Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

Ben annemi gogus kanserinden kaybettim 11 yil once. 33 yasinda teshis kondugunda son evreydi ama 8 yil yasadi yine de. Sigara icmemesine ve saglikli beslenmesine ragmen. O donem annemin bir arkadasi da akciger kanserinden vefat etmisti o da sigara kullanmiyordu. Olacagi varsa olur ama sigara icerken olursa insan herhalde kendini affedemez

bizim genetiğimiz kansere yatkın sanırım annnelerimizde olduğuna göre.o sebebten dikkat etmeliyiz.aslında çok zor birşey değil bırakmak.iyice tiksinmek lazım.nikotin çekilmesi yok artık bende

an itibari ile bende sigarayi birakiyorum daha once denedim en fazla 1 hafta surdu ilk 3 gun haric gayet rahattim aslinda bi anlik 1 taneden bisi olmaz dusuncesiyle tek bir nefes cektim sadece sacmalikmis neyse buda tecrube oldu diyorum 1 tane diye bisey yok en azindan artik bunu biliyorum :)

o bir tane içildimi tam gaz sigaraya devam ediyoruz.iş o sigarayı içmemekte.gazan mübarek olsun:)

Hayirli olsun umarim basarirsin ki basarmaman icin sebep yok. 1 haftada cigerlerim acildi hic tikanmadan 1 saat tempolu yurudum yokus yukari bunu en son 10 sene once yapabiliyordum. Dislerim beyazladi. Nefes aldigimda naneli sakiz cigniyor gibi genzim ferahliyor. Sadece bir haftaada bu belirtiler var. 70 lira biriktirdim ayrica :) evet cok zevkli sigara icmek ozluyorum ama bu kadar eksiye ragmen icmek akil isi degil

My last cigarette diye bir uygulama yuklemistim telefona biraktigim gun. 35 gun olmus. Baslarda 2-3-4 diye sayiyordum gunler gecmiyordu :) 360 tl de karim olmus. Ama bu sure icinde ictigim oldu 4-5 defa. Hep yarim biraktim icime cekmedim. Yasaklar bana cazip geldigi icin bu yontemi tercih ettim. Devami gelmedi yani. Arka arkaya 2 gun sigara ictim gecen hafta birer tane. Benim icin sakincasi yok aslinda gunde 1 sigaranin ama hayatta hicbir seye bagli olmak istemiyorum. O yuzden 3 gundur hic icmiyorum simdi. Sigaranin yarattigi bosluk buyuk oranda kayboldu artik. Tek sigarayla yeniden baslayanlar da var benim oyle olmadi cok sukur.

kızlar ben de aranıza katılmak istiyorum.

bu gün 3. günüm.

ama ara ara bir ya da 2 tane içtim gün içinde.bu beni korkutuyor.tamamen mi kesmeliyim.

İlk zamanlarim benim de cok zor gecmisti cok aglamistim cok mutsuzdum ama basarmistim. 1 aydan sonra cok sikintili bir donem gecirdim ve malesef o donem icmeye basladim. Simdi tekrar o zor doneme geri donmem gerekecek. O yuzden hic icmeden kesmek lazim

Reactions: s u
tam 22 gün oldu arkadaşlar . o sigara krizleri olmuyor ama onun yerini dolduracak birşeyler araıyorsunuz yine arada . ama inanın cok rahatım parfüm kokularını cok severdim en az 10 farklı şişe parfümüm vardır kullanmazdım alırdım cünkü kokmazdı yada kalıcı olmazdı almazdım kokusunu ama şimdi öyle değil inanın parfümüm bile ayrı kokuyor kalıcı değil dediğim parfümler buram buram kokuyor . Cildim daha parlak ve pürüzsüz görünüyor . Bu sürecte gidebiliyorsanız hamama spora havuza yüzmeye gidin saunaya girin bol bol ter atın . kanınnız cabuk temizlensin . Ve bol dua rabbim yar ve yardımcımız olsun. Sigaralı ortamda asla ama asla durmayın . İçen arkadaşlar kendinizi zehirliyorsunuz anladık ama lütfen içmeyenleri zehirlemeyelim . Açık havada bile sigara içen birini yanından geçerken tiksiniyorum . Siz düşünün artık :))

Aslında sigara bırakmak zor değil bıraktıktan sonraki süreç zorluyor çünkü sağınızda solunuzda heryerde o illeti hatırlacak nesne ve içen görmek rastlamak mümkün. ben cok kez denedim bu kaçıncı bilmiyorum ama bu sefer kararlıyım . 2 ,3 ay içmeyip tekrar başladığımı biliyorum ama bu sefer içmeyecem büyük bir iddiaya girin 6 aylık olsun bu sizi frenler , bitki çayları bol bol su karanfil tere otu karabaş otu karanfil hepsini deneyin arkadaşlar soda içiyorum kendimi rahatlamak için hepsini yapıyorum zikir çekin , sıkıntı geldiğinde abdest alın yeterki isteyin . Rabbim hepimizin yar ve yardımcı olsun . İnanın bırakmak zor değil . İçen arkadaşlarda kendilerine işkence etmesin önce kesin karar almak lazım ben bunu bırakmak istiyor muyum. ve beyne kesin emir verin ben bıraktım diye :))) rabbim hepimizin yar ve yardımcı olsun . Sevgiler

Bugün itibariyle ben de sigarayı bırakma kararı aldım. Benim de bir kaç başarısız denemelerim oldu.

Bu sefer kendimi daha kararlı ve iradeli görüyorum.

Sağlığımı düşünüyorum cebimden ziyade.

Umuyorum ki kolay bir süreç olsun. Bırakmak isteyen herkese kolaylıklar diliyorum.

Tam 24 saattir içmiyorum. Kahvaltı ve öğle yemeği sonrası kriz geliyor gibi olsa da geçti gitti.

Vazgeçmek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…