• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksız olan ben miyim

Çok öfkeli olduğun için işlerin rast gitmiyor.
Kocana sabır diliyorum. O da isterdi en nadide yerlerde yetişmiş kır çiçeği gibi naif bir karısı olsun ama ona küheylan düşmüş. 🙄
Mekanda görünce bırakıp kaçılmalık bir tipsin.
Bu yoruma katılıyorum.
Yazdığınız olayların benzerlerini yaşadım, hiç kimseyle kavga etmeden sorunumuz çözüldü.Bence önce kendinizi sonra alışveriş yaptığınız yerleri sorgulayın.

Mesela koltuk takımı aldık, tekli koltuk berbat kokuyordu, tek telefonla değiştirildi.

Sipariş verdiğimiz yemek masası yanlış geldi, gidip tatlı dille konuştuk, o zamanın parası ile ücreti aldığımızdan 1000 tl fazla olan masa ek ücret ödemeden gönderildi.

En basiti marketten ceviz içi aldık, 10 gün sonra farkettik ki kurtluymuş fişini de almamışız. Götürdüm tek kelime soru sormadan iade alındı.

Başka bilinen büyük marketten somon balığı aldım, görünüşü ve kokusu normaldi, pişirdim tadı garip. Pişmiş balığı fişsiz bir şekilde aldığım markete götürdüm hemen iade alındı .
Bunun gibi onlarca şey yazabilirim. Hiçbirinde ne ben ne de eşim kimseye sesimizi yükseltmedik , hep karşımıza kendimiz gibi insanlar çıktı.

Aynı anda attıgım fotograf ve yorumlar beğeni aldı. Ve anlamadıgım şekilde ben yazdıktan sonr abir kaç şikayet daha yayınlanmış. 2 gün üst üste aynı şekilde kurulu tezgah neden şikayetlerin yayınlandıgı gün düzenlendi. Zaten biz anlamıştık. Çünkü ofistekiler sahaya gelip onlarda etrafın fotografını çekip şeflerle konuşma yapıyordu havuzdan gördüm eşime bak düzeltecekler deidm aynen öyle de oldu. Ayrıca siz niye bu konu hakkınd ayalan söylediğimi düşündünüz çok basit bir olay açıkcası bu bir tek bunu için olmazki çalıştıgım magaza hakkında reyonların sıkışıklıyla ilgili şikayet yazmışlar aynı gün görselcimiz geldi ve hemen düzelttik. Bu olması gereken değil mi
Bu yazdığınız şey ancak fenomenseniz falan olur çünkü. Kurban bayramında bir adam otel restoranına yatak atmıştı ordan esinlendiniz gibi geldi bana açıkçası. Ayrıca havuzdan mutfağı restoranı görünen nasıl bir otelmiş o, gözümde canlanmadı.

Herşey bir tarafa bu kadar negatiflik yorar insanı ya. Hayatınız negatiflik üzerine kurulu. Benim eşim de sizin kadar olmasa da böyleydi eskiden. Yediğimiz yemek, yaptığımız tatil burnumuzdan gelirdi o ufak tefek şeylere takılıyor diye. Törpüledim şimdi o da polyanna oldu. Onun tavrı değişince de her şey değişti. Şimdi eskisi kadar çok aksilik yaşamıyor, kendi hayatı da yoluna girdi. Pozitif düşünce her zaman pozitif olayları çeker. İnsanlara bağırıp çağırdığımızda kelebek etkisi gibi negatif zincir yaratırız ve döner dolaşır o negatiflik yine bize çarpar. Sorun çıkabilir, karşımızdakilerin de insan olduğunu unutmadan, güzellikle olmadı yasal yollarla çözebiliriz sorunu. İlla delirmek gerekmiyor. Burda bile o kadar negatif saçtınız ki ilerleyen günlerde kesin canınızı sıkacak bir şey gelecek başınıza.

Eşiniz bağırmadan da yapılan haksızlıklara tepki verebilir tabi ki. Ama konu sahibine tepki kısmında katılsam bile bağırmak olmamalı ifade şekli. Çünkü neyi nasıl söylediğimiz de etkilidir karşı taraf zır cahil olsa da herkes düzgün konuşulmayı hakeder diye düşünüyorum. İnsan psikolojisinde şöyle de bir durum var eğer aynı taraf da olduğunuzu düşündüğünüz kişiler," eş-arkadaş-aile "size yapılan bir haksızlık karşısında tepkisiz kalıyorsa bu sizi daha sivri dilli, tepkisel yapabiliyor. Bu anlamda sizin ki buna dönmüş gibi. Örneğin eşiniz bu gibi durumlarda sert tepkiler verse eminim siz onu alttan almaya çalışırdınız. Eşiniz herkese bu kadar hoşgörülü ise ne ala, ama sizin eksiklerinizi pat pat söylüyorsa o sıkıntı olurdu benim açımdan.

Bu yoruma katılıyorum.
Yazdığınız olayların benzerlerini yaşadım, hiç kimseyle kavga etmeden sorunumuz çözüldü.Bence önce kendinizi sonra alışveriş yaptığınız yerleri sorgulayın.

Mesela koltuk takımı aldık, tekli koltuk berbat kokuyordu, tek telefonla değiştirildi.

Sipariş verdiğimiz yemek masası yanlış geldi, gidip tatlı dille konuştuk, o zamanın parası ile ücreti aldığımızdan 1000 tl fazla olan masa ek ücret ödemeden gönderildi.

En basiti marketten ceviz içi aldık, 10 gün sonra farkettik ki kurtluymuş fişini de almamışız. Götürdüm tek kelime soru sormadan iade alındı.

Başka bilinen büyük marketten somon balığı aldım, görünüşü ve kokusu normaldi, pişirdim tadı garip. Pişmiş balığı fişsiz bir şekilde aldığım markete götürdüm hemen iade alındı .
Bunun gibi onlarca şey yazabilirim. Hiçbirinde ne ben ne de eşim kimseye sesimizi yükseltmedik , hep karşımıza kendimiz gibi insanlar çıktı.
Tabii ki kibarlıkla her şey halloluyor kardeşim. Olmaz mı... Bizim de başımıza geliyor. Olay hemen çözülüyor. Eşim her zaman der ki yeter ki meramını doğru aktar. Sonuçta karşındaki de bir insan der. Hakikaten bunun ekmeğini çok yiyor. Kafamız da rahat .Kocasını da tebrik ediyorum yani çok sabırlı adam.

İnsanlar manyak hanımefendi. Kimin cebinde bıçak var, kimin belinde silah var belli değil. Yan baktın diye adam öldürüyorlar bu ülkede, adamı böyle şeylere teşvik etmeyin.
Biz kadınız kızarız, bağırırız döneriz bazen biz bile dönemiyoruz ama erkek jargonu öyle değil. Kadının ses yükseltmesiyle erkeğin ses yükseltmesi, kadının tartışmasıyla erkeğin tartışması asla aynı değil.
Gereken yerde hakkınızı arayın ama hak aramak her zaman bağırıp çağırıp olay çıkarmak değildir

Bu kadar yoruma herhangi bir fikir değişikliği yaşadınız mı merak ettim?

Tabii ki kibarlıkla her şey halloluyor kardeşim. Olmaz mı... Bizim de başımıza geliyor. Olay hemen çözülüyor. Eşim her zaman der ki yeter ki meramını doğru aktar. Sonuçta karşındaki de bir insan der. Hakikaten bunun ekmeğini çok yiyor. Kafamız da rahat .Kocasını da tebrik ediyorum yani çok sabırlı adam.
Benim hiç olmadı. Ne zaman kibar olsam enayi bu diyip hakkımı yemeye çalıştılar. En küçük firmadan en zincirine kadar.

Back
X