Halıların üzerine yolluk sermek

Ben kedim olduğu için koltuklara örtü örtüyorum. Onları tüyden temizlemek kolay oluyor. Onun dışında halılar falan hep açıkta. Kirlendikçe veriyorum yıkamaya. Misafir tabak çanağı yok. En güzelini ben kullanıyorum. Aman kirlenecek diye zaten yerleri örtmeye yarayan bir halının üzerine de örtü örtmek anlamlı gelmiyor. Örtü üstüne örtü gibi oluyor. Kaç gün yaşayacağım belli değil. Aman kirlenecek diye halımı bile tepe tepe kullanmayacaksam ne anladım bu hayattan?
Kaldırcam zaten mutfagı da bugün. Haklısınız. Aldıgomız seyı saklıyoruz. Begenerek aldıgım halının desenini unuttum. Vercem yazın yıkamaya. Ki pek bırsey dökmem mutfaga falan. Yanı kirlenecek bı durum yok

simdi kayinvalideye kizmaya gerek yok, onlarin devrinde alinamiyormus, mecburen esyalardan keyif almak diye bir durumlari yokmus.
O yuzden o der de, siz biraz rahat olup, amaaan kirlensin, kirlenince yikanir deyin gecin.
Esinizi cok anlamadim ama, neden bunca israri, guzel olmadigi bariz bir seyi niye istiyor ki evinde.
Eşimin derdi bana dıyo kı kirlenir halılar, kuşlar var. Kim gelcek evıne kım görecek dıyor. Ama alt komsu kardeşim arkadaşım gelınce hep bu sekılde gördüler. Hatta kardeşim güldü

Eşimin derdi bana dıyo kı kirlenir halılar, kuşlar var. Kim gelcek evıne kım görecek dıyor. Ama alt komsu kardeşim arkadaşım gelınce hep bu sekılde gördüler. Hatta kardeşim güldü

kimse gelmesin, senin goz zevkin ne olacak?!

ayrica hali yikamacilar artik cok hizli ve her yerdeler, kirlense bile sorun degil ki.

kimse gelmesin, senin goz zevkin ne olacak?!

ayrica hali yikamacilar artik cok hizli ve her yerdeler, kirlense bile sorun degil ki.
Kardeşimin sevgilisı halı yıkamacı. Annemın halıları kac yıldır yıkıyor. Ona verıcem bende. Hos gelmıyor gözüme zaten.

Çok ilginçsiniz. Rahatsız oluyorsanız kaldırın. Buradan nasıl bir akıl almayı umuyorsunuz anlamadım. Geze dolaşa bir şeyler yiyen 16 aylık bebekli evimde bile örtü sermiyorum. Sizin eviniz ne kadar kirlenebilir ki? Kirlenirse de yıkatırsınız. Eşinize ne oluyor? Sanki kendi yıkayacak.

Çok ilginçsiniz. Rahatsız oluyorsanız kaldırın. Buradan nasıl bir akıl almayı umuyorsunuz anlamadım. Geze dolaşa bir şeyler yiyen 16 aylık bebekli evimde bile örtü sermiyorum. Sizin eviniz ne kadar kirlenebilir ki? Kirlenirse de yıkatırsınız. Eşinize ne oluyor? Sanki kendi yıkayacak.
En ufak şey dökülse eşim kahroluyor resmen. Titiz aşırı derecede.

Eskiden size biraz kızıyordum, ama artık seviyorum. Bütün konularınıza verilecek cevap aynı: "O zaman onu yapma, bunu yap". Bu sorunuzun da cevabı bu: "O zaman halı örtüsü serme, halı ser". Ama temelde sizin bütün sorunlarının kökeninde eşinizin evlendiğinin farkında olmaması var.

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
Dert mi bu???

Eskiden size biraz kızıyordum, ama artık seviyorum. Bütün konularınıza verilecek cevap aynı: "O zaman onu yapma, bunu yap". Bu sorunuzun da cevabı bu: "O zaman halı örtüsü serme, halı ser". Ama temelde sizin bütün sorunlarının kökeninde eşinizin evlendiğinin farkında olmaması var.
Eşim bence annesı dikti, babası ölçü aldı diye sermek istiyor. Sımdı onlar görunce nıye kaldırdınız dıyecek. Hayır kendı evlerinde kesınlıkle bu tarz bırsey yok. Ben bunu ılk defa görüyorum. Eskıden vardı bunlar. Eminim de kullanılmış. Hata eşimde.Ben orda ne oldugunu anlamadım o anlamıştır hayır diyebilir. Nefes alma deseler almayacak. 35 yasına geldı artık cocuk degıl. Ben mutfaktakıleri de kaldırcam. Aksam dıyecek eşim nıye kaldırdın kirlenecek falan. Kirlenirse yıkamaya veririz dıycem. Ortadan kaybetmem bunları da

Eşim bence annesı dikti, babası ölçü aldı diye sermek istiyor. Sımdı onlar görunce nıye kaldırdınız dıyecek. Hayır kendı evlerinde kesınlıkle bu tarz bırsey yok. Ben bunu ılk defa görüyorum. Eskıden vardı bunlar. Eminim de kullanılmış. Hata eşimde.Ben orda ne oldugunu anlamadım o anlamıştır hayır diyebilir. Nefes alma deseler almayacak. 35 yasına geldı artık cocuk degıl. Ben mutfaktakıleri de kaldırcam. Aksam dıyecek eşim nıye kaldırdın kirlenecek falan. Kirlenirse yıkamaya veririz dıycem. Ortadan kaybetmem bunları da

Bak sana yemin ederim ben halı örtüsü diye bir şey olduğunu bu konuyu okuyunca öğrendim. Düşündüm ve sadece eğer evde küçük çocuk varsa bir kaç yıl kullanılabilir gibi geldi. Yani yeni evlisin, dünyanın parasını verip sevdiğin bir halı almışsın, ama o halıları değil kayınpederin seçtiği halı örtüsünü görüyorsun her gün. Yani bu konuda tepeden tırnağa haklısın. Ama senin esas çözmen gereken mesele bu değil. Bu konu bugün hallolur, yarın başka bir konu çıkar. Eşin evli olduğunu, kendinize ait bir yuvanız olduğunu anlamalı. Hepimiz annemizin babamızın evinde bir şeyler gördük. Gördüklerimizin içinde faydalı bulduklarımızı ve eşimizin de gönlüne uyanları kendi evimizde uyguluyoruz, diğerlerini uygulamıyoruz, bunun için de anne babamıza hesap vermiyoruz.

En ufak şey dökülse eşim kahroluyor resmen. Titiz aşırı derecede.
Benim eşim de titiz ama alışması gerekiyor. Siz de o görüntü kirliliğine kahroluyorsunuz. Ne olacak şimdi? O şekilde her şeyin üstü örtülmez. Saçmalamasın. 🤦🏻‍♀️

Bak sana yemin ederim ben halı örtüsü diye bir şey olduğunu bu konuyu okuyunca öğrendim. Düşündüm ve sadece eğer evde küçük çocuk varsa bir kaç yıl kullanılabilir gibi geldi. Yani yeni evlisin, dünyanın parasını verip sevdiğin bir halı almışsın, ama o halıları değil kayınpederin seçtiği halı örtüsünü görüyorsun her gün. Yani bu konuda tepeden tırnağa haklısın. Ama senin esas çözmen gereken mesele bu değil. Bu konu bugün hallolur, yarın başka bir konu çıkar. Eşin evli olduğunu, kendinize ait bir yuvanız olduğunu anlamalı. Hepimiz annemizin babamızın evinde bir şeyler gördük. Gördüklerimizin içinde faydalı bulduklarımızı ve eşimizin de gönlüne uyanları kendi evimizde uyguluyoruz, diğerlerini uygulamıyoruz, bunun için de anne babamıza hesap vermiyoruz.
Evet farkına varması lazım kesinlikle. En baştaki halıne göre eşim daha iyi. Başta annemin evini özledim derdi resmen. Ben kırılınca şaka yaptım derdi ki şaka yapmıyor. 3 ay oldu yeni yeni evine alışıyor. Zaten kaldırcam mutfak örtüsünü de benim o kalsın dediginde bırakmam hataydı. Aylarca kaldı. Begenerek aldıgım halı yollugun altında mahvoluyor

X