- 25 Nisan 2020
- 959
- 5.538
- 88
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Üzüldüm inşallah otizm değildir. Siz de elinizden geleni yapın sonraki kontrole kadar. Belki ilerleme kaydederİyi geceler.canimi çok sıkan bı durum var kizlar, oğlum Aralık'ta 3 yaşına basicak ama hala net bı şekilde konuşamıyor .kelimeleri seni çok seviyorum annecim ,ver ,al ,bırak, benim ,kedi ,miyav ,ama en önemli nokta hemen hemen bütün çocuk şarkılarını bilir ,otobüsün tekerleği yuvarlak,Ali babanın bir çiftliği var.benim dinlediğim şarkılarıda söyler ,hatta şarkıcı nasıl söylüyorsa aynısı . örnek veriyorum çık geell ruyuuuuuuuuuummmmmm, yanlız bı sıkıntımız var müzik çalınca kendi etrafında döner nazende direk popoyu bı o yana bi bu yana sallar ,zıplar hoplar ,çok taklitcidir .bikeresinde kızdıminsan ol annecim dedim .oda bana iysan ol anne cim dedi. Şarkılari çok sever . herneyse asıl konumuza gelelim ama hala tam olarak konuşmuyor cocuk psikiyatriye götürdum aynı basliktadaki gibi hafif otizm belirtisi var 2 ay sonra tekrar getir bu süreçte TV tablet telefon yok dedi .yaşıtlarıyla yanyana gelsin dedi.ben çok korkuyorum .sizce oğlum da otizm varmıdir .benim yegenimde geç konuştu otizm değildi .ben 7 yaşına kadar etrafımda döndüm otizm değilim .fark ettim de müzik çalarken donuyor benimkisi. Bişi söyleyin sizin başınıza böyle bişi geldimi
Ben eline veriyodum telefon .belki oyuzdendir şuan izletmiyorum.hicbir şekildeHer geç konuşan çocuk otizmli değildir. Bence her şey kesinleşene kadar siz de bu ihtimale fazla kaptırmayın kendinizi.
Ben de 5 yaşına kadar konuşamamıştım, psikoterapi ile iyileştim. Tabii TV ve ayna gibi görüntü yansıtan ne kadar eşya varsa hepsini kaldırmışlar konuşayım diye, çünkü konuşma geriliğimin sebebi onlardı... Sizin çocuğunuz da belki ekrana çok baktığı için konuşamıyordur, çünkü dış dünyayla bağlantı kuramıyordur. Psikiyatristin çocuğunuzu ekrandan uzak tutmasını istemesinin bir nedeni bu olabilir. Bu tavsiyeye uyun, ondan sonra çocuğun durumu kesinleşir zaten. Ama ben müzik dışında aşırı hareketliydim, müzik eşliğinde dans etmişliğim yoktur. Bir de aşırı asosyaldim. Geç konuşmaya başlayan çocuklarda bu durum da olağandır.
Korkularınız yersiz değil elbet ama çocuğunuz küçük daha sizin sıkıntınızı üzüntünüzü hisseder. Sakin olmaya çalışın.Ya okadar korkuyorumki olumsuz bişi duyarsan diye .aklımı kaciricak gibi oluyorum .en son oğlumda inmeyen testis sorunu vardı ameliyat oldu .bu ameliyati atlatana kadar kaç takla attım bı ben bu Allah bilir.acaba hiç vakit kaybetmeden çocuk nöroloji yemi gitsem .aslında çocuk doktoruda söylemişti bana benim tek korkum olumsuz şeyler duymak
Nasıl peki yonlediriceksiniz aynı şehirde miyiz bu psikoloji çok kötü çok iyi anlıyorum sizi.sizde şimdi düşünmekten kahrolmussunuzdur.cok şükür ki oğlunuz öyle değilmiş inşallah benim oglanda öyle değildir.doktor değiştiricem.icime sinmedi hiçKendi çocuğuma hafif Otizm dendiği halde otizm olmadığını 1 sene sonra öğrendim. Ama o 1 seneyi ebevyn olarak nasıl geçirdik allah bilir. Tamamen doktor kurbanı olduk. Eğer gerçekten net bilgi almak istersen seni bi prof. Yönlendirebilirim. Senin çocuğunla kendi çocuğumu o dönem için kıyasladığımda çocuğun asla otizm değil diyorum. Ki olsa dahi şunu asla unutma yenilmeyecek ve korkulacak bir durum asla değil hafif seviyeler için özellikle söylüyorum.
Bunu bi an yaZan benim mi dedim bende korkardım ama korkunun ecele faydası yok götürün evladınızı büyük ihtimalle hiç bir şeyi yoz yazdıklarınızda hiç bi bulgu yok gerçekten en basiti tükürük kerini yai salyasını kontrol ediyor mu motor kas gelişi dilişimi gerilği vardır onlarda ilerliyorYa okadar korkuyorumki olumsuz bişi duyarsan diye .aklımı kaciricak gibi oluyorum .en son oğlumda inmeyen testis sorunu vardı ameliyat oldu .bu ameliyati atlatana kadar kaç takla attım bı ben bu Allah bilir.acaba hiç vakit kaybetmeden çocuk nöroloji yemi gitsem .aslında çocuk doktoruda söylemişti bana benim tek korkum olumsuz şeyler duymak
Bundan sonra çok daha dikkatli olursunuz. Geç konuşan çocuklar yaşıtlarına uyum sağlarken zorlanıyor gerçekten. Onların arasında kendini ifade edemediğinde kötü hissetmesin yavrum.Ben eline veriyodum telefon .belki oyuzdendir şuan izletmiyorum.hicbir şekildeve yemin edebilirim doktor bana izlemesin dedikten sonra oğlumun bı telefon bağımlısı olduğunu fark ettim .ağlıyor telefon için ben vermeyince o an kardeşimde babamda annemde kim telefonla ugrasiyorsa onların yanına gider izlemeye çalışırdı .ben bunu çok geç fark ettim
Benim oglanda 3.5 yasinda innemis testis ve sünneti ayni anda oldu.sizinki kac yasinda oldu bilmiyorum ama bizde amlyat travma yaratmiş ve otzm belirtileri göstermye başladı.belki sizdede böle bisey olabilirYa okadar korkuyorumki olumsuz bişi duyarsan diye .aklımı kaciricak gibi oluyorum .en son oğlumda inmeyen testis sorunu vardı ameliyat oldu .bu ameliyati atlatana kadar kaç takla attım bı ben bu Allah bilir.acaba hiç vakit kaybetmeden çocuk nöroloji yemi gitsem .aslında çocuk doktoruda söylemişti bana benim tek korkum olumsuz şeyler duymak
Çocukları artık belli kalıplara testlere tabi tutuyorlar 1-2 birşeyi yapamadıklarında otizm belirtisi diyorlar ama bunun asla net açıklaması yok. Böyle bir durumla karşılaştıgınızda yapmanız gereken iyi bir beyin nöroloğundan değerlendirmesini isteyip gerek görürse beyin haritasıyla öğrenmeniz bunun dışında hiç bir özel eğitimciye veya tek doktorun söylediğiyle kalmayın. Asla bunu yapmayın. Aldığı eğitimle zaten bunu yenecektir. Benim oğlum 3.5 yaşına kadar sadece su dedi ismine istediği zaman bakıyordu herhangi bir çocuk ağladığında o da ağlıyordu sesine. Gıdalar püre şeklinde istiyordu. Elektronik aletlere yürğyen merdiven asansör blender vs Vs vs herşeye ilgisi vardı. Otizm dendi 1 sene eğitim aldı şuan 4.5 yaşında ve yaşıtlarından daha ileride konuşma anlamından yemeğine kadar. Son olarak götürdüğümüz prof nörolog ve doçn psikiyatriyle oğlumuzun hiç birşeyi olmadığını öğrendik hiç bir zamanda otizmli olmadığını. Sadece onu resmen bi fanusun içinde büyüttüğüm sosyalleştirmediğim temizlik aşkına ihmal ettiğim için gecikmiş dil konuşması olduğunu o elektronik aletlerin ona çıkardığı sesin onunla iletişime geçtiğini düşünmesine sebep olduğu için ilgilendipini öğrendim. Asla canınızı sıkmayın oğlunuz otizm değil hafif dahi değil. Bize otizm denen doktorunda nasıl bi doktor olduğunu eğitim bittikten sonra gittiğimiz doktorlardan öğrendik.
Ablacim birincisi eyerki oglunuz otizimseki daha belli bile deil doktor bir ihtimal demis bu allahdan gelen bitsey neden bu kadar dert ettiniz o size verilmis en guzel hediyedir zaten oyle eyerki otizimliyse dahada cok buyuk hediyedir ayriyeten bazi cocuklar cok gec konusur benim yigenimde 3yasindan sonra konusdu 4 yasondaydi nerdeyse genetik olan birseydi suan kardeside oyle 1 bucuk yasinda soyleye bildigi anne oda pek ayirt edipde diyemez anlasilmicak sekildz soyler baba ve dede der baska birsey diyemez yemek istediginde dedigi soz imme yani bu demek deilki cocukda bir sorun var varsada basimizin gpzumuzun ustunedir ama genetik olarak oluyo genelde biz takmiyoruz cunku abiside gec konusduİyi geceler.canimi çok sıkan bı durum var kizlar, oğlum Aralık'ta 3 yaşına basicak ama hala net bı şekilde konuşamıyor .kelimeleri seni çok seviyorum annecim ,ver ,al ,bırak, benim ,kedi ,miyav ,ama en önemli nokta hemen hemen bütün çocuk şarkılarını bilir ,otobüsün tekerleği yuvarlak,Ali babanın bir çiftliği var.benim dinlediğim şarkılarıda söyler ,hatta şarkıcı nasıl söylüyorsa aynısı . örnek veriyorum çık geell ruyuuuuuuuuuummmmmm, yanlız bı sıkıntımız var müzik çalınca kendi etrafında döner nazende direk popoyu bı o yana bi bu yana sallar ,zıplar hoplar ,çok taklitcidir .bikeresinde kızdıminsan ol annecim dedim .oda bana iysan ol anne cim dedi. Şarkılari çok sever . herneyse asıl konumuza gelelim ama hala tam olarak konuşmuyor cocuk psikiyatriye götürdum aynı basliktadaki gibi hafif otizm belirtisi var 2 ay sonra tekrar getir bu süreçte TV tablet telefon yok dedi .yaşıtlarıyla yanyana gelsin dedi.ben çok korkuyorum .sizce oğlum da otizm varmıdir .benim yegenimde geç konuştu otizm değildi .ben 7 yaşına kadar etrafımda döndüm otizm değilim .fark ettim de müzik çalarken donuyor benimkisi. Bişi söyleyin sizin başınıza böyle bişi geldimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?