Gelecek cuma dediğini deneyeyim haftasonu. Okula gidiyırum çünkü sabahları yıkamaya vaktim olmaz. Bu kadar şey bir işe yaramadı, şifam sarımsaktan çıkarsa sarımsak resimlerini poster diye duvarıma asarım valla
slm canim, Öncelikle Allah sifa versin.
ve bol bol dua et ;-)
Nerdeyse butun sayfalari okudum.
ve sarimsak kullanmani tavsiye ederim.
Bende 1ay once gittim doktora kan testi yapti,
ve bu hafta tekrar gittim kan testi sonuclarima bakti:
1 ci: demir biraz du$uk seviyede dedi ve demir hapi yazdi
2 ci: minoxidil yazdi 3 aylik.
3 cu: ve dogum kontrol hapimi degistir dedi,
cunku benim simdiki kullandigim dogum kontrol hapinda
erkek hormonu, yani testesteron yuksekmi$.
bu 3 seyi, 3ay boyunca yap dedi, sonra tekrar gel dedi.
Bu gittigim doktor cok iyimi$ internetten ara$tirdim,
ben belcikadanim, yani doktor belcikali.
tiroid nasil sende? kan testinde cikmasi lazim?
o yava$ cali$tigi zamanda sac dokulmesi olur ve kilo alirsin.
Bende tiroid yavas calisiyor, bu arada abim doktor ve bana iodine hapi kullanmami onerdi
ve boylelikle tiroid iyi cali$ir dedi.
belcikada biz jodium diyoruz ama turkcede iodine/iyot galiba.
iodine li tuzlar oluyor, o tuzu kullanin evde ve hapini da almani tavsiye ederim.
inschallah bu soylediklerim i$e yarar, sayfani takip edicem canim, yanliz degilsin
Çok üzüldüm canım
( Aynı dert bende de var... Bende hormon bozukluğu var (pco), o yüzden dökülüyor, yani erkek tipi dökülme. Doktor hormonlar için yasmin, saç çıkması minoxil verdi. Minoxil cidden işe yarıyor. Ama bende alerji yaptı az seviyede. Kaşıntım durunca düşük dozda denemeye devam edeceğim çünkü cidden işe yarıyor.
Açıkçası kilonu da dikkate alarak sende de hormonlarla ilgili bi problem olduğunu düşünüyorum canım. Burda bi arkadaş yazmıştı, onun da standart testlerde hormonlarında sorun yok gözüküyormuş. Sonra endokrine gitmiş. O bulmuş sorunu. Sen de bir an önce endokrine git lütfen. Böbrek üstü bezleriyle ilgili sorunlar da erkeklik hormonu seviyesini etkileyebiliyormuş. Minoxili araştırmanı da öneririm arkadaşım. Başlamadan önce kafamda uzun süredir -bi kaç yıl en az- saç çıkmadığından emin olduğum bi bölge vardı. O bölgede hareketlenme olursa bu ilaç kesin işe yarıyor dedim ve orası resmen tüylendi. Daha 1 aydır kullanmama rağmen. Dediğim gibi şu an alerji yüzünden bırakmak zorunda kaldım
dulcina'cim, minoxidile bende bu hafta baslicam canim.
inschallah ise yarar ;-)