Kadin nasıl o kadar süre sessiz kalabilmiş ya şok oldum
Insanları bu kadar bastırabilmeyi nasıl başarıyorlar?
Arkadaş yazmış nedenlerini bir tanede ben ekliyeyimKadin nasıl o kadar süre sessiz kalabilmiş ya şok oldum
Insanları bu kadar bastırabilmeyi nasıl başarıyorlar?
Benim de aklıma bu geldi o yüzden sordum aslında. Kadın fark ediyor ama sesini çıkaramıyor çünkü insanlarda kadını ayıplıma güdüsü çok fazla malesef.Arkadaş yazmış nedenlerini bir tanede ben ekliyeyim
Ayıplanma korkusu...
Sesini çıkarırsa kimse sapığa ses etmez beni suçlu bulurlar psikolojisi...
Benim de aklıma bu geldi o yüzden sordum aslında. Kadın fark ediyor ama sesini çıkaramıyor çünkü insanlarda kadını ayıplıma güdüsü çok fazla malesef.
Bir kez tacizi fark edip tacizciyi tekme tokat otobüsten atan birine tanık olmuştum. Sonra dönüp neden sesini çıkarmıyorsun diye kadına kızmıştı. Böyle insanlar artsa sesini çıkarır belki çekinen kişiler de.
Beğenmiyorsan taksiye bin lafını ben de çok sık duyduğum için şart olmadığı halde aylık akbil yaptırdım boş otobüslerde indi bindi yaparak gidiyorum gideceğim yere."Rızası vardı, bana sürtündü."
"Beğenmiyorsan taksiye bin."
"Yeter artık, seni mi dinleyeceğiz, sus." (Bu başka bir kadın tarafından, taciz edildiği için tepki veren kadına söylenmişti.)
Beğenmiyorsan taksiye bin lafını ben de çok sık duyduğum için şart olmadığı halde aylık akbil yaptırdım boş otobüslerde indi bindi yaparak gidiyorum gideceğim yere.
Taciz eden adamı savunacak halim yok burada. Ama en az onun kadar zararlı olanlar o otobüste olaya tanık olup sesini çıkarmayanlardır. Kadına destek olsalar bir başkası da bilecek ki aynı şey başıma gelirse karşı koyabilirim. Söylemek istediğim buydu.
unvde iken otobuste okuzun teki babam yasinda cikarmis semsiyeyi -yagmur yagiyordu disarda ama nasil tiklim tiklim otobus- kalcama bacagima surtuyo . bi döndüm kotu kotu bi baktim . etraftakiler de adama kizdi sonra uzaga gectim sonra bi teyzenin arkasina gecmisti yine inşallah ona yaomamistir. bu arada ben de kapaliyim yani montumda uzundu . tacizin kapalisi acigi yok . bu Allahin belalari sarkacak kiz kadin canlı olsun yter onlara.
evet insan tacizciden korkuyor. onlar korkmali . ben ne yaptigini tam anlamadim yoksa bagirirdim herhalde.siz ünideymişsiniz, belki o ara korktunuz o kadar,
daha küçük yaşlardaki kişiler inanılmaz etkileniyorlar.
ortaokul zamanında okuldan dönerken, bisikletli biri elle popoma dokunup geçti, bu travmayı atlatmam yıllar aldı, hala arkamdan bisikletli biri geçiyorsa durup kenara geçerim
bence halk biraz daha tepki vermeli,
İzmirde bir otobüste bir adam kızı rahatsız ediyordu, bir teyze ortalığı ayağa kaldırdı, adamı tekme tokat attılar sonra otobüsten, böyle olmalı bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?