Yorumlara bak...
Etiketini kopardığınız ürünü iade edemezsiniz.
Çok fazla internet alışverişi yapan biriyim, az çok biliyorum bu işleri. Mesela ürün geldi diyelim, baktınız bedeni olmadı, rengini sevmediniz, kumaşı hoşunuza gitmedi ya da hasarlı bir ürün geldi, o zaman iade talebi oluşturabilirsiniz, etiketini koparmamak şartıyla tabi. Bu kuralların aynısı mağaza alışverişi için de geçerlidir.
Ama etiketini kopardığınız, kullandığınız ürünleri hiçbir marka, alışveriş sitesi, mağaza geri almaz.
Ha şöyle ekstrem durumlar olabilir. Geçenlerde yaşadım, ünlü bir kozmetik mağazasından ürün aldım, ürünü denedim, ama alerji yaptı. Şüphelendim, son kullanma tarihinden vs. emin olamadığım için marka ile iletişime geçtim. Amacım iade değil, direkt şikayetti. Neyse, sonuç olarak marka ilgilendi, aramızda çözdük konuyu. Başka bir global alışveriş sitesinde de benzer bir durum yaşamıştım, onu da çözdük. Haklıysanız, haklarınızı biliyorsanız, karşınızdaki kurum da müşterisini önemsiyorsa çözülüyor.
Fakat, durum şöyle olsaydı marka asla geri adım atmazdı haklı olarak. Hasarlı olmamasına, alerjik reaksiyon göstermememe rağmen bir de üzerine etiketini koparıp iade etmeye kalksam tabi ki iade kabul etmezlerdi. Cilt alt tonuma uymadı, yok efendim ben mat bitişli istemiyordum diye sebep mi olur? Almadan evvel okuyaydın üstünü derler adama.
Neymiş, yün örünce sert olmuş, o yüzden iade edecekmiş. Hangi haklı sebeple? Ürün eksik mi, hasarlı mı? Hayır. O zaman haklı falan değilsiniz. Durup durup yeni ticaret kanunu uydurmanın alemi yok.