Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

önce camların önü silindi.tuller yıkanıp asıldı.gordolabın üstü,içi,çekmecelerin içi silinip düzenlendi ( ben düzeltiyorum,kızım bozuyor ama bitti )
avize,gece lambası,cerçeve,saat ne varsa tozu alındı.
bazan silinip düzenlendi,fazlalıklar atıldı..bazanın altıda silindi ( bazanın ayak kısmında ki plastikler çıkmış ve parkeye pas yapıyordu.cifle ovardım önceden ama şimdi bi ürün aldım,doğal.onunla hiç uğraşmadan hallettim ) ::)
halı silkelendi,balkon yıkandı,balkon ve odanın kapısıda silindi.
çarşaflar değiştirildi.battaniyeler yıkandı.şuan kurutma mak.sinde.
yerlerde silindikten sonra halıyı serip bi güzel (bu bahsettiğim doğal temizlik ürünüyle) sildim.kızımı uyutup yatırdım.kapısını kapattım.şimdi kahve içiyorum..sonra işlere devam :) tek tek bitirip burada yazacağım :)

Son düzenleme:
ilaç alerjisinden dolayı hastanede yattım 15 gün. kortizonlar kaslarımı çok zayıflattı gücümü çok kaybettim 20 gün falan oldu çıkalı. kaynanamda yiyp içiyoruz daha yeni toparlanmaya başladım. eve geldiğimden beri sadece 2 yada 3 defa sil süpür yaptım. bugun bismillah dedim. daldım eve once heryeri topladım. mutfaktaki dar masamı oturma odam taşıdım oturma odasındaki orta sehpayı salona üstüne yeni diktiğim gülümü yerleştirdim. mutgada yuvarlak masamı yerleştirdim çöpe atılcakları topladım bulaşıkları makinaya attım dışarda duran yağlanmış eşyaları cifledim. beyaz eşyaları ocağı fayansları dolapları tezgahı cifledim. mikrodalga ketıl tost makinası ne buldysam cifledim halıyı silkedim. tüm evin tozunu aldım süpürdüm sildim. mutfağın halısnı yerleştirdim. banyoyu temizledim duş aldım duşakanini temizledim çıktım. baya güzel oldu evim. şimdi çayımı içip yemek yapmaya başlıcam. inş. kalan işlerim. yıkanmış çamaşırlar dolaba yerleşcek dolap düzeltilcek. bide bi ara ütü. yani yarın bi yere gitmezsem bitiririm. oh mis.

önce camların önü silindi.tuller yıkanıp asıldı.gordolabın üstü,içi,çekmecelerin içi silinip düzenlendi ( ben düzeltiyorum,kızım bozuyor ama bitti )
avize,gece lambası,cerçeve,saat ne varsa tozu alındı.
bazan silinip düzenlendi,fazlalıklar atıldı..bazanın altıda silindi ( bazanın ayak kısmında ki plastikler çıkmış ve parkeye pas yapıyordu.cifle ovardım önceden ama şimdi bi ürün aldım,doğal.onunla hiç uğraşmadan hallettim ) ::)
halı silkelendi,balkon yıkandı,balkon ve odanın kapısıda silindi.
çarşaflar değiştirildi.battaniyeler yıkandı.şuan kurutma mak.sinde.
yerlerde silindikten sonra halıyı serip bi güzel (bu bahsettiğim doğal temizlik ürünüyle) sildim.kızımı uyutup yatırdım.kapısını kapattım.şimdi kahve içiyorum..sonra işlere devam :) tek tek bitirip burada yazacağım :)

Ayy maşallah yaa ne güze temizlik yapmışsınız bir günde bittimi bunlar:53: Benimde bi yerden başlamam lazım aslında duvarlar silinecek ama ben bu halde silemem annemle kayınvalidem silecek,tüller desen yine öyle ahh ahh ben böyle değildim:31:

dolabımı düzelttim tabiri caizse kalem gibi oldu çok mutluyum ütü hala yapmadım canım istemiyor. yarın doktor kontrolüm var. belki yarın akşam yaparım bu akşamda olabilir hürremi seyrederken iyi gidebilir. diğer planlarım şöle. yatak odamla misafir odamı değiştrcez. daha sonra tüm mobilyalarımı güzrlce temizlicem. mutfağa yuvarlak yemek masası koyduğum için artık mutfakta yicez ve salonum pislenmicek. camlar silincek duvarlar tüller yıkancak. halılar yıkamya gitcek böylece yaz temizliğim bitmiş olcak.

Yapmam gerekenleri yapmadığım zaman kendime çok kızıyorum..
1 saat falan sonra başlayacam inşallah
Duvarlarını silicem holün..
Mutfağın da 1 duvarını silmem lazım..
Cam silemem çünkü yağmur var..
Gardroba yazlıkları yerleştirmem gerek..
Hayırlısı..

evi topladım tozlari aldım kuyan çamaşırları katladım yerleştirdim. evi süpürdüm sildim. camların önünü aldım. şuan dinleniyorum yemek yapcam birazdan.

bıktım ya dolap düzeltmekten tam bi hafta önce düzeltştim bugün yeniden düzelttim. misafir odamdaki eşyaların yerini değiştirdik arkadaşımla beraber. evi süpür kapıları sil banyoyu temizle kurmuş çamaşırları yerine yerleştirme yıkanmışları asma evi toplama bulaşık makinası doldurma. he bide bezelyeli izmir köfte yaptım. pişti. yarım saat mola verdim. eşim gelcek sofra hazırlıcam. bulaşık makinası şuan yıkıyo onu boşaltıp doldurcam. mutfağı yağçözleyip silcem her yeri dolaplarıda dropla silcem. sonra namaz var daha bide ütü. o kadarcık

canım derdin dolap belli hep yakınıyorsun ama benim için dert değil çünkü kıyafet alırken 10 saniyede düzenlemek için vakit ayırıyorum yani sadece dağıtmamakta iş :34:

canım derdin dolap belli hep yakınıyorsun ama benim için dert değil çünkü kıyafet alırken 10 saniyede düzenlemek için vakit ayırıyorum yani sadece dağıtmamakta iş :34:

en iyi temizlik dağıtmamaktır
amaaaaa ben aldığımı düzeltirimde
kocam bi aldığıyla tüm dolabı indiriyorsa napcaz:50::47:

en iyi temizlik dağıtmamaktır
amaaaaa ben aldığımı düzeltirimde
kocam bi aldığıyla tüm dolabı indiriyorsa napcaz:50::47:

o zamanda düzenleme kendi aradığını bulamayınca pes edecektir ve dağıtmamak için özenecektir bence 2 hafta 3 hafta ilgilenme...

Back
X