haksız olan ben miyim sizce?

tek kelime etmeyi düşünmüyorum ben. Hayırlısı olsun artık ne diyelim

siz babanizin tarafini tutuyorsunuz sirf imajiniz zedelendi diye ortaklik hissiyati (ayni evde yasadiginiz ve sonradan haberdar oldugunuz icin) icinde savunuyorsunuz.Abiniz gelmek zorunda kaldi,cunku geri odeme yapilmadigi icin zora dusecegini bildi.O nedenle de bazi masraflarini kisabilmek icin mecburiyetten gelmis olmali.Bence abiniz ekonomiden cok iyi anliyor.Siz 17 bin lira kredi cekip , calisarak taksit taksit odediginizi bir hayal edin.Kolay degil o isler.kendisi cekmek istedi diye borc olmuyor mu yani.esas zurnanin zirt dedigi yer orasi.Abiniz iyi niyet gostergesi yardim etmis.Muskul durumdan cikarmis babasini.karsiligi oyle olmamali.Sizde neyin ne oldugunu biliyorsunuz aslinda.Su durumda dedigim gibi abinizin yaninda olun anlamaya calisin.Alinganlik yapmadan yaklasirsaniz abinizle araniz eskisinden de iyi olur bence.

Ev aldığını size söylemeyebilir, haklıda. Cebime ne kadar para girdiğini nereye ne harcadığimı hesap eden biri olsa ben de söylemem. Ama kızın ailesini kirasız oturtuyorsa o da olmamış bence. Ama işin içinde sanki başka şeylerde var, belki sizin de bilmediğiniz.

Abinizin ev almasında ve ailenize soylememesinde sorun yok kendi emeğiyle almış zaten ama bende alınan evde sevgilisi ve ailesinin oturmasına takıldım. Evlenince de birlikte mi oturacaklar anne anneanne falan. Ortada ciddi birşey yokken bu kadar taviz doğru mu bilemedim

cebine ne kadar girdiğini hesap edecek kadar kurcalamadım sadece sorulduğu için cevap verdim

sadece ikisi oturacak ilerde

cebine ne kadar girdiğini hesap edecek kadar kurcalamadım sadece sorulduğu için cevap verdim
Siz degil babanız demiş ya 1250 giderin 2000 den fazla gelirin var diye. Ben bunu kastettim. Emin olun ćalışan biri icın 2000 lora çok değil. Yol masrafı, giyim, ayakkabı, arkadaş ortamı vs.. çok gider oluyor. Sadece ev kirası, yemek ve içmekten ibaret olmiyor çalışma hayatı.

Ne ara aile ilişkilerinden bi haber olduk bu kadar.tamam babanin evlenecek yaşa gelmişogluna bu kadar borç ödetmesi doğru değil ama abinin de aileden gizli ev alması doğru değil.aileyi haberdar edebilirdi.koskoca adam alıyorum dedikten sonra kim karşı çıkabilirdi ki.ne kadar saklayabilir ki duyulunca çok daha kötü sorun olacağını dusunmeliydi.kız ve ailesi maddi manevi destek olmuş belli fakat abinin düşünmediği şey sen ailene ne kadar değer verirsen esinindee o kadar vereceği

eşimin ailesi düğün salonu kuafor vs hiçbişey yapmadılar bize ama eşim bana bi çiçek aldı diye görümcem abimin üç kuruşu da sana gidiyor diye aglamıştı kv de eşim bana bi bluz aldı diye sinir krizi geçirmişti yani bazıları malesef ogullarını kasa olarak görüyor

annem abimden 10 lira almış değildir diyorum. konuma yazmış olduğunuz için üzerime alınıyorum şuan

biliyorum bende çalıştım ve farkındaysanız babamı savunmadım hiç bir mesajımda ama sadece babam değil biz bir aileyiz aile. başkalarına karşı bu şekilde yansıtmak ne kadar doğru ne olursa olsun

annem abimden 10 lira almış değildir diyorum. konuma yazmış olduğunuz için üzerime alınıyorum şuan
ben arkadsın yorumunu baz aldım annenizi bilmiyorum ama zaten abiniz aileniz için kredi çekmiş ve ödemiş(yani dolaylı yoldan annenizede faydası olmuş diger aile bireylerine de)yani artık bırakın kendi hayatına baksın kendi yasayıp görsun

borcu ödeten tam anlamıyla babam değil babam kredi çekecekti abim ben çekerim baba dedi. ben öderim dedi. babam yakasına yapışmadı bana kredi çek diye. sonuç çok kırıcı ben anne olsaydım benim zoruma giderdi şahsen. herkes biliyo kendi anne babası bilmiyor ve karşı tarafta bizim bilmediğimizi biliyor

siz olaya objektif yaklaşmıyorsunuz ben bunu farkettim kv görümce tarafından sorun yaşadığınız için. ama benim yada annemin yengemle bi sorunu yok olmadı da. kendinizi baz alarak yorum yapmayın. bi anne gözüyle yorum yapın

Babana kredi çekince annen bişey dememiş kendine ev alınca hemen baban düğünde yardım edemez vs oğlu babası için kredi çekiyor babası oğluna yardım etmiyor bence siz karışmayın çünkü demekki sizin karışacağınızı bildiği için size söylemeden almış benle eşimde ev aldık Sonra babasına ev aldık dedik çünkü biz ev alcaz deseydik paragöz babası hemen param yok bana (maddi durumu iyi ama işine gelmiyor) yardım edin ayağına yatacaktı bende eşime ailene söyleme alalım sonra söyleriz dedim

işte herkes sizin gibi kendi açısından düşündüğü için bu tarz yorumlar geliyor. birincisi siz evi alıp söylemişsniz abim ahala söylemedi evlendikten sonra söyleyecekmiş.
ikincisi annem oğlunu düşündüğü için böyle diyor babam hiç yardım etmeyecek değil en fazla 10bin edebilir bu söylüyoruz yani düğünün tamamını yapamaz. çok farklı dillerde konuşuyoruz

anne olarak da düşünüyorum 27 yasına gelmiş bi oglum var ve bu çocuk bi şekilde evlenecek (kredi çekme ve ev olayını yok sayıyorum)anne ve baba olarak o çocugu bu dünyaya getirdiysem elimden geldiğince yardımımı yapıp düğünü nü yapmam gerekir bence anne baba evlatlarına karsı bu konuda sorumlular objektif bakıyorum eniştem 50 yasında içki ve kadından eli kurtulmaz ama teyzem ve çocuklar beraber çalışıp kazandılar teyzem biçki dikiş yaptı 3 çocuk evlendirdi ve inan bana çok da güzel oldu düğünleri bütün bunlar aile bagıyla ilgili benim kp der imam emekli biz nişanlıyken emekli oldu o zaman 20000 tl ikramiye aldıve paranın nereye gittiği belli bile degil 2 ay nişanlılı durduk ve tek bi çöp bile getirmediler düğünü yarım yamalak yaptılar eşya almadılar ama 5 yıl bitti hala kanımızı emiyorlar anne babayız diye

Şuan o evde oturuyorlar evlenince de beraber mi yaşayacaklar?
Bana tuhaf geldi bu durum doğrusu.

işte demek istediğim bu annesi evladını düşünüp kredi çektirtmeyecekti bu çocukda evlenecek vs. diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…