Halk Otobüsünde Cinsel Taciz Kamerada

• Konu Sahibi Konu Sahibi K_G
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

K_G

Noktalama iş. ve paragraflar yazının mimikleridir.
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
1.594
2.858
133
31
Halk otobüsünde taciz kamerada

Edinilen bilgilere göre, dehşete düşüren taciz olayı sabah 07.30'da Yenidoğan - Kadıköy seferini yapan 19 E numaralı halk otobüsünde yaşandı. Otobüse birkaç arkadaşı ile birlikte binen şahıs, bir kadına tacizde bulundu. Cinsel organını çıkaran zanlı, dakikalarca kadını taciz etti. O anlar bir yolcunun cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Dehşete düşüren taciz olayı, yolcu dolu otobüste dakikalarca devam etti. Görüntüleri çeken yolcunun tacizciler tarafından fark edildiğini anlayınca, korkarak otobüsten indiği öğrenildi. Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tacizcinin yakalanması için çalışma başlattı.

Video linktedir, sansürlüdür.

http://www.iha.com.tr/haber-halk-otobusunde-taciz-kamerada-554374/

Ve bu ve bunun gibi insanlar da aramızda... Otobüslerde... Sokaklarda... Belki de yol verdiğimiz bir adam, belki de bir önceki durakta inen eril insan.

Kadin nasıl o kadar süre sessiz kalabilmiş ya şok oldum

Insanları bu kadar bastırabilmeyi nasıl başarıyorlar?

Kadin nasıl o kadar süre sessiz kalabilmiş ya şok oldum

Insanları bu kadar bastırabilmeyi nasıl başarıyorlar?

Şok etkisi. İlk defa yaşayan bazı kadınlar, kilitlenirler. Hareket bile edemezler.
Ya da çanta falan zannederler, iyi niyetlerinden.

Oha ya kadin nasil bi sey yapmamis. Hadi kadin yapmamis kameraya ceken Allahin cezasi kameraya cekecegine kadar gebertseymis ya.
Allahim ya. Ben okula gidip gelirken gunde 5 vesait degistirirdim hep sirt cantasi kullanirdim. Bana yaklasmaya calisani da elimle iterdim, laf soylerdim..
Bizi boyle diken ustunde tutup bu duruma sokanlarin Allah belasini versin..
Nasil ya hala soklar icindeyim..

Arkadaş yazmış nedenlerini bir tanede ben ekliyeyim

Ayıplanma korkusu...
Sesini çıkarırsa kimse sapığa ses etmez beni suçlu bulurlar psikolojisi...
Benim de aklıma bu geldi o yüzden sordum aslında. Kadın fark ediyor ama sesini çıkaramıyor çünkü insanlarda kadını ayıplıma güdüsü çok fazla malesef.

Bir kez tacizi fark edip tacizciyi tekme tokat otobüsten atan birine tanık olmuştum. Sonra dönüp neden sesini çıkarmıyorsun diye kadına kızmıştı. Böyle insanlar artsa sesini çıkarır belki çekinen kişiler de.

İşin bir de şu yüzü var ki, çok acıdır.
Bu görüntülerin, malum yerleri sansürlenmese idi, bunu zevkle izleyecek iğrenç insanlar var.
Evet, var.

"Rızası vardı, bana sürtündü."
"Beğenmiyorsan taksiye bin."
"Yeter artık, seni mi dinleyeceğiz, sus." (Bu başka bir kadın tarafından, taciz edildiği için tepki veren kadına söylenmişti.)

Kadının farketmemiş olma ihtimalini düşünüyorum arkadaşımızın yazdığı gibi çanta felan sandı herhalde.Susulacak gibi değil aksi halde yani.İzlerken kanım dondu bu kadar süre nasıl tepkisiz kalabilir ya bunu bildiği halde

"Rızası vardı, bana sürtündü."
"Beğenmiyorsan taksiye bin."
"Yeter artık, seni mi dinleyeceğiz, sus." (Bu başka bir kadın tarafından, taciz edildiği için tepki veren kadına söylenmişti.)
Beğenmiyorsan taksiye bin lafını ben de çok sık duyduğum için şart olmadığı halde aylık akbil yaptırdım boş otobüslerde indi bindi yaparak gidiyorum gideceğim yere.
Taciz eden adamı savunacak halim yok burada. Ama en az onun kadar zararlı olanlar o otobüste olaya tanık olup sesini çıkarmayanlardır. Kadına destek olsalar bir başkası da bilecek ki aynı şey başıma gelirse karşı koyabilirim. Söylemek istediğim buydu.

Anladımdı söylemek istediğinizi. "İnsanlarda kadını ayıplama güdüsü" demiştiniz ya, bu duruma duyduklarımdan örnekler verdim.

Kesinlikle haklısınız. Keşke kadına destek olanların sayısı artsa, kadınlar karşı koyma gücünü kendinde bulabilse...

İnsanlarda bir umursamazlık var. Hatta bazı otobüs hatları için bir alışmışlık var. Her gün ayrı bir taciz vakası yaşanan, tacizcilerin mesken tuttuğu hatlar var. Neden? O saatlerde, o otobüsü kullanan insanlar bu duruma alışmış. Maalesef.

Çeken kişi neden bir şey dememiş,onu anlamadım
Bazı kadınlar bir şey diyemiyor ,keşke adamın resmini de koysalar her yere .Öğrenir herkes işte sapığı

unvde iken otobuste okuzun teki babam yasinda cikarmis semsiyeyi -yagmur yagiyordu disarda ama nasil tiklim tiklim otobus- kalcama bacagima surtuyo . bi döndüm kotu kotu bi baktim . etraftakiler de adama kizdi sonra uzaga gectim sonra bi teyzenin arkasina gecmisti yine inşallah ona yaomamistir. bu arada ben de kapaliyim yani montumda uzundu . tacizin kapalisi acigi yok . bu Allahin belalari sarkacak kiz kadin canlı olsun yter onlara.

siz ünideymişsiniz, belki o ara korktunuz o kadar,

daha küçük yaşlardaki kişiler inanılmaz etkileniyorlar.

ortaokul zamanında okuldan dönerken, bisikletli biri elle popoma dokunup geçti, bu travmayı atlatmam yıllar aldı, hala arkamdan bisikletli biri geçiyorsa durup kenara geçerim

bence halk biraz daha tepki vermeli,
İzmirde bir otobüste bir adam kızı rahatsız ediyordu, bir teyze ortalığı ayağa kaldırdı, adamı tekme tokat attılar sonra otobüsten, böyle olmalı bence :)

evet insan tacizciden korkuyor. onlar korkmali . ben ne yaptigini tam anlamadim yoksa bagirirdim herhalde.

ama ne yazik ki halkimiz cocuklari bizi o kadar bastirarark buyutuyorki . . .

bi kadin adem gunesi arayip soyle demisti, kizim bana el kaldirdi. 4.yasinda . ben de buyuklere el kalkmaz kizim diye kizdim . adem gunes kadina kizdi ne yaptiniz siz birisi kizinizi taciz etmek isterse ne olacak buyuk diye el kaldirmayacak . siz bunu ogrermissiniz . cocugunuz size el kaldirsa sayginliginiz mi zedelenir dedi.

size de gecmis olsun goha. gerçekten 4yasinda da komsunun oglu ustume yatti kocaman adam . nasil kactim hala bilmiyorum. ama kimseye demeye korktum babam olay cikarir basi derde girer diye .hala hatirliyirum . yasimi da yasadigimiz yere gore hesapliyorum.

yakalanmış ama para cezasıyla kurtulur şerefsiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…