.
Kimide, bir islam karsitinin kendisine ayni seyi yapmasi durumda asla sessiz kalmayacagi halde, bu konuda "hosgörüde hosgörü" diyor.
Bu kafa ile asla birbirine saygisi olmayacak insanlarin.
Kimi Fatihte yasayan halka demedigini birakmamis, kimi "örümcek kafali, yobaz" diye saydirmista saydirmis.
Sanki kendisi bu haberden cok farkli gibi.
Kimi kendi carsafina laf edilmesine kizarken baskasinin plajda ciplak halde teblig edilmesini hoskarsilamis.
Yazik aslinda hepiniz aynisiniz kusura bakmayin. ( belki 3-5 istisna vardir)
Insanlari oldugu gibi kabul etmeyi ögrenin artik!
Dünya yanliz sizin gibi düsünenler icin varolmadi.
Benim inancimda ise;
Kalpler yanliz allahin elindedir, Kalpleri evirip ceviren Allah tir.
Benim görevim Islam diye bir dini bilmeyen insanlara varligini duyurmak, ayrica Islamin varligindan haberi olan ama tanimayan insanlara, onlarinda rizasi ile anlatmaktir.
Yoksa plajda ciplak yatan insana gidip örtün demek islam anlayisinda yoktur zira o ortam zaten islamiyete terstir!
Simdi beni karistirmadan yeyin birbirinizi zira bircogunun kendinden baska yasam tarzina saygisi yok gibi!
Yine aynı uslubIlk olarak meryemd;
Müslümansin, inaniyorsun ama benim hakkimdaki zanlarini bana gercekmis gibi sunuyorsun!
Öncelikle zandan bir sakin.
Ben burada pekcok zanla itham edildim ama dinini bilen birinden ilk defa kendi zanni ile itham ediliyorum.
ISte ben islamiyeti böyle tanimiyorum.
Ben islamiyetin güzelligine asigim ve o kusursuz olan islamiyetin hurafelerden arinmasi icin ne gerekiyorsa yaparim.Taviz vermek o yazimin neresinde var!
Yazi su;
"ISlamiyette teblig etmek diye birsey vardir. Müslümanlar inanip iman ettikten sonra islami teblig ile emrolunmustur.
Ama plajda ciplak insanlarin icin girip teblig etmek ne demek ya? Islamiyeti taniyan, inanan ama hayatini nefsinin emrettigi sekilde yasayan yada yine islamiyeti taniyan ama inanmayan insanlari üstelikte ciplak olduklari bir ortamda teblig etmek ne?"
Bu sözler neresi islam dininden taviz vermekmis.
Sabahtan beri birbirinizi yiyorsunuz!
Iki tarafta icindekini aacikca ortaya koymuyor.
Kimi basörtüsüne yada islama olan karsitligini, hirsini bu konu vasitasi ile aliyor.
Kimide, bir islam karsitinin kendisine ayni seyi yapmasi durumda asla sessiz kalmayacagi halde, bu konuda "hosgörüde hosgörü" diyor.
Bu kafa ile asla birbirine saygisi olmayacak insanlarin.
Kimi Fatihte yasayan halka demedigini birakmamis, kimi "örümcek kafali, yobaz" diye saydirmista saydirmis.
Sanki kendisi bu haberden cok farkli gibi.
Kimi kendi carsafina laf edilmesine kizarken baskasinin plajda ciplak halde teblig edilmesini hoskarsilamis.
Yazik aslinda hepiniz aynisiniz kusura bakmayin. ( belki 3-5 istisna vardir)
Insanlari oldugu gibi kabul etmeyi ögrenin artik!
Dünya yanliz sizin gibi düsünenler icin varolmadi.
Benim inancimda ise;
Kalpler yanliz allahin elindedir, Kalpleri evirip ceviren Allah tir.
Benim görevim Islam diye bir dini bilmeyen insanlara varligini duyurmak, ayrica Islamin varligindan haberi olan ama tanimayan insanlara, onlarinda rizasi ile anlatmaktir.
Yoksa plajda ciplak yatan insana gidip örtün demek islam anlayisinda yoktur zira o ortam zaten islamiyete terstir!
Simdi beni karistirmadan yeyin birbirinizi zira bircogunun kendinden baska yasam tarzina saygisi yok gibi!
Yine aynı uslub
Neyse ben zaten plajdaki olayı savunmadım
Bu arada bu yazıda bana dediğini sen yapmışsın
Ha bir de ben seni severdim takip de ediyorum en azından yakın olan üyelere karşı bazı konularda tahammül göster
İslamda bilmen gerekli en azından önemli eksiğin ise müslüman kardeşinden sorumlu olduğunu bilmemen
dinde aşırıya gitmeyin deniyor meryemcim..biliyorum bunu ama tek sorun bumu broşür dağıtacak kadar..pazarda su satarken yere yatmış..4..5 yaşında soğukta yere yatmış çocukdan dahamı önemli..
Ben islamda sorumlulugum nedir biliyorum.
Plajda ciplak yatan insanlarin yanina gidip "örtü" teblig etmek benim sorumlulugum degildir zira orasi islam teblig edilecek yer degildir cünkü zaten islama göre yasak bir durumdur ve günahtir!
Kusura bakmayin beni iyi tanimamissiniz.
Ben kisileri hos etmek icin yada kendi cikarina göre konusacak insan degilim, ben dogru bildigim ne ise onu söylerim ne olursa olsun!
Tek sorun bu mu diyemeyiz işte.
Bildiğimiz inandığımız herşeye sıkı sıkıya sarılmalıyız ben burda bu incelikleri savunurken diğerini bir kenara itmedim
diğerleri ,erkekten şiddet gören kadın ve çocuklar henüz iyi uygulamalar yok bu konuda..belediyeden yardım alıp onları satıp onun bunun hakkını yiyenler..vergi kaçıranlar,hırsız ,tecavüzcü kapkaççılar,bir erkeğin bir kadına broşür uzatması edepli bir davranış değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?