hadi mutfak alışveriş listemizi yazalım, kaçak nerde birlikte bulalım :)

ben boş bir sprey şişesine çamaşır suyunu sulandırıp koyuyorum..hem mutfak hem banyoda bu şekilde kullanıyorum.tavsiye ederim
eğer mikrodalganız varsa sünger yada mutfak bezinizi 1-2 dk tutabilirsiniz.dr.öz den duymuştum bir tv programında..bakteriler için..çamaşır suyu kullanımına karşı konuşuyodu sanırım:)
Tesekkur ederim bilgileriniz icin camasir suyu sulaninca benim istedigim gibi kopuk cikartip genis alana spreylemiyo o yuzden onu yapmiyorum ama tabi bir alternatif neden olmasin :)
Mikrodalgam yok duymustum onu bende siz diyince hatirladim bezide kaynatiyorum arasira ufak bir tencerem var :)

eğer mikrodalganız varsa sünger yada mutfak bezinizi 1-2 dk tutabilirsiniz.dr.öz den duymuştum bir tv programında..bakteriler için..çamaşır suyu kullanımına karşı konuşuyodu sanırım:)

mikrodalgayı hiç duymamıştım şaşırdım, ama o adam dediyse doğrudur :)

Tesekkur ederim bilgileriniz icin camasir suyu sulaninca benim istedigim gibi kopuk cikartip genis alana spreylemiyo o yuzden onu yapmiyorum ama tabi bir alternatif neden olmasin :)
Mikrodalgam yok duymustum onu bende siz diyince hatirladim bezide kaynatiyorum arasira ufak bir tencerem var :)

canım ben bulaşık süngerimi, tezgah silme bezimi ve bulaşık teli varya, onu bulaşık makinemin alt rafına biryere koyuyorum, mis gibi çıkıyor... hafif yıpranıyor ama bakteri makteri hak getire :)

canım ben bulaşık süngerimi, tezgah silme bezimi ve bulaşık teli varya, onu bulaşık makinemin alt rafına biryere koyuyorum, mis gibi çıkıyor... hafif yıpranıyor ama bakteri makteri hak getire :)
Yaaa aklima geliyo her dakika bezi atsammi diye ama ya firlar gideri tikarsa diye dusundum aslinda kasikligim kapakli orayami soksam nereye konurki baska.

Yaaa aklima geliyo her dakika bezi atsammi diye ama ya firlar gideri tikarsa diye dusundum aslinda kasikligim kapakli orayami soksam nereye konurki baska.

kaşıklığa sokabilirsin, yada alt rafa tellerin arasına sıkıştırabilirsin.. makinenin raflarını görmeyince bişey diyemem ama benim katlanan bi raf var oraya koyuyorum çıkması imkansız

kaşıklığa sokabilirsin, yada alt rafa tellerin arasına sıkıştırabilirsin.. makinenin raflarını görmeyince bişey diyemem ama benim katlanan bi raf var oraya koyuyorum çıkması imkansız
Bendede var hep katli duruyo evet oraya yayabilirim bile genis genis ay valla super bir bilgi oldu saol hep kaynatmakla ugrasiyodum :) Sungeride atiyim tel kullanmam pek ona gerek duymadim fircayida atiyorum.

Listeler hemen hemen aynı ama benim alış veriş sistemim biraz farklı.
İhtiyaçları haftaya bölüyorum.
Mesela bütçemiz 600 tl olsun.
1. Hafta 100 tl kahvaltılığa 50 tl pazara
2. Hafta 100 tl bakliyata 50 tl pazara
3. Hafta 100 tl kasaba 50 tl pazara
4. Hafta 100 tl temizlik malzemesine 50 tl pazara.
Kabaca böyle ayırıyorum. Çoğu zaman belirlediğim miktarı harcamıyorum. En fazla başlangıç ayında harcadık.
Özellikle bakliyat ve temizlik 2. Ayda bu kadar tutmuyor. Artanı da kumbaraya atıyoruz.
Salça, kahvaltılık sos, reçel vs yazdan yapmıştım.
Bunun yanında ekmeğimizi de kendimiz yapıyoruz.

Cok guzel konu :super:
Benim liste cok cok kisa neredeyse aylik aliyoruz . En son aldiklarimizi yazayim
Cay
Seker
Yag
Bakliyatlar
Salca bunlar uzun sure gider
Makarna 5 kiloluk almistik cok oldu alali
Temizlik malzemelerini bitmeden almiyorum en son yag cozucu sprey aldim. Camasir suyu aldim. Kirec cozucu Leke cikarici bitince arap sabunu alacagim bitmesini bekliyorum :KK70:

Haftalik olarak aldiklarim kasar peyniri kaymak yogurt. yumurta koyden getiririm. Pazar alisverisi 2 haftada bir yapariz Simdilik aklimda olanlar bunlar

selamlar :)
bir gazetede okumuştum, tasarruf yapabilmek için önce tasarruflu insanların harcamaları ile kendi harcamalarınızı kıyaslayın, sonra aradaki farka göre harcamalarınızı ister istemez kısacaksınız diyen bir yazıydı... o sıralar çok üstüne düşmemiştim ama zamanla bu cümle bana çok mantıklı gelmeye başladı.
şimdi diyeceksiniz ki herkesin asli ihtiyacı ile ekstra ihtiyacı birbirini tutmaz diye, haklısınız da... lakin bu bahsettiğim şey ortalama bir harcama listesi... yani genel giderler bellidir mutfakta, örneğin salçasız, çaysız veya deterjansız bir liste düşünülemez.. bunlar zaruridir... ama dediğim gibi birçok kişinin listesine bakıp da kıyaslayınca neyi fazla alıp, neyi yanlış yerden kısmaya çalışıyoruz onu anlayabiliriz... örneğin ben asla liste yapmadan markete gitmeyen biriyim.. üç parça bile olsa illaki yazarım.. mümkün olduğunca listenin dışına çıkmamaya çalışırım, ama bazen nefis işte engel olamıyoruz :) veriyorlar elimize kocaman bir alışveriş arabası, doldur babam doldur derler ya, aynen öyle yaptığımız zamanlar olmuyormu vallahi deoluyor bazen :) ... ben kendimden başlayayım öncelikle, yalnız unutmayalım ekstraları değil, sadece zaruri ve almak zorunda olduğumuz asli mutfak listelerimizi yazalım.. çünkü böylelikle nerelerde hata yapıp, ekstralara nekadar fazlaca kaçtığımızı görmüş olacağız.. umarım yararlı bir topik olur... hadi yorumlara :)

benim zaruri listem ;
salça
sıvı yağ
zeytin
peynir
toz şeker
çay
pirinç, bulgur , mercimek türü bakliyatlar.
makarna
tuz
yumurta
süt
tuvalet kağıdı
bulaşık makine deterjanı ve parlatıcı
çamaşır makine deterjanı
çamaşır suyu ve krem temizleyici
el sabunu ve şampuan

şimdilik aklıma gelen muhtemel listem bu ve buna benzerdir.. zaruri listem bu.. ekstralara girmedim çünü herkesin ekstra anlayışı ihtyaca göre değişir, fakat bence orta halli bir evin klasik ihtiyaçları buna benzerdir sanırım..bakalım sizlerin listeleri nasıl, kıyaslayalım, çatlağı bulalım sızıntıyı önleyelim :)
Belki alakasız olacak ama ben bulaşık makinesi için parlatıcı kullanmıyorum, onun yerine 2 yk kadar sirke koyuyorum. Siz de denemelisiniz:)

Listeler hemen hemen aynı ama benim alış veriş sistemim biraz farklı.
İhtiyaçları haftaya bölüyorum.
Mesela bütçemiz 600 tl olsun.
1. Hafta 100 tl kahvaltılığa 50 tl pazara
2. Hafta 100 tl bakliyata 50 tl pazara
3. Hafta 100 tl kasaba 50 tl pazara
4. Hafta 100 tl temizlik malzemesine 50 tl pazara.
Kabaca böyle ayırıyorum. Çoğu zaman belirlediğim miktarı harcamıyorum. En fazla başlangıç ayında harcadık.
Özellikle bakliyat ve temizlik 2. Ayda bu kadar tutmuyor. Artanı da kumbaraya atıyoruz.
Salça, kahvaltılık sos, reçel vs yazdan yapmıştım.
Bunun yanında ekmeğimizi de kendimiz yapıyoruz.

merhaba

listenizi çok beğendim ben de uygulayacağım kaç kişilik bi ailesiniz

X