Hadi para biriktirmeye başlayalım

burayı görünce çok hoşuma gitti arkadaşlar..bende 18 yaşından itibaren her ay kenara bozuklukları attım kesintisiz şekilde en az 50 ytl belirledim kendime.yedi buçuk yıl oldu arada attıgım ekstra paralarla şuan 7500 ytl biriktirmişim.bence herkes böyle yapmalı.ay oldu 20 ytl ay oldu 100 ytl kenara attım isteyince oluyor bu arada yaşım 26.seneye inş.küçük bir arsa almak istiyorum.eşimin bu paradan tabiki haberi yok.olmaz demeyin yıllar çabuk geçiyor ve gerçekten birikiyor.kumbaraya devam..

wooowwwww....
bu ne istikrar kardeşim maşallah ya :)
darısı başıma inşallah ev almak da nasip olur...senağlama

yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Son düzenleme:
kızlar bu ay kurban bayramı nedeniyle bende biraz fazla açılmışım. zavallı kumbaram öyle boynu bükük duruyo içindeki azıcık paraylabenneyaptımki. napalım bu ay da böyle olsun inşallah önümüzdeki ay daha bereketli olur. bu arada bu iş gittikçe yayılmaya ve ufkumuz gittik açılmaya başladı. baksanıza aramızdan emlak kraliçeleri çıkacak. Allah herkesin gönlüne göre versin. biriktirmeye devammm.:dance::dance::dance::dance:

ben bugün açıcam kumbara değil de eski çantama doldurdum bozukları
ama ne zaman başladım tam hatırlamıyorum
sanırım 1 ayı geçti

ben bugün açıcam kumbara değil de eski çantama doldurdum bozukları
ama ne zaman başladım tam hatırlamıyorum
sanırım 1 ayı geçti

canım ne kadar topladığını bizimlede paylaş lütfen
bende çok merak ediyorum ne kadar topladığımı ama bir kutu yaptım o dolmadan kumbarayı açmamak için kendi kendimle savaş veriyorum şöyle bira bardağı büyüklüğünde kalın karton bir kutu içinide göremiyorum heryerinden koli bandıyla bantladım kaydirigubbakcemile3

annemle bir kavanozu eski bir kumaş parçasıyla silikon yarımıyla sardık.. kapağının kumbara ağzı gibi kestik ve üstünüde silikon yardımıyla kumaşla sardık..bir yıla yakın para atıyoruz içine... 100-200 ytl arası bozukluk illaki oluyor içinde .çok işe yarıyor bazen acil durumlarda ....tavsiye ederim..çarşıya yürüyorum ve dolmuşa binmiş gibi atıyorum parayı oraya bu tarz yaklaşımlarla biriktiriyorz...

kızlar açtım çantayı
hiç dokunmamıştım tam 90 ytl olmuş
bir çeyrek alayım diyorum ama o da çok arttı

--------------------------------------------------------------------

Son düzenleme:
ben sadece bir ev sahibi olma umuduyla para biriktiriyorum,başka hiçbirşey için kendimi kasmam hayatta,ama ev çok önemi.mortgage kredisi için peşinat biriktiriyorum.ben maaşımı alır almaz ihtiyaçlarımı ayırıp 1 yıl vadeli hazine bonosu alıyorum ve o parayı unutuyorum.harcayıp ay sonu kalanını da bankaya atarım deyince para biriktirilmiyor bence.para biriktirmek bir alışkanlık tıpkı sigarayı bırakmak gibi.

cnm yaa bende maaşımı alınca bişeyler yapıcam siyorum ay sonunda ama olmuyor:çok üzgünüm:bende senin gibi 1 yıl vadeli hazine bonosu almak istiyorum ama hiç bilgim yok..beni biraz aydınlatırsan sevinirim.bide işbankasının c tipi fon varmış.aylık 200 ytl gibi ödemesi olup 10 yıl sonra rahat rahat bir ev alınabilirmiş.ama dedim ya bu konularda hiç bilgim yook benim:1no2:

kızlaar bu şişe ne zzaman dolcak ya:bbo:şeytan dürtüyo beniii:sm_cool:

bende bu topiği okumaya başladığımda karar verdim ve bir haftadır bende 5-10 ytl ne bulursam makyaj çantam var benim kullanmadığım bakmadan onun içine atıyorum rastgele. ne kadar olduğuna daha bakmadım. 2 ay kadar da dokunmayacağım.bakalım inş böyle böyle biraz birikimim olur...delikafadulden

bu arada görümcemle karşılıklı bloklarda oturuyorum ve onun 8 yaşında kızı var. hergün bize internetle oynamaya geliyor. ben daha eve girmeden ne zaman geleceksin yenge bilg. işim var diyor. herneyse baktım saatlerce pc nin başından kalkmıyor hemen önlem aldım.. kumbara aldım eve ve hergün sadece 15 dk oynayabilir ve bunun karşılığında 50ykrş veriyor ve ben de kumbaraya atıyorum. onun haberi yok ama onun adına birikim yapıyorum. hem de bilgisayarla oynamasını kısıtlıyorum sağlığı için. kaydirigubbakcemile2

bayanlar benim en kötü huyum maaşımı alır almaz kuruş harcamadan çeyrek alırım.şimdide çok sıkışkınım hiç param yok.nişanlımlar gelecekler.acaba çeyreğimden birini bozdursammı.ama hiç kıyamıyorum.allahım ne yapsam ki.yardım edin bayanlar.maaşa daha var.

bayanlar benim en kötü huyum maaşımı alır almaz kuruş harcamadan çeyrek alırım.şimdide çok sıkışkınım hiç param yok.nişanlımlar gelecekler.acaba çeyreğimden birini bozdursammı.ama hiç kıyamıyorum.allahım ne yapsam ki.yardım edin bayanlar.maaşa daha var.

canım çeyrek kaç lira bilmiyorum ama bana sorarsan bozdurma derim borç alabileceğin kimse yok mu sen borç al borç yiğidin kamçısıdır derler mecbur ödeyeceksin ama çevreği bozdurduktan sonra nasıl olsa benim der sallarsın onun yerine bir çeyrek almayı ihmal edebilirsin

canım şuan çeyrek yüksek satışı 69 falan zarar etmezsin yani çok ihtiyacın varsa bozdur derim ama ihtiyacın kadarını harca:)

ya kızlar bende bişiler yapmaya çalışıyorum.bizim eşimle ortak hesabımız var ben maaşımı oraya yatırıyorum eşimde ödemelerden kalanı ve kendine ayırdıktan sonra oaraya yatırıyor.alışveriş vs.gerekli oldukça bankamatikten çekip harcıyorum.kalan birikiyor yavaş yavaş aynı hesapta.bugüne kadar hep öyle yaptık evimiz ve arabamız oldu çok şükür.ama şimdi mutfakta şu sebzeli çeşninin boşalan kabını dolaba koydum elime bozuk geçtikçe atıyorum heves geldi.bide işyeri bize para yatırdı o maaş hesabımda şimdi bi miktar daha var yatacak.yani toplamda 1400 ytl edicek.eşimle ortak hesaba mı yatırsam yoksa hiç sesimi çıkartmasamda ordamı kalsaaaa:jeyyar:
bazı hanımların kendi paraları olur ya bi kenarda benim hiçolmadı biriksede ortak birikti şimdi napsam diye düşünüyorummm:nazar:

X