- 27 Ağustos 2017
- 3.516
- 5.894
- 158
- 29
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
Hoşbuldum teşekkürlerHoş geldiniz, bereketli olsun
Merhabalar hoş geldiniz . Çalışıyor musunuz ? Hedefleriniz neler ?Merhabalar, bende katılabilir miyim aranıza?
Şu sıralar fazlasıyla dikkat ettiğim bir konu.
Merhaba hoşbuldum. Evet çalışıyorum, evliyim ve çocuk yok. Her ay bir çeyrek altın almayı amaçlıyorum. İş yerinde ayrı bir kumbaram, evde ayrı bir kumbaram var. 5 krş'ları 10 krş'ları hep biriktirir. Genel olarak evin yönetimi bende olduğu için tasarruflara da dikkat etmem gerekiyor. Yıl sonuna kadar 8 tane çeyrek almak hedefim.Merhabalar hoş geldiniz . Çalışıyor musunuz ? Hedefleriniz neler ?
Hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle o haldeMerhaba hoşbuldum. Evet çalışıyorum, evliyim ve çocuk yok. Her ay bir çeyrek altın almayı amaçlıyorum. İş yerinde ayrı bir kumbaram, evde ayrı bir kumbaram var. 5 krş'ları 10 krş'ları hep biriktirir. Genel olarak evin yönetimi bende olduğu için tasarruflara da dikkat etmem gerekiyor. Yıl sonuna kadar 8 tane çeyrek almak hedefim.
Hoş geldiniz, bereketli olması dileğiyle... Tasarruf için neler yapıyorsunuz? İlk zamanlar yazılımlarımızı okudunuz mu?Merhaba hoşbuldum. Evet çalışıyorum, evliyim ve çocuk yok. Her ay bir çeyrek altın almayı amaçlıyorum. İş yerinde ayrı bir kumbaram, evde ayrı bir kumbaram var. 5 krş'ları 10 krş'ları hep biriktirir. Genel olarak evin yönetimi bende olduğu için tasarruflara da dikkat etmem gerekiyor. Yıl sonuna kadar 8 tane çeyrek almak hedefim.
Çok iyi biriktirmişsiniz. Eşimin hiç öyle alışkanlıkları yoktur. Hatta kumbaralarım bile ondan gizli. Aldığım altınları da bilmez. Ev alıyorsunuz sanırım. Ev zaten kendi başına bir birikim.Hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle o haldekumbara çok iyi oluyormuş. Hayattaki ilk kumbarayı 15 ocakta yaptım 2 gün önce açtık eşimle. Elimize geçenleri atıyorduk.1000tl oldu 3 ayda . Şu ev olayini bir halledelim bende tekrar bir program yapip birikim yapmak istiyorum. Şuan pek önümüzü göremiyoruz eve geçmeden
Emin olun benim eşimin de hiç yoktu hatta benimde hayattaki ilk kumbaram. Ilk kumbarayı alIrken eşim dalga geçti ev parasını kumbarada biriktireceksin sanırım diyeÇok iyi biriktirmişsiniz. Eşimin hiç öyle alışkanlıkları yoktur. Hatta kumbaralarım bile ondan gizli. Aldığım altınları da bilmez. Ev alıyorsunuz sanırım. Ev zaten kendi başına bir birikim.
Hoş geldiniz, bereketli olması dileğiyle... Tasarruf için neler yapıyorsunuz? İlk zamanlar yazılımlarımızı okudunuz mu?
Maşallah, Rabbim hayırlı bir şekilde evinizi de almayı nasip etsin inşallah. Aslında doğru söylüyorsunuz. Hep yapamaz, edemez dediğim için başına geçmiyor. Ama parayı elinde hiç tutamıyor. İnanır mısınız markete gidince bile çocuk gibi kısıtlıyorum sadece 1-2 tane abur cubur alabilirsin diye :) Bir kere birlikte ortak kumbara yaptık hep açıp aldı zor kalınca. Bende bu işi ondan gizli yürütmeye karar verdim :)Emin olun benim eşimin de hiç yoktu hatta benimde hayattaki ilk kumbaram. Ilk kumbarayı alIrken eşim dalga geçti ev parasını kumbarada biriktireceksin sanırım diyeAma kadınlar birikim tasarruf olayına el atmadan erkekler umursamıyormuş bunu bizzat yaşayarak öğrendim. Eşim satılık ev bakınca şok oldum. O yüzden benim eşim yapmaz umursamaz demeyin, şuan biz ev alma aşamasına geldiysek herkes biriktirir herkes ev alabilir
Hazır almamak en güzeli hem sağlıklı hem ekonomik, bende bu yıl buna ağırlık vereceğimTeşekkür ederim. İlk yazıları pek okuyamadım fırsatım olmadı ama ilk fırsatta okumaya başlayacağım.
Tasarruf olarak da öncelikle hergün harcadığım miktarı ajandama yazarım. Ay sonun da dönüp bakarım nereye ne vermişim diye.
Biz eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz. Evimizde işyerine yakın arabayla 10 dakika. Öğlenleri dışarda yemek yerine eve gidiyoruz. Hem yemeğimizi yiyoruz hem de ben yapamam gereken işler varsa onları yapıyorum.
Haftalık yemek menüsü hazırlarım ve pazar alışverişimi ona göre yaparım.
Evde birşey bitmeye yaklaşınca hemen bir piyasa araştırması yapar indirimi yakalayınca alırım. O yüzden hiç toplu alışveriş yapmayız.
Salça,tereyağ,bulgur,tuz,pekmez,un gibi ihtiyaçlarımı kayınvalidemden getiririm. Köy yerinde olduğu için yazın hep birlikte yaparız. Hazır almayız.
Makineler dolmadan çalıştırmam. Orta katta oturduğumuz için ısınmada sorun olmuyor. Akşam eve gidince gazı yükseltip yatarken geri kısarım.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Ve bunlara benzer daha bir çok şey var. Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Açılmayan kumbaralar var biz ondan aldık 5 tl ye aldık orta boy .Açılanlardan ister istemez tırtıklanır. Ben tatilde harcarız yazın diye niyet etmiştim o zaman ev niyetimiz yoktu .şimdi bu ara lazım olur elimizde olsun deyip açtık. Açılmayan kumbara alın size tavsiyem. İnanın eşim harcamayı okadar seviyorki ben sırf borcumuz olsun bir şekilde ödenir diye faize falan aldırmadan alalim dedim.Maşallah, Rabbim hayırlı bir şekilde evinizi de almayı nasip etsin inşallah. Aslında doğru söylüyorsunuz. Hep yapamaz, edemez dediğim için başına geçmiyor. Ama parayı elinde hiç tutamıyor. İnanır mısınız markete gidince bile çocuk gibi kısıtlıyorum sadece 1-2 tane abur cubur alabilirsin diye :) Bir kere birlikte ortak kumbara yaptık hep açıp aldı zor kalınca. Bende bu işi ondan gizli yürütmeye karar verdim :)
Liste yapmanın çok faydası oldu bana. Yemek yapmaktansa yemeğin ismini koymak daha zor geliyordu. Yemeklerimi de bir gün önceden yapmaya çalışıyorum daha rahat oluyor.Hazır almamak en güzeli hem sağlıklı hem ekonomik, bende bu yıl buna ağırlık vereceğim
Faiz zor gerçekten. Hele şu dönem de hiç bulaşılmaması en iyisi. Borçlanılmadan da birşey sahibi olunmuyor işte. Bizde bir açılmayan kumbara edinsek iyi olur.Açılmayan kumbaralar var biz ondan aldık 5 tl ye aldık orta boy .Açılanlardan ister istemez tırtıklanır. Ben tatilde harcarız yazın diye niyet etmiştim o zaman ev niyetimiz yoktu .şimdi bu ara lazım olur elimizde olsun deyip açtık. Açılmayan kumbara alın size tavsiyem. İnanın eşim harcamayı okadar seviyorki ben sırf borcumuz olsun bir şekilde ödenir diye faize falan aldırmadan alalim dedim.
Malesef kredi olmadan olmuyor . Ne olacağı belli değil faiz oranları yukarı yönlü seyir izliyor .ilk 2 yıl harcamalarimiza biraz dikkat etmek durumunda kalırız artık . 6 ayda bir maaş zammı oluyor çift maaş zamanla hafifler sağlık olsun gerisi halledilir Allah 'ın izniyleFaiz zor gerçekten. Hele şu dönem de hiç bulaşılmaması en iyisi. Borçlanılmadan da birşey sahibi olunmuyor işte. Bizde bir açılmayan kumbara edinsek iyi olur.
Liste kesinlikle çok iyi oluyor. Bende yapmaya çalışıyorum. Pazardan ona göre sebze alıyorum, yada pazara gidip aldıklarıma göre liste yapıyorum pazar günü. Bir gün önceden yapıyorum. Işten çıkıp eve gidince acıkmış oluyorum yemeğimizi yiyip etrafı toparlarken bir yandan ertesi günün yemeğini yapıyorum. Pilav , makarna vb.onlari aynı gün tüketildiğinde seviyorum p yüzden bir gün önceden yapmam.Benim tek sıkıntım eşim buzluktan hiç bir şey yemiyor .O yüzden hiç bir şey koyamıyorum. Buzluk aslında çok rahatlık ama adam yemiyorListe yapmanın çok faydası oldu bana. Yemek yapmaktansa yemeğin ismini koymak daha zor geliyordu. Yemeklerimi de bir gün önceden yapmaya çalışıyorum daha rahat oluyor.
Buzluk benim kurtarıcım baya. Neden sevmiyor, koku falan mı oluyor ki? Derin dondurucu alamadım hatta bir türlü. Almak istiyorum arayıştayım da bakalım.Liste kesinlikle çok iyi oluyor. Bende yapmaya çalışıyorum. Pazardan ona göre sebze alıyorum, yada pazara gidip aldıklarıma göre liste yapıyorum pazar günü. Bir gün önceden yapıyorum. Işten çıkıp eve gidince acıkmış oluyorum yemeğimizi yiyip etrafı toparlarken bir yandan ertesi günün yemeğini yapıyorum. Pilav , makarna vb.onlari aynı gün tüketildiğinde seviyorum p yüzden bir gün önceden yapmam.Benim tek sıkıntım eşim buzluktan hiç bir şey yemiyor .O yüzden hiç bir şey koyamıyorum. Buzluk aslında çok rahatlık ama adam yemiyor
Buzluk kokusu oluyormuş. Normalde sebze ,et ,balık önüne ne koysam yer yemek ayrımı yok hiç ama buzluğa koyma diyorBuzluk benim kurtarıcım baya. Neden sevmiyor, koku falan mı oluyor ki? Derin dondurucu alamadım hatta bir türlü. Almak istiyorum arayıştayım da bakalım.
Ya insan çok merak ediyor .Ben bir an önce dolsun da açayım diye sürekli elime ne geçse attım ,eşimde atıyordu ben heves ettim diye sağolsun. Baya merak ediyor insan. Bir kumbara daha alayım diyorum.Tabi bu sefer büyük rakamlar atamayız ama olsun Hiç yoktan iyidirKızlar bizde oğluma açılmayan kumbara yaptik. YIL sonu gösteri kıyafeti kiralayacağız o parayla artanai da altin hesabına atacagim
Itiraf edeyim bazen adaşım geliyor meraktan zor tutuyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?