- 7 Ağustos 2017
- 9.931
- 36.786
- 548
- 29
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Eşiniz ile sorunlu bir evliliğinizi vardı. Baba evinde de rahat değilsiniz. Bunlardan etkilenmiş olması çok yüksek ihtimal. Pedagoga götürmelisiniiz mutlakaİyi geceler.canimi çok sıkan bı durum var kizlar, oğlum Aralık'ta 3 yaşına basicak ama hala net bı şekilde konuşamıyor .kelimeleri seni çok seviyorum annecim ,ver ,al ,bırak, benim ,kedi ,miyav ,ama en önemli nokta hemen hemen bütün çocuk şarkılarını bilir ,otobüsün tekerleği yuvarlak,Ali babanın bir çiftliği var.benim dinlediğim şarkılarıda söyler ,hatta şarkıcı nasıl söylüyorsa aynısı . örnek veriyorum çık geell ruyuuuuuuuuuummmmmm, yanlız bı sıkıntımız var müzik çalınca kendi etrafında döner nazende direk popoyu bı o yana bi bu yana sallar ,zıplar hoplar ,çok taklitcidir .bikeresinde kızdıminsan ol annecim dedim .oda bana iysan ol anne cim dedi. Şarkılari çok sever . herneyse asıl konumuza gelelim ama hala tam olarak konuşmuyor cocuk psikiyatriye götürdum aynı basliktadaki gibi hafif otizm belirtisi var 2 ay sonra tekrar getir bu süreçte TV tablet telefon yok dedi .yaşıtlarıyla yanyana gelsin dedi.ben çok korkuyorum .sizce oğlum da otizm varmıdir .benim yegenimde geç konuştu otizm değildi .ben 7 yaşına kadar etrafımda döndüm otizm değilim .fark ettim de müzik çalarken donuyor benimkisi. Bişi söyleyin sizin başınıza böyle bişi geldimi
Konusurmu sizce , bu gelip gecicimiEşiniz ile sorunlu bir evliliğinizi vardı. Baba evinde de rahat değilsiniz. Bunlardan etkilenmiş olması çok yüksek ihtimal. Pedagoga götürmelisiniiz mutlaka
Otizm teşhisi konulmadi zaten .hafif belirti gösteriyor dedi.benim oğlan özellikle dışarda gözü hicbisiyi görmüyor sesleniyosun o bisiye daldiysa bakmaz ama kizarak cagirdigimda hemen bakarMüzik çalarken etrafında dönmeyle otizm teşhisi konulamaz, başka birşeyler görmüş olmalı doktor.
Otizmli çocuklar genel olarak hiç konuşmazlar.
Uyaran eksikliğine benziyor, bunu da doktorun dediği gibi tv vs. Den uzak tutup, sosyalleşerek kontrol edebilirsiniz.
Konuşur benim oğlum da geç konuştu,ayrıca gayet konuşuyor cümle kuruyor,müzük çalınca dans ediyor yani ben bi sorun göremedimİyi geceler.canimi çok sıkan bı durum var kizlar, oğlum Aralık'ta 3 yaşına basicak ama hala net bı şekilde konuşamıyor .kelimeleri seni çok seviyorum annecim ,ver ,al ,bırak, benim ,kedi ,miyav ,ama en önemli nokta hemen hemen bütün çocuk şarkılarını bilir ,otobüsün tekerleği yuvarlak,Ali babanın bir çiftliği var.benim dinlediğim şarkılarıda söyler ,hatta şarkıcı nasıl söylüyorsa aynısı . örnek veriyorum çık geell ruyuuuuuuuuuummmmmm, yanlız bı sıkıntımız var müzik çalınca kendi etrafında döner nazende direk popoyu bı o yana bi bu yana sallar ,zıplar hoplar ,çok taklitcidir .bikeresinde kızdıminsan ol annecim dedim .oda bana iysan ol anne cim dedi. Şarkılari çok sever . herneyse asıl konumuza gelelim ama hala tam olarak konuşmuyor cocuk psikiyatriye götürdum aynı basliktadaki gibi hafif otizm belirtisi var 2 ay sonra tekrar getir bu süreçte TV tablet telefon yok dedi .yaşıtlarıyla yanyana gelsin dedi.ben çok korkuyorum .sizce oğlum da otizm varmıdir .benim yegenimde geç konuştu otizm değildi .ben 7 yaşına kadar etrafımda döndüm otizm değilim .fark ettim de müzik çalarken donuyor benimkisi. Bişi söyleyin sizin başınıza böyle bişi geldimi
Göz teması var çok şükürGöz teması kuruyor mu? İsmine tepki veriyor mu? Bi de beyın, zeka geliştirci kartlar oyuncaklar alın oyunlar oynayın sureklı konusun onunla yorum yapın kelıme dagarcıgı ıcın de onemlı zaten. Tb tablet telefon kesınlıkle uzak tutulmalı. Insallah otızm degıldır normal bır gec konusmadır umarımotızmlı cocuklarla calıstım cok hafifinde bıle goz teması sorunu oluyor.
İnşallah yaKonuşur benim oğlum da geç konuştu,ayrıca gayet konuşuyor cümle kuruyor,müzük çalınca dans ediyor yani ben bi sorun göremedim
Konuşur tabiki. Onun terapileri var. Bir arkadaşın kızı 3.5 yaşındaydı konuşmuyordu. Terapi aldı gayet güzel konuşuyor şimdi. Hiç sıkmayın canınızıKonusurmu sizce , bu gelip gecicimi
Dısarda cok uyaran var. O uyaran evde olsa yıne takmaz bunlar normal tam monolog donemlerı cocukların. Ama sız telefon tablet mutlaka uzak tutun bi suru etkınlık var evde yapılabılen. Otızm zaten beyın gelısımının durup gerı geri gıtmesı. Kendı kendıne muzıkte donmesi her cocuk yapar basta hoşunuza gıtmıstır gulmussunuzdur dıkkat cekmıstır ondan yapıyor olabılır o davranısı. Korkmayın bence degıl gıbı ama takip edin tabıkı. Allah korusun tum cocuklarıGöz teması var çok şükürözellikle şarkı söylediğimde gözünü ayirmaz benden benimle beraber soyler eşlik eder.ama dışarda pek kimseyi takmıyor
Ya okadar korkuyorumki olumsuz bişi duyarsan diye .aklımı kaciricak gibi oluyorum .en son oğlumda inmeyen testis sorunu vardı ameliyat oldu .bu ameliyati atlatana kadar kaç takla attım bı ben bu Allah bilir.acaba hiç vakit kaybetmeden çocuk nöroloji yemi gitsem .aslında çocuk doktoruda söylemişti bana benim tek korkum olumsuz şeyler duymakDoktorunuz yönlendirmiş aslında sizi, tv tablet yok, yaşıtlarıyla biraraya getirin diye. Bunları yaptıktan sonra dr unuz duruma bakıp teşhis koyar. Bizim buradan var veya yok dememiz çok mantıklı değil. Sadece konuşamama yüzünden otizmden şüphelenmez zaten hiç bir dr. Siz önünüzdeki senaryolara göre ne yaparım planını yapmalısınız. Otizm şüphesi kalksa bile bir konuşma terapisti desteğine ihtiyaç duyarsınız, onu araştırın. Biz size geç konuştu ama şimdi nırmal diye bir sürü örnek verip sizi rahatlatabiliriz elbet ama siz uzmanlara güvenin bize değil. Çocuğunuzu birebir gören onlar. İçinize sinmediyse başka bir çocuk psikiyatristine götürebilirsiniz, çocuk nörolojiside olur. Ama bu süreçte pedagog, psikolog değil danışmanız gerekenler. Onlara dr gerekirse yönlendirir zaten.
İnşallah ya inşallahBenimki de geç konuştu, gayet normal şimdi. Oğlumdan 2 hafta küçük olan arkadaşımın oğlu otistik. Tecrübeme dayanarak sizinki değil diyebilirim.
İnşallah ikimizin korkularida yersiz çıkarBu anlattıklarınızın hepsini kızımda yapıyor cümle kuramıyor daha 2 yaşına yemi girdi. Ama bi korktum. Hatta bazen oyun oynarken kendi etrafında dönüyor. Beni yere yatırıp etrafımda dönüp kendince oyun oynuyor. Her dediğimi anlıyor diye bana gayet normal geliyordu
Her geç konuşan çocuk otizmli değildir. Bence her şey kesinleşene kadar siz de bu ihtimale fazla kaptırmayın kendinizi.İyi geceler.canimi çok sıkan bı durum var kizlar, oğlum Aralık'ta 3 yaşına basicak ama hala net bı şekilde konuşamıyor .kelimeleri seni çok seviyorum annecim ,ver ,al ,bırak, benim ,kedi ,miyav ,ama en önemli nokta hemen hemen bütün çocuk şarkılarını bilir ,otobüsün tekerleği yuvarlak,Ali babanın bir çiftliği var.benim dinlediğim şarkılarıda söyler ,hatta şarkıcı nasıl söylüyorsa aynısı . örnek veriyorum çık geell ruyuuuuuuuuuummmmmm, yanlız bı sıkıntımız var müzik çalınca kendi etrafında döner nazende direk popoyu bı o yana bi bu yana sallar ,zıplar hoplar ,çok taklitcidir .bikeresinde kızdıminsan ol annecim dedim .oda bana iysan ol anne cim dedi. Şarkılari çok sever . herneyse asıl konumuza gelelim ama hala tam olarak konuşmuyor cocuk psikiyatriye götürdum aynı basliktadaki gibi hafif otizm belirtisi var 2 ay sonra tekrar getir bu süreçte TV tablet telefon yok dedi .yaşıtlarıyla yanyana gelsin dedi.ben çok korkuyorum .sizce oğlum da otizm varmıdir .benim yegenimde geç konuştu otizm değildi .ben 7 yaşına kadar etrafımda döndüm otizm değilim .fark ettim de müzik çalarken donuyor benimkisi. Bişi söyleyin sizin başınıza böyle bişi geldimi
Kendi çocuğuma hafif Otizm dendiği halde otizm olmadığını 1 sene sonra öğrendim. Ama o 1 seneyi ebevyn olarak nasıl geçirdik allah bilir. Tamamen doktor kurbanı olduk. Eğer gerçekten net bilgi almak istersen seni bi prof. Yönlendirebilirim. Senin çocuğunla kendi çocuğumu o dönem için kıyasladığımda çocuğun asla otizm değil diyorum. Ki olsa dahi şunu asla unutma yenilmeyecek ve korkulacak bir durum asla değil hafif seviyeler için özellikle söylüyorum.İyi geceler.canimi çok sıkan bı durum var kizlar, oğlum Aralık'ta 3 yaşına basicak ama hala net bı şekilde konuşamıyor .kelimeleri seni çok seviyorum annecim ,ver ,al ,bırak, benim ,kedi ,miyav ,ama en önemli nokta hemen hemen bütün çocuk şarkılarını bilir ,otobüsün tekerleği yuvarlak,Ali babanın bir çiftliği var.benim dinlediğim şarkılarıda söyler ,hatta şarkıcı nasıl söylüyorsa aynısı . örnek veriyorum çık geell ruyuuuuuuuuuummmmmm, yanlız bı sıkıntımız var müzik çalınca kendi etrafında döner nazende direk popoyu bı o yana bi bu yana sallar ,zıplar hoplar ,çok taklitcidir .bikeresinde kızdıminsan ol annecim dedim .oda bana iysan ol anne cim dedi. Şarkılari çok sever . herneyse asıl konumuza gelelim ama hala tam olarak konuşmuyor cocuk psikiyatriye götürdum aynı basliktadaki gibi hafif otizm belirtisi var 2 ay sonra tekrar getir bu süreçte TV tablet telefon yok dedi .yaşıtlarıyla yanyana gelsin dedi.ben çok korkuyorum .sizce oğlum da otizm varmıdir .benim yegenimde geç konuştu otizm değildi .ben 7 yaşına kadar etrafımda döndüm otizm değilim .fark ettim de müzik çalarken donuyor benimkisi. Bişi söyleyin sizin başınıza böyle bişi geldimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?