Olay sonradan fikir değiştirme değil, eşzamanlı olarak bize bişey söyleyip diğer taraftan tam tersine şakşak yapıyor. Neden onu beğendin falan demedim kastım asla da öyle birşey değil elbette herkes ne istiyorsa onu beğenir ama aynı anda herkese yürümez.bana dostum diyosan niye böyle bir şey yapıyorsun diye sordum ben.birşeye zorlamıyorum bunu sevmezsen arkadaş olmam durumu yok. Görüşünü falan eleştirmedim asla kimsenin haddi değil öyle birşey. Onu beğeniyosan neden benim yanımda ona biaraba laf ediyosun en ufak bir sempati emaresi göstermeyip? Sözde çok yakın Arkadaş ilişkisi çerçevesinde birbirimize olan dürüstlüğü sorgulama benimki.Ama sizde ona saygısızlık etmişsiniz.sizene ister a partisine sempati duyar ister b partisine isterse hepsine..kime ne?
Ayrıca insanın daha önce sempati duyduğu bir partiden soğuması gayet normal ölümüne destek vermek zorunda değil hiç kimse..
Bir söz vardır çok severim.
Fikirler değişebilir çünkü ben fikirlerimin kölesi değil,sahibiyim.. Şadi Şirazi idi galiba unuttum şimdi.. yani kısacası kimseyi iki yüzlülükle suçlayamazsınız bu yüzden.
Onun size söyledikleri yanlış tabi çok ağır laflar etmiş.Hakaret davası açılırmi bilemem ama iki tarafında saygı sınırlarını aştığı kesin..
Size ne hangi partiyi desteklediğinden?
Hesabın mı çalındı diye laf sokmuşsunuz bir de.
Onun yaptığı bel altı vurmalar da çok çirkin orası da ayrı.
Kendi terbiyesizliği.
*Cümleler o kadar uzun ki, başı sonu karışık.
Hesap sorduğum konu neden x görüşte olduğu değil haşa kimsenin kimsenin görüşünü eleştirme hakkı yok. Benim eleştirdiğim sorguladığım sözde çokyakın arkadaş olarak neden böyle samimiyetten açıklıktan uzak davrandığıydı.Öncelikle siyasi konulardaki durumda karşı taraf haklı ve sizi ilgilendirmez. A partisini sever ama bazı şeylerini onaylamaz kızar küser ama yine de destekleyebilir. Bu size iki yüzlülük gibi geliyorsa iletişimizini keser ya da en az seviyeye indirirsiniz. Ama hesap soramazsınız. Diğer durumla ilgili ise pek bir bilgim yok hakaret davası açılır mı sonuç ne olur...
Ya hala kendinizi savunabiliyorsunuz şu durumda..en yakın arkadaş olmanız bir kişiyi her anlamda sorgulama hakkını vermez size. Aynı anda desteklese bile size bunu söyleme mecburiyeti yok ki..arkadaşlığınizi siyasi görüşlere göremi seçiyorsunuz siz?Olay sonradan fikir değiştirme değil, eşzamanlı olarak bize bişey söyleyip diğer taraftan tam tersine şakşak yapıyor. Neden onu beğendin falan demedim kastım asla da öyle birşey değil elbette herkes ne istiyorsa onu beğenir ama aynı anda herkese yürümez.bana dostum diyosan niye böyle bir şey yapıyorsun diye sordum ben.birşeye zorlamıyorum bunu sevmezsen arkadaş olmam durumu yok. Görüşünü falan eleştirmedim asla kimsenin haddi değil öyle birşey. Onu beğeniyosan neden benim yanımda ona biaraba laf ediyosun en ufak bir sempati emaresi göstermeyip? Sözde çok yakın Arkadaş ilişkisi çerçevesinde birbirimize olan dürüstlüğü sorgulama benimki.
Kesinlikle fikirler değişir katılıyorum ama eşzamanlı olarak, birine veryansın edip diğerini överken bana arkasını döndüğünde yerin dibine soktuğunu alkışlıyorsa, siyasi görüşünü değil benimle olan dostluğunu samimiyetini dürüstlüğünü sorguladım bende sadece.Ama sizde ona saygısızlık etmişsiniz.sizene ister a partisine sempati duyar ister b partisine isterse hepsine..kime ne?
Ayrıca insanın daha önce sempati duyduğu bir partiden soğuması gayet normal ölümüne destek vermek zorunda değil hiç kimse..
Bir söz vardır çok severim.
Fikirler değişebilir çünkü ben fikirlerimin kölesi değil,sahibiyim.. Şadi Şirazi idi galiba unuttum şimdi.. yani kısacası kimseyi iki yüzlülükle suçlayamazsınız bu yüzden.
Onun size söyledikleri yanlış tabi çok ağır laflar etmiş.Hakaret davası açılırmi bilemem ama iki tarafında saygı sınırlarını aştığı kesin..
Fikri değişmiş olabilir içten içe sevdiği şeye kızmıştır ama yine de vazgeçemez. Siyasi konularda lütfen kimseye hesap sormayın hakkınız yokHesap sorduğum konu neden x görüşte olduğu değil haşa kimsenin kimsenin görüşünü eleştirme hakkı yok. Benim eleştirdiğim sorguladığım sözde çokyakın arkadaş olarak neden böyle samimiyetten açıklıktan uzak davrandığıydı.
Iyi de bu da sizi ilgilendirmez. Velev ki siyasî olarak omurgasız birisi. Bunun için hesap sorma hakkınız yok. Bu durum size uymazsa arkadaşlığı kesip atarsınız bitti.Kesinlikle fikirler değişir katılıyorum ama eşzamanlı olarak, birine veryansın edip diğerini överken bana arkasını döndüğünde yerin dibine soktuğunu alkışlıyorsa, siyasi görüşünü değil benimle olan dostluğunu samimiyetini dürüstlüğünü sorguladım bende sadece.
Arkadaşlarımı siyasi görüşlerine göre değil doğruluk dürüstlük fikrinin seçiminin arkasında durabilmek her türlü fedakarlığı göstereceğim insanların bana nekadar açık dürüst olduğu gibi erdemlere göre seçiyorum. Kendisine yazarken ikiyüzlülük vs olarak da yazmadım. A partisini b partisini destekleyeni anlayamasam da saygı duyarım, fakat a partisini başka platformlarda alkışlamak ama aynı anda burada yerin dibine sokmak neden? Diye sordum. Neden bana dürüst davranmadığını yirmi senelik sözde çokyakın arkadaşlığımıza binayen sorma hakkım olduğunu düşünerek hayalkırıklığıyla sordum evet. Halada bu fikri savunabiliyorum. Hedefm siyasi görüş değil bu bir araç. X konusu y konusu olsa da neden diye sorardım. Gruptaki diğer arkadaşlar da haberdar olup bana yazmışlardı mevzuyla alakalı benim ifşa etmem gibi bir durumda yok. incitmek siyaseten sorgulamak değil dostluk ilişkimizi sorguladım ben ve haklı görebiliyorum hala kendimi evetYa hala kendinizi savunabiliyorsunuz şu durumda..en yakın arkadaş olmanız bir kişiyi her anlamda sorgulama hakkını vermez size. Aynı anda desteklese bile size bunu söyleme mecburiyeti yok ki..arkadaşlığınizi siyasi görüşlere göremi seçiyorsunuz siz?
Birde siz başlaymışsınız herkesin içinde,en yakinimsin nasıl yaparsın bu ikiyüzlülüğü diye..
Oda delirmiş haliyle.
Birde eleştirmedim diyorsunuz bu yaptığınız ne peki??
Hakaret davası açarsanız oda size açabilir dikkat edin.Kimsenin siyasi görüşünü eleştirme yada yargılama hakkınız olmadığı gibi herkesin içinde hesap sormaya da hakkınız yok..
Siz haddinizi bilirseniz karşınızdaki de ona göre davranır.
Arkadaşlarımı siyasi görüşlerine göre değil doğruluk dürüstlük fikrinin seçiminin arkasında durabilmek her türlü fedakarlığı göstereceğim insanların bana nekadar açık dürüst olduğu gibi erdemlere göre seçiyorum. Kendisine yazarken ikiyüzlülük vs olarak da yazmadım. A partisini b partisini destekleyeni anlayamasam da saygı duyarım, fakat a partisini başka platformlarda alkışlamak ama aynı anda burada yerin dibine sokmak neden? Diye sordum. Neden bana dürüst davranmadığını yirmi senelik sözde çokyakın arkadaşlığımıza binayen sorma hakkım olduğunu düşünerek hayalkırıklığıyla sordum evet. Halada bu fikri savunabiliyorum. Hedefm siyasi görüş değil bu bir araç. X konusu y konusu olsa da neden diye sorardım. Gruptaki diğer arkadaşlar da haberdar olup bana yazmışlardı mevzuyla alakalı benim ifşa etmem gibi bir durumda yok. incitmek siyaseten sorgulamak değil dostluk ilişkimizi sorguladım ben ve haklı görebiliyorum hala kendimi evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?