Hadi para biriktirmeye başlayalım

Beni de yazın. Geçen ay 20 dolar almıştım. bu ay da banka ödemelerim var ama sigarayı azaltırım dengeleyebilirim umarım bir şekilde hedefim gelecek aya kadar 50 dolar daha almak. Faturalar, çarşı, pazar... işimiz zor

selam hanımlar. nasılsınız?bende aranıza katılabilirmiyim? inş biriktirebilriiz. ne yapıyoruz şimdik?

Açıkçası ben para biriktiremiyorum kızlar her ay maaşımdan 200-250 lira ayırıp gram altın alıyorum..gerisi kızımın kreşine kişisel ihtiyaçlarımız olursa onlara eğer olmazsa elektrik su internet faturalarını ödemeye gidiyor..Eşimin maaşından da 1200 lira ayırıyorum kenara ev almaya niyetimiz var Rabb'im nasip etsin inşallah

kızlar bende yeni üye oldum bende size katılmak istiyorum ben zaten yapıyordum sizinle devam edicem ben pazar harçlıklarımdan biriktiriyorum 2 tana altın yaptım daha da devam edicem eşimin haberi yok ona ilerde süpriz yapıcam ve çok şaşıracak bende 2,5senedir evliyim bizimde bir takım borçlarımız var bende yatırım için yapıyorum

beni de aranıza alırmısınız. para konusundaki en büyük sıkıntım birini giymeden yenisini almak. 2 hafta önce 250 lira verip siyah çizme aldım. 2 gün sonra modeli biraz daha değişik başka bir siyah çizme gördüm. aklım onda kaldı. alsam aldığım için pişmanlık duyuyorum, almasam da aklım kalıyor. şu anda dolabımda daha etiketi çıkmamış kıyafetler var. sizce ben hasta mıyım...
geçen sene hergün eve gelince cüzdanımdaki bozuk paraları kumbaraya atıyordum eşimde yardım ediyordu. 5 tane falan küçük altın aldım. yazın da düğünlerde takılması gereken akrabalr vardı onlara taktık. siz nasıl para biriktiyorsunuz. ben eşimden ayrı para koymam zaten evin tüm geliri gideri bana ait.

kadınlar kulübünün hatunları. bu siteye ne zaman üye oldum ve ne zamandır takıp ediyorum bilmiyorum... birbirimize her konuda destek vermemiz harika süper muhteşem...
bende katılıyorum maaşımı aldığım gün size. nışan evlilik ev tadılat eşyalar bunların hepsini 12 ay içinde bi şekilde tamamlamam en azından bi ödeme yapmam gerekiyor. fakat daha elimde bi kuruşum bile yok kiiii yaklaşık 7 senedir çalışıyorum öğretmenim....
bugun müstakbel eşimle yaptığım bi konuşmadan sonra moralim inanılmaz derecede bozuldu...
nışan masraflarını hepiniz bilirsiniz ki boyumuzu geçiyor. hele ev tadılat eşya falan ooooooo.....
6 ay içerisinde 3/4 milyar nasıl birikir sizce???
tabi bu arada maaştan yol parası ailemle kaldığım ev kirasını falan çıkarınca bana kalan parayla asla biriktiremicem. o yüzden kredi almayı planlıyorum nışan zamanı. ama en azından o zaman kadar elimde ne olursa kar.....
sizinde desteğinizle bişeyler yapabilmek istiyorum. bana akıl verecek olanınız var mı??? maaşı alır almaz kenara hemen bi miktar atmalımıyım yoksa her gün 15 tl kadar ya da 20 tl kadar bi parayı ayırarak mı günü bitirmeliyim ne dersiniz???

valla ben daha yeni evliyim 6 aylik bi kizim var .gelir gider defteri tutun kizlar ben oyle yapiyorum evde olmanin avantajlarini kullaniyorum kendime kiyafet almiyorum evdekilerle idare ediyorum astsolist gibi giyinmeme gerek yok diye dusunuyorum insan kendini guzel giyinmeden de ifade edebilir.o paralar kolay kazanilmiyo zaman kotu kendimizi garanti altina almaliyiz.Bence paranizi dolar euro yerine altin yaptirin bu zamanda hic bir para birimi guvenli bulmuyorum cunku dengeler her an degisebiliyo omur boyu para biriktirin demiyorum hayatinizin 5 yilini para biriktirerek gecirin ve bu 5 yilin sonunda paranizi yine size para getiricek islere harcayin gayrimenkul alin,dukkan acin ya da cocugunuzun egitimi icin harcayin bir kosede paranizin olmasi insana guc veriyo bence.Birde cok fazla cevre edinmeyin yok onun dogum gunu bunun dugunu derken elde avucta birsey kalmiyor.kiyafetlernizde degisiklik yapmak istiyorsaniz kucuk aksesuarlariniz olsun dolabinizda birde siyah kiyafetler olmazsa olmaz siyah ceketiniz,etek, gomlek,pantalon herseyle kombine edebilirsiniz bu kadar basit iste daha ne diyim unutmayin hersey biz kadinlarin elinde :)

he unutmadan bu en onemlisi kredi karti olan arkadaslar cuzdanimizdan bir adet kredi kartini cikariyoruz ve itina ile bir guzel kiriyoruz cope atiyoruz ve bir daha o seyi hayatimiza sokmuyoruz

ıvır zıvıra pek para vermem üstüne üstülekde tutumluyum ama yok anacım yok birikmiyo..
illa bi eksik çıkıyo..
birde borçlar malum borçlar bitmeden biriktiremicem galiba ben para felan
bi kenara para koyuyorum bakıyorum evin eksiği var eşimden istemiyim diyorum harcıyorum..
hepde mutfak giderlerine gidiyo para..,
off yaa ben bu borçlarla giderlerle nasıl para biriktiricem bilezik almak istiyorum..
kumbara koydum uluorta bi yere bakim böle birikcekmi..

gunde 1-2 tl ativerin kumbaraya gunde 1 lira koysaniz senede 365 lira olur az para mi? yeterki isteyin arkadaslar para biriktirmek hicte zor degil 5 lira atsaniz yilda 1825 bir bilezik parasi cikti bile

selam arkadaşlar :) ben de aranıza katılmaya karar verdim.

öğrenciyim ve burs alıyorum

her ay aldığım bursun bir kısmını kenara koyacağım inşallah yapabilirim.

Eskimiş bir topiği hortlatacağım ama hadi kızlar yazın bakalım neler yaptınız tekrar başlayalım para biriktirmeye ben bugün başladım 5 tl attım kumbarama. Her gün 5 tl atmaya çalışacağım, elimde olmadığı zamanlar 2 tl atmaya çalışacağım. Önceden de 2 tl biriktiriyordum ama fazla biriktiremeden harcadım gitti. Şimdi ben anneme gidip 5 tl ver desem her gün olmaz ama 2 tl ver desem olur

Ben yeni çalışmaya başladım, henüz bir ay olmadı o yüzden anne parası yiyorum ve mecburen onun parasını atıcam kumbarama. Buradakileri okuduktan sonra kalktım, içi biraz su dolu 0.5 litrelik bir su şişesi vardı evde, suyu lavaboya döktüm ve ağızı aşağı gelecek şekilde masanın üstüne koydum içinde kalan damlalar aşağı aktı. Sonra bir adet yemek bıçağına biraz kağıt havlu doladım, içine sokup su damlalarını güzelce kuruttum. Az evvel normal kumbarama attığım 5 lirayı ve cüzdanımda bulunan 3 lirayı içine attım. 1 liralar sığmıyor değil, zaten plastik şişe çok esnek olduğu için azıcık zorlayın, atarsınız içine. Sonra evde güzel bir kaplama kağıdı vardı, biraz kestim ve alttan üstten bantlayarak hem sevimli bir görünüş elde ettim, hem de içindekileri dışarıya görünmez kıldım. Kapağı açtığım zaman ağızın içinden görüyordum tüm paraları, bir parça daha kağıt kesip üzerine yapıştırdım, bantla da şişenin ağzının enine uygun ve bir bozuk paranın geçebileceği incelikte makasla bir yırtık açtım. Sonra bir parça daha kaplama kağıdı kestim, çevirdim arkasını ve ''Hazal'ın biriktirme şişesi, hedef 150 tl, başlangıç 24-04-2012 açılış 24-05-2012'' yazıp yapıştırdım. Bu gün içinde fotoğrafını da ekleyeceğim size de bir örnek olur :)

Ben küçükken bir kere daha böyle biriktirme yapmıştım ama o zaman gerçekten çok küçüktüm sanırsam 4 ya da 5 yaşlarındaydım, 6 da olabilir bir kumbaram vardı küçük, kale biçminde ve maviydi, takıntı gibi evde ne denli bozuk para bulursam atardım. En çok da davlumbazın üzerinde olurdu, bir sandalye çeker alırdım - yaşıtlarıma göre epey uzunumdur, o zaman da öyleydim zannedersem 5 yaşındaydım ama 8-9 yaşındaymışım gibi bir boyum vardı-. Bunu her gün yapardım bir de Sanırım annem benim için koyardı o parayı oraya. Bir başarma hırsıydı o, koşa koşa eve gelir, annemin mutfak dışında olmasını fırsat bilir, kocaman sandalyeyi binbir güçlükle zar zor itekleyerek davlumbazın önüne getirir, tırmanır, parmak uçlarında yükselir alırdım. Ama şu an eminim ki o parayı annem koyuyordu oraya
Gel zaman git zaman ben o parayı bir 3-5 ay denli biriktirdim. Hesap yapmayı falan bilmiyorum ama annem konuşurken duydum, o zamanın parasıyla 30 lira toplamışım. Yıl 1998 falan. Bilmem ki şimdi kaç para ediyordur o para, tek bildiğim bana doğum günü pastası almak bahanesiyle babam o parayı benden aldı, sonra ne oldu bilmiyorum. Kim bilir babamın ne olarak boğazından geçmiştir, bizim dükkanın hangi köşesine mal olarak yerleşmiştir... Ama bana bir doğum günü pastası alındı, tabii ki

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…