Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

Kışın temizlik olmaz diyenlere katılmıyorum. sadece cam silinmez balkon yıkanmaz belki, ama evin içini mis gibi yapabilirsiniz. Hem cam kapı fazla açılmadığı için fazla tozlanmaz da mis gibi kalır. Yazın bana daha zor geliyor dışarda güzel hava varken evde temizlik yapmak hem de haftasonu hep tatile gidiyoruz vakit olmuyor. Hem de yazın bir süpürge açsan ter içinde kalıyorsun. Benim evim de çok güneş alıyor, sabahtan yaptın yaptın öğleden sonraya kalırsan hiçbirşey yapamazsın sıcaktan. ama kışın öylemi zaten soğukta gidecek yer yok sürekli evi cilala:)
Kışın ütü de çok güzel oluyor, akşamları filan da boş boş oturacağımıza ev içi dolap içi düzen sağlayabiliriz. Haydi canlanın bakalım:9:

Kış , yaz demiyor temizlik her gün yapmak istiyor işte.....Bir gün yapmasak ne mutfağa giriliyor ne de diğer odalara....
Bu aralar ev dağılmadan her işimi yapıyorum zamanında.....Rahat oluyor insan.....:24::24: :24:

Kimsecikler yok ya. Benim temizlik duygularım kabardı sabah sabah konsolumun icini boşalttım makinada yıkanıyor sonra silip yerleştireceğim dün vitrin içlerini yapmıştım. Hadi bayanlar gelin yaaa bırakmayın bu topigi tam aradığım bir topik buldum derken kimse gelmiyor sizi bekliyorum onceki yazan arkadaslar hadi kısın da temizlik yapılır......

kışın günlük temizlik haricinde derin işler yapılmıyo.bende dün gece 2 ye kadar koltklarımı ve halımı sildim.salon perdemi yıkadım.sabah uyaınca o mis gibi koku mest etti beni.yarın misafirim var.birazdan banyoyu bi güzel yıkıcam.sonra genel temizlik.yarında pasta işini halledrim.mutfağı bi elden geçirrim.mis olur her yer.

Merhaba..benim soyle bir huyum var,eger temizlik yapmis ve bir iki is sonraya kalmissa o yaptigim isleride yapmamis kabul edip tekrar yapiyorum.yani illa hepsi birden bitecek yoksa temiz yerlwri bile donup donup tekrar temizliyorum.bebekte plunca bu imkansiz hal alip kisirdonguden n baska bisi olmuyor.yarin oburgun yardim icin gelecek ablayla buyuk bir temizlik yapacagiz.detayli yazacagim..

Merhaba..benim soyle bir huyum var,eger temizlik yapmis ve bir iki is sonraya kalmissa o yaptigim isleride yapmamis kabul edip tekrar yapiyorum.yani illa hepsi birden bitecek yoksa temiz yerlwri bile donup donup tekrar temizliyorum.bebekte plunca bu imkansiz hal alip kisirdonguden n baska bisi olmuyor.yarin oburgun yardim icin gelecek ablayla buyuk bir temizlik yapacagiz.detayli yazacagim..

Nasil yani temizlediniz yeri tekrar mı temizliyorsun bir gunde butun isler bitmez ki ben de uzun zamandır kadin alıyordum ama bir gunde koskoca evi nasil bitiriyor şaşırıyordum simdi sadece koltuk ve halılar icin kadin alıyorum diger yerleri kendim yapıyorum hem böylece kadin butun kuvvetini halılara ve koltuklara ayırıyor daha guzel siliyor yoksa üstünden silip geçiyordu hemen o zamanda pek temizlenmiyor gibi geliyor bana

Nasil yani temizlediniz yeri tekrar mı temizliyorsun bir gunde butun isler bitmez ki ben de uzun zamandır kadin alıyordum ama bir gunde koskoca evi nasil bitiriyor şaşırıyordum simdi sadece koltuk ve halılar icin kadin alıyorum diger yerleri kendim yapıyorum hem böylece kadin butun kuvvetini halılara ve koltuklara ayırıyor daha guzel siliyor yoksa üstünden silip geçiyordu hemen o zamanda pek temizlenmiyor gibi geliyor bana

Evet canim malesef tekrar tekrar yapiyorum.bi kadinla anlasmistik gelecekti simdi telefonu servis disi olmus ulasamiyorum.sanirim delirmek uzereyim

Arkadaşlar nasılsınız:) Rüya buse arkadşaımla mesajlaşıyoruz da yaptığım dikişleri sordu mejsadan foto gönderme yok sanırım bulamadım topiğimde paylaşayım dedim.Merak edenlerde vardı.İlkkez dikiş yapıyorum.Yaptıklarım şimdilik bunlar kendi çabamla öğrendim:)Ordaki yaprak desenli elbise ilk elbise denemem.Bu yüzden çarşaf kumaşımdan denedim.Yeni kumaş alıp yapamazsam heba olmasını istemedim açıkcası:)kedili yastık ve $Fotoğraflar0359.webp$Fotoğraflar0405.webp$Fotoğraflar0409.webp$Fotoğraflar0418.webp$Fotoğraflar0447.webp$Fotoğraflar0466.webp$Fotoğraflar0468.webp

Canım bunların hepsi çok güzel.:16::16::16:....Heleki kendi çabalarınla öğrenip kurs almadığını da hesaba katarsak gerçekten de başarılısın bu konuda.......Daha çok güzel şeyler de yaparsın eminim..Bir de şu pembe önlüğe bayıldım çoook tatlı....ELLERİne SAğlık....:6: :6: :6::6: :6::6:

hala durgun buralar.eşim 1 hafta şehir dışına gitti.ve benim ev hiçte temiz değil.temizlik yapmak için çok güzel bi fırsat.ama içimde istek yok.birileri gaza getirsede yapsam şöyle çılgınca bi temizlik.bugün pinekledim durdum.yarın yaparsam yazarım.bi başlasam durmak bilmemde iş başlamakta:50:

hala durgun buralar.eşim 1 hafta şehir dışına gitti.ve benim ev hiçte temiz değil.temizlik yapmak için çok güzel bi fırsat.ama içimde istek yok.birileri gaza getirsede yapsam şöyle çılgınca bi temizlik.bugün pinekledim durdum.yarın yaparsam yazarım.bi başlasam durmak bilmemde iş başlamakta:50:

bismillah de kalk canım güzelce mis gibi temizle hele bide bebiş yoksa kalıcı olur temizliktoparla kendini.tembellik yapma:) sonrada öncesi sonrası fotolarını çek koy gördükçe sevin
:).

evim 3 oda 1 salon seklinde.birisi oturma odası.1 tanesi çift kişilik misafir yatak odası.biratanesi tek kişilk misafir yatak odası.bitanede benim odam.
önce halıları gönderdim yıkamaya.sonra örümcekleri aldım.
cam için kadın geldi ve 6 cam 2 balkon temizliğinden sıyrıldım :)güzelde yaptı sağolsun..

avizeleri sildim.portmantonun tozunu aldım.ayakkabı kutularını düzenledim,tozlarını aldım.
mutfak dolabını,fırın,buzdolabı,bulaşık mak.çamaşır mak.kurutma mak. hepsini çakip arkasını altını sağını solunu sildim :1:davlunbazı unutmayalım :37:

masa sandaliyeler hep silindi.
tüm tozlar alındı çekmeceler düzenlendi.kapılar silindi.banyo ve vc kapısı çiflendi.
gordolabın içi dışı üstü silindi (sadece altını silemedim.gözüm kesmedi onu yerinden oynatmaya)
tüller yıkandı,kornişler silindi.koltuk kılıfları yıkandı,kırlentler yıkandı.koltuğun deri olan kısmı silindi.
tabloların tozları alındı.mutfağın duvarları silindi.banyo wc ince bi temzilikten geçti.yatakları önce halı döğme aparatı olan süpürgeyle söpürdüm.sonra buharlı mopla dezenfekte etttim..lastikli havlu çarşaflarını serdim yatakların.
aynı şekilde kızımın yatağınıda yaptım.
yerleri süpürdüm sildim.mopla üzerinden geçtim.halılar geldi..onlarıda süpürdüm,mopla üstlerinden geçtim.seccadeleri yıkayıp kuruttum tertemız katlayıp koydum.sonra temizlik bezlerini mak.yıkadım.sonra makınayı sirkeyle 90 derecede boş çalıştırdım.
bulaşık makinesinide yüksek ısıda sirkeyle boş çalıştırdım.bütün temizlik kovalarını cifledim,tertemiz kaldırdım.bi dünya ütü yaptım..kızımın oyuncaklarını sirkeli suyla sildim.
ee kızlar rapor verir gibi yazdım sırayla yaptıklarımı.içiniz açılması dileğiyle..ve itiraf ediyorum bu anlattığım temizlik iki buçuk gün sürdü.tüm temizlik bitti halılar gelmedi.ertesi gün halılar geldi bu sefer halıları hemen sermek içime sinmeyince yeniden sildim heryeri..halılar serilince kim bilir kimler tuttu,nerelerde bekledi bu halılar deyip bidaha onları süpürüp buharlı mopladım.kısır döngümüdür nedir:5:hoşçakalın..

evim 3 oda 1 salon seklinde.birisi oturma odası.1 tanesi çift kişilik misafir yatak odası.biratanesi tek kişilk misafir yatak odası.bitanede benim odam.
önce halıları gönderdim yıkamaya.sonra örümcekleri aldım.
cam için kadın geldi ve 6 cam 2 balkon temizliğinden sıyrıldım :)güzelde yaptı sağolsun..

avizeleri sildim.portmantonun tozunu aldım.ayakkabı kutularını düzenledim,tozlarını aldım.
mutfak dolabını,fırın,buzdolabı,bulaşık mak.çamaşır mak.kurutma mak. hepsini çakip arkasını altını sağını solunu sildim :1:davlunbazı unutmayalım :37:

masa sandaliyeler hep silindi.
tüm tozlar alındı çekmeceler düzenlendi.kapılar silindi.banyo ve vc kapısı çiflendi.
gordolabın içi dışı üstü silindi (sadece altını silemedim.gözüm kesmedi onu yerinden oynatmaya)
tüller yıkandı,kornişler silindi.koltuk kılıfları yıkandı,kırlentler yıkandı.koltuğun deri olan kısmı silindi.
tabloların tozları alındı.mutfağın duvarları silindi.banyo wc ince bi temzilikten geçti.yatakları önce halı döğme aparatı olan süpürgeyle söpürdüm.sonra buharlı mopla dezenfekte etttim..lastikli havlu çarşaflarını serdim yatakların.
aynı şekilde kızımın yatağınıda yaptım.
yerleri süpürdüm sildim.mopla üzerinden geçtim.halılar geldi..onlarıda süpürdüm,mopla üstlerinden geçtim.seccadeleri yıkayıp kuruttum tertemız katlayıp koydum.sonra temizlik bezlerini mak.yıkadım.sonra makınayı sirkeyle 90 derecede boş çalıştırdım.
bulaşık makinesinide yüksek ısıda sirkeyle boş çalıştırdım.bütün temizlik kovalarını cifledim,tertemiz kaldırdım.bi dünya ütü yaptım..kızımın oyuncaklarını sirkeli suyla sildim.
ee kızlar rapor verir gibi yazdım sırayla yaptıklarımı.içiniz açılması dileğiyle..ve itiraf ediyorum bu anlattığım temizlik iki buçuk gün sürdü.tüm temizlik bitti halılar gelmedi.ertesi gün halılar geldi bu sefer halıları hemen sermek içime sinmeyince yeniden sildim heryeri..halılar serilince kim bilir kimler tuttu,nerelerde bekledi bu halılar deyip bidaha onları süpürüp buharlı mopladım.kısır döngümüdür nedir:5:hoşçakalın..
ooohhh ne güzel bitirmişsin işlerini darısı başıma.ben hala oturuyorm öylece.çok isteksizim:36:

bismillah de kalk canım güzelce mis gibi temizle hele bide bebiş yoksa kalıcı olur temizliktoparla kendini.tembellik yapma:) sonrada öncesi sonrası fotolarını çek koy gördükçe sevin
:).

kızım var 3.5 yaşınada.ama oyalamz beni çok.2 tane kahve içtim ama tık yok.havada çok güzel ama istek yok.bi gidişle yapmıcam temizlik falan:43::43::43:

benim senin ki kadar detaylı işim yok.zaten 1+1 evim.işlerim şunlar.mtfak dolaplarını temizleyip düzenlemece.bütün çekmeceleri düzenlicem.banyoyu dip köşe temizlicem.evi dip köşe silicem.buzdolabı,fortmanto düzenlenecek ve temizlenecek.halılar silinecek.koltukları 10 önce silmiştim tekrar bi silicem.yağmur yağmazsa camlar silinecek ve herşeyin tozu alınacak:)))

Back
X