• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haftanın 2-3 günü baş ağrısı ile mücadele.

birkimsecik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2020
337
268
53
34
Arkadaşlar Merhaba,

Haftada 2-3 gün fix başım ağrıyor. Ve stresten kaynaklı olduğunun farkındayım ama stres yapmama gibi bir durumum olmuyor. Yaptığım iş stresli maalesef. Son aylarda baş ağrım iyice arttı. Önümüzdeki hafta içi doktor randevusu aldım ve sonunda gideceğim. Migren olabilir mi diye düşünüyorum çünkü bazı zamanlar midem bulanıyor, gözlerime vuruyor ağrısı. Baş ağrısına da bir çözüm bulunabilmiş değil gerçi onu da biliyorum. Ne iyi gelir? Sizler neler yapıyorsunuz? Hayat kalitemi de etkiliyor, işyerindeyken eve gidip yatmak istiyorum bir an önce..

Oruç tutuyor musunuz ? Açlık tetikleyebilir .Suyu yeteri kadar almıyorsanız baş ağrısı yapar .Esasen bir çok nedeni olabilir baş agrisinin .Doktora gidip gerekli tetkikleri yapmanız gerek nedeni belirlemek için .
Yok tutmuyorum, bolca su da içiyorum. Suyum hep yanı başımdadır. Haftaya gideceğim bakalım inşallah bir hal çare bulunur.

Doktora zaten gidecekmişsiniz bunun yanı sıra günlük olarak suyu az tüketiyorsanız su için. Sussuzluk baş ağrısına sebep olur. Kafein içeceklerini azaltın. Uykunuz düzenli olsun. Uyumadan önce isterseniz papatya, melisa çaylarından için. Stres için mümkünse spor yapin düzenli olarak. Geçmiş olsun.

Doktora zaten gidecekmişsiniz bunun yanı sıra günlük olarak suyu az tüketiyorsanız su için. Sussuzluk baş ağrısına sebep olur. Kafein içeceklerini azaltın. Uykunuz düzenli olsun. Uyumadan önce isterseniz papatya, melisa çaylarından için. Stres için mümkünse spor yapin düzenli olarak. Geçmiş olsun.
Teşekkür ediyorum. Spora başlamam gerek evet :) bir an önce!

Yok tutmuyorum, bolca su da içiyorum. Suyum hep yanı başımdadır. Haftaya gideceğim bakalım inşallah bir hal çare bulunur.

Bende işim gereği yoğun baş ağrısı çekerim gerekli şeyleri de yaptırdim ama bir şey çıkmadı tamamen kendim kaynaklı. ( uyku sorunu düzensizlik vs) Kahve ve limonu karıştırıp alnıma koyup tülbentle bağlıyorum :) sürekli ilaç almakta başka türlü zarar veriyor ama bu kahve limon bana iyi geldi.Bu yöntemi de başağrısından mustarip başka bir arkadaşım söylemişti :)

Teşekkür ediyorum. Spora başlamam gerek evet :) bir an önce!
Spor insanın stresini bir miktar azaltıyor. Ben de en kısa sürede kaldığım yerden başlamayı düşünüyorum. :) Birde yürüyüş de strese iyi geliyor. Amaçsızca(bir yere yetişme gayesi olmadan) şöyle 25 dakikalık bir yürüyüş bile zihnen dinlenmenize yardımcı olur o da haliyle stresinizi bir miktar azaltabilir. Kolay gelsin şimdiden :)

Bende işim gereği yoğun baş ağrısı çekerim gerekli şeyleri de yaptırdim ama bir şey çıkmadı tamamen kendim kaynaklı. ( uyku sorunu düzensizlik vs) Kahve ve limonu karıştırıp alnıma koyup tülbentle bağlıyorum :) sürekli ilaç almakta başka türlü zarar veriyor ama bu kahve limon bana iyi geldi.Bu yöntemi de başağrısından mustarip başka bir arkadaşım söylemişti :)
Bende ilaca yükleniyorum istemeye istemeye. İşyerinde de yapıyor musun kahve+limonu :)) ? Eve gittiğimde deneyeyim bi.

Spor insanın stresini bir miktar azaltıyor. Ben de en kısa sürede kaldığım yerden başlamayı düşünüyorum. :) Birde yürüyüş de strese iyi geliyor. Amaçsızca(bir yere yetişme gayesi olmadan) şöyle 25 dakikalık bir yürüyüş bile zihnen dinlenmenize yardımcı olur o da haliyle stresinizi bir miktar azaltabilir. Kolay gelsin şimdiden :)
O kadar üşeniyorum ki bir şeyleri yapmaya, başlamaya.. Geçenlerde öyle bir konu açmıştım hatta :) Bakalım bakalım. Burada olmak ve sizlerin yorumlarını okumak umut veriyor. Belki gaza gelip başlarım bir şeylere :) Teşekkürler, sizede kolay gelsin.

O kadar üşeniyorum ki bir şeyleri yapmaya, başlamaya.. Geçenlerde öyle bir konu açmıştım hatta :) Bakalım bakalım. Burada olmak ve sizlerin yorumlarını okumak umut veriyor. Belki gaza gelip başlarım bir şeylere :) Teşekkürler, sizede kolay gelsin.
Her şeye üşensenizde şu yasaklardan sonra günlük bi süre yuruyusu en azından bir hafta kesintisiz devam edin. Faydasını görünce zaten usenseniz bile bırakmazsiniz :)

Benim çocukluktan beridir ağrıyor başım.

Açlıktan, az ya da çok uyumaktan, güneş ışığının gözlerime gelmesinden, az su içmekten,bir şeye üzülmekten ya da kafaya takmaktan, kalabalık ve kaoslu ortamda yani özellikle sehir merkezlerinde, yüksek müzik ya da gürültü, sıcaktan çok bunaldığım günlerde, yorulduğum zamanlarda,denize girip tuzlu suya maruz kaldığımda, basimi egip puzzle,bulmaxa gibi kafami zorlayacak aktivitelerde,uzun yolculukta, ve boyun ağrımın başımın icine kadar sokulmasından...

Ben 30 senedir baş ağrısı çektiğim icin nerde ne zaman başımın ağrıyacagini biliyorum.

Bi de cesitlidir baş ağrım. Genelde yarım baş ağrısıdır. Bazen göz çukuruma yuvalanır. Bazen boynumdan yukarı uzanır. Nezle grip vb hastaliklarda önce alt ve üst çenemi tutup yüzüme yayilır. Bazen alnım ve bazen de başımın tepesi .

Tansiyon, stres, boyun düzlesmesi gibi sebeplerinden eminim bendeki.

Ben de gittim doktorlara. Baş agrisina çözüm bulmak kolay değil. Çünkü 4o farkli nedeni var. Hepsini taramak zor iş.

Ben bununla yaşamayı öğrendim. Bas ağrıma sebep olaxak seylerden uzak durmaya çalışıyorum.

Bu aralar oruçtan ağrıdı. Yani açlık ve susuzluktan.

Insallah şifa bulursunuz. Geçmiş olsun

Arkadaşlar Merhaba,

Haftada 2-3 gün fix başım ağrıyor. Ve stresten kaynaklı olduğunun farkındayım ama stres yapmama gibi bir durumum olmuyor. Yaptığım iş stresli maalesef. Son aylarda baş ağrım iyice arttı. Önümüzdeki hafta içi doktor randevusu aldım ve sonunda gideceğim. Migren olabilir mi diye düşünüyorum çünkü bazı zamanlar midem bulanıyor, gözlerime vuruyor ağrısı. Baş ağrısına da bir çözüm bulunabilmiş değil gerçi onu da biliyorum. Ne iyi gelir? Sizler neler yapıyorsunuz? Hayat kalitemi de etkiliyor, işyerindeyken eve gidip yatmak istiyorum bir an önce..
Benim bir zamanlar öyleydi kalabalığı ,gürültü hele gündüz güneşi dediğiniz gibi mide bulantıları hatta kusmalar göz ağrıları bazen 3 gün kesintisiz devam ettiğini bilirim. sonradan farkettim zaten olan migrenim doğum kontrol hapı kullandığım için beter hale gelmişti bıraktım şuan daha iyi hafta 1 kere falan ağrır ama uyumadan asla geçmez en iyi migren botoxu imiş allah korusun bir daha aynı durumu yaşarsam yaptırmayı planlıyorum

Arkadaşlar Merhaba,

Canım migren var bende
Şimdi sağdan veya soldan giriyor ağrı.goz üstlerine doğru geliyor.gozlerim açıyor.sonra midem bulanmaya başlıyor.
Bazen omuzlarimdan ,bazen boynumdan ,bazen kulak tarafımdan ağrı giriyor
Eğer ilaç almazsam bu ağrı hem şiddetleniyor hem günlerce devam ediyor.
Migren ilaclarinin hepsini denedim çözüm olmadı.
Botoks iyi geliyormuş onu denemek uzereydim çözümü buldum.
Önce ben ağrıyan taraflarına acı biber kremi ile masaj yapıyorum.
Sonra çok kuvvetli bı ağrı kesici var.onu alıyorum.uyuma imkanım varsa bir saat uyuyorum geçiyor artık.
Eskiden acillerde beklerdim sürekli iğne yaparlardi.
Ayrıca ses ve ışığa ayrı hassasiyetim oluyor.hic tahammül edemiyorum.

Bende de sinüzit var, genelde başım çok ağrıdığı zaman sıcak suyun buharına tutuyorum yüzümü iyi geliyor.

Bir de şimdi söylediğim şey aşırı saçma gelebilir ama kaş almak baş ağrısına iyi geliyor bence. Benim zaten kaşım alınırken gözümden çok yaş gelir, çok kalın oldukları için zor bir süreç biraz 😅 Sinüziti boşalttığına inanıyorum ben nedense. Çok geçmiş olsun bu arada.

Arkadaşlar Merhaba,

Migrense nörologa git, ilaç başlıyorlar, genelde basit ilaçlar ve migren ağrılarını oluşmadan kesmek için. Ayda 4 ten fazla ise ilaç başlamak gerekiyor zaten

Back