Çocukları artık belli kalıplara testlere tabi tutuyorlar 1-2 birşeyi yapamadıklarında otizm belirtisi diyorlar ama bunun asla net açıklaması yok. Böyle bir durumla karşılaştıgınızda yapmanız gereken iyi bir beyin nöroloğundan değerlendirmesini isteyip gerek görürse beyin haritasıyla öğrenmeniz bunun dışında hiç bir özel eğitimciye veya tek doktorun söylediğiyle kalmayın. Asla bunu yapmayın. Aldığı eğitimle zaten bunu yenecektir. Benim oğlum 3.5 yaşına kadar sadece su dedi ismine istediği zaman bakıyordu herhangi bir çocuk ağladığında o da ağlıyordu sesine. Gıdalar püre şeklinde istiyordu. Elektronik aletlere yürğyen merdiven asansör blender vs Vs vs herşeye ilgisi vardı. Otizm dendi 1 sene eğitim aldı şuan 4.5 yaşında ve yaşıtlarından daha ileride konuşma anlamından yemeğine kadar. Son olarak götürdüğümüz prof nörolog ve doçn psikiyatriyle oğlumuzun hiç birşeyi olmadığını öğrendik hiç bir zamanda otizmli olmadığını. Sadece onu resmen bi fanusun içinde büyüttüğüm sosyalleştirmediğim temizlik aşkına ihmal ettiğim için gecikmiş dil konuşması olduğunu o elektronik aletlerin ona çıkardığı sesin onunla iletişime geçtiğini düşünmesine sebep olduğu için ilgilendipini öğrendim. Asla canınızı sıkmayın oğlunuz otizm değil hafif dahi değil. Bize otizm denen doktorunda nasıl bi doktor olduğunu eğitim bittikten sonra gittiğimiz doktorlardan öğrendik.
Yürüyen merdiven sevmek de mi sorunmuş
Geçen oğlumun bebekliğinden söz ettik
Carrefour a arabalı yer silme Makinesi görmeye giderdik vıvvv vıvvv diye
Bauhaus a üst raflara ulaşan vinç gibi alete bakmaya bip bip vinç
Ve cidden oğlum market arabasında reyon reyon o aletleri arardık duyduğu zaman gösterirdi vs
Gecikmiş konuşması olduğunu düşündük
İki yaş kontrolünde çocuk doktoruna anlattık o arada oğlum doktorun lavabosundan peçete alıp anne peçete al dedi adam bizi kovdu
Evde yalnız fanusta yaşıyor deyip 25 aylık kreşe başlattık
3 yaş gibi geniz eti ve kulak ameliyatı oldu
Bir ara çenesini yamultuyor diye çocuk doktoru ortopedist ortodontist gezdirdik aman çocuk dediler
Anasınıfında bazı harfleri söylerken çenesini yamultuyor dedik konulma terapisi artikülasyon problemi dediler
Üst dudak hareketi hala az, bazı harfler tam çıkmıyor, bu terapiden geriye takılmalar kaldı
Üçüncü sınıfta tekrar tavan yaptı tekrar terapi şimdi daha iyi
Lakin otistik de değil fakat farklı
Ters bakış açısı sahibi, değişik görüyor diyor mesela sanat öğretmeni
Değişik özellikleri tek kalıba toplamamak lazım mesela oğlum bebekken bir kanalda klasik müzik çalardı bir saat aralığında o onlara tetete derdi başladı der koşardı
Şimdi onları piyanoda kendisi çalıyor
Yani özetle umutsuzluğa kapılma geç konuşmanın çok farklı sebepleri olabilir bol bol konuşun okuyun sohbet edin hava bozmadan çıkın görün
Bir de muhtemelen ameliyat süreci hem seni hem omu yormuştur, o stres de yansımıştır, geçmişi unut geleceğe bak