- 20 Temmuz 2014
- 611
- 692
- 23
babamla neden konulmayacakmış? anlamadığım için soruyorum
herkes kendini yengemin yerine koyarak cevap verdi sanırım. malum ben görümce o gelin oluyor ya. ki hiç bi sorun yok aramızda. ama benim erkek arkadaşım böyle bişey yapacak olsa vicdanen rahat edemezdim ben. annemi pasifleştiriyor ve bu hayatının her döneminde etkiliyor. annem diyor ki ben 50 yaşıma geldim kirada oturuyorum oğlum gelinim ev sahibi oldular buna nasıl kızayım ben ama neden babanın veya benim haberim yok diyorO kısım benim yorumumdu , bana garip geldi . İnsan neden kendini o duruma düşürür ki , bilmediğimiz noktalar varsa bir sey diyemem ama bana normal gelmedi . Annen ciddi anlamda mahcubiyet hissedecek tabii , kötü , paragöz bir aile imajı oluşturuyor . Ayni şeyi abim yapsa cidden çok üzülürdük ve eşimin de ortada ciddi bir sebep yokken boyle birşeyi yapmasını istemezdim .
Aynen bende şaşırdım yorumlara . Erkek resmen ailesini yok saydığının imajını vermiş karş tarafa . Hangi anne / baba böyle bir duruma düşmek ister .
Başka şeyler daha yazdım da , vazgeçip sildim . Konu sahibini daha fazla üzmeyeyim .
ödeyecek olan abin neden karışıyorsun ki en azından borcu yıkmaya çalışmamış kimseyeselam kızlar. yazacağınız yorumlara ihtiyacım var.
abim biriyle beraber veevlenmeyi düşünüyorlar Allah kısmet ederse. arada kültür farkı mezhep farkı falan var ama bunların konuyla pek alakası yok. abim atandığı zamanlarda babama 17bin tl kadar kredi çekti ( babam çek demedi ben çekeyim dedi abim de bana verirler ben çekeyim dedi yanlış hatırlamıyorsam) babam biraz sorumsuzdur benim yani 50 yaşında şuan ama düzenli bi işi kendine ait bi evi yok. iş bulursa çalışır yoksa evde yatar başka bi arayışa girmez. neyse abim krediyi ödedi hala ödüyor. bu kredi yüzünden aralarında çok fazla anlaşmazlık çıktı. abim bi günden bi güne ne yaptın oğlum ödemekten zorlanıyor musun demedi diyor. babamda 2binden fazla maaş alıyor aylık yemek kira elektrik su ödemesi yok 1200 aylık nasıl yetmez ona diyor. bu şekilde tartışmalar oluyor ama arada kalan sürekli annem. yani ufak tefek tartışma değil aylarca konuşmadı abim babamla kredi yüzünden.
şimdi konuşuyolar ama can ciğer kuzu sarması değiller tabiiki. neyse abim 27 yaşında şimdi evlenmek istiyor ve kredi çekip ev almış. ailemden habersiz. ne babamın haberi var ne annemin. ama yengemin ailesinin haberi var. bi tek bizim yoktu sonra abim anneme söyledi ev aldığını. ama babam hala bilmiyor.
1. annem diyor ki babanın elinde avucunda yok ev aldın iyi güzel ama evlenmek istiyorsun baban yardım edemeyecek (en fazla 10bin kadar yardım edebilir) kredi çek diyecek ama zaten yüklü bi kredi çektin nasıl çekeceksin.babama ev aldım derse benden habersiz neden aldın diyecek
2. biz yarın yengemlere gitmeyi düşünüyoruz. yengemin annesiyle babası ayrı anneannesiyle abimlerin aldığı evde oturuyolar. abim ev aldı ama biz ilk defa yarın görücez o evi ve misafir olarak gidecez. bende abime dedim ki sen bizi çok fazla geri plana atıyorsun anneme şunu konuşma bunu deme bu konuyu açma diyorsun pasif oluyor kadın. put gibi oturmaya gitmiyoruz tabiiki konuşacak dedim. ve sen annenden babandan gizli ev aldın onlarında bundan haberi var demeyecekler mi bunlar nasıl illet bi aile ki çocuk anasından babasından habersiz ev alıyor. bide bu açıdan düşün dedim. cevap vermedi.
şimdi herkes herkesle konuşuyor ama benimle konşmuyor kimse ne abim ne kardeşim. ben mi hatalıyım yanlış mı düşünüyorum sizce?
karışık olduysa kusura bakmayın daha az önce tartıştık kafam dolu sorarsanız cevaplarım
iyi biri seviyorum yengemi bi sorunum yok yani. çok sık görüşmüyoruzCanim sen kendi açindan haklısin anlıyorum ama suan ne deseniz abin yanlış anlıcak gibi. Biraz akısına bırak dert etme kendine insallah tatlıya baglanir guzel bir dugun , aile iliskisi olur . Kizi taniyor musun peki? Nasil biri
ödendi o kredi çekileli 3 sene oldu hatta belki daha fazla. tayinini buraya almak için babam elinden geleni yaptı buaraya gelmeyip orda olsaydı babam zaten kabul etmezdi burda kira elektirk su yemek hiç bi gideri yok babam bi günden bi güne bişey istemedi o krediden sonra zaten. cebinde ekmek almak için parası olmasa abimden istemez şuan17 bin lira odendi mi ? yoksa umur edilmeden borc duruyor mu ?
hala bu yorumu yapabilene şaşırıyorum. sorun bu değil diyorumödeyecek olan abin neden karışıyorsun ki en azından borcu yıkmaya çalışmamış kimseye
yo neden söyleyeyim ki abimle arkadaş gibiyiz evi aldığını önce bana söyledi gidip anneme söylemedim. kendisinin söylemesini bekledim. annemde biliyor şuan babama söylemiyor abim istemediği içinBaban ve annen yüzünden. Kendin demissin annem arada kalıyor diye. Abin ev alacagim dediğinde baban sorun cikarsaydi annen arada kalacakti. Sana soylese belki sen annene annende babana söyleyecekti. Kimseyi zor duruma sokmadan, kendi onune engel cikarmadan abin dogru olani yapmış
evet uzaklaştı bunun bende farkındayımAbi sizden uzaklamış artık nedendir onu bilemiyorum ama fikrinizi almamasından veya paylaşmamasından böyle hissettim.
iyi biri seviyorum yengemi bi sorunum yok yani. çok sık görüşmüyoruz
aynen cidden öyle kendimi kötü hissettim. pohpohlanmak için yazmıyorum tabiki ama bu kadar rahat mı herkes bu tarz konularda acabaBazı yorumlara ben bile sinir oldum hala ayni seylerkendilerinin basina gelse aman banane abim odicek nasilsa mi diceklerdi acaba ya da annemler karismasin falan mi dicektiniz Allah Allah . Burasi daha cok canini sıkıcak gibi
evet uzaklaştı bunun bende farkındayım
kusura bakma ben ilk mesaja göre yorum yazdım sadece bide bana ters geliyor görümcenin kaynın karısması kv kp der bir yerde anne baba ama diğerlerini bilmiyorum 2 erkek kardeşimde evli ve birgün olsun bişey de fikir bile belirtmedim 1 erkek kardeşim boşandı ama ne boşanırken ne evlenirken nede evliyken bişey söylemedim görümcem hep abimi bizden aldın abimin parasını yiyorsun gelinsin mecbur yapacan vs der dururdu şimdi 1,5 aylık evli ve çok zormuş dfalan gelin olmak dedi bende ya damdan düşenin halinden damdan düşer anlar dedim yani ben olsam tek kelime bile etmem abim ve eşi hakkındahala bu yorumu yapabilene şaşırıyorum. sorun bu değil diyorum
ödendi o kredi çekileli 3 sene oldu hatta belki daha fazla. tayinini buraya almak için babam elinden geleni yaptı buaraya gelmeyip orda olsaydı babam zaten kabul etmezdi burda kira elektirk su yemek hiç bi gideri yok babam bi günden bi güne bişey istemedi o krediden sonra zaten. cebinde ekmek almak için parası olmasa abimden istemez şuan
babam rahat değildi. abim 2000 üzeri maaş alıyor dediğim gibi o krediyi öderken kredi dışında belli bir gideri yoktu. her ay ne kadar ödeme yapıyordu bilmiyorum ama en fazla 800 900 olabilir yani 1000 üstü parası vardı ve babam kredi dışında bişey talep etmedi. bi ekmek bile. hoş krediyi de babam talep etmedi. bu arada 17bin çekti 2500ü babam verdi bi şekilde abime. 1 yılı geçtiBaban abin krediyi çekerken veya çektikten sonra ödeyeceğim dedi mi? Abin öderken zorlandı da baban rahat mıydı maddi olarak? Sevgilisiyle ne kadar beraber bir de?
iyi de abim sözlü bile değil?kusura bakma ben ilk mesaja göre yorum yazdım sadece bide bana ters geliyor görümcenin kaynın karısması kv kp der bir yerde anne baba ama diğerlerini bilmiyorum 2 erkek kardeşimde evli ve bi rgün oldun bişey de fikir bile belirtmedim 1 erkek kardeşim boşandı ama ne boşanırken ne evlenirken nede evliyken bişey söylemedim görümcem hep abimi bizden aldın abimin parasını yiyorsun gelinsin mecbur yapacan vs der dururdu şimdi 1,5 aylık evli ve çok zormuş dfalan gelin olmak dedi bende ya damdan düşenin halinden damdan düşer anlar dedim yani ben olsam tek kelime bile etmem abim ve eşi hakkında
abim geri ödemek şartıyla çekmedi krediyi kendi çekmeyi talep etti. 17bini vermedi 2500 kadar verdi. ama abim başka şehirde görev yapıyordu buraya gelmek istedi. yani olduğu yerde kalsaydı zaten bu giderleri olacaktı. kredi dışında bi gideri yoktu. peşinatı 2500 + bi arkadaşından borç alarak yapmışMesajlarinizda babanizin abinize 17 bin i geri odedigini goremedim ben.Biraz karisk yazdiniz galiba.babaniz borcu odediyse elbette kusluk olmamali.Demek ki o parayi pesinat yaptilar veya o para sayesinde her iki krediyi de zorlanmadan odeyebiliyor.Sanirim o kismi kimse anlamadi cunku herkes pesinat ve 2 kredi odemesinin nasil yapildigi uzerinde durmus.Sonucta geri odeme yapildi ise itibar da yerine teslim edilir.ticaret te bu boyledir.Borcunuz varsa ve odemezseniz imajiniz zedelenir , oderseniz itibariniz yerine gelir.aile arasindaki borc alacak meselesinde de bu boyledir.O nedenle aile tanismasindaki intiba sandiginiz gibi olumsuz olmayacaktir.
tamam sözlü bile degil ama kızla ciddi düşünüyor demi ?yarın evlendiklerinde kız bunu duyup sana tavır alabilir haklı veya haksız daha anlsdıgım kadarıyla ortada bişey yok abin ev almak istiyorsa alsın elbette düşerse yardım etmek istersen edersin ama bunları konuşmak için çok erkeniyi de abim sözlü bile değil?
Aynı şeyi sen yapsan abin kabul eder mi hiç yani sen ev alsan evin için de sevgilin otursa kabul eder mi sanmıyorum etmez aynı evde yaşıyorsun danismasi gerekirdi tabi ki.aynen cidden öyle kendimi kötü hissettim. pohpohlanmak için yazmıyorum tabiki ama bu kadar rahat mı herkes bu tarz konularda acaba
ay delircem şimdi ben. neyi duyup bana kırılacak? ben ev almalarını sorun yapmıyorumtamam sözlü bile degil ama kızla ciddi düşünüyor demi ?yarın evlendiklerinde kız bunu duyup sana tavır alabilir haklı veya haksız daha anlsdıgım kadarıyla ortada bişey yok abin ev almak istiyorsa alsın elbette düşerse yardım etmek istersen edersin ama bunları konuşmak için çok erken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?