- 6 Ocak 2014
- 5.079
- 6.049
-
- Konu Sahibi Esrin mine
Ben de veririm yılda 1 kez vermek için sık sık silmek lazimBana kalsa her ay veririm
Halılar pislik yuvası aslında.benim alerjim var.eve temizliğe gelen kadına da vileda ile sildiriyorum zaman zaman.shagy halılardan alınca zamanında....Ben de veririm yılda 1 kez vermek için sık sık silmek lazim
Mutfak halısını kirlendikçe veriyorum o ayrı zaten. Ama mesela yatak odası ile çocuk odası yada kolidor halısı bir olmuyor tabi. Şuan kolidor halısı kirli olmasa da ilk günkü gibi değil ama yatak odası hala çok temiz. Çünkü gün içinde pek girilmeyen bir alan. O yüzden halıların kirlenme durumlarını takip etmiyorum. Mevsim geçişlerinde yıkatıyorum hepsini beraber. Bundan sonra da öyle yapıcam. Alışkanlıklarımı değiştirmek hem zor olur, hem içime sinmez sürekli aklımda olur, hem de tam bebek döneminde saçma bir hareket olur.Mesela mutfak ve salon halisi es zamanli kirlenmez diye dusunuyorum. Sizde hepsini ayni anda verip tek seferde halletmek istoyorsunuz haliyle..
normalde öyle yapiyorsaniz bu yılda o sekilde yapin. Sonucta bebek gelince arayacaksiniz o temizligi
Ben dik sık yikatiyorum yılda 5-6 kete yikaniyorlarHalılar pislik yuvası aslında.benim alerjim var.eve temizliğe gelen kadına da vileda ile sildiriyorum zaman zaman.shagy halılardan alınca zamanında....
İstediğiniz vakit istediğiniz kadar yıkatın ya kime ne? Para oldukça ben iki ayda bi yıkattığımı biliyorumKızlar ben normalde halılarımı yılda iki kez yıkamaya veriyorum. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere. Bu sene de halıları vermek için hazırlık yapıyordum ki kim görse ne gerek var. Halı 6 ayda yıkanır mı, senede bir yeter diyor. Ayrıca ben sonbaharda doğum yapıcam allahın izniyle. Bu ay verip doğumdan önceki ay da yine yıkatıp evi temizletip büyük temizlikten kurtulurum diye planlıyordum. Ama haziran gibi yıkat deniyor. Benim içime sinmiyor bu. Hem o zamana kadar yıkanmayacak, hem de hazirandan doğuma kadar yine bir miktar kirlenmiş olacak. Doğumdan sonra ev mis gibi olmayacak.
Siz kaç ayda bir yıkatıyorsunuz halılarınızı? Yılda iki kez çok mu sizce?