• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksız mıyım yani

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.227
1
53.184
798
32
Herkese merhabalar ❤️ Benim ailem ile eşimin ailesi aynı şehirde yaşıyorlar biz farklı bir şehirdeyiz. Dedem 2 sene evvel vefat etti babam ve amcamlar 2 hafta önce Kadir gecesi bir mekanda yakınlarımıza iftar yemeği organize edelim sonra da camide Mevlüt okutalım babamız için demişler . Annemde aradı kayınvaliden ile görümceni de davet edeceğim . Görümcenin 3 yaşında çocuğu var ama olsun yemekten sonra isterse bizim evde kalabilir camiye gelmezse dedi bende ne iyi düşündün dedim . Geçen hafta kv eşimle telefonda konuşurken baban yolda olursa gidemeyiz filan dedi ( kp uzun yol şöforu ama başka bir personel daha var istediği zaman onu yolluyor kendi evde kalabiliyor ) . Dün annemle hiç görüşmedim işlerim vardı akşam iftardan sonra eşim annesini aradı annesi evde oturuyor kandillini kutladı kapattı . Bende eşime dedim ki annenler neden yemeğe gitmediler ? Eşim şaşırdı babam yolda ya dedi . Bende annem ablanları da davet etti annen onları da alıp gitseydi sorsam enişten çalışıyor yoruluyor der dedim . Ayrıca annenin kapıda arabası duruyor cebinde parası da var istediği yere gidiyor istediği zaman 100 km ötedeki köye kendi araba kullanıp gidiyor dedim. Eşimde insanlar kendilerini ayarlayacakmışlardır dedi . Bende memlekete gidince kendimi ayarlayıp ablanlara gidemeyeceğim dedim eşimde boş konuşuyorsun senin annenin ailesinden kim gitmiş ki dedi . Ben annemi arayıp anne ailenden kimi davet ettin diye bile sormadım bilmiyorum yani 🥺. Eşim sırf o an ne diyeceğini şaşırdığı için böyle söyledi . Kalbini kırarım sen zararlı çıkarsın vs dedi atıştık gece şimdi konuşmuyorum . Ya kızlar haksız mıyım allah aşkınıza

Bence haklisin.. ama esine bende memlekete gittigimde kendimi ayarlayip ablanlara gitmiycem diye dillendirmeden once memlekete gittiginde o gun geldiginde ablalarina gitmezdin.. sana soran olursa da sizin aileden ne gorduysem onu yapiyorum derdin.. size yanlis geliyosa bu yaptigim demekki sorun sizde ozaman sizde yapmayin derdin.. sana vericek cevaplari dahi kalmazdi.. esinle hiic bosuna tartismaya girmemeliydin bu konuda.. yani direk uygula dillendirme hic.. ama simdi memlekete gittiginde esinin ablasina gitmediginde esin ordan hemen bilerek gitmedigini anlicak.. cunku soyledin esine..

Haksızsınız, kv görümce gidebilirdi tabi ama bunun faturasını niye eşinize kesiyorsunuz. Ki çok önemli bir konu değil, gitmezlerse gitmezler, niye bu kadar takıldınız ki. Başka bir sefer de sizin aileniz onların bir etkinliğine katılmaz.
Eşime fatura kesmiyorum ki sordum sadece verdiği cevaplar ters geldi

Bence haklisin.. ama esine bende memlekete gittigimde kendimi ayarlayip ablanlara gitmiycem diye dillendirmeden once memlekete gittiginde o gun geldiginde ablalarina gitmezdin.. sana soran olursa da sizin aileden ne gorduysem onu yapiyorum derdin.. size yanlis geliyosa bu yaptigim demekki sorun sizde ozaman sizde yapmayin derdim..
O an sinirlendim bir anda söyledim

Ya isteyen istediği yere gider veya gitmez valla siZin ya gerçekten uğraşacak başka işiniz Yok yada ne bilim ben çok rahatım.
Kendi ailemle eşimin ailesini gerekmedikçe bi araya getirmemeye çalışıyorum çünkü kv lafını hiç bilmez.
Benim babam da biraz değişik bir adam cenaze bayram özel günler dışında çok ama çok nadir gelirler bir araya ce kafam çok rahat.

O an sinirlendim bir anda söyledim
İnsanlar sinirli anda herseyi soyleyebilirler.. hani bence esine dillendirmeden.. memlekete gittiginde ablasina gitmezdin.. soran olursada sizden gordugumu yapiyorum derdin.. kimsede cevap veremezdi sana..
Ama haklisin konunda kesinlikle..

İnsanlar sinirli anda herseyi soyleyebilirler.. hani bence esine dillendirmeden.. memlekete gittiginde ablasina gitmezdin.. soran olursada sizden gordugumu yapiyorum derdin.. kimsede cevap veremezdi sana..
Ama haklisin konunda kesinlikle..
İşte o an öyle birşey yapsam kv evine gerginlik çıkıyor o zaman da daha zor oluyor İnan

Herkese merhabalar ❤ Benim ailem ile eşimin ailesi aynı şehirde yaşıyorlar biz farklı bir şehirdeyiz. Dedem 2 sene evvel vefat etti babam ve amcamlar 2 hafta önce Kadir gecesi bir mekanda yakınlarımıza iftar yemeği organize edelim sonra da camide Mevlüt okutalım babamız için demişler . Annemde aradı kayınvaliden ile görümceni de davet edeceğim . Görümcenin 3 yaşında çocuğu var ama olsun yemekten sonra isterse bizim evde kalabilir camiye gelmezse dedi bende ne iyi düşündün dedim . Geçen hafta kv eşimle telefonda konuşurken baban yolda olursa gidemeyiz filan dedi ( kp uzun yol şöforu ama başka bir personel daha var istediği zaman onu yolluyor kendi evde kalabiliyor ) . Dün annemle hiç görüşmedim işlerim vardı akşam iftardan sonra eşim annesini aradı annesi evde oturuyor kandillini kutladı kapattı . Bende eşime dedim ki annenler neden yemeğe gitmediler ? Eşim şaşırdı babam yolda ya dedi . Bende annem ablanları da davet etti annen onları da alıp gitseydi sorsam enişten çalışıyor yoruluyor der dedim . Ayrıca annenin kapıda arabası duruyor cebinde parası da var istediği yere gidiyor istediği zaman 100 km ötedeki köye kendi araba kullanıp gidiyor dedim. Eşimde insanlar kendilerini ayarlayacakmışlardır dedi . Bende memlekete gidince kendimi ayarlayıp ablanlara gidemeyeceğim dedim eşimde boş konuşuyorsun senin annenin ailesinden kim gitmiş ki dedi . Ben annemi arayıp anne ailenden kimi davet ettin diye bile sormadım bilmiyorum yani 🥺. Eşim sırf o an ne diyeceğini şaşırdığı için böyle söyledi . Kalbini kırarım sen zararlı çıkarsın vs dedi atıştık gece şimdi konuşmuyorum . Ya kızlar haksız mıyım allah aşkınıza
Benim konudan anladığım sizin ailenizle ilgili bildiği şeyler var ve biraz daha tartışsaydınız sizi onlarla vuracaktı.

Eşime fatura kesmiyorum ki sordum sadece verdiği cevaplar ters geldi
Kesiyorsun kim olsa ailesini savunurdu eşin de savunmuş ve tartışmışsınız. Ayrıca sizin eşinizin ailesinin illa mevlüde gitmelerini istemeniz, gitmeyince kızmanız, kayınvalidelerin gelinlere yaptığı gibi olmuş, tam tersi olsaydı kv’nin bir akrabasının mevlüdi olsaydı siz gitmek istemeseydiniz kv gitmediniz diye sitem etseydi herkes sizi haklı bulurdu. Şimdi de kv haklı kusura bakmayın. Gitmek istememişler gitmemişler, kırılmanın anlamı yok.

Benim konudan anladığım sizin ailenizle ilgili bildiği şeyler var ve biraz daha tartışsaydınız sizi onlarla vuracaktı.
Yooo sorsan hiç cevap veremez çünkü cidden birşey yok . İlk annesi ile konuşmadan dedi ki niye aileye yemek veriliyor gidip fakir fukaraya yedirselerdi dedi . Bende onu zaten her sene yapıyorlar ( yemin ederim doğru bu ) birde aileye vermek istemişler dedim

İşte o an öyle birşey yapsam kv evine gerginlik çıkıyor o zaman da daha zor oluyor İnan
Sen simdi memlekete gittiginde mecbur esinin ablalarina yani gorumcelerine de gidiceksin.. olurda gitmezsen esin bu durumu cok buyutur huzurunuz kacar.. esine soylediklerinden dolayi.. bana kalirsa bidahakine dillendirme icindekileri bu sekilde hele ki esine onun bi sucu yok cunku..

Kesiyorsun kim olsa ailesini savunurdu eşin de savunmuş ve tartışmışsınız. Ayrıca sizin eşinizin ailesinin illa mevlüde gitmelerini istemeniz, gitmeyince kızmanız, kayınvalidelerin gelinlere yaptığı gibi olmuş, tam tersi olsaydı kv’nin bir akrabasının mevlüdi olsaydı siz gitmek istemeseydiniz kv gitmediniz diye sitem etseydi herkes sizi haklı bulurdu. Şimdi de kv haklı kusura bakmayın. Gitmek istememişler gitmemişler, kırılmanın anlamı yok.
Teşekkür ederim

Sen simdi memlekete gittiginde mecbur esinin ablalarina yani gorumcelerine de gidiceksin.. olurda gitmezsen esin bu durumu cok buyutur huzurunuz kacar.. esine soylediklerinden dolayi.. bana kalirsa bidahakina dillendirme icindekileri bu sekilde hele ki esine onun bi sucu yok cunku..
Evet ben eşimi suçlamıyorum zaten suçlamak saçmalık olurdu . Ama ben eşimin durumunda olsam yemin ederim ki bir telefon konuşmasında anne neden gitmedin ki diye sorardım

İnsanlar her iletilen davete katılmak zorunda değiller ki. Gitmek istememişler, bahane bulmuşlar belli ki. Sizin yapmanız gereken bahaneyi kabullenip ailenize de o şekilde yansıtmaktı. Evlilik denge işidir, dengeyi kurmazsanız böyle gereksiz kavgalar, küslükler olur.
Ama bende izne gittiğim zaman yapmak istemediğim küs olduğum diğer damatlarının evine gidiyorum birkaç saat gitmek zor değildi sırf ailesinin hatrı için . Demekki artık bende istemediğim hiç birşeyi yapmamam gerekiyormuş

Back