• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haftanın 2-3 günü baş ağrısı ile mücadele.

Bol su, ıslak havlu ve migren taşı karanlık odada yatın bıseyınız kalmaz

BEnde gerilim tipi baş ağrısından muzdaribim kafatasım çember gibi sıkıyor alın bölgem şakaklarım böyle yoğun baskı gibi... stres sıkıntıdan. Nane yağı aldım alnıma sürüyorum geçici de olsa geçiriyor ilaç almaktan iyidir bence

Arkadaşlar Merhaba,

Haftada 2-3 gün fix başım ağrıyor. Ve stresten kaynaklı olduğunun farkındayım ama stres yapmama gibi bir durumum olmuyor. Yaptığım iş stresli maalesef. Son aylarda baş ağrım iyice arttı. Önümüzdeki hafta içi doktor randevusu aldım ve sonunda gideceğim. Migren olabilir mi diye düşünüyorum çünkü bazı zamanlar midem bulanıyor, gözlerime vuruyor ağrısı. Baş ağrısına da bir çözüm bulunabilmiş değil gerçi onu da biliyorum. Ne iyi gelir? Sizler neler yapıyorsunuz? Hayat kalitemi de etkiliyor, işyerindeyken eve gidip yatmak istiyorum bir an önce..
Benim de başım bir agriyinca 2-3 gün sürüyordu.Koyu çay içiyorum artık iyi geliyor başımi da sariyorum geçiyor şükür.Gecmezse de ağrı kesici aliyorumyson çare.. önceden 2 günde 3 ağrı kesici ancak geçiriyordu

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Gluten ve süt ürünlerini kesmek migrende çok işe yarıyormuş ben de bu Ramazan’da başladım Boleyn Kizi Boleyn Kizi oruçta çok işe yaradı....denemesi bedava işe yararsa dua beklerim

Omrumun dortte birini bas agrisiyla gecirdim. Dus aldiktan sonra sacimi cok iyi kurutmamissam veya ince giyinip usutmussem vay halime... Tum gun agrir basim. Mide bulantisi da eslik eder buna bazen.

Piyasadaki tum agri kesicileri iyi bilirim.

Eskiden daha kotuydu. 2 koca gun muhakkak surerdi. Simdi sure kisalmis durumda. Bunu da gecen yaz gunesten yeterince yararlanmis olmama bagliyorum.

Sicak su torbasi da epey iyi geliyor bana.

Çocukluğundan beri kronik baş ağrısı çeken bi arkadaşım var. Ortaokula giderken bile başım ağrıyor derdi. Geçenlerde Melisa çayıyla ağrısını dindirdiğini, çoğu zaman da geçirdiğini söyledi.
Melisa yaprak olucak ama sallama değil. Bi deneyin derim

Bende de migren var. Hormonal değişimde migreni tetikler. Ben migren olunca karanlık ve sessiz bir odada uyumaya calışıyorum. Migde bulantım icin limonlu su tüketiyorum. Basımın agrısı icin de sirkeli su ve ağrı kesici kullanıyom. Yani bol bol dinlen. Yemegini zamanın da yemelisin. Bazı besinler de migren tetikleyici olabilir diye biliyorum mesela peynir gibi. Tabii kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Eklentiler

• 05E7DD9F-AB5E-430B-AE31-5A5DF960194C.jpeg
    05E7DD9F-AB5E-430B-AE31-5A5DF960194C.jpeg
    29,8 KB · Görüntüleme: 248
Kızlar Boleyn Kizi Boleyn Kizi Elhan ElhanElhan hesabı doğrulanmış üye. ve tüm başı ağrıyanlar.....işinize yarar belki
Canım çok teşekkür ederim. Unla aram yok ama süt ürünlerinden nasıl vazgeçerim bilmiyorum. Yogurtsuz ve peynirsiz hayat çok zor olacak. Baş ağrılı hayat da kolay değil offf offf... Ramazanı burnumdan getiriyor üç gün fire verdim. Niyetli olduğum günler de başım yerden kalkmadı. Akşam saatlerinde bu sayfayı görünce ne çok arkadaş varmış dedim özellikle Boleyncimin mesajında kendimi buldum... :KK14: defalarca nöroloji doktoruna göründüm bir şey çıkmadı. Stres kaynakliymiş kafayı bir şeye takiyormuşum. O şeyi bulsam canını okuyacağım....Sayfadaki bütün baş ağrısı çeken arkadaslara sonsuz şifalar diliyorum. :dua:

Canım bende de aynısı oldu göz doktoruna gittim beyinden göze vuruyor dediödem var dedi mutlaka baktır

Benim çocukluktan beridir ağrıyor başım.

Açlıktan, az ya da çok uyumaktan, güneş ışığının gözlerime gelmesinden, az su içmekten,bir şeye üzülmekten ya da kafaya takmaktan, kalabalık ve kaoslu ortamda yani özellikle sehir merkezlerinde, yüksek müzik ya da gürültü, sıcaktan çok bunaldığım günlerde, yorulduğum zamanlarda,denize girip tuzlu suya maruz kaldığımda, basimi egip puzzle,bulmaxa gibi kafami zorlayacak aktivitelerde,uzun yolculukta, ve boyun ağrımın başımın icine kadar sokulmasından...

Ben 30 senedir baş ağrısı çektiğim icin nerde ne zaman başımın ağrıyacagini biliyorum.

Bi de cesitlidir baş ağrım. Genelde yarım baş ağrısıdır. Bazen göz çukuruma yuvalanır. Bazen boynumdan yukarı uzanır. Nezle grip vb hastaliklarda önce alt ve üst çenemi tutup yüzüme yayilır. Bazen alnım ve bazen de başımın tepesi .

Tansiyon, stres, boyun düzlesmesi gibi sebeplerinden eminim bendeki.

Ben de gittim doktorlara. Baş agrisina çözüm bulmak kolay değil. Çünkü 4o farkli nedeni var. Hepsini taramak zor iş.

Ben bununla yaşamayı öğrendim. Bas ağrıma sebep olaxak seylerden uzak durmaya çalışıyorum.

Bu aralar oruçtan ağrıdı. Yani açlık ve susuzluktan.

Insallah şifa bulursunuz. Geçmiş olsun
beni anlatmışsınız resmen

Ağlayınca da ortaya çıkıyor mu bu yarım baş ağrısı ?

Konu sahibi hormonal bir sorununuzda olabilir.

Önce genel kan testlerini yaptırın Dr sizi ilgili bölüme yönlendirir.

Şeker veya kalp olabilir.

Ağlayınca da ortaya çıkıyor mu bu yarım baş ağrısı ?
Ağlayinca da ortaya çıkıyor tabi ki.

Ağrı sağ ya da sol gözümün çukuruna yuvalanıyor.. ağrı genelde çok şiddetli olmuyor. Şiddetli olduğu zaman gözüm kızarıyor, göz altım hafiften kararıyor. göz kapağım yeterince açılmıyor biraz aşağıya düşüyor. Ağrı geçince normale dönüyor.

Birisi ölürse de ağlamam gerekirse diye korku ile yaşıyorum 🙈

Beni baş ağrısından korkutan şey şiddeti değil . Genelde çok şiddetli olmuyor. Beni yıldıran şey sürekliliği.

Mesela makyaj yapınca ağrıyor.

Reglim gelirken de ağrıyor.

O gün yorulup bunalmışsam da ağrıyor.

Aslında inanın sayfa sayfa neden yazabilirim buraya. Yazmadığım birçok sebep var.

Küme tipi , gerilim tipi , boyundan gelen ağrıyi , grip nezle başlarken olan ağrıyı ve tansiyonuma bağlı olan ağrıları hemen belirleyebiliyorum. Çok tipik ağrılar çünkü.

Işte dikat etmeye çalışarak yaşiyorum. Allah yardımcımiz olsun

Ağlayinca da ortaya çıkıyor tabi ki.

Ağrı sağ ya da sol gözümün çukuruna yuvalanıyor.. ağrı genelde çok şiddetli olmuyor. Şiddetli olduğu zaman gözüm kızarıyor, göz altım hafiften kararıyor. göz kapağım yeterince açılmıyor biraz aşağıya düşüyor. Ağrı geçince normale dönüyor.

Birisi ölürse de ağlamam gerekirse diye korku ile yaşıyorum 🙈

Beni baş ağrısından korkutan şey şiddeti değil . Genelde çok şiddetli olmuyor. Beni yıldıran şey sürekliliği.

Mesela makyaj yapınca ağrıyor.

Reglim gelirken de ağrıyor.

O gün yorulup bunalmışsam da ağrıyor.

Aslında inanın sayfa sayfa neden yazabilirim buraya. Yazmadığım birçok sebep var.

Küme tipi , gerilim tipi , boyundan gelen ağrıyi , grip nezle başlarken olan ağrıyı ve tansiyonuma bağlı olan ağrıları hemen belirleyebiliyorum. Çok tipik ağrılar çünkü.

Işte dikat etmeye çalışarak yaşiyorum. Allah yardımcımiz olsun
amin çok zor bir şey çeken bilir

Benimki de başımda tek taraflı aynı zamanda göze vurun mide bulantısı da yapan bir ağrı :(

Back