• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Halime bakın

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
sevgili mimi durumuna gercekten cok uzuldum insallah sacların bıran once duzelırr ve gürr bir şekilde tekrardan cıkarlar sac ekımı yaptırdım demıssın acaba nasıl oluyor sac ekımı bende yaptırmayı dusunuyorumda cok zahmetlımı bıraz bılgılendırırmısın benı cok sevınırım :44::44:

tüm yorumları okuyamadım, denedinmi yada bi başkası önerdimi bilmiyorum ama..tanıdığım birinin uyguladığı bi yöntem ve gerçekten işe yaradığını söyledi. bepanthene ve evigen ampul formlarını karıştırıp saç diplerine uyguluyosun ve yeni saç oluşumunu sağlıyor. ben denemedim kendi saçlarımda gerek duymuyorum ama kızkardeşimde en yakın zamanda deniycez. gelişmeleri yazarım inş.
bu arada 1 ampul bepanthene ye 1 ampul evigen karıştırılıyomuş

konuyu açan arkadaşım troidlerine baktırdınmı canım?Baktırmadıysan mutlaka baktır.Ve diğer hormonlarına da baktır.bu bence içten gelen bir şey.hormonlarla alakalı olabilir.eğer öyleyse üzülmene gerek yok.hormonların ilaç tedavisiyle düzelince dökülen saçların tekrar çıkar....

canım bu ilaçları al kullan emin ol ki 5 ay içinde tüm saç sorunun haloluncak . ben kendim denedim mükemmel sonuç aldım.. senin durumunda olan çok kişi saçlarına kavuştu.

bu formülü doktor tavsiye etmişti .. özellikle acnelyse kremi herkes bilir yüzdeki sivilce ve lekeler için yani hücre yenileme özelliği var(eyer alabilirseniz tretin kremi alın o daha da etkiyi artırıyor ancak 20 lira civarıdır acnelyse kremi ise 3 liradır). zinco ise vitamin grubudur bundada 7 tanesini kırıp kremsiz bir şampuana koyulur .. karışım ise hem bitkisel yağ var içinde hem de saç için tüm vitamin kompozomo var ..medibiotin ise saçları kalınlaştırır.. bu dördünü düzenli olarak kullanırsan mükemmel bir sonuç alınıyor ancak biotin hergün alınır fakat bir hapı üc parcaya ayır günde bir parca al.. diğerlerinide ücgündebir uygula.. kremden nohut tanesi kadar avucuna dök sonra üzerine karışımdan dök avucunda iyi karıştır sonra onu saç derisine yedir sadece üst kısma uygula yaklaşık 5 saat beklet sonra zinco kattığın şampuanla yıka.. şayet aşırı derecede seyrelen bölge varsa kremi hergün mercimek tanesikadar uygula. bunları yaparken akşamları yap .. inanılmaz mükemmel bir sonuç alırsınız.. genelde erkekler içten alınan vitamin haplarıyla büyük başarı sağlıyor ancak doktor bunların bu şekilde alınması zararlı olduğunu söyledi. bu yüzden dıştan saca uygulanan e ve b vitaminli bitkisel karışım önerdi.. karışımı nette sipariş ettim diğerlierini ise eczanede temin ettim.. bunu uyguladığınızda emin olun saç sorununuz kökten haloluancaktır..

Fundan merhaba,

bunlardan hangisi içten alınıyor hangisi sürülüyor ve nasıl anlayamadım.daha anlaşılır şekilde yazarsan sevinirim.benimde saç problemim var ve mantıklı geldi senin kür.ya da senden ricam bunu yazan doktoru önermen bize.ben istanbulda yaşıyorum mümkünse doktorunun bilgilerini alabilir miyim.

tiroid hormonlarına, b12 depolarına filan baktır.
ayrıca vücut biyotin üretmiyorsa biyotin eksikliğinden de oluyormuş.

ortaokul yıllarında saçım dökülmeye başladı.saçımın ortası ve ön kısımlar kelleşti.herkes bır kenara çekip derdın ne sıkıntın nedırkı böle saçların dökülüyor falan diye halbuki bişi yoktu derslerden başka.sonra cıldıyeye gıttım.bana vitamin ve yanında bir ilaç daha verdi hatırlamıyorum şuan hiç aksatmadan kullandım zaman sonra hızla uzadılar ve çok gür saçlarım oldu öyle ki herkes imreniyodu.bence önemli olan doğru tedavıyı bulabılmek.bu arada saçlarım uzarken bende verılen vıtamınlerden dolayı çok kılo aldım tabıkı :)

Canım bence de üniversite hastahanelerine git. Hepsine görün belki başka bir rahatsızlıgın var belki bir hapla bütün sorunun düzelicek. Vakit kaybetme hic bu sıkıntına üzüntüne acırsın sonra. Hemen git. İhmal etme. Dermotolaga filan da git kan testi trioit testi her seyi yaptır. Ayrıca ümidini filan kaybetme sakın inanırsan olur. dua et. Ben düzeliceğine inanıyorum seninki ya içten gelen bir şey ya da kafa dersindeki bir rahatsızlık olabilir. İnşallah çözüm bulursun.Erkek değilsin sonucta erkeklerde hic caresi yok:( Seninkinin çözümü elbette vardır. Saç ektirmeden önce muhakkak üniversite hastahanelerine git saç ekimi de bayanlarda kesin çözüm değil diyorlar. kendiniıskıntıya sokma fazla da düşünme bu topiğide fazla girme. sürekli düşünür daha cok stres olursun bu sana iyi gelmez. tavsiye alcagın kadar aldın bence. muhakkak hastaheneye uzmana görün. Her şeyin çaresi vardır. Allaha dua et ümitsiz olma. Kendine iyi bak her açıdan

bu sarımsaklı zeytinyağı kürünü ve yıkama işleminde lavanta ve kafanfilli su karışımını da öneririm sana şu aşamada en azından dökülmesini azaltması için. Genetik oldugunu ve hücrelerinin öldüğünü sanmıorum yaşlı olsan tamam da bu yaşta cok saçma bu açıklama bazen dr a da güvenmemek lazım orda tanıtım yapan bir firmanın sampuanını önerdi bana kac ay kullandım biişe yaramadı. Ayrıca hücrelerinin öldünü nerden cıkardı kıl kökünü mü inceledi yani. kafa derinden parça mı aldı. içten dıştan kendini besle saçını kazıtmanda fayda olabilir belki. mezoterapiye 1 seans gittim mahvoldum bende haklısın ölüodum az kalsın psikolojim iice bozuldu. annem prp yaptırıor o biraz fayda gördü gibi gerçi. ama sen en üstte bahsettiğim kürü uygula bi herkes onu tavsiye etmiş zaten.

cnm gerçekten çok üzüldüm..bana özelden ulaş bir ürün önereceğim..
saçı dökülenlerde özelden ulaşabilir

cnm gerçekten çok üzüldüm..bana özelden ulaş bir ürün önereceğim..
saçı dökülenlerde özelden ulaşabilir

bende efsunlu gibi düşünüyorum canım. özel msj yazma hakkım yok mesaj sayım az olduğu içiin. genelden yazmanda nasıl bir sakınca varki. hepimiz öğrenip araştırıp uygun bulursak faydalanmış olurduk.

CANIM BENIM VİZİMED diye bı klınık var oya oguz prof dr,
o bayagı bır methedılıyor nette,bıde sen arastır ıstersen...
icine sınerse bı görun...

bitki derman diye bişeş duymuştum oradaki kadın çıkaramayacağım saç yok demişti... gitme imkanın yoksa bile ona eczanelerde satılıyor ürünleri dene derim ben.
birde poleni hem içten tüket derim günde iki çay kaşığı polen ve ilave 1 çay kaşığı arı sütü ye...
ve bakım maskelerinin içine 1 çay kaşığına yakın polen koy.
hatta bir tarif vereyim
yılan yağı , ısırganotu yağı , sarımsak yağı , badem yağı , hakiki zeytin yağı al karıştır sonra her kullanacagında bir miktar al içine polen de ekle dediğim kadar sıcak uygula biraz benmari usulu ısıt yani. inşallah faydasını görürsün. ayrıca şu hızlı uzatan küre başla ki çıkan saçlar çabuk uzasın. bıkmadan yap bunu sonuçta bir saç 3 yılda dökülüyorsa bunu 3 ayda geri alamazsın uzun sürer tedavin yılma yani. birde sarımsaklı şampuanı deneyip banyoda 20 dk saçında bekletirken vücudunu şımartabilirsin kendini motive etmelisin... rabbim en kısa zamanda saç sağlığını yeniden versin sana allah yardımcın olsun canım...

Fundan merhaba,

bunlardan hangisi içten alınıyor hangisi sürülüyor ve nasıl anlayamadım.daha anlaşılır şekilde yazarsan sevinirim.benimde saç problemim var ve mantıklı geldi senin kür.ya da senden ricam bunu yazan doktoru önermen bize.ben istanbulda yaşıyorum mümkünse doktorunun bilgilerini alabilir miyim.

arkadaşın yazdığı kremlerin şaç üzerindeki etkileri kesinlikle doğru bi arkadaşımın alnında saç diplerine yakın kısımlarında kahverengi lekeler vardı doktor bu kremlerden karışım vermiş ona,aynı zamnda saçlarıda dökülüyodu demir eksikliğine bağlı,bu kremleri kullandı yedirirken saç diplerine kadar sürmüş farketmeden ve sürekli yeni saçlar çıktı alnından dökülme durmadı durdurma konusundada kremlerin hiç bir etkisi olduğunu sanmam , ilaç kullnıyodu,bu kremlerin tüylenme yapan etkisi varmış sonradan dokturundan öğrenmiş
yalnız ben de bu arkadaşın verdiği formülden bişey anlamadım biraz karışık geldi bana

kıyamam hiççç :2:

eskilerin bir sözü vardır "SAÇ SEFADAN TIRNAK CEFADAN UZAR" derler.
sen üzüldükçe saçların dökülüyor,saçların döküldükçe sen üzülüyorsun..
bu bi kısırdöngü halini almış...
ama bu kısırdöngüyü bozman ve moralini yüksek tutman gerek.
babamı kaybettiğimde 6 ay boyunca saçlarım döküle döküle 4 te 1'i kalmıştı üzüntüden...
ben pskyatriye gittim anti depresan almadım ama konuşmak çok iyi geldi.
ve saçlarımın dökülmesi önce yavaşladı ardından kesildi.
şimdide eskisi gibi olmasada o dönemki gibi vahim bir durum yok...
yaşadım .. biliyorum...

Son düzenleme:
Benimde aynı bu şekil üstelik yaşım 16 psikolojim çok bozuldu. Saç lafı duyunca kulagıma batıyor artık.

gecmis olsun canim ayni sorun bende yasiyorum saclarim asiri seyreklesti aralikli aralikli sac diplerim görünür hale geldi. Dün gece yine cok üzüldüm agladim sonra aldim elime makasi saclarimi kestim omuzuma kadar kisalttim önce saclarim cok uzun gürdü iyicede agladim sonra yorulup uyyaklamisim. :14:Stressten döküldüler suan doktorlara gidip arastiriyorum neden kaynaklandigini kan aldilar hormon testi yapildi sonuc normal simdi doktorum Endrokiologe ye havale etti ordan termin alip muayeneye gidecegim. Sakin kendini okadar saclarin icin üzüntüye bogma biliyorum üzülmemek elde degil ama yinede kendi kendine yalniz olmadigini düsün hic olmazsa azda olsa üzüntünün seni eline tamamen gecirmesine izin vermemis olursun. Simdiden hepimize Allahtan sifa diliyorum.

merhaba mimi, ozel msj atma hakkim henuz olmadigi icin buradan yaziyorum. gerci bu daha iyi oldu diger saclari dokulen arkadaslarla da paylasmis olurum.
oncelikle mimi enson yazdigindan beri baya olmus, eger siteye giris yaparsan son durumun nasil, sac ektirmenin uzun donemli sonucu nasil oldu, test sonuclarin nasil cikti onlari yazarsan sevinirim.

biliyormusun ben de seninle ayni durumdayim hatta suan daha beterim. endokrin testlerim normal adetlerim normal herseyim normal ama deli gibi sacim dokuluyor. benim saclarim da senin gibi 18 yasima dogru dokulmeye basladi, ilkzamanlar senin gibiydi sonra zaman gectikce dokulme artti simdi 26 yasindayim. 3ay once yurtdisinda sac ektirdim daha ekilenler cikmadi, sen ektirmekten bir sonuc alamadigini yazmissin onu okuyunca da cok uzuldum, ben de sonuc alamazsam diye korkuyorum...

yasadiklarini okadar iyi anliyorum ki, ne aglamalar ne hickirmalar hicbiri bitmedi benim 10senedir. neden ben neden sen neden biz, okadar zor ki bununla yasamak. allahin gucune gitmesin ama bazen diyorumki kanser olsaydim tedavi gorup iyilesseydim raziydim ama bu hastalik kanserden bile beter... sacinizin kiymetini bilin kizlar allah hicbirinize vermesin olsem diyorum bazen yeterki bundan kurtulsam...

saci dokulenler burada birbirimize yardimci olalim arkadaslar, destek verelim, toplum icinde cok az sayidayiz birbirimizle iletisim halinde olalim fayda gordugumuz seyleri yazalim ama bizim gibi saci cok fazla dokulup artik kellesmeye dogru gidenler icin sarimsak karanfil falan bunlar baya bos yani bunlar fayda etmiyor artik bize daha muhim oneriler lazim sanirim... allah hepimize sabir versin...

Gelecek cuma dediğini deneyeyim haftasonu. Okula gidiyırum çünkü sabahları yıkamaya vaktim olmaz. Bu kadar şey bir işe yaramadı, şifam sarımsaktan çıkarsa sarımsak resimlerini poster diye duvarıma asarım valla

slm canim, Öncelikle Allah sifa versin.
ve bol bol dua et ;-)

Nerdeyse butun sayfalari okudum.
ve sarimsak kullanmani tavsiye ederim.

Bende 1ay once gittim doktora kan testi yapti,
ve bu hafta tekrar gittim kan testi sonuclarima bakti:

1 ci: demir biraz du$uk seviyede dedi ve demir hapi yazdi
2 ci: minoxidil yazdi 3 aylik.
3 cu: ve dogum kontrol hapimi degistir dedi,
cunku benim simdiki kullandigim dogum kontrol hapinda
erkek hormonu, yani testesteron yuksekmi$.

bu 3 seyi, 3ay boyunca yap dedi, sonra tekrar gel dedi.
Bu gittigim doktor cok iyimi$ internetten ara$tirdim,
ben belcikadanim, yani doktor belcikali.

tiroid nasil sende? kan testinde cikmasi lazim?
o yava$ cali$tigi zamanda sac dokulmesi olur ve kilo alirsin.
Bende tiroid yavas calisiyor, bu arada abim doktor ve bana iodine hapi kullanmami onerdi
ve boylelikle tiroid iyi cali$ir dedi.
belcikada biz jodium diyoruz ama turkcede iodine/iyot galiba.
iodine li tuzlar oluyor, o tuzu kullanin evde ve hapini da almani tavsiye ederim.
inschallah bu soylediklerim i$e yarar, sayfani takip edicem canim, yanliz degilsin :16:

Çok üzüldüm canım :(( Aynı dert bende de var... Bende hormon bozukluğu var (pco), o yüzden dökülüyor, yani erkek tipi dökülme. Doktor hormonlar için yasmin, saç çıkması minoxil verdi. Minoxil cidden işe yarıyor. Ama bende alerji yaptı az seviyede. Kaşıntım durunca düşük dozda denemeye devam edeceğim çünkü cidden işe yarıyor.

Açıkçası kilonu da dikkate alarak sende de hormonlarla ilgili bi problem olduğunu düşünüyorum canım. Burda bi arkadaş yazmıştı, onun da standart testlerde hormonlarında sorun yok gözüküyormuş. Sonra endokrine gitmiş. O bulmuş sorunu. Sen de bir an önce endokrine git lütfen. Böbrek üstü bezleriyle ilgili sorunlar da erkeklik hormonu seviyesini etkileyebiliyormuş. Minoxili araştırmanı da öneririm arkadaşım. Başlamadan önce kafamda uzun süredir -bi kaç yıl en az- saç çıkmadığından emin olduğum bi bölge vardı. O bölgede hareketlenme olursa bu ilaç kesin işe yarıyor dedim ve orası resmen tüylendi. Daha 1 aydır kullanmama rağmen. Dediğim gibi şu an alerji yüzünden bırakmak zorunda kaldım :(

dulcina'cim, minoxidile bende bu hafta baslicam canim.
inschallah ise yarar ;-)

saç dökülmesi maalesef insanın sinirlerini bozan bir durum. takma uzar laflarından sıkıldığınızı biliyorum. bu nedenle terapiste gitmenizi öneririm. bu aşamaya gelen arkadaşlarım vardı. çok şükür stresi atıp bu durumdan kurtulmaya başladılar. ihtiyacınız yoksa bile folik asit, demir ve çinko almanızı öneririm. çok işe yarıyor.

Back