Haksizlik

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
Biz mi yanlis dusunuyoruz diye burada size sormak istedigim bir soru var, haksizliga tahammul edemiyorum cunku
Ablamin dugunu var, takilar alinacak ama soyle bir durum var. Ablamin eltisi 3 yillik evli o evlenirken ona 5 bin liralik altin almislar, ablamada aynisi olacak bu konuda bir sorun yok ablamda ailemde hemfikir
ama ablamin eltisine set ve bilezik almislar -Ablam ise set almak istemiyor hem kullanmam hemde zor durumda bozdurmak istersem zarar ederiz diye, bu yuzden eltisine alinan 5 lira ile sadece bilezik almak istiyor set olmadan
ama ablamin kayinvalidesi kayinpederi karsi geliyor, buyuk gelinimize haksizlik olacak ona ne alindiysa tipa tip aynisi alinacak sanada diye.. tamamda zaten fazladan istemiyor yine ayni paraya set olmadan sadece bilezik, sonucta 5 bin liraya 1 bilezikte alinabilir 3 bilezikte misal vermek gerekirse
bu sefer ablama haksizlik olmuyor mu, set almak istemiyor sadece bilezik alinsin istiyor onun istegine neden saygi duyulmuyor, vay efendim bu sefer ablama fazladan bilezik aliniyor olacakmismis e tamam ablamada set olmayacakya o setin parasiyla alinacak o bilezik neden boyle yapiyorlar
anne babamiza birsey yansitmadi ablam sadece benimle paylasiyor dertlesiyor benim isteklerimin hic mi onemi yok o takiyi baskasi mi kullanacak hem bana aliniyor hem ben secemiyorum diye, enisteminde sesi cikmiyor buyukler daha iyi bilir diyormus, haksizlik lafi almis basini gidiyor ama o haksizlik benim ablama olmuyor mu sizce? ne yapmali?

Bence eniştene anlatsın oda ailesıne şimdiden boyleyse işi zor . Nasıl bır mantıktır bu . Ayrıca zaten haksızlık o zamanın 5 bın lıralık altınıyla sımdının kı bır mı kı ?

Evet gercektende tuhaf dusuniyolar. Ablanin dedigi mantikli. Ne grrekvvar bos yere set almaya zaten sonuc olarak yine ayni masrzfi yapicaklar. Aile dar dusunceli belli ki, ablanin isi zor..

Bence 1 bilezik için büyümesin olay. Ortada saçma bir durum olduğu aşikar fakat konunun üzerine gidilirse yine üzülen ablanız olur

Ablanda seti hatıra olarak saklasin. Hediye edeceklere onu alma bunu al denmez

Bence eniştene anlatsın oda ailesıne şimdiden boyleyse işi zor . Nasıl bır mantıktır bu . Ayrıca zaten haksızlık o zamanın 5 bın lıralık altınıyla sımdının kı bır mı kı ?

o konuda ablam kabul etti ya, bahsedipte dahada moralini bozmak istemiyorum
ona bakarsan eltisinin memleketi baska bizim baska, belki bizim daha fazla istegimiz olucakti hadi dedi babam para pul onemli degil gonuller bir olsun kizim sen ne dersen dedi ablama biz birsey istemeyiz sen ne dersen dedi, ablam benim icin sorun degil dedi
ona ragmen ablama bu yapilan resmen saygisizlik :KK43:

o konuda ablam kabul etti ya, bahsedipte dahada moralini bozmak istemiyorum
ona bakarsan eltisinin memleketi baska bizim baska, belki bizim daha fazla istegimiz olucakti hadi dedi babam para pul onemli degil gonuller bir olsun kizim sen ne dersen dedi ablama biz birsey istemeyiz sen ne dersen dedi, ablam benim icin sorun degil dedi
ona ragmen ablama bu yapilan resmen saygisizlik :KK43:

Ya bu baslangıc bence onların yapacaklarının , enişten sesını sımdı cıkarmalı herkes duracagı yerı bılmelı bence . Bu kadar tavız vermenın anlamı yok . Madem bırınde okey demıs ıkıncı onun ıstedıgı gıbı olmalı .

Sonucta ablaniza bir hediye aliniyor, hic sormayabilirlerdi de, biraksin set alsinlar, hic almayabilirlerdi de. Boyle kucuk seylere takilirsa şimdiden cok mutsuz olur.

Valla ben gene yazıcam yıl olmuş 2016 hala takı konuşuyorsunuz adamlar altın yapıyor onuda beğenmiyorsunuz

Ben bunda çokta abartılacak bi durum gormedim acikcasi.. Set almak isteyebilirler çünkü düğünde, bir set almamış oglan tarafı diye konuşulabilir belki bundan çekiniyorlardır..
Enisten ve ablanda bozmasinlar altınları, bir bilezik parası kurtarmaz onları sonuçta.. Bosverin tatsızlık çıkmasın, düğün üstü encok bu konulardan sonra anlaşmazlık oluyor

Takılar ablanıza hediye. Farklı bir öneride bulmuş ablanız ama uygun bulunmamışsa ısrar etmek bana göre çok komik bir bilezik için.

Teneke bir yüzük bile taksalar bana ağzımı açmazdım

Takılar ablanıza hediye. Farklı bir öneride bulmuş ablanız ama uygun bulunmamışsa ısrar etmek bana göre çok komik bir bilezik için.

Teneke bir yüzük bile taksalar bana ağzımı açmazdım

helal olsun sana ozaman, ve bunu tum ictenligimle soyluyorum

burada asil sorun ben 5 istiyorum bana 2 oluyor degil aslinda
fazla isteme gibi bir durum yok hani belirlenen butcenin icinde istegini begenerek almak, istegine saygi duyulmamasi haksizlik gibi geliyor bana

X