- 1 Şubat 2020
- 145
- 67
- 48
- 31
- Konu Sahibi birkimsecik
baş ağrısı hayatı bana da zindan ediyo allah kolaylık versin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayat kalitesini çok ciddi düşürüyor. Saydıklarınızda izole olmakta çok zor :) Bir çok şeyden fedakarlık etmek gerek hayat rutininde. Teşekkür ederim. Derdi olan herkes şifa bulur inşallahBenim çocukluktan beridir ağrıyor başım.
Açlıktan, az ya da çok uyumaktan, güneş ışığının gözlerime gelmesinden, az su içmekten,bir şeye üzülmekten ya da kafaya takmaktan, kalabalık ve kaoslu ortamda yani özellikle sehir merkezlerinde, yüksek müzik ya da gürültü, sıcaktan çok bunaldığım günlerde, yorulduğum zamanlarda,denize girip tuzlu suya maruz kaldığımda, basimi egip puzzle,bulmaxa gibi kafami zorlayacak aktivitelerde,uzun yolculukta, ve boyun ağrımın başımın icine kadar sokulmasından...
Ben 30 senedir baş ağrısı çektiğim icin nerde ne zaman başımın ağrıyacagini biliyorum.
Bi de cesitlidir baş ağrım. Genelde yarım baş ağrısıdır. Bazen göz çukuruma yuvalanır. Bazen boynumdan yukarı uzanır. Nezle grip vb hastaliklarda önce alt ve üst çenemi tutup yüzüme yayilır. Bazen alnım ve bazen de başımın tepesi .
Tansiyon, stres, boyun düzlesmesi gibi sebeplerinden eminim bendeki.
Ben de gittim doktorlara. Baş agrisina çözüm bulmak kolay değil. Çünkü 4o farkli nedeni var. Hepsini taramak zor iş.
Ben bununla yaşamayı öğrendim. Bas ağrıma sebep olaxak seylerden uzak durmaya çalışıyorum.
Bu aralar oruçtan ağrıdı. Yani açlık ve susuzluktan.
Insallah şifa bulursunuz. Geçmiş olsun
Evet bende tesadüf denk geldim o işleme. Bir doktora gideyim sonuç ne olacak vs. baş ağrılarımı günlük şeklinde yazmak istiyorum. Ne zaman hangi gün oldu o gün neler yaşadım vs. tetikleyiciler önemli..Benim bir zamanlar öyleydi kalabalığı ,gürültü hele gündüz güneşi dediğiniz gibi mide bulantıları hatta kusmalar göz ağrıları bazen 3 gün kesintisiz devam ettiğini bilirim. sonradan farkettim zaten olan migrenim doğum kontrol hapı kullandığım için beter hale gelmişti bıraktım şuan daha iyi hafta 1 kere falan ağrır ama uyumadan asla geçmez en iyi migren botoxu imiş allah korusun bir daha aynı durumu yaşarsam yaptırmayı planlıyorum
Evet onu da alıp deneyeceğim, teşekkür ederim.Mentollü migren taşı diye bir şey var. Bakın isterseniz..
Çıt sesine tahammülüm olmuyor, ses, ışık beni daha da geriyor ve muhtemelen baş ağrımı daha kötü hale getiriyor. Hepimizin yardımcısı olsun Allah.Canım migren var bende
Şimdi sağdan veya soldan giriyor ağrı.goz üstlerine doğru geliyor.gozlerim açıyor.sonra midem bulanmaya başlıyor.
Bazen omuzlarimdan ,bazen boynumdan ,bazen kulak tarafımdan ağrı giriyor
Eğer ilaç almazsam bu ağrı hem şiddetleniyor hem günlerce devam ediyor.
Migren ilaclarinin hepsini denedim çözüm olmadı.
Botoks iyi geliyormuş onu denemek uzereydim çözümü buldum.
Önce ben ağrıyan taraflarına acı biber kremi ile masaj yapıyorum.
Sonra çok kuvvetli bı ağrı kesici var.onu alıyorum.uyuma imkanım varsa bir saat uyuyorum geçiyor artık.
Eskiden acillerde beklerdim sürekli iğne yaparlardi.
Ayrıca ses ve ışığa ayrı hassasiyetim oluyor.hic tahammül edemiyorum.
Geçmiş olsun migren yıllardır çekiyorum bitmek bilmiyor asla ilaçlar etki etmiyor akapunkur tedavisine başladım 15günde 1-2 defa ağrımaya başladı. Malesef içmediğim ilaç yemediğim serum kalmadı bu migren için hiç biri fayda etmiyorArkadaşlar Merhaba,
Haftada 2-3 gün fix başım ağrıyor. Ve stresten kaynaklı olduğunun farkındayım ama stres yapmama gibi bir durumum olmuyor. Yaptığım iş stresli maalesef. Son aylarda baş ağrım iyice arttı. Önümüzdeki hafta içi doktor randevusu aldım ve sonunda gideceğim. Migren olabilir mi diye düşünüyorum çünkü bazı zamanlar midem bulanıyor, gözlerime vuruyor ağrısı. Baş ağrısına da bir çözüm bulunabilmiş değil gerçi onu da biliyorum. Ne iyi gelir? Sizler neler yapıyorsunuz? Hayat kalitemi de etkiliyor, işyerindeyken eve gidip yatmak istiyorum bir an önce..
Kesinlikle işe yaramıyor gerçek bir migren ağrısı ise sadece mentol kokusu geliyor burnunuza hiç rahatlatmıyor migren taşı yerine buz koyarsanız biraz daha iyi geliyorEvet onu da alıp deneyeceğim, teşekkür ederim.
Sözde iyi gelen bir ilaç var içtim asla etki etmiyor bende de ne yazık ki.. Kafamı kesmek istiyorum böyle zamanlarda :)Kesinlikle işe yaramıyor gerçek bir migren ağrısı ise sadece mentol kokusu geliyor burnunuza hiç rahatlatmıyor migren taşı yerine buz koyarsanız biraz daha iyi geliyor
Çok lanet bir şey ya hayattan soğuttu benide 3gün aralıksız ağrıdığını bilirim ağlardım sinirden. Hele yok migrenin tutmadan hissetttiğinde iç diye verilen ilaçlar hiç bir işe yaramıyor malesef akapunkuru araştırın derim bi birazda olsa nefes aldırdı banaSözde iyi gelen bir ilaç var içtim asla etki etmiyor bende de ne yazık ki.. Kafamı kesmek istiyorum böyle zamanlarda :)
Migrense ışık, az ya da çok yemek ,uykusuzluk tetikliyor bunlara dikkat etmeye çalışınArkadaşlar Merhaba,
Haftada 2-3 gün fix başım ağrıyor. Ve stresten kaynaklı olduğunun farkındayım ama stres yapmama gibi bir durumum olmuyor. Yaptığım iş stresli maalesef. Son aylarda baş ağrım iyice arttı. Önümüzdeki hafta içi doktor randevusu aldım ve sonunda gideceğim. Migren olabilir mi diye düşünüyorum çünkü bazı zamanlar midem bulanıyor, gözlerime vuruyor ağrısı. Baş ağrısına da bir çözüm bulunabilmiş değil gerçi onu da biliyorum. Ne iyi gelir? Sizler neler yapıyorsunuz? Hayat kalitemi de etkiliyor, işyerindeyken eve gidip yatmak istiyorum bir an önce..
Haha çok ilginç bir yöntemmiş :) olabilir denemek lazım benim saçlarımı yolasım geliyorBende de sinüzit var, genelde başım çok ağrıdığı zaman sıcak suyun buharına tutuyorum yüzümü iyi geliyor.
Bir de şimdi söylediğim şey aşırı saçma gelebilir ama kaş almak baş ağrısına iyi geliyor bence. Benim zaten kaşım alınırken gözümden çok yaş gelir, çok kalın oldukları için zor bir süreç biraz Sinüziti boşalttığına inanıyorum ben nedense. Çok geçmiş olsun bu arada.
Aynen herkesin sebebi farklı bunu bulup ona göre yaşamak lazım.Benim çocukluktan beridir ağrıyor başım.
Açlıktan, az ya da çok uyumaktan, güneş ışığının gözlerime gelmesinden, az su içmekten,bir şeye üzülmekten ya da kafaya takmaktan, kalabalık ve kaoslu ortamda yani özellikle sehir merkezlerinde, yüksek müzik ya da gürültü, sıcaktan çok bunaldığım günlerde, yorulduğum zamanlarda,denize girip tuzlu suya maruz kaldığımda, basimi egip puzzle,bulmaxa gibi kafami zorlayacak aktivitelerde,uzun yolculukta, ve boyun ağrımın başımın icine kadar sokulmasından...
Ben 30 senedir baş ağrısı çektiğim icin nerde ne zaman başımın ağrıyacagini biliyorum.
Bi de cesitlidir baş ağrım. Genelde yarım baş ağrısıdır. Bazen göz çukuruma yuvalanır. Bazen boynumdan yukarı uzanır. Nezle grip vb hastaliklarda önce alt ve üst çenemi tutup yüzüme yayilır. Bazen alnım ve bazen de başımın tepesi .
Tansiyon, stres, boyun düzlesmesi gibi sebeplerinden eminim bendeki.
Ben de gittim doktorlara. Baş agrisina çözüm bulmak kolay değil. Çünkü 4o farkli nedeni var. Hepsini taramak zor iş.
Ben bununla yaşamayı öğrendim. Bas ağrıma sebep olaxak seylerden uzak durmaya çalışıyorum.
Bu aralar oruçtan ağrıdı. Yani açlık ve susuzluktan.
Insallah şifa bulursunuz. Geçmiş olsun
Covid geçirdiniz mi? Ben etrafımdakiler covidden sonra sürekli bir baş ağrısı yaşıyoruz halaArkadaşlar Merhaba,
Evet hassasım biraz.Aynen herkesin sebebi farklı bunu bulup ona göre yaşamak lazım.
Benim de regl döneminde tutuyor.
Her ay sıkıntı.
İki üç gün sürüyor.
Işığa aşırı duyarlı oluyorum ve herşey kokuyor..
Öyle ki sudaki klor kokusunu dahi alıyorum..
Biri sifonu çekse bütün ev klor kokuyor.
Ya da yoğun kokulu yiyecekleri kesinlikle yiyemiyorum.
Bana da oruç iyi geliyor mesela.
Bu yıl o dönemde tutmadı.
Oruca ara vermiyorum rglde sadece suyumu içiyorum.
Aksine uyku daha düzensiz Ramazan'da ama çok şükür etkilemiyor.
Benim tatlı ve işlenmiş gıdaları çok tuketirsem daha çok tetikliyor diye düşünüyorum.
Sizin ki çocukluktan başlamış belli ki aşırı hassas bir yapınız var.
Bu kişilikte olanları daha çok etkiliyor.
Tabi sonradan ağrı baslayanlarda en büyük etken kafaya fazlaca takmak ve ince dusunmek.
Biraz geniş olmak lazım.
Benim lisede çalışan bir arkadaşım vardı . Sürekli başı ağrırdı ,bir de meslek lisesinde çalışıyordu yani çok zordu . yazık kadın gözlerini açamazdı ağrıdan . Bir sürü ilaç içerdi . En son şakaklarına ve ensesine sülük tedavisi yaptırdı . Yıllardır başı çok hafif ağrır. Ben de ondan görüp belimin ağrısı için yaptırmıştım , adet ağrılarıma bile iyi geldi . Gerçekten çok hafifledi . İşinin ehli birilerini bulursan yaptır .Arkadaşlar Merhaba,
Sanırım o teşhisi almak istemiyorum.Evet hassasım biraz.
Midem de hassas. Biraz üzülürsem kusmalara başlıyorum sürekli.
Sizinki migren gibi duruyor burdan bakinca
Reglde benimki de ağrır ama benim ağrılarım genelde siddetli değildir.
Beni baş agrisindan yıldiram şey sürekliliği.
Bence migren teşhisi icin doktira gidin. Digerlerine nispetle migren daha kolay teşhis ediliyor.
Bana zamanında a....n isminde bi migren ilacı vermişti doktor. Her ağrıyı kesmese de bazilarinda ciddi rahatlatmissti.
Allah şifa versin insallah❤