• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Hemen hemen benzer durumlardaymisiz. Ben de yeni evlendim, 6 aylık evliyim. Benim üzerime bir kredi borcum var, onu ödüyorum. Onun dışındaki her şeyi eşim karşılıyor. Şimdiye kadar kredi kartı borcumu da vardı Allah'tan o bitiyor Nisan ayında. Eşim bundan sonra sen sadece kredini öde yeter, ben geri kalan her şeyi halledeceğim diyor. Maaşını ister harca, ister biriktirdiğin diyor. Aslında onun maaşı biraz daha düşük, ama fedakarlık yapmak istiyor sanırım.
ben de birikim yapmaya karar verdim :)

Hemen hemen benzer durumlardaymisiz. Ben de yeni evlendim, 6 aylık evliyim. Benim üzerime bir kredi borcum var, onu ödüyorum. Onun dışındaki her şeyi eşim karşılıyor. Şimdiye kadar kredi kartı borcumu da vardı Allah'tan o bitiyor Nisan ayında. Eşim bundan sonra sen sadece kredini öde yeter, ben geri kalan her şeyi halledeceğim diyor. Maaşını ister harca, ister biriktirdiğin diyor. Aslında onun maaşı biraz daha düşük, ama fedakarlık yapmak istiyor sanırım.
ben de birikim yapmaya karar verdim :)
Madem öyle dedi birikim için bir fırsat olmuş 😀
Yeni evlenenlere bir soru sorayım o halde, çocuk hakkında ne düşünüyorsunuz, düşünüyor musunuz 🙄

Madem öyle dedi birikim için bir fırsat olmuş 😀
Yeni evlenenlere bir soru sorayım o halde, çocuk hakkında ne düşünüyorsunuz, düşünüyor musunuz 🙄
Biz düşünmüyoruz şu an için. Birbirimizle vakit geçirmek çok iyi geliyor bize. Çocuk ve çocuğun getirdiği sorumluluğu almadan önce birbirimize iyice doymak, beraber çokça şey yapmak istiyoruz. Çocukla da olabilir tabi ki bunlar ama çok büyük bir sorumluluk eğer çocuğu iyi yetiştirmek istiyorsak.
Bir de açıkçası ben bu dünyaya bir evlat getirip, onu iyi yetistirmeye calisirken delirebilecek kadar evhamlı birisiyim. İlerde ne olacak hiç bilmiyorum o_O Siz düşünüyor musunuz?

Biz düşünmüyoruz şu an için. Birbirimizle vakit geçirmek çok iyi geliyor bize. Çocuk ve çocuğun getirdiği sorumluluğu almadan önce birbirimize iyice doymak, beraber çokça şey yapmak istiyoruz. Çocukla da olabilir tabi ki bunlar ama çok büyük bir sorumluluk eğer çocuğu iyi yetiştirmek istiyorsak.
Bir de açıkçası ben bu dünyaya bir evlat getirip, onu iyi yetistirmeye calisirken delirebilecek kadar evhamlı birisiyim. İlerde ne olacak hiç bilmiyorum o_O Siz düşünüyor musunuz?
Aynen katılıyorum. Eşimle iyiyiz çok şükür ikimiz de biraz tembel garfield olduğumuz için sanırım en azından bu yıl düşünmüyoruz. (1.5 yıllık evliyiz)

Evlilik öncesi de yeterince gezip tozduk. Bu borçlar hep ondan😏ama bi 2-3 sene birlikte biseyler yapmak gerek ona kesinlikle katılıyorum. Eşimle haftasonu için dışarı çıktık biraz gezeceğiz çok yazamayabilirim ama takipteyim 😎

Ben biraz istiyor gibiyim ama eşim daha erken diyor, görüşerek de evlenmedik çok beraber vakit geçirme fırsatımız olmadı, galiba biraz beklemek faydalı gibi bilemedim 🙃

Ben biraz istiyor gibiyim ama eşim daha erken diyor, görüşerek de evlenmedik çok beraber vakit geçirme fırsatımız olmadı, galiba biraz beklemek faydalı gibi bilemedim 🙃
Biz de kısa zamanda evlendik, gezip bozamadık. Bir yıl sonrada anne baba olduk. Şimdi keşke biraz daha durup birbirimizle zaman gecirseymisiz diyoruz.

Eşiniz erken diyorsa bence biraz daha bekleyin. Evet çocuk çok güzel bir şey ama iki tarafa da büyük sorumluluk yüklüyor. Ve eğer bir taraf biraz isteksizse, bu kisi için çok daha zor oluyor. En güzel şekilde, en güzel zamanda olsun inşallah tüm güzellikler :KK200:

Bu arada tasarruf için yaptıklarınız var mı? Ben indirim takip etmek dışında pek bir şey yapmıyorum ama yapmam gerektiğini hissediyorum :)

Eşiniz erken diyorsa bence biraz daha bekleyin. Evet çocuk çok güzel bir şey ama iki tarafa da büyük sorumluluk yüklüyor. Ve eğer bir taraf biraz isteksizse, bu kisi için çok daha zor oluyor. En güzel şekilde, en güzel zamanda olsun inşallah tüm güzellikler :KK200:
Teşekkür ederim inşallah hepimiz için en güzelleri olur 🌸

Bu arada tasarruf için yaptıklarınız var mı? Ben indirim takip etmek dışında pek bir şey yapmıyorum ama yapmam gerektiğini hissediyorum :)
Ben kumbaraya başladım bir hafta önce, elimde olan bozuklukları denk geldikçe atmaya çalışacağım belki bu şekilde az da olsa birikim yapabilirim diye düşündüm

Merhabalar , ben de çalışıyorum ve eşimle hesaplarımız beraber olduğu için birikimi o yapıyor ama ben de tasarruf etmek amacıyla takip etmek istiyorum :)
Bizim de eşimle birikim yaptığımız hesap ortak. Ayrı gayrı birikim olmuyor.
Çok az eşin başarabildiği birşey bu bana göre

kesinlikle ben mesala hayat standartlarımdan çokda fedakarlık yapmadan tasarrufumu yapıyorum indirimleri takip ediyorum ve gerçekten uygunsa alıp stokluyorum doların yeni alevlendiği dönemdi fairy 70lisini 35 tl ye aldım bayağı stokladım keşke daha çok alsaydım bozulmayan her şeyi alıp koyuyorum bir kenara dışarıda yemeği hem sağlık hemde tasarruf diye minimum indirdim inş daha da öğreneceğim k.k nasıl tasarruf edilir
Birikim için hayat standartlari düşürülmemeli. Bazısı çok abartıyor gerçekten
Çok ilginç şeyler görüp okuyorum
Bulaşık süngerini ikiye kesmek , eskimiş tişörtü kesip tuvalet kağıdı olarak kullanmak
Bana göre bu kadar da abartı

Hava güneşli olsaydı harcamalı bi gün olacaktı . Kapalı ve rüzgarlı olduğundan kahvaltı evde yapıldı . Eşim kızımı 1 saat kadar parka çıkardı . Şimdi öğle uykusuna yattı ev ahali. Uyku havası tamda. Ben de mayıştım valla.
Makina ya çamaşır attım . Kuruyanları katladım.
Akşam için patates musakka,cacık düşünüyorum. Belki pilavda yaparım .
Trendyolda 30 tl indirim kuponum vardı . Basic siyah bi tişört aldım . Aslında 25 tl ama bana göre akıllı ve çok kullanışlı bir parça bedeni de vardı onu aldım. Evde işte markette hemen giy çık iyi oluyor. Sadece 9 tl kargo ücreti Ödemiş oldum tişört için .
Bikaç pantalon almam gerek yıprandı artık kullandıklarım.
Aslında kilo verebilsem dolapta içine giremediğim bikaç pantolon var .düğmeleri kapanınca sıkan .

Back