tek kelime etmeyi düşünmüyorum ben. Hayırlısı olsun artık ne diyelimAynı şeyi sen yapsan abin kabul eder mi hiç yani sen ev alsan evin için de sevgilin otursa kabul eder mi sanmıyorum etmez aynı evde yaşıyorsun danismasi gerekirdi tabi ki.
Haklı oldugunuz konularda susmayin tabi konuşun yarın gidince.
tamam kusura bakma ben en iyisi konuyu takipi bırakayımay delircem şimdi ben. neyi duyup bana kırılacak? ben ev almalarını sorun yapmıyorum
abim geri ödemek şartıyla çekmedi krediyi kendi çekmeyi talep etti. 17bini vermedi 2500 kadar verdi. ama abim başka şehirde görev yapıyordu buraya gelmek istedi. yani olduğu yerde kalsaydı zaten bu giderleri olacaktı. kredi dışında bi gideri yoktu. peşinatı 2500 + bi arkadaşından borç alarak yapmış
cebine ne kadar girdiğini hesap edecek kadar kurcalamadım sadece sorulduğu için cevap verdimEv aldığını size söylemeyebilir, haklıda. Cebime ne kadar para girdiğini nereye ne harcadığimı hesap eden biri olsa ben de söylemem. Ama kızın ailesini kirasız oturtuyorsa o da olmamış bence. Ama işin içinde sanki başka şeylerde var, belki sizin de bilmediğiniz.
sadece ikisi oturacak ilerdeAbinizin ev almasında ve ailenize soylememesinde sorun yok kendi emeğiyle almış zaten ama bende alınan evde sevgilisi ve ailesinin oturmasına takıldım. Evlenince de birlikte mi oturacaklar anne anneanne falan. Ortada ciddi birşey yokken bu kadar taviz doğru mu bilemedim
Siz degil babanız demiş ya 1250 giderin 2000 den fazla gelirin var diye. Ben bunu kastettim. Emin olun ćalışan biri icın 2000 lora çok değil. Yol masrafı, giyim, ayakkabı, arkadaş ortamı vs.. çok gider oluyor. Sadece ev kirası, yemek ve içmekten ibaret olmiyor çalışma hayatı.cebine ne kadar girdiğini hesap edecek kadar kurcalamadım sadece sorulduğu için cevap verdim
eşimin ailesi düğün salonu kuafor vs hiçbişey yapmadılar bize ama eşim bana bi çiçek aldı diye görümcem abimin üç kuruşu da sana gidiyor diye aglamıştı kv de eşim bana bi bluz aldı diye sinir krizi geçirmişti yani bazıları malesef ogullarını kasa olarak görüyorCok cok ozur dileyerek soyluyorum canim
Gordugum yasadigim kadariyla erkek aileleri ogullari bekarken hic takmiyorlar maddi manevi sallamiyorlar evlatlarini, sonra evlendirince bir de para kazaninca , kazsndigi para birseylere donusunce amanin oglumuz diye kosa kosa geliyorlar
Bir de bu surecte ogullarinin yaninda destek olan kiz tarafina laf ediyorlar
( anlattigim seyin tamami ailenizde olmamasina ragmen benzer bir durum diye anlatma geregi duydum,tabii sizi cikariyorum, kiz kardesler genelde boyle yapmaz anne babalar yapiyorlarne yazik ki )
annem abimden 10 lira almış değildir diyorum. konuma yazmış olduğunuz için üzerime alınıyorum şuaneşimin ailesi düğün salonu kuafor vs hiçbişey yapmadılar bize ama eşim bana bi çiçek aldı diye görümcem abimin üç kuruşu da sana gidiyor diye aglamıştı kv de eşim bana bi bluz aldı diye sinir krizi geçirmişti yani bazıları malesef ogullarını kasa olarak görüyor
biliyorum bende çalıştım ve farkındaysanız babamı savunmadım hiç bir mesajımda ama sadece babam değil biz bir aileyiz aile. başkalarına karşı bu şekilde yansıtmak ne kadar doğru ne olursa olsunSiz degil babanız demiş ya 1250 giderin 2000 den fazla gelirin var diye. Ben bunu kastettim. Emin olun ćalışan biri icın 2000 lora çok değil. Yol masrafı, giyim, ayakkabı, arkadaş ortamı vs.. çok gider oluyor. Sadece ev kirası, yemek ve içmekten ibaret olmiyor çalışma hayatı.
ben arkadsın yorumunu baz aldım annenizi bilmiyorum ama zaten abiniz aileniz için kredi çekmiş ve ödemiş(yani dolaylı yoldan annenizede faydası olmuş diger aile bireylerine de)yani artık bırakın kendi hayatına baksın kendi yasayıp görsunannem abimden 10 lira almış değildir diyorum. konuma yazmış olduğunuz için üzerime alınıyorum şuan
borcu ödeten tam anlamıyla babam değil babam kredi çekecekti abim ben çekerim baba dedi. ben öderim dedi. babam yakasına yapışmadı bana kredi çek diye. sonuç çok kırıcı ben anne olsaydım benim zoruma giderdi şahsen. herkes biliyo kendi anne babası bilmiyor ve karşı tarafta bizim bilmediğimizi biliyorNe ara aile ilişkilerinden bi haber olduk bu kadar.tamam babanin evlenecek yaşa gelmişogluna bu kadar borç ödetmesi doğru değil ama abinin de aileden gizli ev alması doğru değil.aileyi haberdar edebilirdi.koskoca adam alıyorum dedikten sonra kim karşı çıkabilirdi ki.ne kadar saklayabilir ki duyulunca çok daha kötü sorun olacağını dusunmeliydi.kız ve ailesi maddi manevi destek olmuş belli fakat abinin düşünmediği şey sen ailene ne kadar değer verirsen esinindee o kadar vereceği
siz olaya objektif yaklaşmıyorsunuz ben bunu farkettim kv görümce tarafından sorun yaşadığınız için. ama benim yada annemin yengemle bi sorunu yok olmadı da. kendinizi baz alarak yorum yapmayın. bi anne gözüyle yorum yapınben arkadsın yorumunu baz aldım annenizi bilmiyorum ama zaten abiniz aileniz için kredi çekmiş ve ödemiş(yanşi dolaylı yoldan annenizede faydası olmuş diger aile bireylerine de)yani artık bırakın kendi hayatına baksın kendi yasayıp görsun
Babana kredi çekince annen bişey dememiş kendine ev alınca hemen baban düğünde yardım edemez vs oğlu babası için kredi çekiyor babası oğluna yardım etmiyor bence siz karışmayın çünkü demekki sizin karışacağınızı bildiği için size söylemeden almış benle eşimde ev aldık Sonra babasına ev aldık dedik çünkü biz ev alcaz deseydik paragöz babası hemen param yok bana (maddi durumu iyi ama işine gelmiyor) yardım edin ayağına yatacaktı bende eşime ailene söyleme alalım sonra söyleriz dedimselam kızlar. yazacağınız yorumlara ihtiyacım var.
abim biriyle beraber veevlenmeyi düşünüyorlar Allah kısmet ederse. arada kültür farkı mezhep farkı falan var ama bunların konuyla pek alakası yok. abim atandığı zamanlarda babama 17bin tl kadar kredi çekti ( babam çek demedi ben çekeyim dedi abim de bana verirler ben çekeyim dedi yanlış hatırlamıyorsam) babam biraz sorumsuzdur benim yani 50 yaşında şuan ama düzenli bi işi kendine ait bi evi yok. iş bulursa çalışır yoksa evde yatar başka bi arayışa girmez. neyse abim krediyi ödedi hala ödüyor. bu kredi yüzünden aralarında çok fazla anlaşmazlık çıktı. abim bi günden bi güne ne yaptın oğlum ödemekten zorlanıyor musun demedi diyor. babamda 2binden fazla maaş alıyor aylık yemek kira elektrik su ödemesi yok 1200 aylık nasıl yetmez ona diyor. bu şekilde tartışmalar oluyor ama arada kalan sürekli annem. yani ufak tefek tartışma değil aylarca konuşmadı abim babamla kredi yüzünden.
şimdi konuşuyolar ama can ciğer kuzu sarması değiller tabiiki. neyse abim 27 yaşında şimdi evlenmek istiyor ve kredi çekip ev almış. ailemden habersiz. ne babamın haberi var ne annemin. ama yengemin ailesinin haberi var. bi tek bizim yoktu sonra abim anneme söyledi ev aldığını. ama babam hala bilmiyor.
1. annem diyor ki babanın elinde avucunda yok ev aldın iyi güzel ama evlenmek istiyorsun baban yardım edemeyecek (en fazla 10bin kadar yardım edebilir) kredi çek diyecek ama zaten yüklü bi kredi çektin nasıl çekeceksin.babama ev aldım derse benden habersiz neden aldın diyecek
2. biz yarın yengemlere gitmeyi düşünüyoruz. yengemin annesiyle babası ayrı anneannesiyle abimlerin aldığı evde oturuyolar. abim ev aldı ama biz ilk defa yarın görücez o evi ve misafir olarak gidecez. bende abime dedim ki sen bizi çok fazla geri plana atıyorsun anneme şunu konuşma bunu deme bu konuyu açma diyorsun pasif oluyor kadın. put gibi oturmaya gitmiyoruz tabiiki konuşacak dedim. ve sen annenden babandan gizli ev aldın onlarında bundan haberi var demeyecekler mi bunlar nasıl illet bi aile ki çocuk anasından babasından habersiz ev alıyor. bide bu açıdan düşün dedim. cevap vermedi.
şimdi herkes herkesle konuşuyor ama benimle konşmuyor kimse ne abim ne kardeşim. ben mi hatalıyım yanlış mı düşünüyorum sizce?
karışık olduysa kusura bakmayın daha az önce tartıştık kafam dolu sorarsanız cevaplarım
işte herkes sizin gibi kendi açısından düşündüğü için bu tarz yorumlar geliyor. birincisi siz evi alıp söylemişsniz abim ahala söylemedi evlendikten sonra söyleyecekmiş.Babana kredi çekince annen bişey dememiş kendine ev alınca hemen baban düğünde yardım edemez vs oğlu babası için kredi çekiyor babası oğluna yardım etmiyor bence siz karışmayın çünkü demekki sizin karışacağınızı bildiği için size söylemeden almış benle eşimde ev aldık Sonra babasına ev aldık dedik çünkü biz ev alcaz deseydik paragöz babası hemen param yok bana (maddi durumu iyi ama işine gelmiyor) yardım edin ayağına yatacaktı bende eşime ailene söyleme alalım sonra söyleriz dedim
anne olarak da düşünüyorum 27 yasına gelmiş bi oglum var ve bu çocuk bi şekilde evlenecek (kredi çekme ve ev olayını yok sayıyorum)anne ve baba olarak o çocugu bu dünyaya getirdiysem elimden geldiğince yardımımı yapıp düğünü nü yapmam gerekir bence anne baba evlatlarına karsı bu konuda sorumlular objektif bakıyorum eniştem 50 yasında içki ve kadından eli kurtulmaz ama teyzem ve çocuklar beraber çalışıp kazandılar teyzem biçki dikiş yaptı 3 çocuk evlendirdi ve inan bana çok da güzel oldu düğünleri bütün bunlar aile bagıyla ilgili benim kp der imam emekli biz nişanlıyken emekli oldu o zaman 20000 tl ikramiye aldıve paranın nereye gittiği belli bile degil 2 ay nişanlılı durduk ve tek bi çöp bile getirmediler düğünü yarım yamalak yaptılar eşya almadılar ama 5 yıl bitti hala kanımızı emiyorlar anne babayız diyesiz olaya objektif yaklaşmıyorsunuz ben bunu farkettim kv görümce tarafından sorun yaşadığınız için. ama benim yada annemin yengemle bi sorunu yok olmadı da. kendinizi baz alarak yorum yapmayın. bi anne gözüyle yorum yapın
beni bağlayan bişey yok tabiiki ama evi aldı anneme babama söylemeden aldı karşı tarafın bilgisi var ve onlar oturuyor evde. kendi bileceği iş tabiiki ama ev aldığı için şuan evlenemiyor babamında abimi evlendirecek gücü yok. böyle olunca tartışma oluyor
işte demek istediğim bu annesi evladını düşünüp kredi çektirtmeyecekti bu çocukda evlenecek vs. diyeBabana kredi çekince annen bişey dememiş kendine ev alınca hemen baban düğünde yardım edemez vs oğlu babası için kredi çekiyor babası oğluna yardım etmiyor bence siz karışmayın çünkü demekki sizin karışacağınızı bildiği için size söylemeden almış benle eşimde ev aldık Sonra babasına ev aldık dedik çünkü biz ev alcaz deseydik paragöz babası hemen param yok bana (maddi durumu iyi ama işine gelmiyor) yardım edin ayağına yatacaktı bende eşime ailene söyleme alalım sonra söyleriz dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?