HAKKA MI GİRMİS OLDUM ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bırde ısrarla kasap ornegı verıyor
hamburger ıcın kullanılacak et bellı baska secenek yok
ama yelek ıcın zıbılyon tane ıp var :KK70: alıcı nasıl bır ıp ıstedıgını soylemezse satıcı bılemez ama kasapta oyle degıl

karsılastırması bıle yanlıs ve ılgınc :KK70:

fondotende de en fazla mesela yaglı cıltler ıcın hangı fondoten var dıye sorabılır

bunu alt tonu var, bıtısı var, ıcerıgı var bunları asla oradakı calısan bılemez
ha mac veya sephora ya gıderse tamam onlar calısanlarına egıtım verıyor . ama mac ya da sephora da yumak satılmıyor :KK70:

Nekadar absürd olursa olsun.
İşte bişeyler yazayım, muhalefet olayım kafası

Ben de aynı şeyi yazdım sizinle ama kimse anlamadı. Kasaba gidip hamburger yapıcam kıymayı nereden cektireyım dediğimde benı kasap yönlendirir o verir eti tavsiye eder, ya da fondoten alıcam yuzum söyle dediğimde bana Benım yüzüme uygun modeli tavsiye eder getirir oradaki satıcı. Dogru olanı budur oraya bir calısan koyuyorsanız bunun için koyuyorsunuz yani. Ayrıca ip yani, o ipi satan adam eksik ipten zarar etmez ki, zaten açık bir suru ip yumak satılıyor öyle yerlerde.
Fakat tester üründen alırsınız. Ve eskaza güvenlik bandrollünü açarsanız iade almazlar. Kullanılmış ruj yada fondöten iade alınmaz. Kapaktaki bandrolü açarsanız iade olmaz. Bu kadar basit.

Hangi ütopyada geçiyor bu olay?
Valla İzmir de çok fazla dükkandan alış veriş yaptım adamların ayrı bir sepeti olurdu üretilmeyen tek kalan az olan iplerin satıldığı daha uyguna verilirdi millette ihtiyacına göre alırdı yeter ki insanlar çözümcül olmak istesin. Hatta dükkanlarda adamlar başkasının el işini bile satardı paraya ihtiyacı var rica ediyorlar diye. Yani iyi niyet başka bişey mallesef herkeste olmuyor.

Valla İzmir de çok fazla dükkandan alış veriş yaptım adamların ayrı bir sepeti olurdu üretilmeyen tek kalan az olan iplerin satıldığı daha uyguna verilirdi millette ihtiyacına göre alırdı yeter ki insanlar çözümcül olmak istesin. Hatta dükkanlarda adamlar başkasının el işini bile satardı paraya ihtiyacı var rica ediyorlar diye. Yani iyi niyet başka bişey mallesef herkeste olmuyor.
Onu demiyorum. Bu bizim kullanıp geri verdiğimiz defolu ürün olarak satılan ipin bir başkasının yarım kalmış örgüsüne bire bir uyma olayı hangi ütopyada geçiyor diyorum?

Onu demiyorum. Bu bizim kullanıp geri verdiğimiz defolu ürün olarak satılan ipin bir başkasının yarım kalmış örgüsüne bire bir uyma olayı hangi ütopyada geçiyor diyorum?
O ürün sadece bana Özel uretilmiyor herhalde değil mi yani o ipi alan tek kişi de ben değilim dolasıyla örneğin aldığım 4 ip hiç bir zaman tamı taminada yetmemistir hep gider ya bir tane daha alırım yada aldığım ipten kullanırım yarısından fazlası durur. Yani aslında amaç yardımcı olmaksa karşı tarafa bunun eski fiyatından alınamayacağını satarken de aynı şekilde satmak zorunda kalacağını dile getirmiş olsaydı müşteri kazanacaktı. Kazanmak zorunda mı değil tabi ki dediğim gibi amaç iyi niyetli olmak

Aldım geri ipi. .. Bu kez dükkanda amcanın karısı vardı.olayı anlattim amca sert çıktı filan demedim önce. kadın kendisi dedi bende önce. kusura bakma sanada cikismis bu ara biraz sinirli dedi. İpi bana vereni sordum gelinleriymis o arada iniyor dükkana pek bilmiyor dedi. Tezgahtar değilmiş yani. ipi yanlış verdiklerini kendileride kabul etti ve kadın özür diledi. Amca sert çıkistigini karısına anlatmış yani . Sadece amcayi haklı bulan arkadaşlara duyurulur. Sadece kabahat bende değil yani. gelin 4 lira ucuz demiş ipe ama neyse dedi .fiyati neyse onu al dedim. bir kez daha bulaşmamak adına aldim çıktım. Dün boşuna vicdan yapmışım ciddiyetsizlik diz boyu😡 Hem yanlış ürün aldırıp, hem azar isit, hem burda linç ye , hem ucuza satmisiz diyip fazla para al. Bir örgüye heves ettim burnumdan geldi🙄

Hala daha boşuna vicdan yapmışım diyorsunuz, siz gerçekten akıllanmazsınız.

:KK57::KK57: Yorumlara bak...
Etiketini kopardığınız ürünü iade edemezsiniz.
Çok fazla internet alışverişi yapan biriyim, az çok biliyorum bu işleri. Mesela ürün geldi diyelim, baktınız bedeni olmadı, rengini sevmediniz, kumaşı hoşunuza gitmedi ya da hasarlı bir ürün geldi, o zaman iade talebi oluşturabilirsiniz, etiketini koparmamak şartıyla tabi. Bu kuralların aynısı mağaza alışverişi için de geçerlidir.
Ama etiketini kopardığınız, kullandığınız ürünleri hiçbir marka, alışveriş sitesi, mağaza geri almaz.
Ha şöyle ekstrem durumlar olabilir. Geçenlerde yaşadım, ünlü bir kozmetik mağazasından ürün aldım, ürünü denedim, ama alerji yaptı. Şüphelendim, son kullanma tarihinden vs. emin olamadığım için marka ile iletişime geçtim. Amacım iade değil, direkt şikayetti. Neyse, sonuç olarak marka ilgilendi, aramızda çözdük konuyu. Başka bir global alışveriş sitesinde de benzer bir durum yaşamıştım, onu da çözdük. Haklıysanız, haklarınızı biliyorsanız, karşınızdaki kurum da müşterisini önemsiyorsa çözülüyor.
Fakat, durum şöyle olsaydı marka asla geri adım atmazdı haklı olarak. Hasarlı olmamasına, alerjik reaksiyon göstermememe rağmen bir de üzerine etiketini koparıp iade etmeye kalksam tabi ki iade kabul etmezlerdi. Cilt alt tonuma uymadı, yok efendim ben mat bitişli istemiyordum diye sebep mi olur? Almadan evvel okuyaydın üstünü derler adama.
Neymiş, yün örünce sert olmuş, o yüzden iade edecekmiş. Hangi haklı sebeple? Ürün eksik mi, hasarlı mı? Hayır. O zaman haklı falan değilsiniz. Durup durup yeni ticaret kanunu uydurmanın alemi yok.

Evet yaparım şu anda cebimde sadece 10 lira var. Şu zamanda benim için 1 liranın bile kıymeti var bir sürü borcum var napim. Bu zor zamanında 25 liram boşuna gitti. Herkesin durumu sizinki kadar iyi olmayabilir niye alay ediyorsunuz .

25 liranızla bilmediğiniz işe heves edeceğinize borcunuzu ödeseydiniz. Bu zor zamanlarda örgü örmeniz şart mıydı?

bırde ısrarla kasap ornegı verıyor
hamburger ıcın kullanılacak et bellı baska secenek yok
ama yelek ıcın zıbılyon tane ıp var :KK70: alıcı nasıl bır ıp ıstedıgını soylemezse satıcı bılemez ama kasapta oyle degıl

karsılastırması bıle yanlıs ve ılgınc :KK70:

fondotende de en fazla mesela yaglı cıltler ıcın hangı fondoten var dıye sorabılır

bunu alt tonu var, bıtısı var, ıcerıgı var bunları asla oradakı calısan bılemez
ha mac veya sephora ya gıderse tamam onlar calısanlarına egıtım verıyor . ama mac ya da sephora da yumak satılmıyor :KK70:
Ben kaburgadan da hamburger icin kıyma çektiriyorum, domuzdan da, antrikot ve kaburga karısık da :) sizin skalanız kıtsa bu sizin vizyonsuzlugunuz, bu da benim sorunum degil

Bacim domuzdan kiyma cektiriyo musun, cektirmiyo musun, bana polemik yapip vizyonsuz vizyonsuz konuşmayin hdhdb
Dur ben vizyonlu şekilde sorayım; kasaba gittim hamburger köftesi için kıyma istedim. Kasap bana domuzdan çekmeyi önerdi tamam dedim aldım geldim. Yarısıyla hamburgerleri yaptım çok ağır, çok yağlı geldi bana. Kalan yarıyı kasaba götürüp bunu iade etmek istiyorum yarısını yedim ama beğenmedim sen başkasına 20 lira ucuza satarsın beybito dedim. Oluyo mu öyle?

Dur ben vizyonlu şekilde sorayım; kasaba gittim hamburger köftesi için kıyma istedim. Kasap bana domuzdan çekmeyi önerdi tamam dedim aldım geldim. Yarısıyla hamburgerleri yaptım çok ağır, çok yağlı geldi bana. Kalan yarıyı kasaba götürüp bunu iade etmek istiyorum yarısını yedim ama beğenmedim sen başkasına 20 lira ucuza satarsın beybito dedim. Oluyo mu öyle?
Bu ne biçim kasap der, daha alışveriş yapmazsın en fazla.

Vizyonu geniş kasapsa oluyordur kesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X