haklıyken haksız duruma düştüm

mlk3601

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2017
469
203
36
merhaba arkadaşlar
vaktinizi almadan konuya girmek istiyorum

birine anlatma ihtiyacından ve inanın çok kötü hissettiğim için buraya yazmak istedim
ben özel bir şirkette masa başında çalışıyorum şirketin tüm evrak işleri mali işleri
her şeyin sorumluluğu bende

dün bir firmayı aradım konuştuğum kişi firmanın satın alma müdürü ilk defa kendisiyle
görüşecektim aradım tanıttım kendimi direk konuya girdim size bir fatura kestim sanırım
yanlış olmuş siz onu bana geri gönderebilir misiniz dedim (2 gün öncede şantiye şefiyle görüşmüştüm
ve üç kere aradım cevap vermedi derken netten fatura başlığını bulup faturayı kesip gönderdim)

adam sesi yüksek bir tonla hanımefendi fatura başlığını yanlış yazmışsınız dedi
o zaman siz gönderin ben düzelteyim dedim ben size demiştim dedi
ben şok oldum ama beyfendi ben sizi üç kere aradım bana dönüş yapmadınız bende
netten alıp yazdım dedim (ben size demiştim dedikten sonra ben daha önce aradığım şantiye şefi sanarak ben sizi üç kere aradım dedim meğerse karıştırmışım o an aynı kişi sandım)

ses tonu yüksek şekilde konuşmaya devam etti kim size yanlış bilgi vermiş söyleyin işten çıkarayım şimdi
dedi ben şok üstüne şok yaşadım hayır dedim beyfendi kimseyi işten çıkarmayın ben netten aldım ve yanlış olmuş sorun değil düzeltip gönderiz dedim ben mi size yanlış bilgi verdim dedi hayır dedim ben kimseyle konuşmadım dedim ayrıca ben sizinle hiç konuşmadım bu konuda dedim bana dediniz ya size söylemiştim diye bunu deyince adam çıldırdı konuşmaya devam etti ben sizinle üç kere ne zaman konuştum size ben mi yanlış verdim diye uzattıkça uzattı kelimeleri aralara girip hayır öyle değil yanlış anladınız görüştük demedim telefonu açmadınız bir saniye kadar bana sıra verdi o sıramda kendisine tamam beyfendi dedim düzeltme için faturayı gönderin dedim göndermiyorum dedi.

artık sizinle tüm işlerimiz bitti siz bana hakaret edemezsiniz beni azarlayamazsınız ben müdürüm kimse benle böyle konuşamaz dedi tüm hesaplarınızı kapatıyorum bitti sizinle işimiz dedi ve ardından patronumu aradı oradaki çalışanlarınız bana hakaret etti beni azarladı sizinle ticaretimiz bitti dedi. 2 dk geçmeden bölge müdürümüz patronumu aradı firma sizden şikayetçi diye ben tabi öleyim dedim öyle kötü oldum ki anlatamam

patronum bana tek kelime söylemedi sabaha kadar yaşadığım olaydan hiç uyuyamadım resmen iftara attı ve haksız ben oldum sabah oldu işe geldim patronum beni yanına çağırdı dünkü olayı anlatır mısınız dedi anlattım bana dediği müşteriyle nasıl öyle konuşursunuz biz bir firma kaybettik dedi ben masa başında nasıl firma kaybediyorum dedi lütfen bundan sonra müşterilerle düzgün konuşun ben çok kötü oldum dedim gerçekten benim hatalı olduğumu mu düşünüyorsunuz o zaman müşteri kaybetmeyin dedim benim yerime eleman bakın dedim ben kimseye hakaret etmedim azarlamadım sanki bunları yapmışım gibi nasıl iş bitirmeye geldi durum anlamadım zaten müşteri ilk aradığımda ses tonu yüksekti tepkiliydi nedensiz
heralde ego sorunu vardı dedim ordakilere bşyler mi kanıtlayama çalıştı ne yaptıysa beni bu duruma düşürdü dedim sizin kadar bende bu şirkete emek veriyorum iyiliğini düşünüyorum benim yanlış yaptığımı nasıl düşünürsünüz dedim tabi gözyaşlarıma engel olamadım

derken o pislik adamı aradım hayatımda haklı olduğum halde ilk defa birinden özür diledim sırf patronum onun yüzünden müşteri gitti diye düşünmesin diye
vee adam ben mudurum kimse beni azarlayamaz dedi telefonu suratıma kapattı

hayatımda ilk defa böyle aşağılandım iş hayatında normalde kibarlığa sorun çözme odaklılığa önem verim hiç tanımadığımız telefonda görüştüğümüz insanlara genelde kibar oluruz ki bende bundan yana oldum hep
ama bu aşağılanmayı nasıl atlatırım bilemiyorum

vaktinizi aldım k.bakmayın teşekkür ederim yorumlarınız için

İş hayatında keşke duygulara yer olsa.
O adamı da tekrar aramanız gereksiz olmuş.
İşinizden olmamışsınız sonuçta,müdür de size çok tepki göstermemiş.

Canım bu durumda ne denir......uzulme,herşey olacağına varır,elbet o adamin egosunu indirecek biri cikar,keşke görüşmeleriniz kayıt altına alınmış olsaydı...............

aşırı bir tepki görmemişsiniz boşverin, böyle insanlar her yerde var, daha neler göreceksiniz.

Ahh canım çok üzüldüm senin adına biran o kaba herif benim patronum mu acaba dedim kendi kendime.. Tam da dediğin gibi ego sorunu yaşıyor beyefendi belli. Sakin ol. Elinden geleni yapmışsın haklıyken özür bile dilemişsin zaten. Bence bu adam ilişkileri filan bitirmez. Sadece senin üzülmen için patronundan laf yemen için bunu yapmış. Tam tersine sana makamını kanıtlamak için devam eder.
Bir keresinde ben de böyle bir sorun yaşamıştım. Patronun talimatı ile bize borcu olan adamı aradım. Adam bana kaçmıyoruz ya ne durup durup arıyorsunuz diye çıkıştı hatta azarlamıştı. Sonra patronumu aramış , bizimkide kendi aratmasına rağmen iyi polisi oynamış işte arkadaş yeni , sizde yeni personel çalıştırıyorsunuzdur anlarsınız filan deyip konuyu alttan almış halbuki ne alakası var bir yıldır çalışıyordum . Bide dönüp bana iyi polisi oynadım bazen böyle gerekli deyip gülmüştü.

Bu tipler karşısında kadın olunca böyle ahkam kesiyorlar. Eminim senin yerine telefondaki bi erkek sesi olsaydı olay kuzu kuzu halledilmişti. Üzme kendini. Egosunu böyle tatmin etmiş

İş hayatında keşke duygulara yer olsa.
O adamı da tekrar aramanız gereksiz olmuş.
İşinizden olmamışsınız sonuçta,müdür de size çok tepki göstermemiş.
evet zaten başta biliyordum aramam gereksiz ve daha da aşağılayıcı ama arayıp siz sanırım yanlış anladınız demek istedim
ama ikinci kez emin oldum ki adam da ego sorunu varmış kendisi bir cümle kuruyor arkasını da doldurup bağırıp mağduru oynuyor. sorun o adamın ne düşündüğü değil müdürün ve patronumun beni o adamın gösteremeye çalıştığı gibi görmeleri

ego işte sebepsiz ego
nedir yani faturayı duzeltirsin biter kimin yanlış yaptığının ne önemi var
böyle şaçma insanlar maalesef çoğalıyor
allah karşılaştırmasın

Bu tipler karşısında kadın olunca böyle ahkam kesiyorlar. Eminim senin yerine telefondaki bi erkek sesi olsaydı olay kuzu kuzu halledilmişti. Üzme kendini. Egosunu böyle tatmin etmiş
gerçketen sabahtan beri düşünüdüğm şeyi dile getirdiniz bayan olunca sesleri daha çok yükseliyor ben ne dersem susacaksın tamam diyeceksin mantık bu zaten patronumda aynısını dile getirdi dedim yani bayan olunca bunlar mı oluyor

ego işte sebepsiz ego
nedir yani faturayı duzeltirsin biter kimin yanlış yaptığının ne önemi var
böyle şaçma insanlar maalesef çoğalıyor
allah karşılaştırmasın
hayatımda ilk defa böyle iki dakikada iftiraya uğradım
ve aşağılandım bi de ikinci kez haklı olduğum halde aradım
günde kaç kişiyle telefonda konuşuyorum ne kadar kibar temiz
insanlar var böylesini ilk defa gördüm ve olayın şokundayım
ne hatalar oluyor sorun zaten hata değildi adamın dediği ben mi size
yanlış bilgi vermişim ben mi söyledim ben ısrarla hayır siz demediniz diyrm halen diyr
ben kaç şantiyenin başındayım ben müdürüm ben sürekli telefonla görüşen biriyim
yani çok kötü birgün geçirdim hiç görmediğim insan yüzünden

Ben de her zaman müşterilerimize karşı güleryüzlüyümdür ama benzer şeylerle ben de karşılaştım.
Oluyor böyle şeyler,zaten müdürünüz de yalnızca uyarmış,kafanıza daha fazla takmayın.

bir ay önce ben de o tarz bir insanla karşılastım
baya bir zaman şok yaşadım
nasıl boyle bir insanlar olabilir diye
aynen ole iftiraya da uğradım
Şimsi diyorum var oyle insanlar Allah yollarımızı kesiştirmesin onlarla
Amin

olan olmuş boşver... meslek hayatında böyle sacma olaylar herkesin başına gelir.
aldırma... hatta bu gece sirtaki gecesine git bol bol tabak kır iyi gelir :)
yada hamur yogur tututp tutup fırlat tezgaha.. evde bagır küfür et. hepsi gecer.
adam da sende olayı anlatamışsınız birbirinize.

evet biliyorum o durumları nasıl o duruma düşürüldüğünü
firma arayıp azarlayınca ya eleman yeni yeni birini aldık
bende yaşadım ve meslekten soğudum lisans mezunu olup
meslek öğrenip gelip bunları hiç yapmayan ego sorunu
sonradan görme insanlara tamam demek beni üzüyor

ben bşy anlatmadım ki adam da bşy anlatmadı sadece benim ağzımdan çıkmayan bir cümle kurdu
güya o bna fatura başlığını yanlış vermiş bunu da ben ona diyormuşum siz verdiniz diye yani sorun
o yanlışlık değil adamın şurasında olayın ben mi size yanlış verdim hayır diyorum netten aldım
o halen diyr ben mi yaptım

Canım bu durumda ne denir......uzulme,herşey olacağına varır,elbet o adamin egosunu indirecek biri cikar,keşke görüşmeleriniz kayıt altına alınmış olsaydı...............
zaten şirket telefonuma kayıt sistemi kuracağım genelde bu tür sıkıntılar çıktığında hiç bşy ispatlayamıyorum

yok uyarı gayet netti benim için adam benm bayan olduğumu unutuyor müşteri küfür etse
boşver dyr cevap vereme hakkın yok dyr iyi de dedim ben bşy demedim adam kendi bir cümle kurdu
yürüdü tek kelime etmedim adama tmm dedim buna ragmen daha ne yapabilirim dedim

e tamam işte ya biribiriniz ile iletişim kuramamışsınız. olmamış.
o seni başka biri sandı demek ki - sende kendini ifade edememişsin.
adam seni zaten dinlememiş. filan...
vallahi boşver... hepimizin milyon kre başına böyle şeyler gelir. aynısı olmasada benzerleri geliyor. boşşşver.
bir keresinde bir müşterim satın aldıgı ürünün ( tırla geliyor ürün ) su an da hangi ülkede oldıugunu sormuştu. bende ne biliyim araç bizim degil takip sistemi varsa taşıyıcı bilir demiştim.
beni taaaaa holdingin genel müdr. kadar şikayet etmiş. o bölge müdür. aramış sonra öteki bilmem kimi aramış. en sonra beni aradılar.
kötü eleman diye müdüre anlattım. arayalım dedim sizin yanınızda. ben durumu toparlıcam gönlü kırılmasın kadının.
iyi. müdürüm dedi ki 'bizim firmamız isterse helikopter ile bile yer tesbiti yapar' gibisinden bir cuımle kurmamı istediler bende kurdum
buna üzülmedim ama popomla gülmüştüm. yani taşıma firmasını arasam arac takipten nereden oldugunu sorup söylesem daha iyiydi. kadına bol bol hava atmamı istediler.

off benzer durumları ayda 3-4 kez yaşıyorum, alıştık artık. patron da pek dert etmiyor müşteriden şikayet gelince çünkü oda biliyor insanla uğraşması çok zor, hatta bir kere maille bana kabalaşan bir müşteri karşısında, açtı agzını yumdu gözüzü kadınla kendi tartışmaya başmaıştıi bazen de bana kızar, hiç dert etmiyorum artık. manyak kaynıyor ortalık. sizce bir sorun yoksa adam egoist manyağın tekidir. boşverin gitsin, patron da pek bir şey dememiş bence, o kadarını söylemesi normal bir tepki.

iyi sizin arkanızda durmuşlar benm müdürüm beni tanıdığı bildiği halde böyle şeylere asla tepki vermeyeceğimi bilidiği halde
beni azarladı senin yüüznden müşteri kaybettim dedi neye üzüleceğimi şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…