Hafif otizm belirtisi var

Göz teması kuruyor mu? İsmine tepki veriyor mu? Bi de beyın, zeka geliştirci kartlar oyuncaklar alın oyunlar oynayın sureklı konusun onunla yorum yapın kelıme dagarcıgı ıcın de onemlı zaten. Tb tablet telefon kesınlıkle uzak tutulmalı. Insallah otızm degıldır normal bır gec konusmadır umarım🙏 otızmlı cocuklarla calıstım cok hafifinde bıle goz teması sorunu oluyor.
+1

Göz teması kuruyor mu? İsmine tepki veriyor mu? Bi de beyın, zeka geliştirci kartlar oyuncaklar alın oyunlar oynayın sureklı konusun onunla yorum yapın kelıme dagarcıgı ıcın de onemlı zaten. Tb tablet telefon kesınlıkle uzak tutulmalı. Insallah otızm degıldır normal bır gec konusmadır umarım🙏 otızmlı cocuklarla calıstım cok hafifinde bıle goz teması sorunu oluyor.
Peki bu göz teması küçük yaşta mi bir kriter 4 5 yaş için de geçerli mi?

çocuğunuzun göz teması var mı sizi anlıyor mu komutları uyguluyor mu bunlarda önemli.. birde bir yorumda ailesel problemlerden bahsetmişler bunlarda çok büyük etken olabilir.

İyi geceler.canimi çok sıkan bı durum var kizlar, oğlum Aralık'ta 3 yaşına basicak ama hala net bı şekilde konuşamıyor .kelimeleri seni çok seviyorum annecim ,ver ,al ,bırak, benim ,kedi ,miyav ,ama en önemli nokta hemen hemen bütün çocuk şarkılarını bilir ,otobüsün tekerleği yuvarlak,Ali babanın bir çiftliği var.benim dinlediğim şarkılarıda söyler ,hatta şarkıcı nasıl söylüyorsa aynısı . örnek veriyorum çık geell ruyuuuuuuuuuummmmmm, yanlız bı sıkıntımız var müzik çalınca kendi etrafında döner nazende direk popoyu bı o yana bi bu yana sallar ,zıplar hoplar ,çok taklitcidir .bikeresinde kızdım 🙄 insan ol annecim dedim .oda bana iysan ol anne cim dedi. Şarkılari çok sever . herneyse asıl konumuza gelelim ama hala tam olarak konuşmuyor cocuk psikiyatriye götürdum aynı basliktadaki gibi hafif otizm belirtisi var 2 ay sonra tekrar getir bu süreçte TV tablet telefon yok dedi .yaşıtlarıyla yanyana gelsin dedi.ben çok korkuyorum .sizce oğlum da otizm varmıdir .benim yegenimde geç konuştu otizm değildi .ben 7 yaşına kadar etrafımda döndüm otizm değilim .fark ettim de müzik çalarken donuyor benimkisi. Bişi söyleyin sizin başınıza böyle bişi geldimi
Bi müzik çalarken döndü diye mi hafif otizm olabilir dedi? Neyse şu sıra her çocuğa otizm diyolar bı iki psikiyatri ye daha götürün çok böyle yanlış tanı alan. Bide aranızda iletişim varsa az da olsa biseyler paylasiyosaniz toparlar. Kızım 3 buçuk yaşından sonra tam konuşmaya başladı sayılır genetikten de oluyo gec konuşma ilgilenin bolca

Kendi çocuğuma hafif Otizm dendiği halde otizm olmadığını 1 sene sonra öğrendim. Ama o 1 seneyi ebevyn olarak nasıl geçirdik allah bilir. Tamamen doktor kurbanı olduk. Eğer gerçekten net bilgi almak istersen seni bi prof. Yönlendirebilirim. Senin çocuğunla kendi çocuğumu o dönem için kıyasladığımda çocuğun asla otizm değil diyorum. Ki olsa dahi şunu asla unutma yenilmeyecek ve korkulacak bir durum asla değil hafif seviyeler için özellikle söylüyorum.
Karpuzlu araba Karpuzlu araba bakin böyle tanı konulan bı çok çocuk var. Cemren0604 Cemren0604 eğer bende 2-3 yaş arası goturdeydim kesin alırdık otizm tanısı bazı çocuklar biraz geç yakalayabiliyor yaşıtlarını.

Benim kızım şuan 3.5 yaşında tam olarak konuşmuyor.Şu 1 2 ayda biraz daha cümle kurmaya başladı.1.5 2 yaş civarı doktora götürmüştük çünkü anne baba dede gibi 4 5 kelimesi vardı.Cümlesi yoktu.Eğitim araştırma hastanesinin ergen psikolojinde uzman doktorlarından bir takım testlere tabi tutuldu.Otizmli olmadığı sadece konuşmada gerilik çıktı.Zaten konuşamadığı için götürdügümüz için sürpriz olmadı bizim için.Zaten bir anne olarak otizimli olsaydı şüphelenirdim davranışlarından.Şuanda konuşamayan çok çoçuk var diğer yıllara nazaran.Birde benim kızım aksine ne tv ye ne tlf hiç ilgisi yoktu.Şuanda var ama ben zorla verdim diyebilirim.Tv halen ilgisini çekmez çizgi flim falan seyretmez.Telefonuda video seyretsin konuşan çoçuklari dinlesin diye verdim.Doktorlar bana siz konuşmuyormusunuz kızınızla ilgilenmiyormusunuz dediler aksine ben çok konuşurum ilgilenirim.Büyuk oğlum 1 yaşında konuşmaya başladı.Kreş önerdiler yaşıtlarıyla vakit geçirsin dediler sadece
1.5-2 yasinda goturdugunuzde nasıl bir tavsiye de bulundu doktorlar size...17 ayligiz anlamli olarak sadece Baba diyor bizimkisi, cok endiseleniyorum bende,gecen ay cocuk dr u bol bol konusun dedi sadece

Çocuğunuza lütfen anneciğim demeyin.o sizin anneniz değil.siz böyle derseniz o size ne diye hitap edecek?
Kızım 4.5 yaşında konuştu..derdini anlatır ama gene de biraz yaşıtlarından geri..kreşe yazdırın...kitap okuyun..kızımda şarkıları ezbere bilirdi...o şarkıları bozuk dil yapısıyla söylerdi.yarım yamalak anlaşılırdı ama ezbere bildiğini biliyordum..üzülmeyin.inşallah düzelir

Benimde kızım geç konuştu sizin yazdıklarınız yoktu bile 3 buçukda konuş diyebilşriz hala terapi görüyor .Bende sizin gibi düşünüyordum içim içini yerken psikoloğa gittik denver gelişim testlerine girdi içim rahatladı. çoçuk pskiyatrdan ziyaden durum değerlendirme denver testleri yapan çoçuk piskoloğu görsün .Çünkü piskiyatr değerlndirmedi kızımıda 3 t tv tablet telefon geriletiyor tabi direk ezbere bunu dedi bizede zaten öyle yapıyoruz biz.İstanbulda isenz Cihan hoca muhakkak uçuk ücreti de yok seansının ilgileniyorda
Bende cihan hocaya gittim aralikta 3 yasina girecek oglum kelime 100 e yakin cümlede 3 4 adet ne korkula gittim şükür ki dil terapsiti dedi sadece

İnşallah değildir. En yakın arkadaşlarımdan birinin ailesi kötü bir dönemden geçtiler. 3-4 yaşlarında çocuk vardı evlerinde tabi ağlamaya, bağırışmaya maruz kalınca çocuğa da böyle bir tehşis kondu. İleri olmasa da yine özel öğrenim gördü yıllarca. Şimdi 3. Sınıfa geçti ve çok zeki, çalışkan. Çocuklar her şeyi içselleştiriyor onun yanında ağlamayın üzülmeyin güçlü olun hayatın güzel yanlarını paylaşın. İnşallah korkulacak bişey yoktur ömrü bahtı açık olsun. ♥️

Bende cihan hocaya gittim aralikta 3 yasina girecek oglum kelime 100 e yakin cümlede 3 4 adet ne korkula gittim şükür ki dil terapsiti dedi sadece
Aynen bizde Ağustos’ta gittik kızım 4 buçuk yaşında bizede acele ve biran önce terapi dedi çok pişmanım ertelediğime kafamda sorular başladığında gitesydik şuan herşey daha iyi olucak nasip diye avunuyorum artık

Aynen bizde Ağustos’ta gittik kızım 4 buçuk yaşında bizede acele ve biran önce terapi dedi çok pişmanım ertelediğime kafamda sorular başladığında gitesydik şuan herşey daha iyi olucak nasip diye avunuyorum artık
Gecen hafta basladik biz terapiste. Insallah faydasini görürüz. Cihan hoca aşağı indiginde yüzü gülüyordu pasamizin hic biseyi yok az bisi terapist ile iteklersen hersey yoluna girer dedi

benim bildiğim göz teması kuruyor ve az da olsa konuşuyorsa otizm olmadığı
baksanıza sizin paşa maşallah sizinle şarkı bile söylüyormuş :)
yoktur annesi inşallah üzülmeyin

yeni nesil çocukların sorunları maalesef geç ko9nuşmak,özelliklede erkek çocukları tv ve telefon sayesinde acele etmeyin konuşur

Cocugunuza insan ol annecim mi dediniz? Neyi amaçladınız bunu derken? Ne yapmasini beklediniz? O yaştaki sağlıklı çocuk bile soyut seyleri anlamaz.

Gecen hafta basladik biz terapiste. Insallah faydasini görürüz. Cihan hoca aşağı indiginde yüzü gülüyordu pasamizin hic biseyi yok az bisi terapist ile iteklersen hersey yoluna girer dedi
Evet benim kızımında yüzü gülüyor du çok sevmişti Cihan beyi ortamı 😌inşallah konu sahibinin evladı bizim evladlarımız dahil tüm çoçukların yüzü gülsün sqğlıklı olsunlar konu sahibinin evladı otizm li değil en fazla atipik yelpazede bence ama dahq fazla gecikmeden netleştirilmeli

hafif otizm diye bir teşhis mi var Allah aşkına!
otizmi o kadar çok araştırdım ki, ben sizinkinde net bir tane bile göremedim. uyaran eksikliği gibi duruyor, televizyon çok seyretmiş olabilir, ayrıca kaç tane çocuk biliyorum 5 yaşından önce konuşmayan. Bir ay 24 saat ilgilenin, televizon vs kapatın, radyo alın evinize, onunla sürekli konuşun, ona kitaplar okuyun, değişimleri gözleyin, ondan sonra doktora gidin

Kızım 1 yaşında cümle kuruyordu,oğlum 26.5 aylık ama iki kelimeyi bir araya getiriyor en fazla.
Parmak ucunda da yürüyor,ablası otururken köpek balığı misali etrafında da dönüyor ama otizm olduğunu sanmıyorum. Aylardır evde kapalı bu çocuk,minimum çıkılıyor dışarı. Dün yürüyüşe çıktık kızım ve oğlumla,inanın o evde konuşmayan çocuk,ağaçlara baktı ağac dedi,kuşları gördü kuş dedi,arabaları gösterip beyaz araba vs dedi.
Gerçekten düşününce kızımla farklı şartlar. Kızımı tek büyüttüm ama her gün çıkarırdım dışarı. Oğlumda mümkün olmadı pek, tam yürümeye başlamıştı adam akıllı eve kapandık.
Şu an bol bol sohbet ediyorum onunla,üzerine biraz daha düşmeye başladım. Biraz ekstra zaman ayırarak sizde çözebilirsiniz sorunu bence.

Her çocugun gelişimi farkli olmakla birlikte lütfen çocuğunuzu en kısa sürede çocuk nöroloji veya çocuk psikiyatri doktoruna götürün; en dogru bilgiyi doktorunuz verecektir.
Çocuğunuzda konuşma ve göz teması varmış. Parmağıyla işaret edip yüzünüze bakar mı mesela? Komut alması nasıl? Bunlarda çok önemli.Telefon tablet TV gibi ekranlardan, ışıklı oyuncaklardan uzak tutun, bol bol konuşun...özel eğitim ve kreş önerilecektir muhtemelen.
(Benim oğluma da 1 ay önce hafif orta spektrumda otizm teşhisi konuldu, 2. Psikiyatr arada bir çocuk, nörolog ise uyaran eksikliği, otizm değil dedi. Eğitime başladık, kreşe de devam edecek)

Her psikyatr cocuk gelisim uzmani degil ki. Benim bildigim ya teshis vardir, ya yoktur. Olabilmek üzeride nedir? Table %100 cocuklari otizm etseydi buna yönelik arastirmalar olurdu ve kesinlikle yasak olurdu cocuklar için.

Yani bana doktor biraz basindan savama yapiyor. Ve benim bildigim otizmli cocuklar daha içine kapanik, duygularini tam ifade edemiyorlar, temasi sevmiyorlar. Senin cocugunda bunlarin hiçbiri yok. Benim kizimda konusmadan önce ilk sarki söylerdi, ki oda kelimelerini degil, melodisini. Kesinlikle bir sorun yok.

Sadece tablette bagimli oldugunu fark etmissin, o halde uzaklastirman lazimsin. Disarda gezdir, evde ballon sisir onun ile oynasin, puzzle oynayin beraber, boya yapin. Renkli kagitlari kesip, baska birseye yapistirma olabilir,.. Birçok sey var yani. Kendine ayni zamanda baski yapma, yoruldugunda cocugun bir yarim saat bakmasi ile birsey olmaz. Sende kahveni içersin ve kahven bittiginde, tekrar aktivitelere devam olur.

Benim oğlumda 18 aylık yeni yürümeye başladı. Benim adımı babasının adını söylüyor anne baba pek demiyor isimlerimize alıştı. Anane dede teyze dayı al ver git gel su mama öylr pek cümlesi yok. Bende çok takıyorum bazen annelik ne zor şey. Hele bu kadar teknoloji ve bilginin içinde daha zor hep sorgular durumda tat bile alamıyorsun bazen. Tv tablet gündüz açmıyorum akşam o uyuyunca bakıyorum ben. Ama dışarıda fazla çıkaramayınca çok sıkılıyor malum pandemi kimsede gelip gitmiyor sosyallik kuramıyoruz kışta geliyor. Netten sürekli oyun türetiyorum sizde bakın bence çok işe yarıyor

Back