- 26 Mayıs 2011
- 983
- 5
Aynı dertten bır muzdarıpte benım sanırım evde 2-3 kumbara var para atıyoruz bırıksın dıir dye sonra elımızde para olmuyor hadı cocugun okul harşlıgı mutfak eksıgı aa evde su bıtmiş gibi ufak tefek şeyler gıbı görunen masraflara ıcınden 8-10 lıra alıyorsunuz gıdıyor.Böyle oluncada hevesım kacıyor sanırım arkadaşın da dedıgı gıbı bız borçları bıtırmeden para bırıktırmek hayal gıbı ama sizinle gaza gelip bu sabah ıtıbarı ıle 5 tl ıle yenıden başlıyorum hedefim 10 gunde bır acıp (10 gunluk hedef 60-70 tl olmalı) yarımlık gram altın almak en azından kumbaradada ıcınden alınacak para kalmaz
Ama bence öyle olmaz yani bu parayı kimse pek bilmemeli bir de mesela benim yaptığım gibi su şişesine koyun ki açılmasın... Bu para sonuçta zor günler için ama 1 aydan evvel açmayın ki tadı kalsın :)
İşte biz evli ve 2 çocuklu olarak en azından benım öyle bır ımkanım pek olmuyor bu sebepten dolayı 10 gunluk hedef demıstım bende bırıken para hemen yatırıma dönüşsün ki elımızı attıgımızda boş kumbara bulalım =)
Hahaa evet ama siz elinizden geldiğince dediğimi yapmaya çalışın bence :)
Evet çok iyi düşünmüşsünüz az evvel anneme de okudum yazdıklarınızı o da onay verdi tecrübeli biri olarak :)
mrblarrrrr. sormak istediğim sorum varrr:92:
altın almak yerine. bankada biriktiriyorum parayı. merak ettiğim şey faiz oranı
Bereketlı olsun ınşallah faız oranlarını tam olarak bılmıyorum ama şöyle söyleyeyım gecen hafta arkadasımın annesi hesabına 40 bınlıra para yatırdı alacagı faız 380TL bızım burada amacımız elımızde car cur olmadan kalması yatırım yatırımdır ama ben kendı adıma para olarak bırıktıremıyorum sureklı eksık noksan cıkıyor ayrıca altın deger kazanıyor kaybetmıyor dıye dusunuyorum.
Bankaların yatırım hesaplarını araştırabılırsın bırde altın hesapları olanlar var aktıf ınternet kullanıyorsan paranı bu yollarla ıstedıgın şekılde tasarrufa gıdebılıyorsun ben uzun bır dönem yatırım hesabında para bırıktırmıstım fon alıp satıyordum bankaya talımat verıyordum şu fıyata cıkarsa sat dıye cıkınca satıyordu sonra aynı fonu su fıyata ınınce al dıyordum alıyordu bu sekılde uzun zaman önce guzel bır kazanc elde etmıstım sonra nemı oldu eşim sağolsunbnm o kadar param yokbin lira oldu.
altın alamam malesef :/ piyasayı falan takip edemiyorum. ayrıca para biriktirdiğimden ailemin haberi yok. altını bulma ihtimalleri yüksek
Canım ben geçen yıl 1000 lira yatırarak vadeli bir hesap açtırmıştım.bnm o kadar param yokbin lira oldu.
altın alamam malesef :/ piyasayı falan takip edemiyorum. ayrıca para biriktirdiğimden ailemin haberi yok. altını bulma ihtimalleri yüksek
Bankaların yatırım hesaplarını araştırabılırsın bırde altın hesapları olanlar var aktıf ınternet kullanıyorsan paranı bu yollarla ıstedıgın şekılde tasarrufa gıdebılıyorsun ben uzun bır dönem yatırım hesabında para bırıktırmıstım fon alıp satıyordum bankaya talımat verıyordum şu fıyata cıkarsa sat dıye cıkınca satıyordu sonra aynı fonu su fıyata ınınce al dıyordum alıyordu bu sekılde uzun zaman önce guzel bır kazanc elde etmıstım sonra nemı oldu eşim sağolsunArtıkın haberlı bişey yapmıyorum
Canım ben geçen yıl 1000 lira yatırarak vadeli bir hesap açtırmıştım.
1000 tl'nin aylık faizi 9 lira civarı oluyor.
Yani geçen yıl öyleydi benim.
işte banka olayları hakkında hiç bir fikrim yok. fon nedir. nasıl satılır vs. bi kere bankaya gittim bilgi almak için. tabi bişi bilmediğimi anlamıştı kadın keklemeye çalıştı. her ay bi para ödüyorsun çekmemek şartıyla. bi 10 yıl sonra emekli parası gibi mi ne maaşın oluyomuş. bide yatıramadığım zamanlar olur falan mazallahtırstım. bilmediğim bişeye de burnumu sokmak istemiyorum
Senın bu dedıgın emeklılık canım sakın o işlere gırme onlar bankanın pazarlama teknıgı bence cok gereksız ıhtıyacın oldugunda elını atamayacagın bır parayı neden bırıktıreceksınkı ayrıca sıkıntıdayken paran ıse yaraması lazım ödeyecegın bır borcun degıl.Fon yatırım hesabıdır yanı ıster bankanın kendı hısselerınden ıstersen köklu sırketlerın hısselerınden alırsın ve ıstedıgın zaman satarsın dıyelım bugun 100 lıraya aldın yarın 110 oldu hemen anında satabılıyorsun ınternet uzerınden bankaya falan gıtmene gerek yok yada altın hesaplarını arastır senın adına altın alıyor mesela 5 gram parası yatırıyosun 5gr altının var 6 ay sonra satarken ogunun altın parasıyla sana 5gr altın parasın öduyor sadece evde tutmamıs oluyorsun.
1000 tlye 9 alırsan ertesı ay 1009tl uzerınden faız ısler bankalarda bıleşık faız hesabı yapılır.
Maşallah diyelim hemen allah nazardan saklasın kat kat artsın tasarrufun inşallah canım.sanırım bu fon olayını hiç bi zaman anlayamayacağımşöylede bi durum var heray 200 lira yatırıyorum bankaya.inş bu düzen bozulmaz
Ben malum iş... sının fonlarını alıyordum fonda su garantı var hisse senetleri gibi deger kaybetme riski yoktur c fonunu alıyordum hemde şöyle bır avantajı var dıyelım bankada 5tl var hesabında fonda 2 lıra hemen 2 adet alış talımatı verebılıyorsun sana ıllede 50-100 al demıyorBen de pek anlamıyorum bu fon işlerinden, en iyisi hangi banka acaba?
Maşallah diyelim hemen allah nazardan saklasın kat kat artsın tasarrufun inşallah canım.
Ben malum iş... sının fonlarını alıyordum fonda su garantı var hisse senetleri gibi deger kaybetme riski yoktur c fonunu alıyordum hemde şöyle bır avantajı var dıyelım bankada 5tl var hesabında fonda 2 lıra hemen 2 adet alış talımatı verebılıyorsun sana ıllede 50-100 al demıyor