Hafif otizm belirtisi var

Aile danışma merkezi tarzı yerlerdeki bir özel eğitimci ya da çocuk psikoloğundan destek alabilirsiniz.
Bu işin içinde birisi olarak görüşüm, doktorunuzla aynı doğrultuda ama bazen çocuk psikiyatrlarının alanları çok geniş olduğu için yüzeysel kalabiliyorlar, daha alanında spesifik bir özel eğitimci, çocuk gelişimci ya da bir çocuk psikoloğu gerekirse çeşitli testlerle daha ince detayları farkedebilir.

7 yaşında otizmli bir oğlum var . Öncelikle otizm olması dünyanın sonu demek değil, çok farklı sadece. Önerilerim tv tablet telefon kesinlikle olmasın hayatında, bol bol konuşun, kitap okuyun, başka çocuklarla bir araya getirin. Uykusuna beslenmesine dikkat edin. Paketli gıda vs vermeyin , fiziksel olarak enerjisini atacak şeyler yapın koşma , zıplama vs sonra masa başı etkinlikler yapın . Ev işi ve kendi özelhayatınızı 2. Hatta 3. Plana atın sadece o uyurken olduğu kadar yapın zaman çok önemli ve telafisi yok o yüzden tamamen oğlunuzla ilgilenin. Benim yorumum otizm değil oğlunuz gelişim geriliği olabilir ama yine de dikkat edin

İyi geceler.canimi çok sıkan bı durum var kizlar, oğlum Aralık'ta 3 yaşına basicak ama hala net bı şekilde konuşamıyor .kelimeleri seni çok seviyorum annecim ,ver ,al ,bırak, benim ,kedi ,miyav ,ama en önemli nokta hemen hemen bütün çocuk şarkılarını bilir ,otobüsün tekerleği yuvarlak,Ali babanın bir çiftliği var.benim dinlediğim şarkılarıda söyler ,hatta şarkıcı nasıl söylüyorsa aynısı . örnek veriyorum çık geell ruyuuuuuuuuuummmmmm, yanlız bı sıkıntımız var müzik çalınca kendi etrafında döner nazende direk popoyu bı o yana bi bu yana sallar ,zıplar hoplar ,çok taklitcidir .bikeresinde kızdım 🙄 insan ol annecim dedim .oda bana iysan ol anne cim dedi. Şarkılari çok sever . herneyse asıl konumuza gelelim ama hala tam olarak konuşmuyor cocuk psikiyatriye götürdum aynı basliktadaki gibi hafif otizm belirtisi var 2 ay sonra tekrar getir bu süreçte TV tablet telefon yok dedi .yaşıtlarıyla yanyana gelsin dedi.ben çok korkuyorum .sizce oğlum da otizm varmıdir .benim yegenimde geç konuştu otizm değildi .ben 7 yaşına kadar etrafımda döndüm otizm değilim .fark ettim de müzik çalarken donuyor benimkisi. Bişi söyleyin sizin başınıza böyle bişi geldimi

Umarım tahmin edildiği gibi değildir ama otizmli çocukların geç konuşmasından başka dönen şeylere çok ilgili olur mesela oyuncak arabanın tekerini çevirmek,çalışan çamaşır makinesini seyretmek,ismini söylediğinde tepki vermemek, göz teması kuramamak hatta parmak uçlarnda yürümek gibi belirtileri var mı?

bir tanıdıgımızın oğlu 3,5 - 4 yaşındaydı halaa tam konuşmuyordu

bakıcısı gitti diye mide kanaması bile geçirdi çocuk düşünün ,

bu konuşma işi kesinlikle genetik , çocugun büyük dayısı geç konuşuyormuş meğer ona çekmiş ,

mümkün oldugu kadar zeka oyun kartlarıyla oynayın

Aile danışma merkezi tarzı yerlerdeki bir özel eğitimci ya da çocuk psikoloğundan destek alabilirsiniz.
Bu işin içinde birisi olarak görüşüm, doktorunuzla aynı doğrultuda ama bazen çocuk psikiyatrlarının alanları çok geniş olduğu için yüzeysel kalabiliyorlar, daha alanında spesifik bir özel eğitimci, çocuk gelişimci ya da bir çocuk psikoloğu gerekirse çeşitli testlerle daha ince detayları farkedebilir.
Bu işi artık ticarete döken bile var ben ikiz çocuklara sahip bi özel eğitimci tarafından kandırıldım. Hemde öncesinde tırnak yiyiyor diye götürdüğüm çocuk psikologunun otizm deyip o kadına yönlendirmesiyle. 2 sinin resmen iş birliği içinde çalıştığını 1 sene sonra öğrendim. Bi kaç sayfa önce yazdığım durumu yaşadım. Çoğu aile bilinçli olmadığı için yıkıcı bir durum bizim içinde başta öyle olmuştu. 28 aylık Çocuğunu o an terk eden anneyi biliyorum ben. O yüzden özel eğitimciyle psikiyatriyle görüşülmesini doğru bulmuyorum ben yanlış yönlendirme yapmayalım . Tecrübe sahibi olanlarda yazarsa daha iyi olacaktır. Kesinlikle şüpheniz varsa NÖROLOĞA götürün.

Görümçemin çocuğu 3 yaşında hala konuşamıyor onun da öyle tekrarlayan hareketleri var ama otizm değil. Sizin çocuğunuz baya güzel kelimeler kullanıyor neye göre hafif otizm dedi doktor anlamış değilim. Ben otizm ile ilgili birşey göremedim yazdklarınızda..

1,5 sene otizmli
Peki bu göz teması küçük yaşta mi bir kriter 4 5 yaş için de geçerli mi?
1,5 yasindan itibaren gecerli.Goz temasi onemli..Ben de 1,5 yil otizmli cocuklarla calistim.ayrica 1,5 yilda zihinsel engellilerle calistim.Otizm teshisi hemen konulacak bir teshis de degil zaten..Her otizmli cocukta her belirti farkli olarak seyrediyor ama bazi seyler ortak olabiliyor.Mesela bazi cocuklarda koklama duyusu gelismis oluyor.Herseyi kokluyorlar,Bazi cocuklar erken yasta okuma yazma ogreniyorlar ama cevreye karsi duyarsizlar..Ozellikle anneye en yakin olmasi gerektigi yaslarda anneye bile uzak dururlar..yani her otizmli farkli bir birey.O yuzden ne kadar otizli varsa o kadar otizm cesidi vardir denir,

Bu işi artık ticarete döken bile var ben ikiz çocuklara sahip bi özel eğitimci tarafından kandırıldım. Hemde öncesinde tırnak yiyiyor diye götürdüğüm çocuk psikologunun otizm deyip o kadına yönlendirmesiyle. 2 sinin resmen iş birliği içinde çalıştığını 1 sene sonra öğrendim. Bi kaç sayfa önce yazdığım durumu yaşadım. Çoğu aile bilinçli olmadığı için yıkıcı bir durum bizim içinde başta öyle olmuştu. 28 aylık Çocuğunu o an terk eden anneyi biliyorum ben. O yüzden özel eğitimciyle psikiyatriyle görüşülmesini doğru bulmuyorum ben yanlış yönlendirme yapmayalım . Tecrübe sahibi olanlarda yazarsa daha iyi olacaktır. Kesinlikle şüpheniz varsa NÖROLOĞA götürün.
Esas yanlış düşünen sizsiniz. Ve yanlış yönlendiren sizsiniz. Fizyolojik bulgular tek başına hiç bir zaman yeterli değildir.
Nörolog, özel eğitimci, psikolog, çocuk gelişimci, psikiyatr bunların hepsi bir bütünün parçaları. Nörolojiye götürdüm bitti diye bir şey yok. Oldu olacak şizofreni hastalarını da nörolog görsün sadece, iki mr çeksinler iki cerebral cortex uyarıcı hap, iki de antipsikotik hap verirler bitti gitti, terapi vs yalan şeyler tamamen dolandırıcılık:)

Her meslekte iyiler de var, kötüler de münferit bir olay yaşamışsınız diye iki koskoca meslek grubunu karalamak çok mu normal?

1.5-2 yasinda goturdugunuzde nasıl bir tavsiye de bulundu doktorlar size...17 ayligiz anlamli olarak sadece Baba diyor bizimkisi, cok endiseleniyorum bende,gecen ay cocuk dr u bol bol konusun dedi sadece
Bir takım testler yapıldı kızımla oyun oynadı doktor şu oyuncağı annene ver dedi geri al dedi babana ver dedi geri al dedi.Hepsini yapti kizim..Bana çok sayıda sorular soruldu kızımla ilgili herkese ayñı sorular kağıtta yazıyor 20 25 yakın soru.Örneğin merdivenleri sizin yardımınız olmadan çıkabiliyor mu.Sakız kağıdını açabiliyor mu gibi.Sonrasında kreş önerildi aynı yaş grubu çoçuklarla oyunlar oynasın denildi..Özellikle kreş önerildi.Konuşmam tavsiye edildi.. bak bu sarı top,,mavi çantanı getir,,beyaz tabak gibi açıklayıcı konuşmam gerektiği söylendi.

Peki bu göz teması küçük yaşta mi bir kriter 4 5 yaş için de geçerli mi?
Tabı otızm aslında 1 bucuk yasında beynın gerılemesı ıle kendını bellı etmeye baslar ama aıleler durumun farkına varmayabılır yaramazlık yapıyor der gec konusacak der gecer. Yanı 4 5 yasında da anlayabilir otızm oldugunu. Bı ogrencım birinci sınıfa basladıgı zaman anlasıldı yasıtlarından geride anormallik var dıyerek farkedıldı demekkı baya hafifmiş kı aıle farkedememıs.

Otizm olduğunu sanmıyorum.
Bazı çocuklar dönerek dans eder başları döndüğü icin onlara tuhaf eğlenceli geliyor , bi arkadasimin ikizleri var gangam style acti cocuklar dans edicez dediler ben de ziplicaklarr falan sandim cocuklar semazen gibi donmeye basladi 😂
Geç konuşma konusuna gelince 4 5 yaşına kadar bu sorun devam edebilir.
Dil konuşma terapistine götürün şehir hastanelerinde var diye biliyorum ben gittim mesela tavsiye ediyorum yani bilgi almaktan ziyade test yapıyorlar o yüzden faydalı.

Çocuğunuza anneciğim diyerek kafasını karıştırmayın.anne olan sizsiniz..benim kızımda 4.5 yaşından sonra adam akıllı cümle kurmaya başladı..psikiyatrist test yapmıştı.size de yapıldı mi?ilkinde geri denildi (3 yaşındaydı)rapor çıkartalım özel eğitim alsın denildi,istemedim.kreşe yazdırın, yaşıtları ile olsun denildi.kreş yazdırdım. Biraz faydası oldu..ancak 4.5 yaşından sonra günlük olayları anlatmaya başladı.ama öncesinde gel,git,su ver,yemek vs derdi..şarkıları dili döndüğünce ezbere söylerdi..istediklerimi yapardı..adam akıllı konuşması 6 yaşını buldu

Back