• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkari düğünleri nasıl oluyor?

busenebenimsenem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2016
636
724
53
Sevgilim Hakkarili, bu senenin sonuna doğru evlenmeye karar verdik. Ancak beni nasıl bir gelenekli görenekli düğün bekliyor, bilemiyorum. Çok heyecanlıyım aslında. Bol kültürlü, bol gelenekli düğün yapmayı hayal etmiştim hep. Hakkarili birine gelin giden var mı aramızda kızlar?? Çok heyecanlıyım!

Sevgilim Hakkarili, bu senenin sonuna doğru evlenmeye karar verdik. Ancak beni nasıl bir gelenekli görenekli düğün bekliyor, bilemiyorum. Çok heyecanlıyım aslında. Bol kültürlü, bol gelenekli düğün yapmayı hayal etmiştim hep. Hakkarili birine gelin giden var mı aramızda kızlar?? Çok heyecanlıyım!
Bunu en iyi öğrenebileceğiniz kişi sevgilinizin annesi sanırım

Haklısınız ama ben daha çok genç veya gelin olmuş arkadaşlardan duymak isterim. Zaten bir iki şey konusunda bilgim var. Ancak yine de bir genç gözüyle görmek de faydalı olacak benim için. :)

Ben İstanbulluyum arkadaşlar. :oops:

Birbirimizi çok seviyoruz, farklı olduğumuz konular üzerine pek gitmemeye çalışıyoruz.

bskrc_18, perikanadi, sizde durumlar nasıl? :KK200:

Canım ben 2006 da üniversitedeyken tanışmıştım...
Sınıfa ilk girdiğimde bir köşede sessiz sedasız oturuyordu...
Yani derlerdi ama inanmazdım gerçekten öyle oldu
Allah'ım acaba O'mu? dedim...
O günden sonra O'nu açmak için konuşması için felan çok çabaladım..
İçine kapanık birisiydi...
Ben karadenizliyim o doğulu..
Biz nerdeyse 1 sene adını koymadan karşılıklı sevdik öyle...
Okulun "sonu merak edilen" çiftiydik : ))))
Neler yaşandı ya yazsam roman olur cinsinden..
Neticede açıldı, bir şekilde başladık ama ilk 3-4 sene baya bir zor geçti bizim için..
Eşim bir türlü ikna olmuyordu "sen bizim kültüre adetlere oralara alışamazsın" vs vs vs..
Nitekim haftanın 5 günü kötü iki günü iyiydik..
Ama kopamadık..
Bir şekilde aşmayı başardık...
Karşılıklı çok fedakarlıklarımız oldu...
Dedim ya baya baya zorladı bizi ama sonunda sevgi kazandı...
Evlendim, 1,5 sene felan biraz bocaladım gerçekten farklılar kültür olsun yeme içme olsun görgü kuralları ağır kuralları...
Sonra benimsedim..
Şükür ki ailesi de öyle hiçbir şeye karışmaz Allah razı olsun onlardan...
Onlar da çok yardımcı oldu bana...
Problemsiz gidiyor şimdilik...
Bir de dünyalar tatlısı bir oğlumuz da oldu..
Daha ne olsun..
Rabbim utandırmasın canım inşallah mutlu huzurlu olursun..

Ayy ne güzel, okuyunca içim açıldı :)

Zaten ilk başlarda kavga olması veya çatışmalar yaşanması, ilişki devam ediyorsa ilişkinin oturduğu anlamına geliyor bence. Biz de bazen çok sık tartışıyoruz ama en sonunda "seni kaybetmekten korkuyorum" deyip birbirimize sarılıyor ve bağlanıyoruz. Eksiyi artıya çevirme olayı.

İlk zamanlar benim için de çok zordu, "acaba olacak mı? beni arayacak mı? onu neden şimdi böyle dedi, bunu neden böyle yaptı" dediğim anlar oluyordu, hala olur ara ara ama çok şükür ki sevgi kazanıyor.

Zaten sevgi için şöyle derler: sevgi; benzerliklerinize odaklanıp, farklılıklarınıza saygı duymaktır.

bizler için söylenmiş olmalı bu söz. :KK200:

Ayy ne güzel, okuyunca içim açıldı :)

Zaten ilk başlarda kavga olması veya çatışmalar yaşanması, ilişki devam ediyorsa ilişkinin oturduğu anlamına geliyor bence. Biz de bazen çok sık tartışıyoruz ama en sonunda "seni kaybetmekten korkuyorum" deyip birbirimize sarılıyor ve bağlanıyoruz. Eksiyi artıya çevirme olayı.

İlk zamanlar benim için de çok zordu, "acaba olacak mı? beni arayacak mı? onu neden şimdi böyle dedi, bunu neden böyle yaptı" dediğim anlar oluyordu, hala olur ara ara ama çok şükür ki sevgi kazanıyor.

Zaten sevgi için şöyle derler: sevgi; benzerliklerinize odaklanıp, farklılıklarınıza saygı duymaktır.

bizler için söylenmiş olmalı bu söz. :KK200:

Katılıyorum...
Huzurunuz mutluluğunuz sevginiz saygınız daim olsun...

Amin, hepimizin inşallah. Allah yuva huzurunu bozmasın kimsenin.

Sizin düğünde farklılıklar oldu mu peki? İki farklı kültürün gelenekleri nasıl birleşti?

Birbirimizi çok seviyoruz, farklı olduğumuz konular üzerine pek gitmemeye çalışıyoruz.

Biz aynı memletteniz canım. Hatta aynı mahallede oturuyoruz. Ben öylesine sordum senin memleketini :)
Ben 19 yaşındayım. Daha üniversite okuyorum. Evlilik elbette hayalimiz ama şartlar gereği, benim üniversitemin olması gereği, yaşım gereği, onun daha atanamamış olması gereği ciddi olarak düşünemiyoruz. Ooo sen daha çok küçükmüşsün kardeşim diyeceksiniz :)
Çok basit bir gönül eğlencesi olarak gören insan çok oldu. Siz de görebilirsiniz belki...
Ben ortaokul 7.sınıftayken beni görüp aşık olmuş o bana. Ama ulaşamamış. Yıllarca hiç konuşup görüşmedik. Gerçi o an yaşamı da farklıymış. O anki haliyle anlaşamazdık. Sonradan çok değişmiş, çevresini hayatını alışkanlıklarını değiştirmiş. 11.sınıfa başlayacağım yaz tanıştık. Facebook yoluyla. Mahalleden tanıyordum ama çevresini sevmedigim için onunla da hiç ilgilenmiyordum. Görmüşlüğüm de bir ya da iki seferdir. Sima olarak tanıdığım için isteğini kabul etmiştim. Mesaj atacağını hissetmiştim ama hiç olumlu bir düşüncem yoktu onun hakkında. Hani, gözümde iyi bir yerde değildi. Zaten ben de erkeklerle o kadar konuşan bir kız değilim. Sert görünüşlüyümdür çok yaklaşmazlar :) Mesaj attı. Çok kibar bir şekilde tanışmak istedi. Tanıştık, şu an bu durumdayız :)
Çok seviyorum onu, çok mutluyum :)
RABBİM herkese mutluluk nasip etsin, en hayırlı insanlarla karşılaştırsın inșaALLAH :)

fft15_mf89912.Jpeg
fft29_mf89911.Jpeg

Back