Halamın kocası son durum kavga

iyi de kanser illa ki ölümcül hastalık manasına gelmiyor..
artık tıp ilerledi, benim 10 yıldır hala yaşayan kanserli tanıdıklarım var..
ilk şok sürecinde yardımcı olmuşsunuz, evinizi açmışsınız, Allah razı olsun deyip artık kendi başlarının çaresine bakmaları lazım.

Bu durumda enişteye bir şey olsabir de sizden bilecekler. Çocuklarıyla konuşun ayrı ev tutsunlar. Misafirlik dediğin kısa olur.

Bu hastalık çok zor herkes ağzını yayarak konuşuyor diyenler de bi kendi biliyor bu hastalığı zannediyor..
Hemen herkesin yakınında var artık kanser.
Benim de vardı.
Hiç de böyle yeni evli yeğenin evine yayılmadı.
Üstelik çoluğu çocuğu da yoktu.

Hastalıkla değil, kişilerle alakalı artık bu konudaki durum.
Şirazeyi kaydıralı baya olmuş.

Direkt alıntılasaydınız keşke.Benim babam kanserdi.Baba dediysem hayatımda 3-4 kere gördüğüm insan.Konu sahibinin eniştesi benim babamla olan yakınlığımdan daha fazla yakındır daha fazla görmüştür eniştesine o kadar diyeyim durumu anlamanız için.Akciğer kanseri olunca yanımıza geldi bakacak kimsesi yoktu çünkü bizden başka.Kendi odamı verdim konu sahibi gibi bana da salon yolu göründü haliyle kuru yerde yattım 6 ay (vefat edene kadar) çünkü koltuklar üzerinde yatılmaya müsait değildi.Tüm o hastane koşuştuşturması vs her bir haltı yaşadım.Annemin demesine göre normalde çok da sinirli bir yapısı olmayan babam herşeye sinirleniyor ufacık şeylere bağırıyordu hastalık psikolojisi sesimi çıkarmadım yeri gelmişken çok doluydum aslında kendisine yılların hesabı vardı ama o durumdaki insanın üzerine gitmedim pişman olurdum biliyorum.Bunu ben bile yapmadım.Babamın yaşadığı her çaresiz ana tanık oldum.Yakınızda vardır kanser hastası görmüşsünüzdür doğrudur ama benim kadar yakından tanık olmamışsınızdır.Ama o senin baban tabiki bakmak zorundasın argümanıylada gelmesin kimse sokaktaki adamdan farklı yoktu ama yinede hasta bir insan olarak bakmakla yükümlüydüm.Yaşadığı çaresizliğe babam olduğu için değil insan olduğu için üzüldüm.Onun yerinde başka biri olsaydı da aynı şekilde hissederdim tamamen insani şeyler bunlar.
Salonda yatmakmış oymuş buymuş bunlar hiçbir şey ve evet oturduğunuz yerden konuşması kolay hala aynı fikirdeyim.

Eniştenizin durumuna çok üzüldüm. Yazık olmuş hasta adamcağıza.. hem canıyla hemde bunlarla uğraşıyor. Kovmaktan beter etmişsiniz. Bence sizin de içiniz rahat değil ki sürekli konu açıp yaptığınız ayıba onay istiyorsunuz. Yazık çok yazık

sizin aracılığınızla tüm böyle düşünenlere yazıyorum özelden adresinizi de konu sahibine verin de bi süre de siz ağırlayın su halayla küçük enişteyi bi zahmet,kınamakta masallahınız var bi de sahalarda görelim sizleri

'O' düşüncedeki bir insan olarak kendi adıma cevap vereyim.Hayatım boyunca sayesinde çok zor günler geçirdiğim insana baktım.Bi kere olsun değil sevgisini varlığını bile yanımda hissetmediğim hayatımda sayılı gördüğüm adama, babama ellerimle yemek yedirdim altını temizledim nefes alıp vermesine yardımcı olan alet durduğunda panik yapıyor diye gecelerce uyumadım başında bekledim.Tatmin edici mi sizin açınızdan.İnsanlık meselesi bunlar çok zorlamayın.Diğer aynı düşüncedeki insanların da benzer durum olsa yapacağına eminim herkesi kendiniz gibi sandığınızdan ihtimal vermiyorsunuz pek ama böyle insanlar var. konu sahibinin eniştesi ve halası için yaptığı atla deve değil.

Direk alıntılamadım.
Çünkü topluca laf ettiğin için
Bi cevap geleceğini biliyor ve bekliyordun
Nasılsa görürsün diye düşündüm.

Nitekim de öyle oldu...

Bedavadan konuşmak kolay
Yarıştırdığı kişi kendi oz babası ve enişte bir de

Enişteyle öz baba cidden aynı kulvarda insanlar,işte diyorum ya sizin gibi “iyi” insanlar için “daha iyi” insan olma fırsatı,bonus sevap şansı burda,yukarıda bahsettiğim öneri günceldir hem konusahibi de ferahlamış olur

Evet hayatımda sayılı gördüğüm insan sadece kan bağından dolayı baba.sokaktaki adam neyse baba dediğim adamda oydu.Hiçbir anlamda yanımda olmayan insan.Baba evet.mesajımın tam olarak neresinden anlamadınız yeterince net yazdım oysa.Konu sahibinin eniştesiyle benim babamla(!) olan iletişimimden daha fazla iletişim olmuştur emin olun

Yazdığım mesajı anlayana kadar tekrar tekrar okuyun bence.3-4 kere gördüğüm hiçbir anlamdan desteğini görmediğim sadece adı baba olan insan.aradaki farkı anladığınızda konuşalım böyle zor
Sadece adi baba olduğu elalemin kiza bak babasina bile bakmiyor denilmemesi için yaptınız belki de

Ayrıca isterse omrunuzde bir kere görün o sizin öz babanız
Siz dururken yollasaydiniz o zaman halanizin çocuklarınıza babanizi baksinlar diye
Aylarca başkalarının evinde kalsaydi
Burada olan tam bu çünkü siz de bunu anlamamissiniz

Ayrıca bu dünyada hastaya kapısını açan kanserli hasta gören ona yardım eden tek insan sizmissiniz gibi vayy bravo sana denilmesi için acayip bir yorum yapmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…