Bence hayir.. nuvaring ve hapla korunma ayni mantik.. icinde oldugu surece vucuduna hormon veriyor…hapi 1 gun unutsan gebe kalma ihtimalin oluyor.. nuvaringde neden farkli olsun?Merhaba nuvaring halkasız geçen 7 günde koruyor mu acaba. Nuvaringi 21nci gün çıkartıp bir kaç gün içinde regl oldum. Bugün de reglim bitti cinsel ilişki yaşadık. Yarın nuvaringi takma günüm. Korumuştur değil mi?
Korumuştur. Doğum kontrol hapları gibi aynı, gününde yeni kutuyu kullandığınızda koruyuculuğu kesintisiz devam etmiş oluyorMerhaba nuvaring halkasız geçen 7 günde koruyor mu acaba. Nuvaringi 21nci gün çıkartıp bir kaç gün içinde regl oldum. Bugün de reglim bitti cinsel ilişki yaşadık. Yarın nuvaringi takma günüm. Korumuştur değil mi?
Çünkü doğum kontrol hapında da nuvaringde de adet döneminiz için belirlenmiş süre 7 gün, bu unutmak değil hapın kullanım şekli. Prospektüsü indirip okursanız bu şekilde yazdığını da görürsünüz. Dolayısıyla koruyıculuğu devam ederBence hayir.. nuvaring ve hapla korunma ayni mantik.. icinde oldugu surece vucuduna hormon veriyor…hapi 1 gun unutsan gebe kalma ihtimalin oluyor.. nuvaringde neden farkli olsun?
Ha ok, ne hap ne bu nuvaring.. hic birini kullanmiyorum ama bana acaip alengirli geliyor.. yani madem vucut hormon alacak neden mirena ya da kyleena taktirmiyor sunuz mesela?Çünkü doğum kontrol hapında da nuvaringde de adet döneminiz için belirlenmiş süre 7 gün, bu unutmak değil hapın kullanım şekli. Prospektüsü indirip okursanız bu şekilde yazdığını da görürsünüz. Dolayısıyla koruyıculuğu devam eder
Spiral kullandım ilk hamileliğimden sonra, çok sık ara kanama ve ağrı yaptı, memnun kalmadım. Kendi kontrolümde olan yöntemleri tercih ediyorum. Spiral hormonlu da olsa kayıp rahme zarar verme riski var, bu bana cazip gelmiyor. Gerçi şu an prezervatife döndük çünkü 40a yaklaştım ama şimdi bir yöntwm seçmem gerekse yine nuvaring kullanırım. Kesinlikle rahattımHa ok, ne hap ne bu nuvaring.. hic birini kullanmiyorum ama bana acaip alengirli geliyor.. yani madem vucut hormon alacak neden mirena ya da kyleena taktirmiyor sunuz mesela?
Bende nuvaringi internetten araştırmıştım ama sizin yorumlarınız sayesinde başladım ve çok memnunum hiçbir sorun yaşamadım. Doğum yapmadığım için de spiral biraz uzak geliyor bana. Sadece nuvaringte yeni olduğum için ve etrafımda kullanan kimse olmadığı için bazı sorularım oluyor. Çok soru sorup sizi yorduysam kusura bakmayın bana cok yardımcı oldunuzSpiral kullandım ilk hamileliğimden sonra, çok sık ara kanama ve ağrı yaptı, memnun kalmadım. Kendi kontrolümde olan yöntemleri tercih ediyorum. Spiral hormonlu da olsa kayıp rahme zarar verme riski var, bu bana cazip gelmiyor. Gerçi şu an prezervatife döndük çünkü 40a yaklaştım ama şimdi bir yöntwm seçmem gerekse yine nuvaring kullanırım. Kesinlikle rahattım
Neden kullanmiyorsun eger rahat ettiysen? Benim hic ne tam guvendigim ne de cok rahat ettigim yontem var maalesef…Spiral kullandım ilk hamileliğimden sonra, çok sık ara kanama ve ağrı yaptı, memnun kalmadım. Kendi kontrolümde olan yöntemleri tercih ediyorum. Spiral hormonlu da olsa kayıp rahme zarar verme riski var, bu bana cazip gelmiyor. Gerçi şu an prezervatife döndük çünkü 40a yaklaştım ama şimdi bir yöntwm seçmem gerekse yine nuvaring kullanırım. Kesinlikle rahattım
Seve seve yardımcı olurum, hiç sorun değil.Bende nuvaringi internetten araştırmıştım ama sizin yorumlarınız sayesinde başladım ve çok memnunum hiçbir sorun yaşamadım. Doğum yapmadığım için de spiral biraz uzak geliyor bana. Sadece nuvaringte yeni olduğum için ve etrafımda kullanan kimse olmadığı için bazı sorularım oluyor. Çok soru sorup sizi yorduysam kusura bakmayın bana cok yardımcı oldunuz
Pek çok hormonal yöntem sigara kullanımıyla uyumlu değil. 10 yıl boyunca eşime güvenemediğim için kendim korundum doğal olarak hormonal yöntemler kullandım. Bu süre çok uzun olduğu için de yoğun yan etkiler yaşadım. Menapoz yaklaşana kadar hormonal bir şey kullanmayı düşünmüyorum. Belki o zaman süreyi uzatmak için ihtiyaç duyarımNeden kullanmiyorsun eger rahat ettiysen? Benim hic ne tam guvendigim ne de cok rahat ettigim yontem var maalesef…
Daha 40 indaysan var bi 10-15 yil menopoza…yani olur ya prezervatifle filan hamile kalanlarda var, urkutucu hepsiPek çok hormonal yöntem sigara kullanımıyla uyumlu değil. 10 yıl boyunca eşime güvenemediğim için kendim korundum doğal olarak hormonal yöntemler kullandım. Bu süre çok uzun olduğu için de yoğun yan etkiler yaşadım. Menapoz yaklaşana kadar hormonal bir şey kullanmayı düşünmüyorum. Belki o zaman süreyi uzatmak için ihtiyaç duyarım
4 yıldır prezervatif ve takvim yöntemi kullanıyorum, yumurtlama takibimi rahatça yapabildiğim bir bünyeye sahibim o yüzden hamile kalmam çok zayıf bir ihtimal, bütün doğum kontrol yöntemleri tek başına yeterli koruma sağlar, %1lere odaklanarak strese girmeye gerek yok.Daha 40 indaysan var bi 10-15 yil menopoza…yani olur ya prezervatifle filan hamile kalanlarda var, urkutucu hepsi
Zemheri yeni nuvaringi dün öğlen taktım akşam cinsel ilişki yaşadık. Nuvaring takıldığı gün korumaya başlar mı? Tam zamanında tam gününde taktım bu arada bu konuda dikkatliyim4 yıldır prezervatif ve takvim yöntemi kullanıyorum, yumurtlama takibimi rahatça yapabildiğim bir bünyeye sahibim o yüzden hamile kalmam çok zayıf bir ihtimal, bütün doğum kontrol yöntemleri tek başına yeterli koruma sağlar, %1lere odaklanarak strese girmeye gerek yok.
Tabi ki korur, doğum kontrol hapının vajinal hali olarak düşün, gününü sektirmediğin sürece takılı olmadığı günlerde (ki bunlar zaten kısır günlerin) de korumaya devam ederZemheri yeni nuvaringi dün öğlen taktım akşam cinsel ilişki yaşadık. Nuvaring takıldığı gün korumaya başlar mı? Tam zamanında tam gününde taktım bu arada bu konuda dikkatliyim
Hapi da 21 gün kullaniyorsun , 7 gün bırakıp tekrar başlıyorsun. Her gün içtiğin bir şey değil ki.Bence hayir.. nuvaring ve hapla korunma ayni mantik.. icinde oldugu surece vucuduna hormon veriyor…hapi 1 gun unutsan gebe kalma ihtimalin oluyor.. nuvaringde neden farkli olsun?
Onu biliyorum canim… sadece koruyuculugu biraktiginda devam ediyor mu onu bilmiyordum..hap 1-2 ay kullanmistim ama mesela diyelim 1 gun unuttun icmeyi koruyor mu?Hapi da 21 gün kullaniyorsun , 7 gün bırakıp tekrar başlıyorsun. Her gün içtiğin bir şey değil ki.
Ben ilk defa duydum ve çok hoşuma gitti, araştıracağım bunu
Zemherinin paylastigi şey bir gün unutmalarin önüne geçiyor işteOnu biliyorum canim… sadece koruyuculugu biraktiginda devam ediyor mu onu bilmiyordum..hap 1-2 ay kullanmistim ama mesela diyelim 1 gun unuttun icmeyi koruyor mu?
Nuvaring hem korunma yontemi hemde rahim sarkmasi vs yasayanlar icin kullanilan birsey diye biliyorum.
Agaujaja cocuk daha pahali emin olZemherinin paylastigi şey bir gün unutmalarin önüne geçiyor işte
takıyorsun,21 gün sonra cikartiyorsun. Bu bakımdan haptan daha güvenilir,en azından "aynı saatte almadım -ilaci alınca kustum" gibi etki düşüren şeyler olmaz. O arkadasin dediği de 21 gün takip cikardiktan sonra nuvarginsiz geçen 7 günde ne olacagiydi.
Ama kullanım amacı zaten 21gun tak 7 gün çıkar şeklinde. Demek ki etki ediyor:)
Haplar da öyle ya, 21 gün kullan, 7 gün ara ver,tekrar kullan. O yüzden sorun olacağını sanmıyorum.
Bilmiyorum,benim hoşuma gitti.
fiyatı 80 liraymis. Diane 35 (ki koruyuculuğu çok az olduğu kutusunda bile yazıyor) 25 TL, yazz 60 lira... Yani böyle bakınca fiyatı normal gibi geliyor ama senede bin lirayi korunmaya vermek insanı üzer, o paraya gidiş geliş uçak bileti alınır tatile gidilirbu ne fahiş rakamlar ya, keşke devlet düzenleme yapsa. Çocuk pahalı , cocuksuzluk pahalı . Bu ne yA
Rahim sarkması kısmını bilmiyordum, ben bir tıl korunma yöntemi olarak kullandım, güvenli ve rahat geldi bana, pek çok ürüne göre yan etki olarak da avantajlı. Benim buna geçme sebebim hapların yaptığı istwksizlik ve kuruluğun artık başa çıkılamaz hale gelmiş olmasıydı, memnun da kaldım ama hormonal yöntwmlerden uzaklaşmak isteyince onu da bıraktım.Onu biliyorum canim… sadece koruyuculugu biraktiginda devam ediyor mu onu bilmiyordum..hap 1-2 ay kullanmistim ama mesela diyelim 1 gun unuttun icmeyi koruyor mu?
Nuvaring hem korunma yontemi hemde rahim sarkmasi vs yasayanlar icin kullanilan birsey diye biliyorum.
Sen en son ne zaman uçağa bindin kızZemherinin paylastigi şey bir gün unutmalarin önüne geçiyor işte
takıyorsun,21 gün sonra cikartiyorsun. Bu bakımdan haptan daha güvenilir,en azından "aynı saatte almadım -ilaci alınca kustum" gibi etki düşüren şeyler olmaz. O arkadasin dediği de 21 gün takip cikardiktan sonra nuvarginsiz geçen 7 günde ne olacagiydi.
Ama kullanım amacı zaten 21gun tak 7 gün çıkar şeklinde. Demek ki etki ediyor:)
Haplar da öyle ya, 21 gün kullan, 7 gün ara ver,tekrar kullan. O yüzden sorun olacağını sanmıyorum.
Bilmiyorum,benim hoşuma gitti.
fiyatı 80 liraymis. Diane 35 (ki koruyuculuğu çok az olduğu kutusunda bile yazıyor) 25 TL, yazz 60 lira... Yani böyle bakınca fiyatı normal gibi geliyor ama senede bin lirayi korunmaya vermek insanı üzer, o paraya gidiş geliş uçak bileti alınır tatile gidilirbu ne fahiş rakamlar ya, keşke devlet düzenleme yapsa. Çocuk pahalı , cocuksuzluk pahalı . Bu ne yA
Hapta kuruluk oldugunu cok duydum.. prezervatifte bence kotu mesela…en iyisi spiral belki ama bakir spiral taktirmistim kanamadan olecektim cikarttirdim…dahada spiral filan cesaret edemiyorum.. ama kendim oraya birsey yerlestirmeyide urkutucu buluyorum nedense.. mesela adet cuplari var korkumdan cesaret edemiyorum.Rahim sarkması kısmını bilmiyordum, ben bir tıl korunma yöntemi olarak kullandım, güvenli ve rahat geldi bana, pek çok ürüne göre yan etki olarak da avantajlı. Benim buna geçme sebebim hapların yaptığı istwksizlik ve kuruluğun artık başa çıkılamaz hale gelmiş olmasıydı, memnun da kaldım ama hormonal yöntwmlerden uzaklaşmak isteyince onu da bıraktım.
Sen en son ne zaman uçağa bindin kızfiyatlar arşa çıktı nuvaring parasıyla uçak zor sanki. Devlet maalesef bu konuda desteğini iyice çekmiş, devlette spiral taktırmak bile mesele diye duymuştum. Güvenli seksin değeri paha biçilmez bence o da ayrı konu
Ben adet kabı da kullanıyorum, inanılmaz bir rahatlık, hiç sızdırmıyor desem yalan söylerim illa ki pedle desteklemek lazım yoğun günlerde sızma mutlaka oluyor ama sadece pedle yaşanan hissin zerresi yok, rahatına alışınca onsuz yapamıyor insan.Hapta kuruluk oldugunu cok duydum.. prezervatifte bence kotu mesela…en iyisi spiral belki ama bakir spiral taktirmistim kanamadan olecektim cikarttirdim…dahada spiral filan cesaret edemiyorum.. ama kendim oraya birsey yerlestirmeyide urkutucu buluyorum nedense.. mesela adet cuplari var korkumdan cesaret edemiyorum.