Hafif otizm belirtisi var

Üzüldüm inşallah otizm değildir. Siz de elinizden geleni yapın sonraki kontrole kadar. Belki ilerleme kaydeder

Ben eline veriyodum telefon .belki oyuzdendir şuan izletmiyorum.hicbir şekilde ve yemin edebilirim doktor bana izlemesin dedikten sonra oğlumun bı telefon bağımlısı olduğunu fark ettim .ağlıyor telefon için ben vermeyince o an kardeşimde babamda annemde kim telefonla ugrasiyorsa onların yanına gider izlemeye çalışırdı .ben bunu çok geç fark ettim

Korkularınız yersiz değil elbet ama çocuğunuz küçük daha sizin sıkıntınızı üzüntünüzü hisseder. Sakin olmaya çalışın.
Özel eğitim mezunuyum ve Sizin anlattığınız kadarıyla banada otizm gibi gelmedi tabiki dr daha iyi bilir. Ama size yol göstermiş doktorunuz. Zaman ve emek harcamanız gerekiyor. Kararlı olmalısınız, çok güzel etkinler tavsiye etmiş arkadaşlar. Stres yapacağınız vakti çocuğunuzla oyun oynamaya etkinliğe harcayın. İnanın faydasını göreceksiniz.

Benimde kızım geç konuştu sizin yazdıklarınız yoktu bile 3 buçukda konuş diyebilşriz hala terapi görüyor .Bende sizin gibi düşünüyordum içim içini yerken psikoloğa gittik denver gelişim testlerine girdi içim rahatladı. çoçuk pskiyatrdan ziyaden durum değerlendirme denver testleri yapan çoçuk piskoloğu görsün .Çünkü piskiyatr değerlndirmedi kızımıda 3 t tv tablet telefon geriletiyor tabi direk ezbere bunu dedi bizede zaten öyle yapıyoruz biz.İstanbulda isenz Cihan hoca muhakkak uçuk ücreti de yok seansının ilgileniyorda

Nasıl peki yonlediriceksiniz aynı şehirde miyiz bu psikoloji çok kötü çok iyi anlıyorum sizi.sizde şimdi düşünmekten kahrolmussunuzdur.cok şükür ki oğlunuz öyle değilmiş inşallah benim oglanda öyle değildir.doktor değiştiricem.icime sinmedi hiç

Doktorun dediğine dinleyin, TV'ye telefona kesinlikle bir son verin , hatta izlenen odada da durmasın devamlı değişen şeyler aklını kurcalamasin.
Bol bol kitap okuyun bu süreçte ve iki ay sonra tekrar doktora goturun.
Bence farkı göreceksiniz.
TV izlenen evde cocuklarin bazı problemlerinin olması kaçınılmaz,keşke evde bu saçma aygitin zorunlu zannedilmesi alışkanlığına bir son verilse...

Kitap olarak Amazon sitesinden sipariş verebilirsiniz. Çok çok çok kaliteli kitaplar piyasadan daha ucuza. Üstelik ilk sipariste ve 50 lira üstünde kargo da ücretsiz.
benim okuyup önerdiklerim; (onbes liranin altında); yeni kütüphaneci, utangaç ayı morti, ben sandalye değilim ,hiç hata yapmayan kız, eyvah kalbim kırıldı, taş devri modais, nasıl hissediyorum serisi, Ayşegül ve Elif'in bütün kitapları...
Bu saydığım kitapların bazılarında çok az yazı var,bazıları hikaye şeklinde. Çok az yazı olanlari okuduktan sonra role girip oyun olarak canlandirabilirsiniz, az da konuşsa rolde kendini anlatabilir...sadece okumakla kalmayın,verimli okuma olması için mutlaka kitap ile ilgili bir şeyler yapın. Hakkında konuşun, kedi nerede? Makas nerede diye sayfalar arasında bir şeyler bulmasını sağlayın, günlük hayattan kitaba ornek verin,oyun bulun...mesela ben tegv'de okuyorum oynuyorum etkinliği yaparken birinci ders rüzgarla ilgili hikaye okurduk,ikinci ders kitaptaki uçan şeyleri cizip keser sonra nefesle tüm oda boyunca ucururdik. Yaratıcı zekanızı çalıştırıp böyle oyunlar uydurmaya çalışın
Bence bu doktor görüşmesi sizin için bir milat olsun. Çocuğunu TV'nin büyüttüğü , çocuğun eğitimini TV'nin verdiği o milyonlarca anneden biri siz olmayın. Bırakın bu yaslarda çocuk sadece sizin verdiğiniz kadarını alsın, kapitalist kanalların ona vermek istediği reklamları değil. Ya da her saniye değişen renkli ekranı değil, ya da yemek yerken, uyurken geri planda olan salak dizideki maco adamlar, gündüz kuşağındaki felaketler onun bilinçaltına işlemesin

Çocukları artık belli kalıplara testlere tabi tutuyorlar 1-2 birşeyi yapamadıklarında otizm belirtisi diyorlar ama bunun asla net açıklaması yok. Böyle bir durumla karşılaştıgınızda yapmanız gereken iyi bir beyin nöroloğundan değerlendirmesini isteyip gerek görürse beyin haritasıyla öğrenmeniz bunun dışında hiç bir özel eğitimciye veya tek doktorun söylediğiyle kalmayın. Asla bunu yapmayın. Aldığı eğitimle zaten bunu yenecektir. Benim oğlum 3.5 yaşına kadar sadece su dedi ismine istediği zaman bakıyordu herhangi bir çocuk ağladığında o da ağlıyordu sesine. Gıdalar püre şeklinde istiyordu. Elektronik aletlere yürğyen merdiven asansör blender vs Vs vs herşeye ilgisi vardı. Otizm dendi 1 sene eğitim aldı şuan 4.5 yaşında ve yaşıtlarından daha ileride konuşma anlamından yemeğine kadar. Son olarak götürdüğümüz prof nörolog ve doçn psikiyatriyle oğlumuzun hiç birşeyi olmadığını öğrendik hiç bir zamanda otizmli olmadığını. Sadece onu resmen bi fanusun içinde büyüttüğüm sosyalleştirmediğim temizlik aşkına ihmal ettiğim için gecikmiş dil konuşması olduğunu o elektronik aletlerin ona çıkardığı sesin onunla iletişime geçtiğini düşünmesine sebep olduğu için ilgilendipini öğrendim. Asla canınızı sıkmayın oğlunuz otizm değil hafif dahi değil. Bize otizm denen doktorunda nasıl bi doktor olduğunu eğitim bittikten sonra gittiğimiz doktorlardan öğrendik.

Bunu bi an yaZan benim mi dedim bende korkardım ama korkunun ecele faydası yok götürün evladınızı büyük ihtimalle hiç bir şeyi yoz yazdıklarınızda hiç bi bulgu yok gerçekten en basiti tükürük kerini yai salyasını kontrol ediyor mu motor kas gelişi dilişimi gerilği vardır onlarda ilerliyor

Telefon tablet uzak tutun bunu zaten söylemeye gerek bile olmamalı hiç bir çocuğa bunu yapmayın

Bundan sonra çok daha dikkatli olursunuz. Geç konuşan çocuklar yaşıtlarına uyum sağlarken zorlanıyor gerçekten. Onların arasında kendini ifade edemediğinde kötü hissetmesin yavrum.
Siz çocuğunuzun yanında telefon kullananları gizlice uyarın ki aynı tutumu tekrarlamasınlar. Çocuk onları görünce belki telefon isteme alışkanlığı değişir. Ama onunla konuşmaya ve oynamaya çalışın hepiniz. Yoksa büyüdüğünde kendi yaş grubunun yanında daha yalnız hissedecek.

Benim oglanda 3.5 yasinda innemis testis ve sünneti ayni anda oldu.sizinki kac yasinda oldu bilmiyorum ama bizde amlyat travma yaratmiş ve otzm belirtileri göstermye başladı.belki sizdede böle bisey olabilir

gec konusma her cocukta olabilir bu normal bir durum...bu otizm icin yeterli bir belirti degil.Sizinle ve cevreyle goz iletisimi kuruyor mu,donen seylere karsi ildisi var mi?,ozellikle reklamlara uzun sure bakar mi?adini soylediginizde tepki veriyor mu?takintili ve surekli yaptigi hareketler var. I?bunlari iyice gozlemleyin.

Benim çocuğumda aynıydı hatta bazen parmak ucunda yürüyordu çok korkuyordum hatta sizinkinden daha az kelime söylüyordu ama onların göz teması hiç olmuyor o yoktu bizde. Bence sende de sorun yok, biz tv açmadık, çok oyuncak vermedik, tvden sadece kelimeler videolarını açtık öğretici olanları, bizimle hep iletişim halinde olmasını sağladık ve şükür düzeldi. O yaptıklarının hiç birini yapmıyor belki bunları yapmasak ilerleyecekti bilemiyorum. Şu an 6 yaşına girecek gayet güzel konuşuyor hatta susmuyor :) diğer çocuklara göre çok sosyal, hemen uyum sağlıyor ve oyun kuruyor bence siz de bu önlemleri alırsanız düzelecektir otizm değildir bence.

Benim kızım şuan 3.5 yaşında tam olarak konuşmuyor.Şu 1 2 ayda biraz daha cümle kurmaya başladı.1.5 2 yaş civarı doktora götürmüştük çünkü anne baba dede gibi 4 5 kelimesi vardı.Cümlesi yoktu.Eğitim araştırma hastanesinin ergen psikolojinde uzman doktorlarından bir takım testlere tabi tutuldu.Otizmli olmadığı sadece konuşmada gerilik çıktı.Zaten konuşamadığı için götürdügümüz için sürpriz olmadı bizim için.Zaten bir anne olarak otizimli olsaydı şüphelenirdim davranışlarından.Şuanda konuşamayan çok çoçuk var diğer yıllara nazaran.Birde benim kızım aksine ne tv ye ne tlf hiç ilgisi yoktu.Şuanda var ama ben zorla verdim diyebilirim.Tv halen ilgisini çekmez çizgi flim falan seyretmez.Telefonuda video seyretsin konuşan çoçuklari dinlesin diye verdim.Doktorlar bana siz konuşmuyormusunuz kızınızla ilgilenmiyormusunuz dediler aksine ben çok konuşurum ilgilenirim.Büyuk oğlum 1 yaşında konuşmaya başladı.Kreş önerdiler yaşıtlarıyla vakit geçirsin dediler sadece

Yürüyen merdiven sevmek de mi sorunmuş

Geçen oğlumun bebekliğinden söz ettik

Carrefour a arabalı yer silme Makinesi görmeye giderdik vıvvv vıvvv diye

Bauhaus a üst raflara ulaşan vinç gibi alete bakmaya bip bip vinç

Ve cidden oğlum market arabasında reyon reyon o aletleri arardık duyduğu zaman gösterirdi vs

Gecikmiş konuşması olduğunu düşündük

İki yaş kontrolünde çocuk doktoruna anlattık o arada oğlum doktorun lavabosundan peçete alıp anne peçete al dedi adam bizi kovdu

Evde yalnız fanusta yaşıyor deyip 25 aylık kreşe başlattık

3 yaş gibi geniz eti ve kulak ameliyatı oldu

Bir ara çenesini yamultuyor diye çocuk doktoru ortopedist ortodontist gezdirdik aman çocuk dediler

Anasınıfında bazı harfleri söylerken çenesini yamultuyor dedik konulma terapisi artikülasyon problemi dediler

Üst dudak hareketi hala az, bazı harfler tam çıkmıyor, bu terapiden geriye takılmalar kaldı

Üçüncü sınıfta tekrar tavan yaptı tekrar terapi şimdi daha iyi

Lakin otistik de değil fakat farklı

Ters bakış açısı sahibi, değişik görüyor diyor mesela sanat öğretmeni

Değişik özellikleri tek kalıba toplamamak lazım mesela oğlum bebekken bir kanalda klasik müzik çalardı bir saat aralığında o onlara tetete derdi başladı der koşardı

Şimdi onları piyanoda kendisi çalıyor

Yani özetle umutsuzluğa kapılma geç konuşmanın çok farklı sebepleri olabilir bol bol konuşun okuyun sohbet edin hava bozmadan çıkın görün

Bir de muhtemelen ameliyat süreci hem seni hem omu yormuştur, o stres de yansımıştır, geçmişi unut geleceğe bak

TV, tabletten uzak tutun bundan sonra. Bol bol kitap okuyun, dışarı çıkın, oyun arkadaşları bulmaya çalışın. Benim yeğenim de konuşmuyordu. Şarkı bile söylemiyordu 3 yaş civarı. Kreşe gidip sosyal ortama girince düzeldi.

Mesaj yazmak istedim dediğiniz aynı şeyleri arkadaşım yaşadı birebir sizinki yine konuşuyormuş o hiç konuşmazdı ve göz teması kurmazdı adına bakmazdı çağırdığımızda . Doktora götürdü telefon tablet televizyon kesinlikle yasak dedi çocuğu yaşıtlarıyla bir araya getirin dedi doktor . Hepsini birden kesti örneğin bize gelirdi tv yi kapatırdık . Sonra çocuğu oyun grubuna yazdırdı git gel çocuk düzeldi şuan maşallahı var . Canınızı hiç sıkmayın Siz de doktorun dediklerine uyun . Şu ortamda ne kadar mümkün bilmiyorum ama çocuğu sosyalleştrmeye çalışın . Allah kolaylıklar versin

Ablacim birincisi eyerki oglunuz otizimseki daha belli bile deil doktor bir ihtimal demis bu allahdan gelen bitsey neden bu kadar dert ettiniz o size verilmis en guzel hediyedir zaten oyle eyerki otizimliyse dahada cok buyuk hediyedir ayriyeten bazi cocuklar cok gec konusur benim yigenimde 3yasindan sonra konusdu 4 yasondaydi nerdeyse genetik olan birseydi suan kardeside oyle 1 bucuk yasinda soyleye bildigi anne oda pek ayirt edipde diyemez anlasilmicak sekildz soyler baba ve dede der baska birsey diyemez yemek istediginde dedigi soz imme yani bu demek deilki cocukda bir sorun var varsada basimizin gpzumuzun ustunedir ama genetik olarak oluyo genelde biz takmiyoruz cunku abiside gec konusdu

Eğer otizm başlangıcı varsa bile doktorun dediklerini yaparak bunu engelleyebilirsiniz. TV telefonu tamamen kesip onunla sürekli konuşup sohbet ederek 3 yaş etkinlikleri yapın, mümkünse kreşe yada oyun grubuna verin , Instagram YouTubePinterest de bir sürü 3 yaş etkinlik fikirleri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…