Valla markası kadar halının ip özelliği, sıklığı, hav yüksekliği çok önemli. Alerjik kimse ya da öykü yoksa yün halı alabilirsin ama pek tavsiye etmiyorum. Ben saray halının yün ipli olmayayanını yani propilen ip, hav yüksekliği de 12 mmden yüksek olmasın bence ben çok sık dokunmuş, 13 mm hav yüksekliğinde bir halı kullandım. Çok kalındı. Bir şey damlasa hemen dibe kadar ipler emiyordu. Silinemiyor. Çok sık olunca da zor oluyor. Ben 15 yıllık evliyim salonuma saray halı almıştım hav yüksekliği kısaydı yemin ederim çok temiz ve rahattı tarif edemem. Kalın halı çok zor. Şimdi eskiyen halılarımı değiştireceğim. Yine saray alacağım. Bazı markalar aklında olsun yapıştırma halı satıyorlar yıkamaya veremiyorsun. Özellikle o konuda gençler çok hata yapıyor. Saray gerrçek halı satıyor. Ben oğlumun odasına saray aldım bir tane, kızımın odasına da almıştım. Salon ve yatak odası kaldı onlara da alacağım halı saray olacak. Arada başka marka kullandım. Değmez parana. Bir de heves edip shaagy sakın alma.