• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme hadi bismillah benim hikayem de başladı :)

aprin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
137
0
26
Kocaeli
öncelikle tazecik üyeden merhabalar :)
hemen hikayeme geçeyim. erkek arkadaşımla yakın yerlerde oturuyoruz ama aileler birbirlerini tanımıyor.sadece ortak tanıdıklar var. benim canım babam sevgilimin mahallesinde dolaşırken birine şu aileyi sorayım diyor ve çöp döken amcaya yaklaşıyor,bi iki kelamdan sonra anlaşıyor ki dünürler bir araya gelmiş :) hatta bahçelerinde çay ikram etmişler babama, muhabbet etmişler. biz de sizden haber bekliyorduk ziyaret etmek için demişler. bir kaç gün sonrasında sevgilim öğle saatlerinde arayıp akşam sadece anne ve babasının çay içmeye gelmek istediklerini söyledi,ben tutuştum tabi,buyursunlar dedim. ailene de bir sor dedi. babama sorduğumda aynı cevabı aldım. ve benim ikram hazırlama sürecim başladı. akşama doğru kıyafetimi giydim. tam eşarbımı yapacakken annesinin rahatsızlandığını gelemeyeceklerini haber verdi. moralmen çöktüm ses tonuma da yansıdı ama geçmiş olsun dileklerimi ilettim. sonrasında konuşurken benim hazırlık telaşına girdiğimi öğrenip anlamsız buldu. onun anlamsız bulmasını benim strese girmemi anlayamamasını da ben anlamadım :) rahat olmamı, sadece bi çayın bile onları mutlu edeceğini söyleyip durdu,abartıyormuşum gereksiz geriliyormuşum.
müstakbel kayınvalidemin hastalığını kısmen biliyordum ben zaten.kendisi başına aldığı bi darbe sonucu sık sık bayılıyor. bu yüzden planlı bi şekilde hareket edemediklerini falan söyledi. ama ne bileyim o akşam aileme gelmeyeceklerini söylemek koydu bana biraz. bu olayın bi iki gün sonrasında ben işteyken annem aradı. anne ve babası akşama çaya geleceklerini söylemişler. saat akşamın 6sı ve işyerindeyim. gittim yaş kuru pasta aldım. o günde çok yorgundum öğretmenim ve de yoğun günlerimden biriydi. gelmelerine 2 saat falan kala hamur işi olayına girmek içimden gelmedi :( saat geldi ve kapıyı açtığımda 2 kişi beklerken 10a yakın misafir gördüm karşımda. ikram yetecek mi aha rezil oldum diye düşünürken bir de abimin hani sadece annesi babası gelecekti tavrını çekmek zorunda kaldım :)
hazır şeyler ikram etmek keyfimi çok bozdu ama yapabileceğim bir şey yoktu deyip içimi rahatlatmaya çalışıyorum :( ha ayrıca o akşam sevgilim gelmedi,onlar da böyleymiş. bu hafta sonu da bizimkiler gidecek, ben gitmeli miyim gitmemeli miyim bilmiyorum, sevgilim gel diyor, ama o bize gelmedi ki :)
ve kadınların çok sessiz kaldığı babaların askerlik siyaset vesaire konuştuğu bi akşamdı.ani bi misafirlik olduğu için yanımda ne ablam ne de yengem vardı,tek başıma çay servisi yaptım durdum. içime sinmedi işte bu tanışma faslı :(

Son düzenleme:
erkek arkadaşının sadece annemle babam gelecek diyip 10 kişiyi sana haber vermeden göndermesi saçma olmuş :44:

sana haber vermeliydi ve daha da önemlisi kendisi de gelmeliydi :20:

ailem de çok garipsediler gelmemesine ama bana pek çaktırmadılar. dile getirdiğimde ise anne babasının böyle istediklerini söyledi. ilk ziyaret de erkek olmazmış.ben de bir şey diyemedim artık.
babası babamı arayarak akşam geleceklerini bildirmiş akabinde bizimkiler de beni aradılar ben de apar topar işten çıktım. o sırada telefonda konuşurken sevgilim de bu ziyareti benden öğrendi :) oğulları ile istişare yapmadan direkt babamı aramışlar. sonrasında keşke bana haber verseydin dedim kalabalık şekilde geleceklerini, o sırada bir müşterisine gittiğini geç çıktığını evdekileri aramadığını söyledi. o pek rahat ben pek bir gerginim. bilmiyorum bu gidişat neyin habericisi. işin kötü tarafı karşısına geçtiğimde açıklama yapıyor o sırada mantıklı geliyor herşey sonrasında yine kafamda binbir tilki cirit atıyor :S

Öncelikle hayırlara vesile olsun diyorum :) Sana anlamsız gelen banada geldi, annesinin hasta olması çok normal bir durum hani bu ani plan degişiklikleri seni üzmesin canım :) Ama erkek arkadaşının size ailesiyle gelmemesi çok ilginç gerçekten benmki olsa duramaz mümkün degil evde oturtamazlar onu:9:sora birde tabi kalabalık gelinmesi habersiz olarak hoş olmamış :) Bence kalbinini sesini dinle mantık tabiki önemli ama sen ancak kalbinin sesini dinlediginde huzurunu bulabilirsin ve doğru sadece oradadır :) Kolay gelsiiiiiiiiiiin :16:

Öncelikle hayırlara vesile olsun diyorum :) Sana anlamsız gelen banada geldi, annesinin hasta olması çok normal bir durum hani bu ani plan degişiklikleri seni üzmesin canım :) Ama erkek arkadaşının size ailesiyle gelmemesi çok ilginç gerçekten benmki olsa duramaz mümkün degil evde oturtamazlar onu:9:sora birde tabi kalabalık gelinmesi habersiz olarak hoş olmamış :) Bence kalbinini sesini dinle mantık tabiki önemli ama sen ancak kalbinin sesini dinlediginde huzurunu bulabilirsin ve doğru sadece oradadır :) Kolay gelsiiiiiiiiiiin :16:

Amiiin,çok teşekkür ederim :) tipik bir başak burcuyum,kafamda herşeyi halletmeye çalışıyorum.plan program vesaire. kendime zulmediyorum anlayacağınız :) erkek arkadaşım da tam tersi. sanırım birbirimizi bir şekilde dengeleyeceğiz :) ailesi bu tarz habersiz gelmeleri seviyorlarsa benden çok şey beklemeyecekler artık zira 1-2 saatte mutfakta harikalar yaratan biri değilim ühühüh :(

Amiiin,çok teşekkür ederim :) tipik bir başak burcuyum,kafamda herşeyi halletmeye çalışıyorum.plan program vesaire. kendime zulmediyorum anlayacağınız :) erkek arkadaşım da tam tersi. sanırım birbirimizi bir şekilde dengeleyeceğiz :) ailesi bu tarz habersiz gelmeleri seviyorlarsa benden çok şey beklemeyecekler artık zira 1-2 saatte mutfakta harikalar yaratan biri değilim ühühüh :(

benim sevgilimde başaak aynı senini gibi planı çok sever öyle ani davranışları bir anda çıkan olayı sevmez, bende oğlak burcuyum ikimzde toprak grubu olduğu olduğundan özellikler aynı ,sen kendine zulmetmiyosun olması gerektigini yapmaya çalışıyosun ama baktın olmuyo sende onların davrandıgı gibi davran :)

benim sevgilimde başaak aynı senini gibi planı çok sever öyle ani davranışları bir anda çıkan olayı sevmez, bende oğlak burcuyum ikimzde toprak grubu olduğu olduğundan özellikler aynı ,sen kendine zulmetmiyosun olması gerektigini yapmaya çalışıyosun ama baktın olmuyo sende onların davrandıgı gibi davran :)

herşeye hazırlıklı olma düşüncesi bizi erkenden göçürtecek bu diyardan sanırım :P
en iyisi akşama doğru erkek arkadaşımı arayıp bizimkiler çaya geliyorlar deyip ve tüm sülaleyi göndereyim hihi:)))

Ne güzel telaşlar.Burnumun direği sızladı yine:43:
Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla...

Nasibim yok hiç bu konularda.Olan da olmadan gidiyor.Gece gece yatağın içinde ağlarım bundan ötesi olamaz zaten.Bir gün ben de güzel anılarımı yazabilirim İnşallah:17:

'nasibin yok' değil 'nasibinin zamanı gelmemiş' canım. sabır. o gün gelsin uzun uzun yazarsın biz de tecrübeliler :P olarak sana yorum yaparız :))

herşey doğaçlama olmuş işte olsun.herşeyde bir hayır vardır.tabi biz kızlar bu günlere çok önem veriyoruz herşey planlı programlı olsun istiyoruz belki senin yerinde olsam bende böyle hissederdim.sonuçta iyi kötü atlamışsın ya boşver tatlım....

herşey doğaçlama olmuş işte olsun.herşeyde bir hayır vardır.tabi biz kızlar bu günlere çok önem veriyoruz herşey planlı programlı olsun istiyoruz belki senin yerinde olsam bende böyle hissederdim.sonuçta iyi kötü atlamışsın ya boşver tatlım....

bizimki tam komşu muhabbeti oldu aslında,akşama çaya geliyoruz buyrun gelin havasında:)
bu tarza sinir oldum içten içte ama dediğin gibi ilk fasıl bitti gitti hamdolsun :)
ayrıca babalarımızın siyasi görüşü uçlarda,biz çok korkuyorduk konu açılır birbirlerini kırarlar diye ama gece 12'ye kadar askerlikti hükumetti arabaydı evdi baya baya muhabbete daldılar :) ne düşünürsen tam tersi çıkıyor,planlar pek yürümüyor bu evlilik sürecinde onu anladım :)
bu pazar da biz gideceğiz,o gelmedi ama ben gideceğim valla banane :)

Canım sakın kendini üzme sıkıntıya sokma onlarda gelmezmiş çok doğal bizde de bırak tanışmaya istenmeye, gelin alıcıya vs.. erkek gelmez herkezin adeti işte Benim tanışma faslımda nişanlım yoktu, istemede biz gelmesin dedik onlar çok rica ettiler kabul ettik ama komşunun evinde oturduk el öpye girdik sadece. biz çerkeziz bu tarz merasimlerde çiftler çok bulunmazlar sadece ailelerin anlaşmasına kalmış,,, Örneğin gelin alıcıda nişanlımın tarafından da damat gitmez o yüzden problem olmayacak olasada zaten anlaşmaya varılırdı..Bunlar basit şeyler allah başka sorunlar çıkarmasın bunla gelsin geçsin içini ferah tut sen güzel günlerin tadını çıkar hayallerini kur :)

Son düzenleme:
Canım sakın kendini üzme sıkıntıya sokma onlarda gelmezmiş çok doğal bizde de bırak tanışmaya istenmeye, gelin alıcıya vs.. erkek gelmez herkezin adeti işte Benim tanışma faslımda nişanlım yoktu, istemede biz gelmesin dedik onlar çok rica ettiler kabul ettik ama komşunun evinde oturduk el öpye girdik sadece. biz çerkeziz bu tarz merasimlerde çiftler çok bulunmazlar sadece ailelerin anlaşmasına kalmış,,, Örneğin gelin alıcıda nişanlımın tarafından da damat gitmez o yüzden problem olmayacak olasada zaten anlaşmaya varılırdı..Bunlar basit şeyler allah başka sorunlar çıkarmasın bunla gelsin geçsin içini ferah tut sen güzel günlerin tadını çıkar hayallerini kur :)

anam anam ne adetler varmış :)
haklısın canım ya,eninde sonunda gelecek abilerimin karşısına geçecek zaten,boş yere düşünmeye tasalanmaya gerek yok :) bu pazar büyük gün valla,gidelim görelim damat beyin ortamını ;)

öncelikle hayırlı uğurlu olsun canım allah tamamına erdirsin...erkek arkadaşının gelmemesi belki onların adetlerinden dir,her yörenin adeti farklı farklı oluyor...ama bir anda biz bu akşam gelicez demeleri de biraz saçma olmuş açıkçası,en azından 1-2 gün önceden arayıp müsait olup olmadığınızı sorup öle gelinmesi gerekirdi..neyse bunlara fazla takılma,daha yolun başındasın...eğer seviorsan,mutluysan gerisi teferruat..

öncelikle hayırlı uğurlu olsun canım allah tamamına erdirsin...erkek arkadaşının gelmemesi belki onların adetlerinden dir,her yörenin adeti farklı farklı oluyor...ama bir anda biz bu akşam gelicez demeleri de biraz saçma olmuş açıkçası,en azından 1-2 gün önceden arayıp müsait olup olmadığınızı sorup öle gelinmesi gerekirdi..neyse bunlara fazla takılma,daha yolun başındasın...eğer seviorsan,mutluysan gerisi teferruat..

canım çok teşekkür ederim,amin inşallah ağzımızın tadı bozulmadan tamamına erer :) gelecekleri günün sabahında haber vermelerine bile razıyım aslında :) annesi iyi hissedince çıkıp geldiler sanırım,stresli de olsa vahim bir durum yaşamadan bitirdik o akşamı. pazar günü misafirlik sırası bizim, çok heyecanlıyım :))

canım çok teşekkür ederim,amin inşallah ağzımızın tadı bozulmadan tamamına erer :) gelecekleri günün sabahında haber vermelerine bile razıyım aslında :) annesi iyi hissedince çıkıp geldiler sanırım,stresli de olsa vahim bir durum yaşamadan bitirdik o akşamı. pazar günü misafirlik sırası bizim, çok heyecanlıyım :))

rica ederim tatlım..amin canım allah isteyen herkesin gönlüne göre wersin...bende geçtim bu yollardan gerçekten ben sana ne kadar sakin ol desem de insan genede heyecanlanıyor...allah yar ve yardımcın olsun canım...

rica ederim tatlım..amin canım allah isteyen herkesin gönlüne göre wersin...bende geçtim bu yollardan gerçekten ben sana ne kadar sakin ol desem de insan genede heyecanlanıyor...allah yar ve yardımcın olsun canım...

amiiin amiiin cümlemiz için Rabbim yar ve yardımcı olsun :)
bu arada babam sen gelme pazar günü,onlar oğullarını getirmedi ben de seni götürmeyeceğim dedi,ben de karşılık olarak sustum :) Allahın izniyle eninde sonunda gideceğim yer için acele etmeye gerek yok di mi :)

amiiin amiiin cümlemiz için Rabbim yar ve yardımcı olsun :)
bu arada babam sen gelme pazar günü,onlar oğullarını getirmedi ben de seni götürmeyeceğim dedi,ben de karşılık olarak sustum :) Allahın izniyle eninde sonunda gideceğim yer için acele etmeye gerek yok di mi :)

yok canım hiç acele etme madem onlar oğullarını getirmediler sende biraz kendini ağırdan al sende gitme..babanın söylediğine saygı duy..çünkü acele giden ecele gidermiş,sabır et sonu allahın izniyle muhakkak selamet olur inşallah...

Back